Dodaj do ulubionych

czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)?!

01.03.05, 07:55
jest tak ruchliwa że o mierzeniu w pupci nie ma mowy, pod paszką tez już nie
próbuję, zamierzam kupić jakiś elektroniczny czy jakie tam są ale nie wiem o
jakie mam pytać, poradźcie proszę bo ręcę opadają surprised)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasia1302 Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 08:51
      Polecam termometr elektroniczny, pomiar w pupci jest błyskawiczny. My dajemy
      radę z naszym wulkanem energii.
      • czarnauk Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 09:17
        dzieki za odp. możesz przyblizyc mi cenę?
    • amb25 Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 09:24
      błyskawicznie mierzą temperaturę elektroniczne termometry dousune (nie wiem jak
      fachowo się nazywają). Kosztują ok. 200 zł. Często sotowane są w szpitalach.
      Ale mnie nigdy się nie udało bo wyniki są jakieś niskie - potrafi pokazać nawet
      35 stopni.
      Najczęśie mierzę więc temperaturę w pupci zwykłym termomerem elektronicznym
      (ok. 60 zł) lub na czółku takim paskiem do mierzenia temperatur, ale pasek daje
      wyniki jedynie orientacyjny.
      • kmyczek Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 11:12
        witam
        ja po ostatnich doswiadczeniach w szpitalu polecam Ci najzwyklejsza rteciowke,
        mierzy szybko i dobrze, w dupci trzymasz minute i juz najlepiej polozyc dzidzie
        na boczku.
        Termometry do uszu, czy elektroniczne czesto sie myla, czego dowiedzialam sie w
        szpitalu.
        pozdrawiam
        • czarnauk Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 11:43
          wiesz, ja własnie do tej pory mierzyłam rtęciówką i wszystko było ok, teraz
          niestety (a może stety smile ) madzia jest tak ruchliwa, nie usiedzi na miejscu,
          nie jestem w stanie nawet jej spokojnie zmienić pampersa a co dopiero zmierzyc
          temp. w pupie, zresztą termometr rtęciowy najlepiej jest przytrzymac ok 2-3min a
          to juz byłby nielada wyczyn smile
          nie mam pojęcia jaki termometr mam kupić a poza tym zależy mi tez aby była w
          miarę przystępna cena, czy więc taki zakup się opłaca? poradźcie proszę
          • marchewa3 termometr do uszu 01.03.05, 11:54
            I tylko termometr do uszu. Kupiłam go sobie dopiero gdy Sylwia miała roczek i
            pukam się w głowę ze taka głupia byłam, iż nie kupiłam go sobie wcześniej.
            Zwykły Samsung za 99 PLN i wcale się nie myli. Porównywałam sobie temperatury
            na trzech termometrach. Różnica czasami jest o jedną kreseczkę to wszystko.
            Tajemnica sukcesu polega na tym iz po jednym mierzeniu temperatury musisz
            poczekać minimum minutę by zbadać ponownie. Wtedy temperatura się zgadza i nie
            ma przekłamań. Zaletą termometru do ucha jest to, że dosłownie po sekundzie
            masz wynik. No i oczywiście święty spokój. Prawda jest iż przy zapaleniu ucha
            wyniki sa nieprawdziwe jednak z tego co pamiętam to w całym moim 32 letnim
            życiu chorowałam na zapalenie ucha 1 raz. Nie zwlekaj tylko kup sobie ten
            termometr. Polecam naprawdę samsunga bo inne firmy są drogie nawet po 300 PLN.
            Pozdrawiam
            • czarnauk Re: termometr do uszu 01.03.05, 11:58
              ok, dzięki, jeszcze jedno pytanie, czy takie termometry można kupić w aptece?
              • marchewa3 Re: termometr do uszu 01.03.05, 12:01
                Cześć w aptece nie polecam bo jest drogo. Ja kupiłam swój termometr w
                supermarkecie - dokładnie w Carrefourze. Napewno w innych supermarketach też
                znajdziesz. Patrz na cenę i bajery. Mój ma tylko pamięć do 10 mierzeń i to
                wszystko. A zapomniałm dodac iż termometr jest na gwarancji.
                • czarnauk Re: termometr do uszu 01.03.05, 12:40
                  ok, dzięki surprised)
                  • kmyczek Re: termometr do uszu 01.03.05, 17:28
                    no wlasnie to zalezy od doswiadczenia:
                    ja przez ostatnie dwa tygodnie dwa razy otrzymalam zly wynik na termometrze do
                    ucha i dlatego go nie polecam
                    pozdrawiam
    • jswm Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 17:55
      w aptekach są specjalne termometry do mierzenia w pupie, mają miękką końcówkę i
      mierzą w niecałą min.
    • medunia Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 02.03.05, 15:59
      Nie wiem, czy używacie smoczka, ale jeśli tak, to polecam termometr w smoczku
      Campolu. Moje dziecię niedawno chorowało (ma 11 mies) i jak jej mierzyłam,
      nawet nie zauważyła różnicy m-dzy termometrem a prawdziwym smoczkiem, a była
      wyjątkowo marudna i niespokojna. Jest dość dokładny i niedrogi.
      medunia
      • leigh4 Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 02.03.05, 21:51
        Od urodzenia się naszego synka używam tylko termometru do ucha. Też mam
        samsunga, kupilam go w sklepie inernetowym tanimarket- ceny już nie pamietam.
        Różnice przy pomiarze są, ale nie większe niż 2-3 kreski(testowałam na sobie),
        pytałam lekarza, powiedział, że dla potrzeb dziecka taka różnica jest bez
        znaczenia. Ważne jest czy temp jest alarmująca do podania leku obniżającego
        temp a nieto czy będzie to 38, 2 czy 38,5 - i tak najwyższy już czas wtedy na
        działanie.
        Wzięłam to sobie do serca i używam tego termometra. Mierzy temp w 1 sek, więc
        nie ma problemu nawet u bardzo ruchliwego dziecka.
        Cała rodzina też skorzysta, bo ma wymienne nakładkismile
    • silije.amj Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 02.03.05, 22:18
      Mamy termometr do ucha Brauna. Zupełnie nie wiem jak mogłam kiedyś bez niego żyć
      - te nerwy przy mierzeniu, zwłaszcza w nocy, gdy ciężko było zmierzyć nie budząc
      dzieci... Teraz wszystkie inne nasze termometry (tradycyjny rtęciowy i zwykły
      elektroniczny) leżą w głębinach szuflad nieużywane.
    • agunia33 Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 03.03.05, 14:25
      A ja mierzę ostatnio termometrem który przykłada się do czoła,kosztował ok.70 zł,mierzy błyskawicznie i jeśli są jakieś różnice w pomiarze to niewielkie.
      pozdrawiam
    • thrier Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 03.03.05, 18:49
      Gorąco polecam douszny Brauna. Kupiłam w sklepie nternetowym wystawiającym się
      na allegro. Za najlepszy model zapłaciłam ok.200 zł.Moja córcia (teraz 17 mcy)
      od razu go sobie upodobała i sama nadstawia uszka żeby jej zmierzyć (nawet jak
      widzi tylko że komuś innemu mierzymy to zaraz się domaga). W ten sposób mierzę
      jej gorączkę równiez jak śpi, bo nie denerwuje ją to ani budzi. Pomiary są
      prawidłowe (choć warto przetestować najpierw na domownikach i porównać), może
      trochę zaniża (o jakieś 0,2 ale nie wiem czy to błąd rtęciowego czy tego). Ale
      wiedząc jak przekłamuje możesz go używać bez obaw. Poza tym jest szybki i
      bezpieczny. Polecam gorąco dla całej rodziny!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka