jagooda 23.02.05, 11:46 Witajcie! Moja ośmiomiesięczna córcia właśnie zaczyna kroczyć(cudnie to wygląda)! Pani doktor kazała nam kupić płaskie buciki za kostkę. Chciałam się dowiedzieć jakie firmy polecacie i czy buciki powiny mieć wkładkę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aranti Re: pierwsze buciki! 24.02.05, 14:43 rozejżyj sie za butami firmy "Bartek". Z tego co wiem to znana firma z bucikami dla dzieci. Moze dziewczyny już kupiły i coś podpowiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: pierwsze buciki! 24.02.05, 14:56 Moja córa chodziła (i chodzi dalej) w Tombutach (bez wkładki), ale to tylko dlatego, że w zimie nie mogłam dostać sandałków z Bartka (super do chodzenia po domu). Teraz młoda wyrosła już z Tombutów i na gwałt szukam czegoś sensownego (kupiliśmy kapcie Befado, ale z Bartka dopiero wchodzą wiosenne modele i jedyne sandałki, które widziałam, to skórzane firmy Viggami (w Smyku za ok 50 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: pierwsze buciki! 24.02.05, 14:58 Nie dokończyłam - kapcie Befado strasznie młodą obtarły i mamy niezłe teraz problemy. Dlatego czekałam na te Bartki. Odpowiedz Link Zgłoś
kafreen Re: pierwsze buciki! 24.02.05, 15:06 My wlasnie kupilismy dzis pierwsze butki. Max jeszcze nie za dobrze w nich chodzi, ale bede go przyzwyczajala. Sa to wlasnie sandalki firmy Bartek, bezowe, cale skorzane (wierzch, srodek, wkladka) z zakrytym paluszkiem, zapinane na 2 rzepy. O wyborze zadecydowala opinia Slynnego_Gdanskiego_Ortopedy, ktory poleca te wlasnie firme takze do chodzenia w domku. W sklepie firmowym Bartka zaplacilismy za nie 109 pln. Minus tej firmy jest taki, jak powiedziala mi pani sprzedawczyni, ze robia buty od nr 19, ktory jest "dużą dziewietnastką", wiec odpowiada nr 20 innych firm i dla wielu maluchow ponizej roku te buciki sa za duze. Moj synek ma duza stope (13 cm) i butki byly dla niego w sam raz. Co do kapciuszkow Befado - pisze, bo tez o nich myslelismy, slyszalam opinie, ze dzieciom czesto poci sie w nich noga i nie sa dobre dla maluchow, ktore ucza sie chodzic i koslawia nózki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: pierwsze buciki! 25.02.05, 11:36 Mój synek tez po domu chodzi w sandałkach Bartka ( w Befado bardzo pocila się nóżka, nie trzymały dobrze pięty i ujeżdżał na podłodze z drewna.) Kupuję w sklepie firmowym Bartka w Zabrzu, tam sandałki są wystawione cały rok, bo jak mówi sprzedawczyni wiele mam kupuje te sandalki właśnie do chodzenia po domu. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do iwek33 25.02.05, 11:54 I jak spisują się sandałki po domu? Ja właśnie muszę kupić małej cos do chodzenia po domu, ale we Wrocławiu, nawet w Bartku nie są tacy przezorni jak w Zabrzu i sandałków nie ma. Trafiłam za to wczoraj w Smyku na sandałki Viggami, wyglądają bardzo porządnie, całe są skórzane, zapinane na rzepy, ładne wzornictwo i wydają sie porządnie wykonane. Obuwie Viggami ma wszystkie wymagane certyfikaty, ze starych postów dowiedziałam się, że mamy sa bardzo zadowolone z bucików tej firmy, a i wyglad obuwia bardzo się ostatnio poprawił (ponoć stylista od Barków u nich pracuje). Cenowo sa bardzo przyzwoite 45 zł. A ile kosztują bartki w tej rozmiarówce do 25? Odpowiedz Link Zgłoś
jaha_mama_magdy Re: pierwsze buciki! 25.02.05, 11:07 Nas tez to uz niedlugo czeka. Przy pierwszej coreczce kupilismy buty Postepu. Dobrze wyprofilowane, za kostke, buty ortopedyczne. Wiem, ze mozna je kupic w Smyku i sklepach Bartka. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: pierwsze buciki!-do PIA 25.02.05, 16:21 Bartki po domu sprawują się znakomicie, nóżka w ogóle sie nie poci, mały śmiga aż miło patrzeć, a ponieważ należy do dzieci, które żadko chodzą, natomiast ciągle biegają musiał mieć obuwie, które nie będzie śliskie- Befado i Lemigo nie zdały egzaminu. Vi-ga-mi już nie kupię, może to tylko moja opinia, ale zraziłam się w zeszłym roku, kupiłam sandałki tej firmy starszemu synkowi ( rozm.28) i po tygodniu kupowałam mu Antylopy. Buty były jakieś sztywne, nie wiem, o co chodziło, bo na wygląd były ładnie zrobione, piętę miały usztywnianą, a syn ciągle płakał, że go "szczypią" nóżki i źle mu się idzie, nie mogłam dojsć nawet dziesięciominutowej trasy, po tygodniu miał na stopie odcisk, no i już go nie męczyłam, tylko kupiłam nowe sandały. Może jestem odosobnionym wypadkiem,ale taką wyrobiłam sobie opinię na podstawie naszych doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: pierwsze buciki!-do PIA- poprawka 25.02.05, 16:22 Oczywiście nie żadko tylko rzadko, ale gafa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: pierwsze buciki!-do PIA 28.02.05, 11:20 Viggami okazały się nie dla nas, bo były za szerokie i nie trzymały dobrze w kostce. Pojechaliśmy więc do Bartka i Dziadek kupił swojej wnuczce niesamowicie lekkie, elastyczne sandałki austryjackiej firmy Super-Fit (z poduszkami powietrznymi pod stopami. Niestety mamy model męski, bo tylko taki był, ale sandałki Bartka miały sztywniejszą podeszwę i były o wiele cięższe. Te Superfity mają podeszwę ze specjanego tworzywa (antypoślizgowe) i sa tak mięciutko wykończone, a jednocześnie super stabilnie trzymają nogę w kostce. Jestem zachwycona ta firmą, tylko cena straszna 139 zł za sandałki (( Biedny Dziadek! A młoda nareszcie bardziej swobodnie biega po domu i cała stópka pięknie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maewula Re: pierwsze buciki!-do PIA 01.03.05, 12:13 czy mogłabys przesłać mi zdjęcie chciałabym zobaczyć jak wyglądają - jesli możesz, dzwoniłam do sklepu na Al.Ken w Warszawie powiedzieli mi że nie maja w ofercie podałam swój telefon jak będa to Pani do mnie oddzwoni ale nie wczesniej niz za miesiąc (tylko jeden sklep ww. ma buty super fit) a ty w jakim mieście kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: pierwsze buciki! 25.02.05, 16:37 Aha! Miałam kiedyś buciki polskiej firmy Guliana, można je kupic przez internet ( www.guliana.iap.pl/) i te były bardzo solidne i wygodne, z tym, że cenowo niewiele tańsze od Bartka ( no może minimalnie)a chyba jednak Bartek ładniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: pierwsze buciki! 25.02.05, 22:40 Wklejam link jeszcze raz, bo tamten nie łączy: www.guliana.iap.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
edytka7 Re: pierwsze buciki! 26.02.05, 23:51 A co myślicie o bucikach firmy "Melania"? My jeszcze nie mamy bucikow i szukamy na wiosne. Po domu "chodzimy" na bosaka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: pierwsze buciki! 27.02.05, 08:44 "Melanie" są ładne, estetyczne, i tańsze niż np: Bartki, oglądałam w sklepie kilka razy, ale nie wszystkie modele mają usztywnianą piętę. Odpowiedz Link Zgłoś
maewula Re: pierwsze buciki! 27.02.05, 14:36 kupiłam swojemu dziecku buciki melania z b. dobrej skóry b. mięciutkie na dosć szerokie podeszwie z usztywnianą piętą b. dobrze trzymaja kostkę po zawiązaniu buta, mały chodzi w nich po domu chociaz sa to buty bardziej wiosenne ale mają naprawde mięciutką cienką skórkę,gumowa podeszwę.W piątek kupiłam gucie i narazie leżą bo jednak lepiej chodzi w melani. Kupiłam w Warszawie w CCC w Arkadii, podaję model buta -3614/4D c. 75,99 naprawde warto obejrzeć ja nigdy nie kupowałam butów dla swojego dziecka innych niż Bartek ale te naprawde sa super, wybrałam kolor jasno beżowy, można kupic tez na rzepę ale my mamy wiązane. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi04 Re: pierwsze buciki! 01.03.05, 10:48 a czy buciki melania mają profilowaną wkładkę? Odpowiedz Link Zgłoś