Dodaj do ulubionych

pytanie o dobry wózek

23.02.05, 14:05
Który wózek polecacie- prosze o porade, ktory wybrac a zdwóch nastepujących:
1. Peg -Perego(model prammette) czy 2. Graco (model Quatrro Deluxe)?
prosze o opinie. Chciaolabym korzystać z wózka od 0 do 3 lat.
Obserwuj wątek
    • antonina_74 Re: pytanie o dobry wózek 23.02.05, 14:33
      Nie używam tego konkretnego modelu ale markę Graco mogę z czystym sumieniem
      polecić - mam model Graco Voyager De Luxe od 2000 roku, służy już drugiemu
      dziecku i bardzo dobrze się sprawdza, no i w dość trudnych warunkach (wiejskie
      dróżki, krzywe chodniki) przetrwał 5 lat bez większego uszczerbku.
    • maczku Re: pytanie o dobry wózek 24.02.05, 09:51
      A ja mam Pegperego, z tym że Atlantico i jak dla mnie to wózek rewelacja. Nie
      zamieniłabym go na żaden inny, choć brakuje mi troszkę przekładanej raczki.
    • izia30 Re: pytanie o dobry wózek 24.02.05, 13:03
      nie wirz w to że wózek posłuży ci od 0 do 3 lat. te trzyfunkcyjne mają zbyt małą
      spacerówkę, dziecko przestaje się w niej mieścić w kombinezonie zimowym jak ma
      ok 1,5 roku. ja musiałam kupić drugi wózek, teraz mam Peg Perego atlantico, jest
      super
      • aronka1 Re: pytanie o dobry wózek 24.02.05, 15:16
        izia30 napisała:
        nie wirz w to że wózek posłuży ci od 0 do 3 lat. te trzyfunkcyjne mają zbyt małą
        spacerówkę, dziecko przestaje się w niej mieścić w kombinezonie zimowym jak ma
        ok 1,5 roku. ja musiałam kupić drugi wózek, teraz mam Peg Perego atlantico, jest
        super

Nieprawda. Natalia jeździła w głębokim wózku tylko 3 miesiące, potem przesiadła
        się do najzwyklejszej spacerówki (chyba Chicco). To był stary, używany wózek po
        kuzynce. Jeździła nim do ok. 3 lat. Nawet jak swobodnie spacerowała, to jednak
        brałam wózek, bo zawsze mogła stwierdzić, że bolą ją nogi. Poza tym woziłam nim
        tony zakupów, więc i dla mnie było to wygodne. wink Natalia jest jak na swój
        wiek bardzo dużą dziewczynką, jeździła również w ciuchach zimowych. smile

A teraz chcemy kupić nowy porządny wózek, bo tamten już by się chyba niedługo
        rozsypał. Tylko, że jest tak duży wybór, że można dostać oczopląsu...
        • aronka1 Re: pytanie o dobry wózek 24.02.05, 15:18
          A! Pisałaś o wózkach trzyfunkcyjnych! Ale jakby porównać, to ten nasz stary
          wózek i te trzyfunkcyjne (spacerówka) są podobnej wielkości...
    • lodzia10 Re: pytanie o dobry wózek 24.02.05, 17:30
      Polecam PegPerego - miałam i był super. Spacerówka póżniej przydaje się
      mniejsza typu parasolka. Miałam też wózek Graco, z którego nie byłam
      zadowolona, ale może dlatego, że był już wcześniej używany i trochę zniszczony.
      Wiem, że ta marka ma wielu zwolenników, bo są to dość tanie wózki. Teraz mam
      Inglesinę Max i również polecam. PegPerego był najlepszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka