madzialena11 06.03.05, 10:18 Proponuję utworzyć taki wątek i wpisywać w nim, co jak i gdzie. kiedy jest drożej a kiedy taniej na allegro. Wpisujmy ceny, żeby było wiadomo jakby co gdzie można kupić taniej i nie przepłacić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cortinka Re: Ceny na ALLEGRO 06.03.05, 10:39 Bardzo przydatny wątek To zaczynam: Materiałowa książeczka Simba ze zwierzątkami, cena sklepowa: 22zł, Allegro:29 (+5 lub 6zł wysyłka). Odpowiedz Link Zgłoś
figa771 Re: Ceny na ALLEGRO 06.03.05, 12:12 Super temat!!! Ja z pytankiem-mysle o kupnie na Allegro wozka Polak Orion(cena ok.700zł.z przesyłka)Nie mam w swojej miejscowosci porownania ceny w sklepie-jeden sklep z marnym asortymentem...Czy ktos mogłby podac mi sklepowa cene tego wozka???Z gory serdeczne dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: Ceny na ALLEGRO 06.03.05, 12:16 ja kupowałam 1,5 roku temu za 699 zł Odpowiedz Link Zgłoś
anawu Re: Ceny na ALLEGRO 06.03.05, 12:15 Przydatny wątek Pościel z Kubusiem Puchatkiem - na Allegro: mała (90x140) 35 PLN, duża (140x200) 70 PLN + koszty transpotu. W Carrefourze na promocji (do 8 marca) odpowiednio: mała 25 PLN, duża 50 PLN. Bez promocji cena małej taka sama, dużej o 5 PLN niższa niż na Allegro. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anawu Re: Ceny na ALLEGRO 06.03.05, 12:23 Heh... Własnie znalazłam małą po 49,90 PLN - z opisem "Okazja, promocyjna cena" Odpowiedz Link Zgłoś
dagma1 Re: Ceny na ALLEGRO 06.03.05, 16:01 rampers z HM z Kubusiem w sklepie 29,9 na alllegro powyzej 42 Odpowiedz Link Zgłoś
agata30 Re: Ceny na ALLEGRO 06.03.05, 17:11 Ja was nie rozumiem; ale do tej ceny w sklepie musisz doliczyc koszt dojazdu do sklepu np. H&M,nie wszyscy maja go pod nosem, nie wspominajac juz towarow np . zza oceanu(koszt przesylki ze sklepu int., do Polski, podatki, clo,VAT); koszty wystawienia aukcji,prowizje, czas poswiecony na wystawienie aukcji, zrobienie fotki itp!!! A dla strony kupujacej, nie wychodzac z domu masz towar w ciagu kilku dni w swojej komodzie. Czasem czytajac wasze wypowiedzi mam wrazenie ze chcialybyscie kupic za cene sklepowa albo nizsza, nie wychodzac z domu.... Odpowiedz Link Zgłoś
monia2000 do agaty30 06.03.05, 17:49 Aga, to nie tak, że ktoś chce kupować za grosze, ale o zwykłą ludzką przyzwoitość. I nie chodzi o rzeczy z zagranicy, ale wykupowane masowo na promocjach i oferowane o 50-70% drożej na Allegro. Ja np. co jakiś czas jestem w Warszawie lub Poznaniu i zdarzyło mi się, że nic nie kupiłam dziewczynkom, bo to co ciekawe i przecenione (np. w H&M) było do kupienia TYLKO (!!!) na Allegro. Więc nie dziw się, ze dziewczyny się burzą Popatrz na to z tej strony ))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: do agaty30 06.03.05, 18:02 Każdy ma wolną wolę i niektórzy naprawdę mają daleko do danego sklepu. Ja również kupuję na allegro, ale czasem można naprawdę przepłacić. Jeżeli chcę ciuszek np H&M, to wolę kupić go w sklepie bo mam do niego 5 min drogi ale jakbym chciała np. Kapp ahl to nie ma tego sklepu nigdzie w okolicy i nawet przeplacając jest taniej. Ale ten wątek ma mieć po prostu charakter informacyjny. Nic więcej. i naprawdę może pomóc )) A poza tym to sama widziałam jak osoby robią zakupy masowo na wyprzedażach i wątpię, żeby to było na użytek własny... Odpowiedz Link Zgłoś
anawu Do Agaty30 06.03.05, 18:25 Ale czego nie rozumiesz? Że chcemy kupować taniej jeśli jest taka możliwość? A Ty nie chcesz? Wolisz przepłacać? Ja osobiście chcę wiedzieć które "okazje" na Allegro są okazjami a które nie. Mam blisko do wielu sklepów i supermarketów i dojazd do nich nie jest dla mnie żadnym kosztem ani problemem. Jeśli w sklepie jest taniej pojadę do sklepu, jeśli na Allegro - kupię na allegro. Przecież to normalne. Widzisz w tym coś złego? A co do Allegro. Nie mam pretensji, że ludzie tak zarabiają. Dla mnie cena może być i 10 razy większa od wyjściowej. Jeśli znajdzie się kupujący to co mnie to obchodzi? Ale ja osobiście chcę wiedzieć, gdzie warto kupić. Dlatego uważam, że pomysł wątku jest super. Nie chodzi o ocenianie kogokolwiek, ale o informację. Przecież wątek "kupujmy taniej" nikogo nie oburza. W tym też chodzi o tańsze zakupy. A swoją drogą irytuje mnie wykupowanie ze sklepów m.in. przez allegrowiczów najciekawszego towaru. W sklepach powinien być jakiś limit na kupowanie danej rzeczy (wiem, wiem to nie te czasy ). Ale kupienie czegoś fajnego a w dodatku po okazyjnej cenie przez osobę pracującą i "zalataną" wydaje się niemożliwością (pisze to głównie na przykładzie H&M). Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Do Agaty30 06.03.05, 18:55 irytuje mnie takze wykupowanie towaru przez "handlarzy allegrowych". dziecku skarpet nie moge kupic w mniejszym rozmiarze, a na allegro mam cala rozmiarowke w roznych fasonach. ;/// Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna . 08.03.05, 10:21 jesli na allegro masz cala rozmiarowke skarpetek w roznych fasonach, to malo prawdopodobne, ze to "handlarz allegrowy", lecz pewnie hurtownik, wlasciciel sklepu lub producent. handlarz musi zainwestowac pieniadze w towar bez gwarancji sprzedazy, a na skarpetkach pewnie zarobilby kilkanascie groszy wiecej niz zaplacil. po odliczeniu kosztow wystawienia aukcji (czasem po kilka razy zanim sie sprzeda), prowizji, dostepu do sieci i straconego czasu na wystawienie, pakowanie i bieganie na poczte - raczej malo oplacalne. hurtownikowi i producentowi bardziej oplaca sie, gdyz ma szanse znalezc hurtowych odbiorcow na swoj towar, na allegro nie tylko drobni klienci rozgladaja sie za towarem. tak samo sklep - allegro to dla sklepu po prostu jedna z form sprzedazy. ja osobiscie ciesze sie, ze moge znalezc na allegro pelna rozmiarowke, bo nie zawsze mam czas na zakupy w realu albo polowanie czy sklep w koncu dostal interesujacy mnie rozmiar czy nie. allegro to dobra konkurencja dla opieszalych lub zbyt drogich sklepow. zdecydowana wiekszosc towaru na aukcjach, nie tylko ubranek, jest jednak tansza niz w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Do Agaty30 07.03.05, 13:00 A swoją drogą irytuje mnie wykupowanie ze sklepów m.in. przez allegrowiczów > najciekawszego towaru. W sklepach powinien być jakiś limit na kupowanie danej > rzeczy (wiem, wiem to nie te czasy ). Ale kupienie czegoś fajnego a w dodatku > po okazyjnej cenie przez osobę pracującą i "zalataną" wydaje się niemożliwością > (pisze to głównie na przykładzie H&M). Dziewczyny, a czy nikt nie wpadł na prosty i genialny pomysł rezerwacji telefonicznej danego ciuszka w H&M. Ja tak robię, wiem kiedy są dni dostaw, jeżeli czekam na określoną rozmiarówkę, to dzwonię do sklepu i opisuję pożadany towar, lub podaję wcześniej spisany kod produktu i jezeli maja na sklepie lub w magazynie to rezerwuję sobie na drugi dzień (czasami jak nie moge dojechac, to przedłużam rezerwację). I tyle, duża oszczędność czasu i nerwy tez nie wysiadają. A co do wykupywania przy ostatniej promocji jeansowej ciuchów w H&M, to te osoby, które zobaczyły mnie przy kasie z naręczem spodenek w róznych rozmiarach informuję, ze zakupy robiłam dla wielu dziewczyn z tego forum, które mnie o to prosiły, a takze dla większości moich znajomych, sąsiadek, dalszej rodziny itp. To fakt, że po mnie juz niewiele co zostało, ale jakoś nie czuję się winna )) I może takich osób było więcej, a nie tylko handlary z Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
monia2000 Do Pia 07.03.05, 21:19 Nie unoś się, bo naprawdę nie ma o co Nie każdy ma możliwość przedzwonić z innego miasta do sklepu H&M, porozmawiać i odłożyć sobie jakiś ciuszek na bliżej nieokreślony termin. Ja np. na tą promocję trafiłam przypadkiem, miałam 2 godzinki w Waeszawie, więc pojechałyśmy do Arkadii, no i opłaciło się, bo kupiłam Olce 2 pary spodni zamiast jednej Ale jakbym weszła do sklepu po Tobie (jeśli to oczywiście byłaś Ty) i wieszaki by były puste, a Ty byś miała te wszystkie dżinsy na ladzie to by mi chyba coś pękło Ja nie wiem, może ja podchodzę do tego z innej strony, ale zazwyczaj jak jestem w delegacji, gnam do H&M jakby się paliło i waliło, zeby coś kupić dzieciakom, a często co najlepsze poprostu wykupione... A zresztą nie ma o co się sprzeczać, Twoje prawo wykupić pół sklepu dla znajomych, innych prawo wykupić drugie pół i wystawić na Allegro, a moje ponarzekać, bo ja H&M mam raz lub dwa w miesiącu na 1 - 2 godziny i często czegoś nie ma. Bez urazy Pia, mam nadzieję, że się nie gniewasz, ale ja poprostu wyrażam swoje zdanie )) Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Do Pia 08.03.05, 10:02 Ani się nie uniosłam, ani nie chowam żadnej urazy )) A cała sytuacja nawet wydaje mi się lekko komiczna Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: Ceny na ALLEGRO 24.03.05, 22:54 czasem poprostu lepiej jest poprosic kogoś znajomego o kupienie rzeczy w H&M po sklepowej cenie, niż dokładać kilkadziesiąt procent na allegro... wszystko zalezy od osoby i sytuacji. Jednak fajnie jest wiedzieć czy okazja jest rzeczywiście okazją. Odpowiedz Link Zgłoś
b_marta26 Re: Ceny na ALLEGRO 06.03.05, 19:22 Ceny książek - język niemowląt i język 2-latka na allegro po 30 PLN + koszt przesyłki (nierzadko używane i kilkakrotnie odsprzedawane) a nowe w świecie książki po 14 PLN + koszt przesyłki (też można zamówić nie wychodząc z domu) pozdrowienia Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
b_marta26 Re: Ceny na ALLEGRO 06.03.05, 21:28 Sprostowanie zamiast świat ksiazki to przeciże sprzedaje te pozycje KLUB DLA CIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: Ceny na ALLEGRO 07.03.05, 14:09 Idac tym tropem powinnam wyslac dzis Mame z pretensjami do jednej z wiekszych ksiegarni w Warszawie (nie handlarza z Allegro, bynajmniej), ze zeruja na nieswiadomych klientach i sprzedaja te ksiazke po 34,90zl Wlasnie wczoraj moja Mama, nie wiedzac ze jest PROMOCJA w KDC i chcac mi zrobic niespodzianke, kupila Jezyk Dwulatka w normalnej ksiegarni o ponad 100% drozej ( Tak samo jest w hipermarketach, w jednym taniej, bo akurat jest promocja na jakis towar, w drugim drozej, bo promocji nie ma i marza jest inna. Z kolei osiedlowe sklepiki zaopatruja sie w Makro i hurtowniach, do ktorych tez zwykly smiertelnik moze wejsc i zrobic zakupy, a przeciez nie robicie ich wlascicielom z tego powodu awantur Przeciez to paranoja, mamy wolny rynek, pretensje moge miec do siebie, ze nie poinformowalam Mamy, iz moge kupic te ksiazke taniej w sieci. Tak samo jest z Allegro, trzeba zorientowac sie ile dany towar kosztuje w realu i podjac decyzje czy oplaca sie przeplacic i dostac towar bez wychodzenia z domu czy nie, mnie sie czasem oplaca. Pomijam fakt, ze zaopatrzylam sie w niemal caly sprzet AGD znacznie taniej niz w najtanszych sklepach, z bezplatnym dowozem do domu ) Pomysl z ograniczeniami w zakupach w H&M jest co najmniej smieszny, moze wprowadzmy talony i ktos kto ma rocznego chlopczyka nie bedzie mogl kupic niczego w innym rozmiarze i dla innej plci, coby starczylo dla innych? zartuje oczywiscie, ale moze tak pretensje zglosic do sklepu, ze sprowadza za malo towaru? Informowanie na forum o cenach czy promocjach w sklepach rozumiem i popieram, ale nie rozumiem i nie popieram oburzenia niektorych dziewczyn, ze ktos wystawia aukcje i jeszcze na tym zarabia, przeciez na tym od wiekow opiera sie caly handel! Pokazcie mi choc jeden sklep, ktory sprzedaje taniej niz kupuje, nawet obrazek w kosciele kosztuje wiecej niz cena jego wydrukowania. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Ceny na ALLEGRO 07.03.05, 16:22 fajny watek owszem, sprzedajacym wolno tak robic, bo poki popyt jest... no ale ja kiedys myslalam, ze allegro to raczej miejsce okazyjnego handlu, ze raczej wlasnie taniej niz w sklepie...no coz. za swoja niewiedze... same wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
b_marta26 Re: Ceny na ALLEGRO 23.03.05, 17:51 widzisz a jednak sie zdenerwowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo777 Re: Ceny na ALLEGRO 07.03.05, 22:26 łóżeczko turystyczne na allegro 285 zł, w sklepie 250 zł. (ta sama firma i te same funkcje.) Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 do b_marta26 08.03.05, 10:53 A gdzie można kupić tę książkę w klubie dla ciebie? To jest jakiś sklep internetowy? Jak ją można zamówić? Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: do b_marta26 08.03.05, 11:47 www.kdc.pl Język dwulatka kosztuje 14,9 + 7,95 koszt przesyłki. Język niemowląt w tej samej cenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikagalek Re: do b_marta26 09.03.05, 21:27 Witajcie mamy Włśnie krew mnie zalał, bo znalazłam na Allegro koiete, która sprzedaje używane zabaweczki "na zajączka" i poprostu tak zdziera, że brak słów. Np. sprzedaje podgryzioną zabawke za drozej niż nowa kosztuje w sklepie. Musiałam to napisać, bo strasznie mnie to zdenerwowało. Ufff Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka a moze odwrotnie 09.03.05, 23:10 wystawilam na allegro ksiazke - sprawdzilam cene wydawnictwa, podalam link i zapozyczylam zdjecie ze strony wydawnictwa. Licytacja zakonczyla sie cena wydawnictwa. Jestem nieuczciwa czy kupujacy ida jak owieczki na rzeź? Odpowiedz Link Zgłoś
abajerek Re: Ceny na ALLEGRO 11.03.05, 13:35 klocki fisher price, na allegro 34-36 zl + koszty przesylki, a w smyku w plejadzie w sosnowcu, gdzie niektore ceny sa zawyżone 32!!! i to ma byc okazja na allegro? Ja teraz zanim kupie jakas zabawke to sprawdzam ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: Ceny na ALLEGRO 11.03.05, 14:38 Witam Kupiłam na allegro body nowe za 1zł/szt. Właśnie przed chwilą przyszła paczka. Szczerze mówiąc myślałam że to jakaś sciema, ale jestem miło zaskoczona. Body sa bardzo ładne, na zdjęciu wydawały się średnie. Mają metke "Baby Club"-C&A i są z dobrej gatunkowo bawełny. Kupiłam po 5szt rozmiaru 56,62 i 68,dokupiłam jeszcze poza aukcją po 1szt roz 44 i 50. Te na 44 są dla małego noworodka, ale 50 wzwyż powinny być dobre. Naprawde polecam Ania link z aukcją aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=44521634 Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: Ceny na ALLEGRO 15.03.05, 15:15 rzeczy z Early Days np na allegro bardzo drogo, wiem, że to z Anglii, ale bez przesady! jestem czasem w Primarku (to sklep, są tem różne nazwy w zależności od rozmiaru) i znam ceny, no i Primark to najtańszy sklep, jakość wcale nie rewelacyjna, a tu ogłoszenie np 'siedmiopak body, super jakość jak w Mothercare.... za 70 w promocji' taki siedmiopak kosztuje tam 5 funtów, czyli niecałe 30zl. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Ceny na ALLEGRO 15.03.05, 16:50 Podobnie z ubraniami Cherokee, ceny nawet używanych rzeczy bardzo wysokie, a to przecież marka Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia33 Re: Ceny na ALLEGRO 15.03.05, 17:20 Ja jestem zadowolona bo kupiłam na allegro krzesełko Baby Dreams za 309 zł plus przesyłka kurierem 18zł.Z tego co widziałam w sklepach internetowych były po 340 a przesyłka ok.30zł. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 do camilcia 23.03.05, 13:18 Mam pytanie w związku z ubrankami early day-właśnie znalazłam na allegro te ubranka(ceny takie jak piszesz). Jaka jest jakość tych ubranek - chodzi mi o body?Nie zbiegają się w praniu, nie rozciągają, nie tracą kolorów? I gdzie w Anglii można je kupić? Mój mąż jedzie do Anglii za dwa tygodnie i chciałabym, żeby mi je kupil, tylko nie wiem, do jakich sklepów go kierować. Czy to jest jakiś sklep sieciowy? Jakie są w Anglii jeszcze fajne sklepy dla dzieci? Czy są tam sklepy takie jak toysrus w Stanach? Odpowiedz Link Zgłoś
aneea Re: do camilcia 23.03.05, 15:24 co prawda ja nie kamilcia, ale odpowiem - wlasnie niedawno nabylam dla Macka body i pajacyki ED - sa rewelacyjne. Nie mechaca sie, nie traca kolorow, sa naprawde pierwszorzedne. Naprawde polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: do camilcia 23.03.05, 16:58 A kupowałaś je na allegro czy w Anglii? Nie rozciągają się w praniu ani nie kurczą?Jak otwór na głowę - nie wyciąga się się "od ramienia do ramienia"? Bo po mothercare mam takie niemiłe doświadczenia niestety. A jak jest z rozmiarówką - rozmiary są takie w sam raz czy zawyżone(jak np. w h&m)? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysiap Early days 25.03.05, 15:04 Jeszcze odnosnie tego wątku. Moja siostra mieszka w Londynie i od prawie roku maoja córeczka nosi kupowane tam ubranka, co do jakosci ed- body nie mialam, ale polarki rewelacyjnej jakości, dresy z bawelny- material sie maechaci, rajstopki także srednie. Jesli chodzi o Cheroki to rzeczywiscie o marka tesco ale nie porównywalna z naszymi tesco- rzeczy sa bardzo łądne i super jakosciowo. J Odpowiedz Link Zgłoś
jagodziana Re: Ceny na ALLEGRO 23.03.05, 19:25 Witaj my uzywamy tych body early days. Sa dla mnie sto razy lepsze niz mothercare - tez sie wkurzyłam bo kupiłam na allegro wlasnie za 70 zł a kolezanka mi pozniej powiedziała ze one takie tanie. Z zakupów na allegro zrezygnowałam bo nie lubie jak ktos az tak stasznie robi na mnie kase ale body sa swietne, ekstra sie piora, nie mechaca sie, Vanish im nie straszny Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 koszuki disney z kuusiem puchatkiem 23.03.05, 19:56 na allegro strasznie drogie 24,90 a kup teraz 29,90 to już chyba przesada bo 3 dni temu widzialam identyczne nawet zastanawiałam się czy nie kupic w Auchanie za 16,99 ale wydawalo mi się tez drogo a materiał taki sobie Odpowiedz Link Zgłoś
jagodziana Re: Ceny na ALLEGRO 23.03.05, 22:26 a zapomnialam napisac to juz moze troszke odbioegajac od cen, ale uwazajcie na ciuszki Gap-a ale te z jakis sklepow cos w stylu naszego Factory - kupilam sztruksy dla synka i wiecie co to ze to Gap to wszystko ale to jakis bubel ktory nie nadaje sie do noszenia, grube, sztywne - beznadziejne. Nie wspomnie juz o cenie - ja bym ich ludziom nie sprzedała za 2 zł. To jakis niewypał Gap-a ktory ktos sciagnał i sprzedaje na allegro jako nie wiadomo jakie cudo Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Ceny na ALLEGRO 05.04.05, 14:45 jagodziana napisała: > a zapomnialam napisac to juz moze troszke odbioegajac od cen, ale uwazajcie na > ciuszki Gap-a ale te z jakis sklepow cos w stylu naszego Factory - kupilam > sztruksy dla synka i wiecie co to ze to Gap to wszystko ale to jakis bubel > ktory nie nadaje sie do noszenia, grube, sztywne - beznadziejne. Nie wspomnie > juz o cenie - ja bym ich ludziom nie sprzedała za 2 zł. To jakis niewypał Gap- a > > ktory ktos sciagnał i sprzedaje na allegro jako nie wiadomo jakie cudo Jagodziana W kwesti Gapa - podobnoe jest to jeden z tańszych i gorszych sklepów w USA wieć jakośc może nie powinna dziwić. Zaopatrywałam sie w gapie mieszkając w Paryzu i doświadczenia mam różne. Od zachwytu po niesmak wieć niekoniecznie w Factory musza bys podróby. Miałam takie ciuchy z Gapa że wstydziłam sie je włożyc po praniu... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka10012 Re: Ceny na ALLEGRO 24.03.05, 08:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=22026476 Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla-sky Re: Ceny na ALLEGRO 24.03.05, 11:25 dziewczyny jak wczoraj kupilam w nike czapeczka dla Liwki, taka sportowa z daszkeim i dalam za nia 19.90 z na allegro...40zl!!!! oto link dla udowodnienia: allegro.pl/show_item.php?item=45910034 sprawdzajcie ceny zanim cos kupicie!!! pozdrawiam vanilla-sky Kocham moja córeczkę... Moj Skarb Liwka z mamą <a href... Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Ceny na ALLEGRO 24.03.05, 20:29 Miękka książeczka z TESCO (cena 11,90zł), na Allegro 31zł aukcja.onet.pl/show_item.php?item=45950905 Wibrująca książeczka Żółwik w Empiku kosztuje (19,90zł) a Empik nie należy do tanich sklepów. Na Allegro 24,99zł aukcja.onet.pl/show_item.php?item=45522219 Do cen na Allegro dochodzą oczywiście jeszcze koszty przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Ceny na ALLEGRO 24.03.05, 22:10 Dzisiaj kupilam zestaw do paznokci dla dzidzi w Smyku (oni maja spore marze)za 8,90 (Baby Ono), ten sam na Allegro u hindianki - 11,99 Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: do cortinka 26.03.05, 22:37 W Tychach, ale przypuszczam, że w innych miastach też są. Tylko trzeba pytać, bo nie są wystawione w widocznym miejscu (przynajmniej w tyskim Tesco) Odpowiedz Link Zgłoś
abajerek Re: Ceny na ALLEGRO 25.03.05, 09:04 fakt niektore rzeczy sa droższe i to bardzo, mam wrazenie ze oni to specjalnie kupuja a potem sprzedaja na allegro celowo, a do tego nie dosc ze drozej to musimy doliczyc koszty przesylki, ale np na allegor kupilam tanio wozek graco o cale 100 zl taniej nawet doliczajac koszty przesylki, wiec czasmi warto,ale najpierw trzeba posprawdzac Odpowiedz Link Zgłoś
agunia33 Re: Ceny na ALLEGRO 25.03.05, 09:36 Wczoraj kupiłam córce buciki Bartka z wyprzedaży w sklepie za 79zł,to dla mnie dużo ale nie mam czasu biegać po sklepach więc je wzięłam.Takie same na allegro widziałam za 50zł też nowe.teraz żałuję,że ich nie kupiłam ale bałam się kupować buty w ciemno.W dodatku widziałam na allegro adidaski takie zwykłe ze skóry ekologicznej za 29 zł i te same u nas w sklepie widziałam wczoraj za 49zł.Więc jednak czasami opłaca się kupić coś na allegro,trzeba mieć tylko rozeznanie co ile kosztuje w sklepie.Ja niestety bardzo żadko wychodzę do sklepów,większość rzeczy kupuję przez internet a pozostałe kupuje mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
figa771 Re: Ceny na ALLEGRO 25.03.05, 10:09 Witam! Kocyki z "Biedronki"-kupiłam dzis taki za 9,90zł. a tu: www.allegro.pl/show_item.php?item=46254250 mam nadzieje,ze nikt nie da sie na to nabrac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Ceny na ALLEGRO 26.03.05, 22:44 Kocyki z h&m, które w tym sklepie kosztują 49zł, na Allegro są po 62zł: www.allegro.pl/show_item.php?item=45841437 Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Ceny na ALLEGRO 26.03.05, 22:49 I jeszcze kocyk z owieczką, który na Allegro kosztuje 25zł, w sklepie widziałam po 22,50 (ale to może jakiś tani sklep, bo widzę, że na aukcji jest dużo chętnych na te kocyki, więc cena aukcyjna chyba nie jest za wysoka) www.allegro.pl/show_item.php?item=45316328 Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 vanilla-sky 26.03.05, 22:57 a gdzie kupiłaś taką czapeczkę? j a takiej poszukuje ale nie moge znaleźć. skad jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Ceny na ALLEGRO 26.03.05, 23:21 I jeszcze jedno Zauważyłam przed chwilą, że osoba, która sprzedaje te kocyki z owieczką jest ich producentem (tak przynajmniej wynika ze steony "o mnie"). Więc albo ja w sklepie widziałam jakąs podróbę, albo producent sprzedaję drożej na Allegro niż hurtowni. Trochę to dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Ceny na ALLEGRO 26.03.05, 23:30 www.allegro.pl/show_item.php?item=45437052 w sklepie 14.90 albo 19.90 - wczoraj chciałam kupic ale nie bylo rozmiaru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Ceny na ALLEGRO 26.03.05, 23:31 www.allegro.pl/show_item.php?item=45498542 ale te kupiłam za 29.90 Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Ceny na ALLEGRO 26.03.05, 23:34 aaaaaaaaaaaaa zapomniałam napisac - w warszawie na giełdzie na inflanckiej ciuszki H&M maja za połowe ceny sklepowej -NOWE Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Ceny na ALLEGRO 27.03.05, 19:34 Pomijając ceny, chodzi jeszcze o zwykłą uczciwość, o której wiele osób zapomina. Znalazłam wczoraj przez przypadek łóżeczko, które w tutule ma hasło:NOWE tymczasem w opisie jest informacja " Nasze dziecko spało w łóżeczku około 4 miesięcy, więc mebel jest w idealnym stanie" Potem ten ktoś podaje cenę 110o złotych w sklepie.Ciekawe którym? www.allegro.pl/show_item.php?item=45050985 Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Inia25 29.03.05, 23:17 na Namysłowskiej na terenie basenów - sorki pomyliłam nazwy ulic. Na inflanckiej tez są baseny, ale nie ma tam giełdy - przynajmniej ja nic o niej nie wiem sorki jeszcze raz za zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
anawu Re: Inia25 03.04.05, 22:22 Dzięki za info A możesz jeszcze powiedzieć w jakie dni jest ta giełda? Anka Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Podsumowując:((((( (aż się boję komuś narazić) 30.03.05, 16:00 Czytam i...sama nie wiem. Staram się zrozumieć Waszą złość, irytację i nie potrafię. 1. Każdy chciałby kupić jakąś rzecz, która w sklepie kosztuje 19zł za 9zł, uwierzcie mi.Do tego dostawa do domu, bez wychodzenia, zawracania sobie głowy dojazdem. 2. Każdy chciałby mieć ciocię, wujka czy męża w Anglii, Francji, którzy będą biegali po sklepach w czasie wyprzedaży i kupowali taniej. 3. Każdy chciałby mieć "dojścia" do sklepów firmowych, kupować fajny ciuszek taniej. 4. Nie każdy ma ochotę biegać po wyprzedażach i wyrywać sobie towar z ręki, czego byłam świadkiem. Odnoszę wrażenie, że irytacja wypływa właśnie z faktu, że nie każda z Was ma taką możliwość. Jeśli mam sklep H&M pod samym nosem, nie zawracam sobie głowy zakupem na allegro. Jeśli natomiast nie mam takiej możliwości (odległość, dziecko, inny powód), mam za to wielką ochotę na coś firmy X, czasem z innego kraju, nie przeszkadzają mi "koszty dodatkowe" to kupuję ...i tyle. Nie widzę nic złego w tym, że sprzedawca wystawia cenę narzucając przy tym 100% marży a towar i tak znajduje nabywcę. Przepłacił? Zastanawiałyście się, ile razy Wy przepłaciłyście? U lokalnego sprzedawcy, sprzedawcy masowego (sieci handlowe)? Nigdy nie przyszło mi do głowy, by winić kogoś stojącego przede mną w kolejce, że przyszedł godzinę wcześniej, kupił jakąś rzecz a nawet smiał kupić pół sklepu a dla mnie nie wystarczyło. Takie jest prawo rynku. Post dotyczący limitowania zakupów "żeby i dla mnie wystarczyło" traktuję jako przedprymaaprilisowy żart))) Chciałabym, żeby osoby, które mnie skrytykują, dokładnie przeczytały moją wypowiedź. Bez emocji, bez urazy. Sprzedaję rzeczy na allegro. Są to różne towary, nowe i używane, w różnym stanie. Kupuję je w różnych miejscach, dobry towar nie leży na ulicy, za dojście do ciekawego towaru "płacę" zablokowaniem pieniędzy kupując jednocześnie większą ilość dość drogiego towaru, czasem koniecznością pojechania do sklepu firmowego (300km), wydaniem większej gotówki......Pozostaje również ryzyko zostania z towarem, takie ryzyko i straty też muszę wliczyć w cenę. Zarobki? Ech.....szkoda mówić. Może gdybym nie liczyła własnego czasu, benzyny...pewnie wyszłabym na swoje (pokrycie kosztów samego towaru). Podnieść cenę i zamiast 3zł zarobić 5zł (bo tyle zarabiam na rzeczach używanych)? Wtedy usłyszę "ta bluzeczka w Anglii na wyprzedaży pół roku temu kosztowała..." Przepraszam. Spróbujcie same coś sprzedać, mieć dobrą cenę, idealny towar i do tego zarobić na pokrycie kosztów. Pamiętajcie też, że wiele towarów "okazjonalnych" na allegro pochodzi z kradzieży, lub (jak to mój znajomy, stały handlarz mówi) "wypadły z TIRa na zakręcie". ps. Kupuję czasem eleganckie wyroby firmy X, szanowana na naszym rynku firma, z wieloletnimi tradycjami. Kupuję je w cenie 60% ceny rynkowej. Kiedyś przywoziłam coś dla znajomych (wybierali sobie jakąś rzecz w katalogu a ja kupowałam). NIKT nie chciał dorzucić do tej (niedostępnej dla klienta z ulicy) ceny coś ponad cenę z paragonu. Jadąc do firmy płaciłam za benzynę (300km), traciłam cały dzień, gdy jednak usłyszałam od koleżanki "na stronie inaczej wyglądała, takiej to ja nie wezmę" dałam sobie spokój. Zanim skrytykujecie, spróbujcie postawić się na miejscu sprzedającego? Miałyście kiedykolwiek opory "30% marży tak, 40% to już za dużo"? Jedynym "hamulcem" jest brak chętnego. Dopóki jest klient, jest i sprzedaż. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Podsumowując:((((( (aż się boję komuś narazić 30.03.05, 18:13 zgadzam się z Toba w 100%. Jednak nie każdy sprzedający na allegro dodaje 50% marży (prawo rynku), ale są tacy co dowalają 500% i tu uważam, że to jest przesada. Nie każdy sprzedający jest także uczciwy. Ten wątek nie ma na celu krytykowania sprzedających na allegro, ma cel czysto informacyjny. Tu sa przekazywane informacje co ile gdzie kosztuje, a co wszyscy z tm zrobią, to indywidualna sprawa. Mi osobiście nie naraziłaś się swoją wypowiedzią, bo sama czasem sprzedaję na allegro i wiem jak to wygląda z drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Podsumowując:((((( (aż się boję komuś narazić 30.03.05, 19:25 Podpisuje sie pod wypowiedzia inia25 - dobrze ze jest taki watek bo pomaga podjac swiadoma decyzje. Na poczatku mojego korzystania z allegro naiwnie wierzylam, ze ceny tam sa podobne jak w sklepie lub okazyjne - mysle, ze nie tylko ja tak mialam. Potem mi przeszBo A w tym watku znalazlam kilka ciekawych informacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Podsumowując:((((( (aż się boję komuś narazić 30.03.05, 19:46 Masz rację Jestem na etapie kupowania rowera dla syna i siedziska pod pupę dla niego. Mam blisko siebie sklepy, porównałam ceny, kupuję obok siebie. Gdybym jednak nie miała takiej możliwości...kupiłabym na allegro, czy też w innym sklepie wysykowym. Co do narzutów...prosty przykład: chcę kupić spodnie, jestem w stanie dać za nie max. 35zł. Jeśli widzę fajne w tej cenie to kupuję, jeśli cena jest mocno wyśrubowana (a spodnie przy tym przeciętne) to dziękuję i kupuję gdzie indziej. Ciekawa też jestem, czy zawsze przy tak wyśrubowanych cenach są klienci. Jeśli tak, to ...dlaczego im danej rzeczy nie sprzedać? Mój znajomy zamiast iść do sklepu po zakupy, zamawia przez internet. Dopłaca do tego interesu ale...tak mu wygodniej. Krytykować go nie zamierzam. Jest klient, jest towar, jest określona cena, jest zakup. Gdyby potencjalny klient wiedział ile producent narzuca, zanim towar wyjdzie z salonu sprzedaży...włos by mu się zjeżył Ja towar z ceną sklepową 499zł kupuję za 299zł,a hurtownikiem nie jestem).Towar nowiutki, prosto z hali produkcyjnej, żaden wymięty przez ludzkie ręce czy zdjęty z wystawy. Tylko, że takie różnice trudno wyłapać. Pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella do inia25 30.03.05, 19:32 No cóż, tacy "sprzedający" (żerujący na naiwności ludzkiej i braku porównania ceny) są wszędzie. Prowadziłam kilka lat temu sklep komputerowy, skończyło się niamal na sprawie w sądzie, gdy "uczciwy" kupujący reklamował mi każdy komputer (wymieniając przy tym podzespoły,wstawiając zepsute z innego i reklamując jako moje).Borykałam się również ze sprzedającymi różne towary po "okazjonalnej" cenie.Prowadziłam sklep z odzieżą,znam ból pozostałości posezonowych gdy to marżę trzeba tak wyliczyć, żeby był wilk syty i owca cała. Ludzie nadal wierzą w ciuszki za 1zł (nowe z metkami), perfumy za pół darmo (takie sprzedawał mój znajomy), bieliznę z Francji za 1/3 ceny.Ceny za to ATRAKCYJNE! O pochodzenie tych atrakcji nikt nie pyta))) Często niestety porównuje się nie cenę sklepową i cenę z allegro ale: cenę wyprzedażową!! i cenę z allegro ("a na wyprzedaży można kupić nawet za..."). Nikt nie wspomina, że owszem taka cena była ale: trzeba było pilnować tej wyprzedaży, czasem nawet wyrywać sobie towar z ręki (czego byłam świadkiem), nie wspomnę już o "komforcie towarzyszącym" wyprzedażom. Twój przykład z 500% narzutem...daje do myślenia. Tacy sprzedający też są, jak wszędzie. Przykład: zajrzyj do działu "książki" i poszukaj "Śpiewającej lipki" (bajki). Jestem posiadaczką baaaardzo cennej książki)) Tak, tak..książka jest ciekawa, bajki śliczne ale cena...mocno odbiega od rzeczywistej wartości...a jednak nabywców nie brakuje. Bardzo często widzę takie wyśrubowane ceny. Tylko jakoś ofert kupna nie widzę. Rynek sam jest w stanie zweryfikować takie oferty, jeśli jednak znajdzie się kupujący...tylko pozazdrościć udanej transakcji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: do inia25 30.03.05, 19:45 jeśli chodzi o książki, to ja tez jestem posiadaczką mega wartościowej książki - "język niemowląt". W KDC kosztuje ona około 25 zł a na allegro osiągała cene ponad 100 zł. W życiu tyle bym nie dała za te książke. Tak więc decyzję o zakupie powinien podjąć kupujący, a ten watek tylko informuje co gdzie kiedy i za ile Myślę, że za Twojego mojego i każdego innego posta w tym stylu nikt się nie obrazi! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: do inia25 30.03.05, 19:53 Na pewno nikt się nie obraził A wątek jest dobry. Niedawno kupiłam właśnie " język niemowląt"i "Język dwulatka" po 14,90 za szt - dzięki temu wątkowi właśnie. No, cóż, zdarzyło mi się też parę razy przepłacić na allegro - ale trudno - sama jestem sobie winna i tyle. Takie życie Wątek nie ma nas ze sobą skłócić, ale służyć wzajemnej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia102 Re: do inia25 14.04.05, 12:28 Boże a ja mam tą książkę za darmo z tego forum! Moze nie jest ładnie wydana, ale czyta sie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: do inia25 16.04.05, 16:22 W Warszawie są dwa sklepy oferujące wózki dość znanej marki - jeden z nich mieści się w centrum handlowym - jest otwarty 7 dni w tygodniu do 21. Drugi - to mały sklepik w zwykłym bloku na pradze - w niedziele zamknięty. Ten mniejszy jest duuużo tańszy. Znam dokładnie ceny hurtowe sprzedawanych przez te sklepy produktów i wiem jaką który sklep narzuca marżę. Jak komuś zależy na tym, żeby kupić taniej znajdzie na to sposób. Ale są tacy, dla których 20zł w tą czy tamtą to żadna różnica i na takich zarabiają sprzedający z bardzo wysokimi marżami. Mnie denerwują tylko dwie rzeczy - kiedy ktoś w normalnym sklepie wykupuje połowę towaru w promocji tuż po jej rozpoczęciu i później wstawia to na allegro - pozbawiając mnie w ten sposób mozliwości normalnego kupienia wypatrzonej rzeczy. To nie jest kupowanie od producenta, wyszukiwanie, jeżdżenie itd. A druga rzecz to przekłamania w opisach. Np. podszywanie się pod znaną markę itp. Znalazłam kilku takich sprzedawców. To jest nie fair. Ja wiem, że to naciąganie, bo znam daną markę - jednak wiele osób się nabrało. Ale ogólnie rzecz biorąc uważam, że masz rację piszą o prawie popytu. Jeśli jest popyt na towary w zawyżonych cenach to prawem sprzedawców jest je w takich cenach sprzedawać. Jeśli jednak chętnych nie będzie jestem pewna, że sprzedawca ceny obniży. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Ceny na ALLEGRO 30.03.05, 21:06 Chciałabym zauważyć, że ten wątek powstał nie po to, żeby wymieniać poglądy na temat cen tylko po to, żeby te ceny móc porównać. Może sprzedający założą inny wątek, np. "Dlaczego drożej sprzedaję na Allegro" i tam będą przedstawiać swoje argumenty (nie jestem złośliwa)? A tak przy okazji, czy hurtowi sprzedawcy, którzy tak usprawiedliwiają swoje wysokie marże (koszty dziłalności, prawa rynku itd) rozliczją się ze swoich zysków z Urzędem Skarbowym? Bo rozumiem, jeżeli ktoś sprzedaje swoje rzeczy, które nie są mu potrzebne, ale jeżeli ktoś wychwytuje na wyprzedażach najbardziej chodliwy towar i później masowo sprzedaje go na Allegro - to może powinien zarejestrować działalność gospodarczą? Niedawno czytałam w Rzeczpospolitej, że takimi sprzedawcami zaczął interesować się już Urząd Skarbowy - ciekawe czy do nich trafi argumentacja, że popyt kształtuje podaż. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Ceny na ALLEGRO 30.03.05, 22:15 cortinka napisała: > Chciałabym zauważyć, że ten wątek powstał nie po to, żeby wymieniać poglądy na > temat cen tylko po to, żeby te ceny móc porównać. Może sprzedający założą inny > wątek, np. "Dlaczego drożej sprzedaję na Allegro" i tam będą przedstawiać swoje > > argumenty (nie jestem złośliwa)? A tak przy okazji, czy hurtowi sprzedawcy, > którzy tak usprawiedliwiają swoje wysokie marże (koszty dziłalności, prawa > rynku itd) rozliczją się ze swoich zysków z Urzędem Skarbowym? Bo rozumiem, > jeżeli ktoś sprzedaje swoje rzeczy, które nie są mu potrzebne, ale jeżeli ktoś > wychwytuje na wyprzedażach najbardziej chodliwy towar i później masowo > sprzedaje go na Allegro - to może powinien zarejestrować działalność > gospodarczą? Niedawno czytałam w Rzeczpospolitej, że takimi sprzedawcami zaczął > > interesować się już Urząd Skarbowy - ciekawe czy do nich trafi argumentacja, że > > popyt kształtuje podaż. Pozdrawiam, Kasia jesteś złośliwa a hurtowym sprzedawcą nie mogę się nazwać moje dziecko nie ma aż tylu ciuszków, żeby można było nazwać ich sprzedaż "hurtową". A artykuł nie był w Rzeczpospolitej, tylko w jakimś kolorowym czasopiśmie - też go czytałam (chyba że w Rzeczpospolitej byl podobny). Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Ceny na ALLEGRO 31.03.05, 21:35 Pisząc "hurtowi sprzedawcy" nie miałam na myśli nikogo konkretnego tylko ludzi, którzy wykupują pół sklepu a później ich oferta na Allegro liczy np. 5 stron. Oki, byłam troszkę złośliwa, ale czy Ty nie byłabyś, gdybyś jechała 50km do sklepu, a na miejscu okazałoby się, że godzinę temu był tam właśnie jakiś przedsiębiorczy Allegrowicz i wymiótł całą rozmiarówkę? Później taki sprzedawca narzuci 300% marży, bo przecież muszą mu się zwrócić koszty benzyny i poświęcony czas (a swój czas cenią dosyć wysoko . A Ty zostajesz z pustym koszykiem i bakiem przy okazji też Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 cortinka 31.03.05, 22:38 zawsze mozesz zadzwonic do sklepu i zarezerwowac dany rozmiar, ja tak robie Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Ceny na ALLEGRO 30.03.05, 22:21 Przepraszam za wypowiedź. Rozumiem,że o mnie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Ceny na ALLEGRO 31.03.05, 08:28 Powiedzmy jasno: to jest wątek dla kupujących. No, chyba, że któryś ze sprzedających chce się zareklamować, bo sprzedaje taniej niż w sklepie. A cortinka raczej nie jest złośliwa, bo sama już nie rozumiem, po co tu piszą usprawiedliwiający się sprzedający, skoro intencja wątku jest zupełnia inna. Skoro popyt jest zadawalający, to chyba nie ma problemu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Ceny na ALLEGRO 31.03.05, 11:11 Witajcie W sklepie kupiłam kapelusik w cenie 14,90 zł - na allegro 23 zł - opcja kup teraz 26 zł. Pozdrawiam! www.allegro.pl/show_item.php?item=46138606 Odpowiedz Link Zgłoś
renatas4 Re: Ceny na ALLEGRO 31.03.05, 15:22 Kupiłam na allegro kurteczke nową dla synka - cena 28 zł plus 5 zł przesyłka - razem 33 zł. jeden dzień póżniej byłam w Carefurre i tam kurteczka kosztuje 24 zł - i do tego 4 różne kolory. Byłam mocno rozczarowana! www.allegro.pl/show_item.php?item=46092645 Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: Ceny na ALLEGRO 31.03.05, 18:30 Taką samą zabawkę kupiłam rok temu za 170 zł teraz widziałam za 220 i to w Carrefourze, a tu napisane, że w Polsce niedostępne... www.allegro.pl/show_item.php?item=45789159 Odpowiedz Link Zgłoś
aga1309 Re: Ceny na ALLEGRO 04.05.05, 20:51 A to ciekawe, bo u nas w Olsztynie można ją kupić w większości sklepów. Ja zapłacilam 209zł Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Ceny na ALLEGRO 31.03.05, 19:11 nie sprzedawałam jeszcze na allegro ale może zacznę. Od pięciu lat działam w branży informatycznej i jestem przyzwyczajona do marż rzędu 2%-14% z przewagą tych poniżej 10%. Od niedawna zostałam dealerem zabawek firmy berchet. I jak patrzę na allegro na ceny tych zabawek to oczopląsu dostaję. Owszem akurat na allegro berchet jest o wiele tańszy niż w sklepach, ale to i tak o ok 10-15% drożej niż w sprzedaży u mnie, standardowe sklepy mają następne 10% drożej. Mam wrażenie, że rynek artykułów dla dzieci leci na baaardzo wysokich marżach i wszyscy jakoś są do tego przyzwyczajeni. Narzuciłam sobie na berchet zadowalającą mnie marżę a i tak zdarza się że mam zabawkę (wartą ok 700 zł) o ok 100 zł taniej niż na allegro. A przecież za darmo nie pracuję No ale skoro są klienci akceptujący takie wysokie ceny to jest i podaż. Przecież jak nie mama to ciocia, babcia czy ktoś tam dla dziecka kupi. I robi się błędne koło. Ciągle mnie zastanawia jak to możliwe, że np w Niemczech mnóstwo rzeczy jest o wiele tańszych - przecież ludzie tam realnie więcej zarabiają niż w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Ceny na ALLEGRO 31.03.05, 19:23 aaa i jeszcze chcę dodać, że to raczej nasza konsumentów wina, że gdzieś przepłacamy. Za to nie można winić sprzedawcy. Sprzedawca w końcu nie jest instytucją charytatywną jeśli chce zarobić x złotych to szuka chętnego i jak znajdzie to zarabia. Nasza rola to szukać gdzie taniej. I brawa dla autorki wątku, bo sądząc po ilości postów są takie wątki potrzebne. Gdyby nie temu podobne wątki też bym przepłaciła wiele razy. W ogóle dobrze, że mamy sobie to forum. Ja jeszcze sprawdzam aktualne promocje na stronach lidla, geanta, tesco, reala itp. Np wczoraj kupiłam pieluchy za 39 zł w realu, te same wczoraj w makro były w promocji po 54 zł, a w tesco po 48 zł. Różnica kolosalna. Sorry, że trochę nie w temacie - ale tak mnie jakoś na refleksje zebrało po lekturze postów powyżej)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamajakuba Re: Ceny na ALLEGRO 31.03.05, 23:04 A ja dodam optymistycznie. Na Allegro kupiłam dla synka Lego -"Spiderman ratuje pociąg" za 110zł+6zł przesyłka. W sklepie (przynajmniej w moim mieście) identyczne kosztuje 169zł. I jeszcze jedno, nie każdy mieszka w dużym mieście i ma dostęp do firmowych sklepów żeby porównać ceny. Bardzo lubię rzeczy z H&M, a nie mam w okolicy sklepów tej firmy, więc nie porównuję ceny ze sklepem tylko jesli uważam, że rzecz jest warta ceny na Allegro to kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
figa771 Re: Ceny na ALLEGRO 01.04.05, 09:23 A ja wczoraj swojemu Małemu kupiłam wanienke GRACO za 21 zł.,a tu: www.allegro.pl/show_item.php?item=46921879 33 zł.+koszty przesyłki... Zgroza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amma71 Re: Ceny na ALLEGRO 01.04.05, 15:20 Dziewczyny, może któraś się orientuje w cenach H&M. Chcę kupić spodenki i nie wiem czy nie przepłacam. www.allegro.pl/show_item.php?item=46037506Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
amma71 Re: Ceny na ALLEGRO 01.04.05, 15:23 Jescze raz link, bo żle wszedł www.allegro.pl/show_item.php?item=46037506 Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Ceny na ALLEGRO 01.04.05, 15:29 Wydaje mi się, ze cena jest rozsadna (w stosunku do pierwotnej z metki). Głowy nie dam, czy nie widziałam u nas kilku sztuk z tej serii przecenionych. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Ceny na ALLEGRO 01.04.05, 15:33 24.90 w sklepie - ale tez głowy nie dam uciąć sobie Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: Ceny na ALLEGRO 01.04.05, 20:52 A ja widziałam podobne za 19,90, ale niestety nie takie same i na wyprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotafx Re: Ceny na ALLEGRO 01.04.05, 21:00 A co powiecie o tym kapelusiku, po ile są takie w H&M i czy sąteraz takie w Czeladzi? aukcja.onet.pl/show_item.php?item=46299313 Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Ceny na ALLEGRO 01.04.05, 21:42 dorotafx napisała: > A co powiecie o tym kapelusiku, po ile są takie w H&M i czy sąteraz takie w > Czeladzi? > aukcja.onet.pl/show_item.php?item=46299313 24,90 w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
foretka Re: Ceny na ALLEGRO - wozek Graco Quatro Deluxe 01.04.05, 09:39 Witam! Kupilam wozek Graco Quatro Deluxe (nowy oczywiscie) za 721zl. Mysle, ze tanio!!! Kupilam od SS, z nosidelkiem (ktore musze sprzedac, gwarancja, z dostawa gratis. Pozdrawiam ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ... Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: Ceny na ALLEGRO 01.04.05, 21:21 A taką bransoletkę kupiliśmy za 3,90.aukcja.onet.pl/show_item.php?item=46070079 Odpowiedz Link Zgłoś
epior Re: Ceny na ALLEGRO 04.04.05, 09:52 Laktator Avent Isis. Producent sugeruje cene 200zł, w sklepach są po 180-190, na Allegro kupiłam za 153zł. Nowy oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: Ceny na ALLEGRO 04.04.05, 14:13 A ja jako, że wracam do pracy po macierzyńskim musiałam rozglądnąć się za jakimiś garniturami i marynarkami. Znalazałm niedrogi, bo za 140 zł aukcja.onet.pl/show_item.php?item=46834199 ale okazuje się, że to produkt z bonprix, kosztuje w sklepie internetowym bonprix 79 zł. I jestem zdziwiona, bo ludzie kupują za 140 zł zamiast zamówić za 79 (maksymalnie 99, bo to zależne od rozmiaru). Odpowiedz Link Zgłoś
dgor Re: Ceny na ALLEGRO 06.04.05, 23:03 Mam pytanie, ponieważ mam daleko do H&M i nie mogę sama sprawdzić, to może któraś z Was wie ile narmalnie kosztują takie pajace: allegro.pl/show_item.php?item=47113768. Będę wdzięczna za info. Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Ceny na ALLEGRO 06.04.05, 23:16 dgor napisała: > Mam pytanie, ponieważ mam daleko do H&M i nie mogę sama sprawdzić, to może > któraś z Was wie ile narmalnie kosztują takie pajace: > allegro.pl/show_item.php?item=47113768. Będę wdzięczna za info. Pozdarwiam 29.90 Odpowiedz Link Zgłoś
abajerek Ceny na ALLEGRO ubranka h&m 07.04.05, 08:59 w koncu sie wybralam do tego sklepu w czeladzi i porownalam ceny na allegro, wiecie co oni przesadzaja spodobaly mi sie butki na allegro aukcja.onet.pl/show_item.php?item=46482747 tylko dobrze ze nie bylo rozmiaru na moja corke, bo w h&m te sambe butki kosztuja 19,90, to samo dotyczy kapelusika, skarpetek i sukienki!!!!!!!! Ja rozumiem ze kazdy kupuje co hcce i za ile, ale bez przesady podwajac cene??? wiec uwazajacie na ubranka z tej firmy w skjlepie na pewno sa tansze, o ile mozecie sie do takiego sklepu wybra Odpowiedz Link Zgłoś
dgor Re: Ceny na ALLEGRO 07.04.05, 09:34 inia25 napisała: Dziękuję serdecznie > > 29.90 > > Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: Ceny na ALLEGRO 07.04.05, 11:30 witajcie, i ja postanowiłam cosik napisać. właśnie przed chwilką zobaczyłam, że na allegro jest sprzedawany dresik adidsa, oryginalny za cenę 90zł. może nie dużo, ale pani która go sprzedaje jest z pomorza i podaje cenę sklepową dresu ok. 140zł. hmmm, ja osobiście widziałam identyczny (!!!) w firmowym sklepie adidasa z ceną 59zł. i wiszą tam te dresy z tą ceną już od jesieni zeszłego roku. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mira31 Re: Ceny na ALLEGRO 07.04.05, 13:22 wczoraj byłam w wola park na górczewskiej w warszawie moje spostrzeżenia : H&M kupiłam różowe piankowe sandałki za 29,90 na allegro 41,90 smyk sandałki barbie 29 zł na allegro ceny od 41 do 49 zł. Handel to jest wtedy jak masz zarejestrowaną działalność, płacisz podatki, kupujesz w hurtowni narzucasz marżę. Jeżeli kupujesz coś w sklepie detalicznych , srzedajesz nie odprowadzając żadnych podatków to jest to zwykłe spekulanctwo i mam nadzieję, że urzędy skarbowe rzeczywiście tak jak obiecywały zainteresują się ludźmi handlujacymi na allegro nowymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 do kordula 09.04.05, 11:13 Cześć! A w którym sklepie widziałaś te dresiki(tj. w jakim mieście)?Bo nawet przymierzałam się do kupienia tego na allegro, ale rzeczywiście cena nieco zabójczaPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: do leigh4 09.04.05, 12:52 w gdyni. w firmowym sklepie obok tesco i obi na ul. kcyńskiej. ale pewnie jak nie jesteś z okolic, to ulica i tak ci nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: do leigh4 jeszcze ps. :-) 09.04.05, 12:52 ale w przyszłym tygodniu tam będę to mogę się zorientować co jeszcze jest, dam ci znać i jakbyś chciała mogę ci kupić i wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: do leigh4 jeszcze ps. :-) 09.04.05, 13:26 Jasne, że chcę. Mogę napisać na twój adres gazetowy? Odpowiedz Link Zgłoś