mandosia 06.02.05, 10:37 mam prawie dziesieciomiesieczna coreczke ktora chyba niebawem zacznie chodzic prosze o podpowiedzi na co zwrocic uwage przy zakupie pierwszych bucikow mama Ani Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igla4 Re: pierwsze buciki 06.02.05, 11:31 Witam. Mój synek ma w tej chwili już trzy latka, ale od samego początku kupuję mu wyłącznie butki Bartek. Długo zastanawiałam się, jakie buty wybrać, ale trafiłam w dziesiątkę. Mały nie ma żadnych problemów ze stópkami ani nóżkami, nie koślawi nóżek, dlatego gorąco polecam Bartki. Fakt, że dzieciaczkowi trzeba kupić nowe buty na każdy sezon, a nowe Bartki kosztują w okolicach 100zł, ale według mnie warto. Dzieci koleżanek, które kupowały butki "przypadkowo", często mają teraz problemy (fakt, drobne, np. koślawią nóżki). Nie wiem, czy jest to kwestia butów, czy przypadkowy zbieg okoliczności, jednak ja dalej pozostanę przy sprawdzonych butach i Tobie też gorąco polecam. Pozdrawiam, mama Igorka Odpowiedz Link Zgłoś
s.ivona Re: pierwsze buciki 08.02.05, 21:50 czesc ja jestem mama prawie 8m chlopczyka ktory juz potrafi stawac trzymajac sie czegos. mam wrazenie ze jedna nozke ustawia troszke bokiem. czy powinnam mu kupic juz jakies butki do chodzenia po domu? jesli tak to jakie? moze mi pomozecie!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaaska na bosaka po domku 09.02.05, 08:28 Absolutnie w domu bez butów! Dla dziecka najzdrowiej jest chodzić w samych skarpetkach z abs-em (czyli bezposlizgowych). A zresztą pomyśl sama jak to przyjemnie chodzić w domu w butach... pa aska Odpowiedz Link Zgłoś
s.ivona Re: na bosaka po domku 09.02.05, 09:47 no wlasnie tez slyszalam o tej teorii ze w domu na bosaka ale martwie sie czy nie powykrzywia sobie stopek...a jak uwazasz kiedy powinno zaczac nosic buciki domu? Odpowiedz Link Zgłoś
almerka1 Re: na bosaka po domku 10.02.05, 16:53 na bosaka tak, ale tylko po miekkim podłozu!! jak np piasek na plazy, nigdy po podłodze albo dywanie, bo to powoduje płaskostopie i koślawe nogi w kolanach Odpowiedz Link Zgłoś
thrier Re: pierwsze buciki 10.02.05, 09:34 Coż, moja 4,5 letnia córka dopiero tej zimy dostała buty nie z Bartka, bo też uważałam, że warte swojej ceny (choć czasem musiałam kupić 5 par w roku - teraz ma r.30). Niestety przeszła etap nóżek wygiętych "jak na beczce prostowane" (bo wcześnie zaczęła chodzić), potem miała koślawe kolana (czyli w drugą stronę ) a w tej chwili ma już proste. Nie wiem czy to jest zasługa butów, bo w sumie jesdnak nóżki krzywiła regularnie. Przy młodszej córce już nie jestem tak nastawiona na Bartka. Po domu mała nosi Gucie lub papcie Befado. Kozaczki ma wprawdzie Bartka ale już na wiosnę być może kupię jej z innej firmy (będę tylko pilnować usztywnionego zapiętka, szerokich nosków, stabilnego wiązania, no i żeby były skórzane i miały znak zdrowej stopy - a takich jest na rynku coraz więcej). Odpowiedz Link Zgłoś