justles 24.03.05, 17:51 Chcę zakupić blokady do szuflad , której firmy są najlepsze ? Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandrynka Re: Blokady do szuflad 24.03.05, 18:34 my mamy pomontowane te z ikei, sprawdzają się świetnie, a tam, gdzie się nie dało kupiłam blokady, chyba canpol, ale głowy nie dam. Te drugie są na szafki - łączą 2 uchwyty. Też dobre, tylko więcej zachodu ze zdejmowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Blokady do szuflad 24.03.05, 18:44 Oglądałam rózne blokady i większość z nich pozwalała na lekkie otworzenie na tyle, aby dziecko mogło przyciąć paluszki. W końcu poradziłam sobie domowym sposobem: - tam gdzie mam uchwyty w formie uszu (w kuchni) wsadziłam listewkę, która przechodzi przez wszyskie uszy od góry do dołu - łatwo się ją wyjmuje, a jednoczesnie jest skuteczna dla mojego spryciarza - a tam gdzie mam gałki - połączyłam je gumkami, obwiązuję dookoła gałki i łączę kilka kolejnych tak aby gumka była mocno napięta, wtedy dziecko nie wyciągnie szuflady. Ponieważ recepturki szybko pękały, kupiłam gumkę w sklepie pasmanteryjnym i zszyłam na końcach. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Blokady do szuflad 24.03.05, 20:14 własnie te ikeowskie sa takie, ze się nie da przyciąć paluszków, sprawdzone, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
1borysiaczek2 Re: Blokady do szuflad 24.03.05, 23:14 u nas najlepszym zabezpieczniem okazało się poodkręcanie uchwytów Odpowiedz Link Zgłoś
asialub1 Re: Blokady do szuflad 25.03.05, 08:50 A ja pozaklejalam zwykla tasma papierowa klejącą kontakty i szafki ktore mlody moze juz sam otworzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
barmul Re: Blokady do szuflad 26.03.05, 22:29 polecam blokady IKEI, można je stosować do szafek, jak i do szuflad. Cena przyzwoita (cos koło 2 zł za sztukę, pakowane po 6). Nie ma mozliwości przycięcia paluszków Odpowiedz Link Zgłoś