pipeta 13.01.05, 11:24 Witam, czy mozecie napisac mi, jaka jest roznica miedzy tymi wozkami? Ktory z nich nadaje sie bardziej dla dziecka około roku i dlaczego? Aha i czym rozni sie ABC Handy od Tempo L.? Z gory dziekuje za odpowiedzi; Pzdr. p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 13.01.05, 12:01 Handy Plus ABC - Przednie koła amortyzowane obrotowe - Hamulec niezależny na każde tylne koło - System składania "parasolka" - Oparcie usztywniane z 5 stopniową regulacją - Podnóżek regulowany - Pasy pięciopunktowe - Obrotowe rączki - 360° - Budka z okienkiem - Kosz na zakupy - Odpinany pałąk - Waga 8,7 kg - Po złożeniu H 28 x B 50 x L 110 cm - Szerokość wózka na zewnątrz kół 50 cm - Cena ok 500 zł Tempo Light ABC - Przednie koła amortyzowane obrotowe - Hamulec niezależny na każde tylne koło - System składania "teleskopowy" - Oparcie usztywniane z 5 stopniową regulacją - Podnóżek regulowany - Pasy pięciopunktowe - Obrotowe rączki - 360° - Budka z okienkiem - Kosz na zakupy - Odpinany pałąk - Waga 9,8 kg - Po złożeniu H 28 x B 50 x L 110 cm - Szerokość wózka na zewnątrz kół 55 cm - Cena 700-760 (z ochraniaczem na nogi) Mam (miałam oba), bo Handy był bardzo starym modelem i się rozklekotał, dlatego kupiłam Tempo Light. Ale Handy bardzo, bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ i jeszcze ... 13.01.05, 12:06 Tego nie napisali w opisach, ale Tempo Light jest lepiej amortyzowany, ma bardziej miękkie siedzenie (bardziej wypchane) i "boczki" o które śpiący malec może oprzeć główkę) oraz inny kształt budki i budka jest dzielona w połowie (na zamek, przydaje się zwłaszcza w lecie). A tutaj daję link do strony dystrybutora w celu porównania optycznego www.mini-maxi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: i jeszcze jedno :-) 13.01.05, 12:10 Moja córa zaczęła jeździć (i spać) w Handy kiedy miała 9 miesięcy, teraz ma 16 mcy i włśnie sprawiliśmy Tempo, które jest jak na nią nawet nazbyt komfortowe :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 13.01.05, 12:10 wiem, ze max w tym roku zastapil zippy. mozna go skladac jedna reka, to glowna roznica. oparcie rozklada sie az do pozycji lezacej. wazy 7.8kg. nie ma mozliwosci przekladania raczki. pozdr,monika Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 13.01.05, 21:23 Hej mbkow! Nie zgadza sie to co napisalas. Nie pisze tego, zeby cie korygowac, bo jestem jakas zarozumiala, tylko zeby nie zakrecic mamom szukajacych porad w glowach. No wiec: mbkow napisała: > wiem, ze max w tym roku zastapil zippy. mozna go skladac jedna reka, to glowna > roznica. To sie zupelnie nie zgadza! Max jest o wiele starszym modelem (nawet juz troche przestarzalym) niz Zippy! I maxa jedna reka trudno by bylo zlozyc (jesli nawet sie da). Zlozenie maxa to kilka krokow (zippy jeden i faktycznie da sie to zrobic jedna reka). Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 13.01.05, 23:19 nie znam wozka tempo. napisalam, ze roznica miedzy max a zippy polega na tym, ze zippy mozna zlozyc jedna reka, max sie nie da. pozdr,monika Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 13.01.05, 18:14 Przede wszystkim Max ma pelna raczke,a obydwa ABC maja dwie osobne i to jest podstawowa roznica. Ja mam Maxa,Szymon przesiadl sie do niego jak mial 6 miesiecy,jestesmy bardzo zadowoleni z tego wozka. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 13.01.05, 21:31 Hej pipeta! pipeta napisała: > Witam, > czy mozecie napisac mi, jaka jest roznica miedzy tymi wozkami? Sa wg. mnie dwie duze roznice: 1) max ma raczke pojedyncza, a tempo dwie (tempo to lepsza wersja handy! roznice takie, jak pisaly dziewczyny oraz sklada sie teleskopowo - stoi sam po zlozeniu - a nie lamie w pol). Niektore dziewczyny wole pojedyncze, niektore podwojne raczki. Pojedyncza ma niby te zalete, ze wozek mozesz pchac jedna reka, a na podwojnych znow mozesz sporo siatek z zakupami jeszcze zawiesic (a to jest przydatne, bo parasolki maja mniejsze koszyki niz normalne duze wozki). 2) Wg. mnie komfort pchania tempo i maxa to dwa rozne swiaty z korzyscia zdecydownaie dla tempo. Mialam maxa (nawet dwa razy! Probowalam sie do nich przekonac, ale za kazdym razem bylam rozczarowana). Uwazam, ze jest to wozek przereklamowany i przestarzaly. Ta raczka jest beznadziejnie wyprofilowana (bo nie jest wogole!) i o wiele za krotka! Trudno (oczywiscie w porownaniu z innymi wozkami tego typu) jest w nim podbic przednie kolka i pchajac wchodzi sie na tylnie. Przy szybszym kroku na zakretach kola odrywaly mi sie od ziemi. To nie zdarzylo mi sie w zadnym innym wozku (a mialam ich nascie), a w maxie czesto. Dla dziecka wygoda w tych dwoch wozkach jest podobna. Max ma troche mieksze resory, a tempo wydaje mi sie, ze ma troszke szersze siedzonko i chyba wiekszy odstep do podnozka. Ja bez chwili wahania kupowalabym tempo (choc jest chyba troszke ciezszy). Ma tez znacznie fajniejsza budke (rozpinana). Na sporadyczne wyprawy po gladkich nawierzchniach mozna juz polroczniaka wsadzic do takiego tempo (oczywiscie nie na wycieczke do lasu, ale to i tak nie wozek na tego typu wyprawy). A od roku mozna go uzywac jako jedyny wozek. Ktory z nich > nadaje sie bardziej dla dziecka około roku i dlaczego? > Aha i czym rozni sie ABC Handy od Tempo L.? > Z gory dziekuje za odpowiedzi; > Pzdr. > p Odpowiedz Link Zgłoś
pipeta Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 14.01.05, 00:40 Witajcie, dzięki za wszystkie Wasze opinie. Przeczytałam i dalej jestem niezdecydowana (sic!). Rozsądek podpowiada mi, żeby kupić ABC, jednak bardziej podoba mi się Inglesina. Inglesina ma chyba lepszą amortyzację i większe koła. Czy koła ABC nadają się na polskie popękane chodniki, ewentualnie w "lekki" teren? TO jest dla mnie ważne, teraz mamy trójkołówkę i prowadzi sie świetnie. Poza tym czy do ABC trzeba dodatkowo dokupić osłonę na nóżki i folię, czy też te dodatki dołączane są w ramach ceny wózka? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 14.01.05, 09:47 Ja dwa tygodnie temu kupiłam Tempo Light, przetestowałam go już na dużych i małych kostkach brukowych, krzywych nawierzchniach i krawężnikach. I muszę stwierdzić, że wózek spisał się nieźle, nawet na takich przeszkodach prowadziło się go sprawnie i bez wysiłku, amortyzator spisywał się świetnie, a i maluch był zadowolony. Wózek jest bardzo zwrotny i dobrze wyważony, kółka ani razu mi się nie zablokowały. Ja kupiłam wersję z osłonką na nogi w cenie 760 zł, folię przeciwdeszczową mam uniwersalną z poprzedniej parasolki. Dla mnie najważniejsze w tym wózku jest wygodne, szerokie siedzisko, maxymalnie długi podnózek i to, że młoda moze w nim wygodnie spać. Do "zadań specjalnych" i jazdy po bezdrożach mam Quinny Formula. A ta parasolka ma służyć do wyjazdów w miasto, na zakupy, do parku miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 14.01.05, 11:38 Hej! Miałam obydwa-Maxa sie pozbyłam a Tempo używam cały czas MAx-jak dla mnie wąski,mojemu wysokiemu dziecku niewygodnie sie spało,krótki i rozklekotany.A no i dla mnie osoby wysokiej beznadziejnie sie prowadził-ciągle kopałam w koła i tak jak pisze Pinik-za krótka rączka. Tempo o wiele wygodniejsze,koła sprawdzają sie znakomicie na warszawskich pogruchotanych chodnikach.Wózek dobrze wyważony,mimo dziwnych akrobacji córki wchodzącej górą nigdy sie nawet nie zachwiał,stabilny i solidny. Niedługo będę go sprzedawać bo Młoda już praktycznie nie korzysta z wózka-może jakaś mama się skusi? Pozdrawiam serdecznie Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 14.01.05, 12:45 Ja mam Maxa i jestem bardzo zadowolona,nie mam tych problemow o ktorych pisza dziewczyny wyzej,moze dlatego,ze jestem niska i raczka nie jest za krotka,dobrze mi sie go podbija i uwazam,ze dobrze sie sprawuje na zakretach. Moj Szymon jest dosyc duzy,ale spi mu sie bardzo dobrze w wozku,bo na drzemke w domu zasypia tylko w Maxie. Juz od dosyc dawna wciagam wozek po schodach (zeby nie nosic z zakupami,bo jestem w ciazy) i nie jest rozklekotany wiec w sumie nic co pisza dziewczyny u mnie sie nie sprawdza. Nie mam takiego doswiadczenia jak Pinik,ale tez sporo wozkow przetestowalam i Max dla mnie jest rewelacja,dla mnie bardzo wazna byla jedna raczka i to byl gowny powod zakupu wlasnie tego wozka i nie zaluje. Pozdrawiam-Jola Odpowiedz Link Zgłoś
coronella do zuzia_i_werka !!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 12:50 Ja znam mamę, która chętnie sie skusi!!! Napisz mi proszę jaka jest Twoja propozycja ceny, i który kolor masz- kiedyś pisałaś, ale nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do Coronella 14.01.05, 12:54 Pisałaś, że w nowej kolekcji 2005 Tempo Tight ma mieć inne kółka. Napisz coś o tym, a jak masz link do jakiegoś zdjęcia nowego modelu, to byłabym wdzięczna. Hmm, to się pośpieszyłam z tym zakupem, a mogłam poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
aga_k28 Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 24.01.05, 12:11 Hej, ja własnie rozglądam się za Tempo Light. Kiedy chciałabyś pozbyć się tej parasolki, jak mocno jest zuzyta (może jakieś fotki) no i jaka cena? Może poproszę na maila: kroliki@aster.pl Pozdrawiam Aga I Ania Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Roznica miedzy Inglesiną Max a ABC Tempo L.?? 14.01.05, 12:51 Jezeli masz możliwość, to pojedź do sklepu i wsadź dzieciaka do jednego i drugiego modelu i przynajmniej pojeździj po sklepie, spróbuj oba wózki składać, dźwigać, itp. To pomoże Ci podjąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella do pia_ 14.01.05, 16:06 www.abc-design.de/ tu są wszystkie modele, trzeba poszukac Tempo Light Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do pia_ 18.01.05, 14:57 Zobaczyłam sobie te nowe modele - nie znam niemieckiego, więc oprócz kółek rzuciła mi się w oczy większa waga -10,5 kg! Czy to zasługa tylko kółek? No i to pokrycie Lion najbardziej mi się podoba (choć pewnie na żywo jest dosyć jaskrawe), bo inne to kompletne odloty - kto się zdecyduje na ten różowy będzie moim bohaterem A jezeli ktoś planuje kupić Handy Plus, to nowe pokrycia niezbyt mi się podobają i waga wózka tez się zwiększyła - znowu jakies nowinki, bo kółka wygladają po staremu? Jak ktoś zna niemiecki, to bardzo proszę o przetłumaczenie opisów. Odpowiedz Link Zgłoś
pipeta Do pia_ 14.01.05, 14:49 Witaj, czy mogłabyś napisac mi, w którym sklepie internetowym kupiłaś swój wózek i czy zapłaciłaś za przesyłkę? Aha, no i jaki wybrałaś kolor tapicerki? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Do pipeta 14.01.05, 15:18 www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27513204-27510001.html Tylko ja załapałam się na noworoczną promocję i dostałam zniżkę. Za przesyłkę powyzej 700 zł nie płaci się. Tylko muszę ostrzec, że ten kolorek na zdjęciu nijak ma się do rzeczywistości. W realu ta niebieska krata to dosyć soczysty błękit z dodatkiem bieli i morskiego. Granat jest granatem Całość jest ładna, choć dla mnie trochę jaskrawa w barwach (sama lubię bardziej stonowane kolory). Ale nasza niania kochająca błękit jest zachwycona, no i w końcu jeden wózek mogę mieć mniej żałobny. Odpowiedz Link Zgłoś
pipeta Re: Do pia_ 14.01.05, 15:39 Ja znalazłam w tanimmarkecie ten wózek po atrakcyjnej cenie www.tanimarket.pl/_produkt.php?cPath=1_29&products_id=1859; Rozumiem, że domyślnie jest to cena bez osłonki, tak? Jeśli twój kolor w rzeczywisotści okazął się soczysty, to ten który mnie się podoba też bedzie mocno ekstrawagancki Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Do pipeta 14.01.05, 15:48 Tak, to cena bez osłonki, a przypuszczam, że błękit jest podobny, może być jaśniejszy. Ale z osłonką mam tyle kłopotu, że brałabym teraz bez Zresztą osłonkę zawsze mozesz dokupić u dystrybutora firma mini-max. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do Pia pytanie o Handy Plus 14.01.05, 21:41 Napisałaś: " Mam (miałam oba), bo Handy był bardzo starym modelem i się rozklekotał, dlatego kupiłam Tempo Light. Ale Handy bardzo, bardzo polecam." Czy możesz napisać coś więcej o Handy Plus? Czy byłby to odpowiedni wózek dla 20 miesięcznego dziecka? Jak sprawuje się na polskich drogach, bo z tego, co wyczytałam nie ma tak dobrej amortyzacji jak Tempo. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do Pia pytanie o Handy Plus 18.01.05, 12:11 Kupiłam w zeszłym roku na Allegro Handy Plus, bo bardzo potrzebowałam parasolki, która rozkłada sie do spania. Model był stary, na pewno miał kilka lat, na zdjęciu wygladał super, w realu jednak okazało się, że materiał był dosyć spłowiały, a kółeczka miały prawie starty gumowy bieżnik. Mimo tego wózeczek był ok dla mojego prawie 9 miesięcznego dziecka, które wygodnie w nim spało i jeździło po miejskim parku (słuzył gł dla niani, która zabierała młodą do miasta). Ponieważ siedzonko było nieco wpadnięte, to wkładałam zmniejszajacą wkładkę z Quinny i było ok. Nie będę czarować, że jazda była komfortowa, ale to był wysłużony wózek i dosyć rozklekotany (a poza tym technika poszła do przodu i amortyzacja tego starego była na pewno znacznie gorsza niż obecnych modeli). W lecie pojechaliśmy do znajomych z Warszawy i tam chciałam kupić nowy Handy Plus w kolorze zielono-granatowym, ale nigdzie nie było (sezon urlopowy). Trafiłam tylko na fajny model Handy Air (miał pompowane kółka), ale nie mogłam się zdecydować i w rezultacie moja znajoma go kupiła, bo jej się spodobał (miał niespotykaną tapicerkę - granat łaczony z czerwono-pomarańczowo-żółto-zie lono- granatową kratkę). Dała mi go do przetestowaniana na spacerach w Kampinosie i był świetny. Teraz dysponując nadprogramowymi środkami zdecydowałam się zaszaleć i kupić Tempo Light, ale widzę, że mojej 16-miesięcznej pannicy wystarczyłby Handy Plus. Ja jakoś nie bardzo widziałam róznicę w zawieszeniu w obu tych modelach - moze za krótko jeździłam tym Handy air (o moim nie wspominam, bo był z racji wieku "sprawny inaczej"). Myślę, że Handy Plus bardzo Ci się spodoba (i Twojemu dziecku). To jest świetna, solidna parasolka i polecam ten kolor granatowo-zielony wg. mnie jest najładniejszy (choć w 2005 mogą być nowe pokrycia). Odpowiedz Link Zgłoś
pipeta Jeszcze do użytkowniczek ABC Tempo 18.01.05, 14:29 Dziewczyny, a jak jest z długością podnóżka w tym wózku? Czy spory 10 miesięczniak bedzie się mógł w nim wygodnie wyspać? Czy nóżki nie dyndają za bardzo? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Jeszcze do użytkowniczek ABC Tempo 18.01.05, 14:34 Moja córa - 16,5 mies, 13 kg i 86 cm mieści sie w nim rewelacyjnie, a nózki nie dyndają, bo podnóżek jest podnoszony i w pozycji do spania jest na tym samym poziomie co oparcie (czyli maluch lezy na płasko). Odpowiedz Link Zgłoś
pipeta Re: Jeszcze do użytkowniczek ABC Tempo - tapicerka 23.01.05, 22:41 Dziewczyny, czytałam gdzieś na tym forum, że to róznie bywa z jakością tapicerek do ABC T.L. i że np. Arctic sprawuje się dobrze. Ja chciałabym kupić taki kolor wózka, jak w wątku poniżej www.tanimarket.pl/_produkt.php?cPath=1_29&products_id=1859. Jako że nie widziałm go na żywo, chciałabym Was spytać, czy mogłybyście coś powiedzieć na temat jakości akurat tej tapicerki, czy jest porównywalna pod tym względem do Arctic?? Proszę napiszcie! )) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zarebamon Re: Jeszcze do użytkowniczek ABC Tempo - tapicerk 24.01.05, 09:22 A ja się trochę wetne i spytam o kolor mandarin Jak on wygląda na zywca i jaki jest w praktyce - czy nie płowieje? Monika Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Jeszcze do użytkowniczek ABC Tempo - tapicerk 24.01.05, 19:37 Hej! Ja właśnie odkupiłam Tempo w kolorze podobnym do Mandarin tzn: też granat z pomaranczowym, ale do tego jeszcze elementy melanżu granatu i pomarańczy : ten pomarańcz jest ładny stonowany,a tapicerka po roku używania przez poprzedniczkę w stanie idealnym, bardzo miła w dotyku i taka, że dzieciak nie będzie się latem pocił. A tu moje wrażenia o tym wózku Dziewczyny, jaki to jest fajny wózek!!!! Szeroooookie siedzisko, łatwe opuszczanie oparcia, lekko i bezproblemowo się składa do rozmiarów mieszczących się chyba w każdym bagażniku, materiał z którego zrobiona jest tapicerka jest bardzo dobry jakościowo, dziecko na pewno latem nie będzie się na nim pociło, i przyznam po roku użytkowania w ogóle nie widać po nim żadnych śladów używania, ma w miarę dużei solidne jak na parasolkę kółka ( 18 cm), rączki obrotowe, można dopasować sposób prowadzenia, budka duża, dobrze osłaniająca i dzielona : latem można zrobić z niej tylko daszek, tak że nie będzie dzieciakowi duszno,dobre amortyzatory ( nie takie miękkie, jak w wózkach paskowych, ale jak na parasolkę bardzo fajne. Wózek w ogóle sprawia wrażenie solidnego, mocnego i właśnie taki jest. No tak jestem zadowolona, że gdybym miała kupować jeszcze raz spacerówkę na pewno kupiłabym ten sam model. Mamusie szukające solidnych spacerówek dla dużych, długich, wiercących się dzieci, zastanówcie się nad tym modelem. Jest wart zakupu, a cena chyba przystępna, bo widziałam w sklepach internetowych w cenie 700 zł. Odpowiedz Link Zgłoś