Dodaj do ulubionych

Wanienka w komodzie

09.04.05, 21:37
Czy ktoraś z Was uzywała lub wie cos na temat wanienki w komodzie? Wanienka
jest wpuszczona w komode i zamykana przewijakiem. Chce taką kupić gdyz mam
male mieszkanie i takie polaczenie - trzy w jednym bardzo mi sie spodobalo,
tylko nie wiem na ile jest to funkcjonalne rozwiązanie
z gory dziekuje za odpowidź
Ela
Obserwuj wątek
    • iwonabw Re: Wanienka w komodzie 10.04.05, 12:03
      Mam taka komodę z firmy Trama. Nie jest to funkcjonalne, nigdy nie użyłam
      wanienki na komodzie, bo co zrobić z dzieckiem po kapieli, przecież nie dasz
      rady wyjąć wanienki, rozłożyć przewijaka i wszystkich potrzebnych klamotów z
      mokrym dzieckiem na ręku. Nawet jak ktoś ci będzie pomagał to jest to za
      skomplikowane. A w małym mieszkaniu spokojnie wanienka moze stać w wannie i
      mozna się nachylać przy kapieli.
    • gemmavera Re: Wanienka w komodzie 10.04.05, 12:23
      A ja przeciwnie, bardzo sobie chwalę. smile Kąpałam tak dwoje dzieci. W obu
      mieszkaniach mieliśmy małą łazienkę, więc kąpanie dziecka w pokoju bardzo mi
      odpowiadało (póki nie nauczyło się siedzieć - wtedy przerzucaliśmy się na
      wanienkę z Ikei, wstawianą do dużej wanny). Moja wanienka (Bebe Confort) jest
      wyprofilowana tak, że dziecko w zasadzie samo lezy - nie ma szans, zeby zsunęło
      się do wody, nawet jeśli jest miesięcznym niemowlakiem. Po kąpieli po prostu
      przekładałam dziecko na łóżko, gdzie było wycierane i ubierane. Natomiast w
      ciągu dnia taki wysoki przewijak bardzo mi pasował, bo jestem dość wysoka.
      Dziś przewijak i wanienka dawno zlikwidowane, a komoda nadal stoi i nam się
      przydaje (chociaz niedługo zamierzamy się jej pozbyć, przy okazji
      przemeblowania).
      Generalnie - bardzo polecam ten "wynalazek". smile
      gemma
    • apsik10 Re: Wanienka w komodzie 10.04.05, 13:22
      Ja tez zastanawialam sie nad tym rozwiazaniem, ale chyba z niego zrezygnuje.
      Przede wszystkim dlatego, ze wanienka w takiej komodzie jest b. mala i wg opinii
      z forum, starczy na ok.3,4miesiace. Poza tym, takie komody bywaja dosc drogie.
      Wymyslilam sobie wiec, ze kupie wanienke Onde nakladana na wanne (mimo, ze mam
      wanne wbudowana w podloge i przy myciu dziecka bede musiala kleczec) i jakas
      tania komode, na ktorej poloze przewijak. Wszystko bedzie stalo w lazience.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka