renatas4 31.01.05, 09:46 Czy ktoś mógłby podać adres internetowy GAP z wyprzedażą ubranek dla dzieci i podać jakie są zasady przesyłki itp. Będę b. wdzięczna bo dużo dobrego o tych pwyprzedażach słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_78 Re: GAP - wyprzedaż - adres www 31.01.05, 09:51 Znalazłam tylko taki adres, może Cisię przyda. www.gap.com/asp/home_gap.html?wdid=0 Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: GAP - wyprzedaż - adres www 31.01.05, 09:58 Adres gap'a to www.gap.com Podstawowe warunki kupna tam to posiadanie karty kredytowej z kodem zabezpieczającym z tyłu (16 cyfr + 3 dodatkowe kodu). Mają je visa electron Inteligo i visa City Banku ,zapewne też i niektóre inne ,ale ja wiem na pewno o tych dwóch. Następnie przy zamówieniu musisz podać inny billing adres i inny shipping adres ( bezpośrednio do Polski NIE wysyłają) ,musisz skorzystac z pośrednictwa firm wysyłkowych np. www.polamerusa.com lub www.shipsmartiusa.com. W przypadku kilku sztuk nie będzie Ci się to opłacało ( koszt podstawowy paczki ok. 23 $, zresztą rzeczy są juz mocno przebrane ,wyprzedaż trwa od początku stycznia ,więc często brak rozmiarów. pozdrawiam Urszula Zuzia i Maciuś Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes552 Re: GAP - wyprzedaż - adres www 31.01.05, 13:58 Dzięki za informację!Jeśli będę zamawiać to za max.100 $.A czy możecie polecić jakąś firmę wysyłkową tzn nie tylko nazwę ale czy są wiarygodni.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes552 Re: GAP - wyprzedaż - adres www 31.01.05, 11:14 Jeżeli chcesz coś kupić, to od razu przecież dowiesz się czy jest rozmiar którego szukasz czy nie ma-po prostu wyświetli się informacja ,że rzecz jest niedostępna.Mam straszną ochotę kupić kilka ciuszków i sprowadzić je przez którąś agencję ,tylko mam problem co z cłem.Może ktoś mi coś podpowie Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: GAP - wyprzedaż - adres www 31.01.05, 13:22 mercedes552 napisała: > Jeżeli chcesz coś kupić, to od razu przecież dowiesz się czy jest rozmiar > którego szukasz czy nie ma-po prostu wyświetli się informacja ,że rzecz jest > niedostępna.Mam straszną ochotę kupić kilka ciuszków i sprowadzić je przez > którąś agencję ,tylko mam problem co z cłem.Może ktoś mi coś podpowie To nie do końca jest tak że zawsze pokazuje czy jest dany rozmiar i masz pewność że zamówioną rzecz otrzymasz ,czasami gap pozornie przyjmuje zamówienie a potem ( dokładnie tak jak np. w Quelle) okazuje się że zamówionego towaru już nie ma. Ale dostaje sie zwrot pieniędzy na konto szybko i bez upominania. Co do cła , trzeba poprostu rozsądnie zamawiać ,teoretycznie cło jest bodajże od 45 $ , nie pamiętam czy wogóle czy od prezentów . Ja zamawiam mniej więcej do góra 150 - 200 $ na paczkę , i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się cła zapłacić. Może dlatego że widać że nie są to rzeczy na handel tylko pojedyńcze sztuki w danym rozmiarze ,dla jednego dziecka. Paczek do mnie przychodzi naprawde dużo ,niektóre były otwierane ( jest kartka z urzędu celnego )i tfu tfu jakoś mi się udawało .Ale w razie co zadanie mają ułatwione , bo niestety rachunek w środku jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta0075 Re: GAP - wyprzedaż - adres www 31.01.05, 13:45 na towary sprowadzane z poza UE, których wartośc przekracza 175 EURO jest: - cło w wysokości 4,2% oraz - 22% VATu. Odpowiedz Link Zgłoś
annkier Re: GAP - wyprzedaż - adres www 01.02.05, 01:08 czy tylko na towry powyzej tej sumy ktorą podałas? a jak jest poniżej to juz cło nie obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś