Dodaj do ulubionych

Co sadzicie o Bebe Confort Allegro Plus-warto?

23.02.05, 23:57
Chce kupic ten wozeczek, czy sa tu jakies emamy ktore uzywaja takiego typu
parasolki i co sadza o jakosci materialow uzytych w wozeczku?
Kolkach? Prowadzeniu?
I generalnie czy zaluja swojego wyboru czy wszystko gra.
Pozdrawiam
Aneta
Obserwuj wątek
    • mammax Re: Co sadzicie o Bebe Confort Allegro Plus-warto 24.02.05, 15:34
      Witam, my używamy już od prawie roku (niekiedy jeszcze na zmianę z BC Opera -
      np. teraz na śniegu) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest leciutki, składam go
      jedną ręką i zajmuje mało miejsca w bagażniku. Jęsli chodzi o jakość to też nie
      mam uwag kółka OK (oliwione bo już piszczały) wszędzie wjadą nawet na górskich
      szlakach i zagranicznych wyprawach. Prałam go też w pralce i nic się nie stało -
      jedynie dość skomplikowanie ściąga siedzisko ze stelarza do tego prania.
      Nie "kulczy" się. Ja osobiście polecam. Pzdr.
      • mieszko02 do mammax 24.02.05, 21:20
        no własnie, jak ze zdejmowaniem siedziska sobie poradziłaś???????? My też
        jeździmy bc allegro plus od prawie roku i choć mamy ciemną tapicerkę chętnie
        bym ją odświeżyła, ale kurczę, nie wiem jak się do tego zabrać. Już oglądałm z
        każdej strony, ale nie mam sposobu...
        pozdrawiam
        • mammax Re: do mammax 28.02.05, 16:15
          Witam, jak już pisałam miałam z tym trochę kłopotów i skończyło się na tym że
          poodpinałam wszystkie zatrzski a resztę zrobił mój mąż i z tego co pamiętam
          biegali, oczywiście wraz z moim maluszkiem, z śrubokrętem więc chyba gdzieś
          trzeba jakieś śruby odkręcić.
          życzę powodzenia i pzdr
    • mamawiktorki Re: Co sadzicie o Bebe Confort Allegro Plus-warto 24.02.05, 15:42
      Właśnie kupiłam ten wózek na Allegro od przemiłego gościa .Jeszcze nie byłam z
      nim na dworze bo mam Bebe Confort opera ale parasolka jest fantastyczna ,lekka
      super się składa dosłownie jedną ręka ma duży kosz pod spodem .Ogólnie super.
      Wiem Ze ten pan ma jeszcze trzy takie wózki kolor Parme ( fiolet ) koszt 515 zł
      więc chyba troche taniej niż w sklepie.

Pozdrawiam
      Justyna
      • mamazaby Re: Co sadzicie o Bebe Confort Allegro Plus-warto 24.02.05, 16:45
        Ta cena to nie jest taka rewelacja . widziałam ten kolor w sklepie po niecałe
        500
        Pozdrawiam
      • mamawiktorki Re: Co sadzicie o Bebe Confort Allegro Plus-warto 24.02.05, 16:53
        W Częstochowie 800 zl
        • emiczek Re: Co sadzicie o Bebe Confort Allegro Plus-warto 24.02.05, 18:24
          od jakiego wieku dzieci moga w nim jezdzic?
          • maj03 Re: do mamawiktorki 24.02.05, 20:56
            Od Davida , prawda?
            Koresponduje z nim bo caly czas zastanawiam sie nad kupnem tego wozeczka i nie
            widzialam w sklepie tego koloru, nie wiem swoja droga czy nie jest od ze
            starszych kolekcji, moze ty mi przyblizysz jego barwe?
            Ach i slyszalam ze kolory Parme, Azur i jeszcze jakis maja slabszy, czyt. nie
            wzmacniany material.
            Boje sie ze ten kolor jest zdyt jasny i bedzie sie szybko brudzil.
            Co o tym myslisz? Jak mozesz to napisz na aneta@greennet.org.pl
            POzdrawiam
            Aneta
    • sch0 Re: Co sadzicie o Bebe Confort Allegro Plus-warto 28.02.05, 16:40
      warto.

bardzo poreczna solidna parasolka, moze troszke za wasko ma rostawione koła albo
      za krótkie rączki - ale przy wzroscie ponad 180 chyba trudno żeby jakieś rączki
      nie były za krótkie smile

Fajna opcją byla wersja bez Plusa tansza o połowę, do kórej wystarczyło dokupić
      daszek, szukajcie moze jest jeszcze gdzies w sklepach.
    • cubus1 Re: Co sadzicie o Bebe Confort Allegro Plus-warto 28.02.05, 18:36
      Ja rowniez polecam ten wozeczek.
      Uzytkowalam go narazie kilka razy ale mojemu malemu przypadl do gustu.Uzywam go
      na zmiane z PP P3 oraz Inglesina Swift i nie wypada blado na tym tle.
      Kosz ma spory i poreczny,wygodne i ciekawe rozwazanie rozkladania pleckow,moze
      niezbyt trafne jest to ze podnozek rozklada sie tylko wtedy gdy rozkladamy tez
      plecki,aktualnie jak mam prawie 3 letnie dziecko nie jest to problem ale przy
      mlodszym bylby.Niestety po sniegu nie jezdzi mi sie nim obrze- zdecydowanie
      lepiej wypada tu P3.Wagowo jest raczej porownywalny z P3- niestety tutaj
      roznicy odczuwalnej nie widze.Rozmiarowo jest mniejszy i poreczniejszy w
      noszeniu.Jesli chodzi o wage to zdecydowanie Ingl.Swift jest najlzejsza.
      Siedzisko ma OK ale 3 latka- komfortu w nim nie ma ale spokojnie sie miesci
      wiec jest to wozek przyszlosciowy.
      Zdecydowanie odradzam Chicco London-ma bardzo plytkie siedzisko co powoduje ze
      juz 2 latek szura maksymalnie nozkami po ziemi oraz Baby Dreams Buggy-jest
      ciezki i tandentnie wykonany, znam przypadek gdzie konsytukcja nie wytrzymala z
      dzieckiem o wadze ok.15kg.
      Zycze trafnego wyboru i napisz o swojej decyzji.
      • maj03 Re: Juz kupilam , wielkie dzieki za odp. 28.02.05, 21:26
        Bardzo wam dziekuje.
        Zdecydowalam sie na kupno i od dzisiaj jestesmy szczesliwymi posidaczkami BBC
        Allegro Plus, troszke na pocztaku zrazilam sie kolorami, bo wiadomo jasne sa
        niepraktyczne, aczkolwiek ladne,a ciemne duzo wygodniejsze w uzytkowaniu ale
        mniej wygledne. Kupilam za rada jednej z was Parme i zobaczymy jak nam sie
        bedzie sprawowal.
        Dziekuje i pozdrawiam
        Aneta
        • dadgam Re: Juz kupilam , wielkie dzieki za odp. 09.03.05, 12:41

dziewczyny a jaka jest nośność tego wózeczka?
          • mamawiktorki Re: Juz kupilam , wielkie dzieki za odp. 09.03.05, 14:03
            Na instrukcji podano że mozna wozić dziecko do 15 kg
          • mammax Re: Juz kupilam , wielkie dzieki za odp. 09.03.05, 17:56
            Mój synek już w tej chwili w ubraniach waży ponad 15 kg i póki co nic się nie
            dzieje i mam nadzieję że tak pozostanie a zamierzamy jeszcze trochę tym wózkiem
            pojeżdzić (no a na pewno do lata kiedy urodzi się druga dzidzia). Mam nadzieję
            że jakość jest tak dobra jak jak innych produktów BC. Pzdr.
            • dadgam Re: Juz kupilam , wielkie dzieki za odp. 09.03.05, 20:58

widzę, że większość wózków jest do 15 kg sad znalazłam tylko jeden do 20 kg - baby dreams rider
              • patulinka12 Re: Juz kupilam , wielkie dzieki za odp. 21.03.05, 15:30
                CZeść DZiewczyny-mam pytania jak się sprawdza ta rączka?nie miałam okazji
                przymierzyć się do niej,a wydaje mi się jakoś wysoko,niewygodnie?Czy to tylko
                złudzenie? Mam zamiar kupić taki wózek, ale u mnie w mieście jest tylko zwykłe
                Allegro z podwójnymi rączkami i nie za bardzo mi to odpowiada. Dziękuję za pomoc.
                • mammax Re: Juz kupilam , wielkie dzieki za odp. 21.03.05, 17:36
                  Mi akurat ta rączka bardzo pasuje. Pzdr.
                  • lgosia1 Re: Juz kupilam , wielkie dzieki za odp. 21.03.05, 18:34
                    a ja kupiłam allegro z dwoma rączkami specjalnie po to, by móc zawiesić kupę
                    rzeczy na tych rączkach. BC Allegro służy nam jako wózeczek przewozowy nie
                    tylko dziecka ale i zakupówsmile Oczywiście trzeba uważać z tymi zakupami, żeby
                    wózek się nie wywróciłsmile
    • seiw Re: Co sadzicie o Bebe Confort Allegro Plus-warto 21.03.05, 23:40
      Dziewczyny, a czy kółeczka w BC Allegro są amortyzowane? nigdzie nie mogę
      znaleźć info ntt.,i czy siedzisko jest dość głębokie na wieksze dziecko? może
      ktoś zna wysokość oparcia ? nie mam mozliwości obejrzenia w sklepie, będę
      wdzieczna za informacje...
      Wiesia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka