czarnauk 01.03.05, 07:55 jest tak ruchliwa że o mierzeniu w pupci nie ma mowy, pod paszką tez już nie próbuję, zamierzam kupić jakiś elektroniczny czy jakie tam są ale nie wiem o jakie mam pytać, poradźcie proszę bo ręcę opadają ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia1302 Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 08:51 Polecam termometr elektroniczny, pomiar w pupci jest błyskawiczny. My dajemy radę z naszym wulkanem energii. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 09:17 dzieki za odp. możesz przyblizyc mi cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 09:24 błyskawicznie mierzą temperaturę elektroniczne termometry dousune (nie wiem jak fachowo się nazywają). Kosztują ok. 200 zł. Często sotowane są w szpitalach. Ale mnie nigdy się nie udało bo wyniki są jakieś niskie - potrafi pokazać nawet 35 stopni. Najczęśie mierzę więc temperaturę w pupci zwykłym termomerem elektronicznym (ok. 60 zł) lub na czółku takim paskiem do mierzenia temperatur, ale pasek daje wyniki jedynie orientacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 11:12 witam ja po ostatnich doswiadczeniach w szpitalu polecam Ci najzwyklejsza rteciowke, mierzy szybko i dobrze, w dupci trzymasz minute i juz najlepiej polozyc dzidzie na boczku. Termometry do uszu, czy elektroniczne czesto sie myla, czego dowiedzialam sie w szpitalu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 11:43 wiesz, ja własnie do tej pory mierzyłam rtęciówką i wszystko było ok, teraz niestety (a może stety ) madzia jest tak ruchliwa, nie usiedzi na miejscu, nie jestem w stanie nawet jej spokojnie zmienić pampersa a co dopiero zmierzyc temp. w pupie, zresztą termometr rtęciowy najlepiej jest przytrzymac ok 2-3min a to juz byłby nielada wyczyn nie mam pojęcia jaki termometr mam kupić a poza tym zależy mi tez aby była w miarę przystępna cena, czy więc taki zakup się opłaca? poradźcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś
marchewa3 termometr do uszu 01.03.05, 11:54 I tylko termometr do uszu. Kupiłam go sobie dopiero gdy Sylwia miała roczek i pukam się w głowę ze taka głupia byłam, iż nie kupiłam go sobie wcześniej. Zwykły Samsung za 99 PLN i wcale się nie myli. Porównywałam sobie temperatury na trzech termometrach. Różnica czasami jest o jedną kreseczkę to wszystko. Tajemnica sukcesu polega na tym iz po jednym mierzeniu temperatury musisz poczekać minimum minutę by zbadać ponownie. Wtedy temperatura się zgadza i nie ma przekłamań. Zaletą termometru do ucha jest to, że dosłownie po sekundzie masz wynik. No i oczywiście święty spokój. Prawda jest iż przy zapaleniu ucha wyniki sa nieprawdziwe jednak z tego co pamiętam to w całym moim 32 letnim życiu chorowałam na zapalenie ucha 1 raz. Nie zwlekaj tylko kup sobie ten termometr. Polecam naprawdę samsunga bo inne firmy są drogie nawet po 300 PLN. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: termometr do uszu 01.03.05, 11:58 ok, dzięki, jeszcze jedno pytanie, czy takie termometry można kupić w aptece? Odpowiedz Link Zgłoś
marchewa3 Re: termometr do uszu 01.03.05, 12:01 Cześć w aptece nie polecam bo jest drogo. Ja kupiłam swój termometr w supermarkecie - dokładnie w Carrefourze. Napewno w innych supermarketach też znajdziesz. Patrz na cenę i bajery. Mój ma tylko pamięć do 10 mierzeń i to wszystko. A zapomniałm dodac iż termometr jest na gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: termometr do uszu 01.03.05, 17:28 no wlasnie to zalezy od doswiadczenia: ja przez ostatnie dwa tygodnie dwa razy otrzymalam zly wynik na termometrze do ucha i dlatego go nie polecam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 01.03.05, 17:55 w aptekach są specjalne termometry do mierzenia w pupie, mają miękką końcówkę i mierzą w niecałą min. Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 02.03.05, 15:59 Nie wiem, czy używacie smoczka, ale jeśli tak, to polecam termometr w smoczku Campolu. Moje dziecię niedawno chorowało (ma 11 mies) i jak jej mierzyłam, nawet nie zauważyła różnicy m-dzy termometrem a prawdziwym smoczkiem, a była wyjątkowo marudna i niespokojna. Jest dość dokładny i niedrogi. medunia Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 02.03.05, 21:51 Od urodzenia się naszego synka używam tylko termometru do ucha. Też mam samsunga, kupilam go w sklepie inernetowym tanimarket- ceny już nie pamietam. Różnice przy pomiarze są, ale nie większe niż 2-3 kreski(testowałam na sobie), pytałam lekarza, powiedział, że dla potrzeb dziecka taka różnica jest bez znaczenia. Ważne jest czy temp jest alarmująca do podania leku obniżającego temp a nieto czy będzie to 38, 2 czy 38,5 - i tak najwyższy już czas wtedy na działanie. Wzięłam to sobie do serca i używam tego termometra. Mierzy temp w 1 sek, więc nie ma problemu nawet u bardzo ruchliwego dziecka. Cała rodzina też skorzysta, bo ma wymienne nakładki Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 02.03.05, 22:18 Mamy termometr do ucha Brauna. Zupełnie nie wiem jak mogłam kiedyś bez niego żyć - te nerwy przy mierzeniu, zwłaszcza w nocy, gdy ciężko było zmierzyć nie budząc dzieci... Teraz wszystkie inne nasze termometry (tradycyjny rtęciowy i zwykły elektroniczny) leżą w głębinach szuflad nieużywane. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia33 Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 03.03.05, 14:25 A ja mierzę ostatnio termometrem który przykłada się do czoła,kosztował ok.70 zł,mierzy błyskawicznie i jeśli są jakieś różnice w pomiarze to niewielkie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thrier Re: czym zmierzyć temp. wiercącej się córci(1,6)? 03.03.05, 18:49 Gorąco polecam douszny Brauna. Kupiłam w sklepie nternetowym wystawiającym się na allegro. Za najlepszy model zapłaciłam ok.200 zł.Moja córcia (teraz 17 mcy) od razu go sobie upodobała i sama nadstawia uszka żeby jej zmierzyć (nawet jak widzi tylko że komuś innemu mierzymy to zaraz się domaga). W ten sposób mierzę jej gorączkę równiez jak śpi, bo nie denerwuje ją to ani budzi. Pomiary są prawidłowe (choć warto przetestować najpierw na domownikach i porównać), może trochę zaniża (o jakieś 0,2 ale nie wiem czy to błąd rtęciowego czy tego). Ale wiedząc jak przekłamuje możesz go używać bez obaw. Poza tym jest szybki i bezpieczny. Polecam gorąco dla całej rodziny!!! Odpowiedz Link Zgłoś