xxagaxx 14.01.05, 22:01 Mam prośbę, czy ktoś mógłby mi podać wymiary Navetty do wózków PP oraz gondoli w Inglesinie Magnum? Chodzi mi o długość i szerokość oczywiście. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cortinka Re: Navetta a Inglesina Magnum 14.01.05, 22:14 Nie wiem jakie są wymiary Navetty ale jestem posiadaczką Inglesiny Magnum więc już Ci podaję jej wymiary: szerokość: 34cm długość: 74cm głębokość: 19cm Pozdrawiam, Kasia PS Magnum to bardzo wygodny wózeczek Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Navetta a Inglesina Magnum 14.01.05, 22:14 Hej Navetka jest z pewnością mniejsza. Ale ma ta wieeelką zaletę, że jest dużo lżejsza, i nakłada się ja na stelaz. Mozesz wybrac albo lekki stelaz Caravell albo cięzszy, z pompowanymi kołami. Wymiary: długość 77 cm, szerokość 36 cm. To są wymiary wewnętrzne Ja mam taki zestaw (a nawet dwa- jeden chcę odsprzedać)- gondolke na stelazu, więc mogę pomóc, jesli bedziesz miala pytania Odpowiedz Link Zgłoś
ingga Coronella 15.01.05, 12:08 Jesteś pewna wymiarów? Wyszło na to, że naveta jest większa niż gondola w magnum. Optyczne wydaje mi się to niemożliwe, ale może się mylę. Chodzi mi o Navettę, którą się wpina do Atlantico. Poszukuję granatowej w białą krateczkę. Jeśli właśnie taką masz do sprzedania i w dobrym stanie daj znać (i proszę, zmierz jeszcze raz). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella ingaa 15.01.05, 13:40 mierzyłam wczoraj. Navetka stoi u mnie. Długość jest taka, jak podałam, natomiast szerokość gondolki jest rózna, ta podana jest w najszerszym miejscu. Przy nozkach jest nieco weższa. Gondola Magnum jest większa. Nie wiem dokładnie jakie ma wymiary, ale jest wieksza. Zaraz wyciągne swoją gondolke i jeszcze raz zmierze. Ja mam do sprzedania granatową Navetkę z zółtymi dodatkami (w srodku biała) w komplecie ze stelażem. Odpowiedz Link Zgłoś
ingga Coronelka 15.01.05, 14:06 Dzięki! Ja potrzebuję samą Navettę granatowo-białą w krateczkę. Mam prośbę - jak zmierzysz jeszcze raz (w środku) Navettę do stelażu Atlantico - podaj wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś
bartusia25 Re: Navetta a Inglesina Magnum 14.01.05, 22:22 Jestem posiadaczka inglesiny magnum jest bardzo fajnym wozkiem ale ma jedna wade dziecko szybko z niego wyrasta. Poltorarocznemu dziecku jest w nim juz niewygodnie. Dziecko nie ma gdzie postawic nozek bo podnozek jest maly i pod skosem, nozki poprostu zjezdzaja. Oparcie jest tez tak wyprofilowane, ze starsze dziecko chcac sie oprzec musi sie garbic. Natomiast napewno jest szeroki. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ingga Re: Navetta a Inglesina Magnum 15.01.05, 12:10 Bartusia25! He, he, moją córkę przeprowadziłam z Magnum do Atlantico jak miała pół roczku. Magnum jako spacerówka nie nadaje się do niczego. )) A o wymiary pytam, bo Inglesinę sprzedałam, a myślę, co dla drugiego dzidziusia byłoby najlepsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bartusia25 Re: Navetta a Inglesina Magnum 16.01.05, 20:42 Ingga!!! Jak ktoś lubi co pół roku zmieniać wózki jego wola. Ja uważam, że można używać ten wózek spokojnie dłużej i znam inne mamy które też tak uważaja. Ps. miłych przeprowadzek Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Re: Navetta a Inglesina Magnum 16.01.05, 23:08 'Magnum' jest ciezki jak piorun, ale komfort jazdy (dla dziecka) i pchania (krawezniki, krzywe chodniki) jest nie do pobicia. kupilismy juz parasolke Inglesiny 'zippy' i roznica jest kolosalna. 'zippy' przy nim jest jak terkoczaca walizka na kolkach to cytat z pinik nt 'zappa' quinny ciagle jednak uzywamy 'magnum', pociagne tak do wiosny mysle. synek ma w tej chwili rok i nosi r.80-86. miesci sie akurat, razem z grubym spiworkiem. widzialam wieksze dzieci w tym wozku. wozek ma pare takich, powiedzmy, niedociagniec: plastiki strasznie skrzypia, odpadaja zaslepki na napy, podnozek jest niewygodny, bo nie ma na czym oprzec stopek (zwisaja), w glupi miejscu zapina sie oslonka tlowia (tam gdzie buda, wiec wszystko sie wypina razem). waga (15kg) i wysokosc 'magnum' zadecydowaly, ze chce go juz zmienic. ale mysle, ze dla mieszkajacych na parterze i matek z lzejszymi dziecmi (synek wazy chyba juz z 12kg) ten wozek moze byc ok dluzej monika Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1 Re: Navetta a Inglesina Magnum 16.01.05, 12:41 Ingga, napisz prosze co Ci nie odpowiadalo w Inglesinie jako spacerowce Odpowiedz Link Zgłoś
ingga Re: Navetta a Inglesina Magnum 16.01.05, 23:18 Co do Magnum.... Co mi nie odpowiadało????? He, he! Pewnie będe osamotniona w swoim zdaniu, bo Magnum ma zazwyczaj super opinie użytkowników. Ale każdy ma prawo do własnego zdania, a jeśli pytasz - odpowiem. Jestem osobą niską i szczupłą, jak dla mnie wózek ważący prawie 14 kg to koszmar, a dodając do tego nieskrętne kółka to już wogóle szkoda gadać. )) Moje Magnum było starszą wersją bez systemu "easy clip" tzn. było bardzo ciężko odpiąć gondolke od stelażu. Regulacja oparcia u mnie jakoś strasznie chodziła, a podnóżek ustawiony poziomo co chwilę sam opadał na wybojach. Nie lubiłam także koszyka metalowego pod wózkiem, nie dość, że płytki i przy wjeżdżaniu na krawężnik większa ilość zakupów ma duże prawdopodobieństwo wypaść, a poza tym taki rodzaj koszyka sprawia, ze w razie deszczu, śniegu lub tylko kałuż wszystko jest mokre i zachlapane. W każdym razie mając ten wózek nienawidziłam spacerów. Kiedy Martusia skończyła 6 miesięcy przeniosłam ją do Atlantico i umarłam z zachwytu, że spacery mogą być taka przyjemnością! Wózek waży około 8 kg, jest leciutki, ma zwrotne kółka, jest tak dobrze wyważony, że prowadzi się go świetnie, wjeżdżam do niskopodłogowego tramwaju, autobusu czy na krawężnik bez żadnego wysiłku. Oparcie regulowane w wielu położeniach, podnóżek też, obszerny, siateczkowy kosz na zakupy od spodu pełny, tzn. zakupy się nie brudzą i nie moczą. Wogóle rewelacja. Kiedyś mój mąż zepsuł Atlantico i musiałam około tygodnia (na czas naprawy) powrócić do Magnum jako spacerówki (wcześniej używałam jej jako głębokiego). To było straszne. Znów cięzki, niewygodny, niezwrotny wózek, a co więcej jak przypięłam Małą pasami, to tam jest takie dziwne oparcie, że cały czas mi zjeżdżała. I jakaś taka pogarbiona i pomięta siedziała, i darła się prawie cały spacer. W akcie desperacji kupiłam inną spacerówkę, "zastępczą", na czas naprawy Atlantico, w razie czego, a na stałe została u teściowej, gdzie często bywamy i nie musimy teraz wozić za każdym razem wózka tam i z powrotem. Zastępczy wózek - ABC Design Tech Rider S - do udanych nie należy, ale lepszy niż Magnum na pewno jest. A Magnum czym prędzej sprzedałam. W każdym razie mój wątek wziął się stąd, że planuję drugie dziecko i z przerażeniem myślę o powrocie do głębokiego wózka. W związku z tym wpadłam na pomysł, że po prostu kupię małą gondolkę wpinaną w bardzo łatwy spsób do Atlantico - więc będę miała wszystko to, co kocham!!!!! Tylko zastanawiałam się, czy dzidziusiowi będzie wygodnie, bo ta Navetta jest troszkę mniejsza niż gondola Inglesiny. Nic, pójdę do sklepu i pooglądam. Pozdrówka. P.S. Już widzę oczyma wyobraźni te kilkanaście postów miłosniczek Inglesiny Magnum, które napiszą, że nie mam racji.... ale każdy ma prawo do swojego zdania. A swoją droga porównywanie wózka głębokiego (który zawsze jest ciężki) do spacerówki to nie jest udana rzecz!!! To tak w ramach samokrytyki! ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś