Dodaj do ulubionych

Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita

18.04.05, 00:49
Przeglądam sobie od paru dni katalog tej firmy na wiosne/lato i parę rzeczy
naprawdę mi się podoba. Jednak zanim zacznę ich szukać w sklepach, chciałabym
sie upewnić, że warto.
Jak u nich z jakością, czy po praniu ubranka nie zmieniaja wyglądu? W
dawniejszym wątku o tej firmie przeczytałam, że lepiej kupować ubranka
większe, bo kurczą się w praniu. Czy tak jest faktycznie? I czy dotyczy to
również kurtek i polarów? Podoba mi się taka 2 - cz. kurtka chyba z polarem,
który można dopiąc do kurtki jako podszewke - czy to kurczenie sie dotycze
też tego typu ubrań, czy tylko bawełnianych?
A jak w ogóle z rozmiarówką - moja starsza córka jest szczuplutką
dwuipółlatką, ma ok. 93 cm wzrostu, czy ubranka na 92 będą dobre?
Podoba mi sie kurtka z kolekcji chłopięcej DJ i ubranka z kolekcji Flower.
Może ktoś ma takie?

aga
Obserwuj wątek
    • gusiak_mama_kacperka Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 08:12
      Miałam tylko jeden dresik polarowy Mariquita - bez zastrzeżeń.
      • 4269m Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 10:12
        Mój synek ma sporo ubranek z tej firmy. Są rewelacyjne.
        Z rozmiarówką jest różnie. Kurtkę z nowej kolekcji kupiliśmy na 104, a spodnie
        do kompletu na 86. Bluzki trykotowe na 98 i odrobinkę podwijamy rękawek.
        Wniosek- trzeba mierzyć dziecku.
        • dorotafx Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 10:16
          Ale u mnie jest problem ze sklepami(Zabrze) nie ma nigdzie w pobliżu ubranek tej
          firmy i pozostaje mi zamówienie przez punkt wysyłkowy i tu kolejny problem bo od
          miesiaca pytam o kurteczkę z kolekcji summer kilka punktów wysyłkowych i nigdzie
          jej nie ma. Jedna rzecz która tak bardzo mi sie spodobała (na roczek dla synka)
          to niestety jej nie ma sad
    • izia30 Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 11:28
      a ja zamówiłam własnie kilka ubranek na stronie www.intermax.pl
      czekam, jak przyjdą to wam opisze swoje wrażenia.
      • dorotafx Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 13:02
        A dostałaś potwierdzenie że wszystko przyjdzie? A zamawiałaś coś z SUMMER ??
    • pia_ Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 13:03
      Widziałam kurteczki z tej serii Flower - strasznie podobały mi sie w
      internecie. Muszę z pewnym rozczarowaniem przyznać, że na żywo są ładne, ale
      juz nie tak czarowne jak w necie. Kolorki nie są tak mocno nasycone jak się
      tego spodziewałam. Ja w każdym razie zrezygnowałam z zakupów. Natomiast
      kurteczka z seri Cat (żółto szara) jest prześliczna, tylko mam trochę
      wątpliwości jezeli chodzi o jakość podszewki polarowej - no i nie zauważyłam
      aby była odpinana. Jezeli chodzi o takie wiosenne kurteczki to zdecydowanie
      najładniesze modele ma Wójcik (super wykonana jest kurteczka z serii Śpioszek),
      Coccodrillo (przepiękne wszystkie) i Quadri Foglio. Marquita jezeli chodzi o
      staranność wykończenia jest na samym końcu. Wszystkie te ciuchy oglądałam w
      jednym sklepie, więc się dokładnie poprzygladałam.
    • izia30 Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 13:10
      nie dostałam potwierdzenia ze wszystko przyjdzie ale jak nie będzie paczko do
      środy to zadzwonie do sklepu z którego zamawiałam.
      • dorotafx Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 13:12
        a od kogo zamawiałaś? Jaki adres mailowy?
        • 18buzka Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 13:39
          no wlasnie
          czy ktos moze podac adres emailowy do sklepu wysylkowego, ktory przyslal wam
          potwierdzenie zamowienia a potem towar. ja juz zamawiam od miesiaca ciuszki
          wyprawkowe dla niemowlaka, skladalam z trzech sklepach z regionu pomorskiego i
          cisza, nic mi nie odpisuje.
          prosze podajcie jakis aktywny sklep
          pozdrawiam
          buzka
          • dorotafx Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 14:05
            fhtomart@poczta.onet.pl, danutaczapla@wp.pl, urwis@urwis.com.pl. Ja pisałam do
            wszystkich ale odpisują mi zawsze tylko te 3 osoby, ale oczywiście z tych rzeczy
            które mnie interesują nic nie mają. Podobno jeszcze nie dostali od Intermaxu bo
            to dopiero letnia kolekcja ale czekam już od ponad miesiąca i nic. Naprawdę maja
            ładne rzeczy ale kontakt do bani.
            • magda.mama.antosia Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 14:13
              Witajcie
              Ostatnio bedac w sklepie z ubrankami i buciakami Mariquity dowiedzialam sie
              ciekawej rzeczy. Okazuje sie, ze juz na samym wstepie pojawia sie problem. W
              katalogu jest bardzo bogata oferta, ale juz na kontraktacji czesci artykulow nie
              ma, a co przyjdzie do sklepu to juz zazwyczaj polowa tego co bylo w katalogu.
              Swego czasu tez chcialam kupic przez internet i z 10 interesujacych mnie rzeczy
              w sklepie internetowym dostepna byla tylko 1. A reszta - wielka niewiadoma.
              Zreszta, podobnie jak Pia uwazam, ze o wiele ladniejsze rzeczy ma Coccodrillo.

Pozdrawiam
              Magda
              • dorotafx Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 14:21
                ale o ile dobrze wiem to oni nie maja sklepu internetowego a nigdzie w moim
                miescie nie znalazłam ciuszków tej firmy. wiem ze niektóre sklepy internetoweb
                maja coccodrillo ale również niezbyt duży wybór
                • magda.mama.antosia Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 15:09
                  Zgadza sie, nie maja sklepu internetowego, ale jest kilka sklepow, ktore tak
                  sprzedaja np. dziecinada.pl - swoja droga goraco polecam, bo bardzo mila
                  wspolpraca, dobre ceny i szybka dostawa. Pozostale sklepy to te, ktore sa podane
                  na stronie. Ale z tego co wiem, to teraz bardzo trudno bedzie cos kupic, bo
                  kontraktacja byla we wrzesniu, a od lipca wchodzi juz kolekcja jesienno-zimowa.
                  A jak sprawdzalam, to u producenta tez niewiele jest, bo co mial to w wiekszosci
                  rozeslal po sklepach.

Magda
              • agni71 Re: Jeszcze pytanie o ubranka Mariquita 18.04.05, 19:19
                > Zreszta, podobnie jak Pia uwazam, ze o wiele ladniejsze rzeczy ma Coccodrillo.

A ja sie do Coccodrillo troche zniechęciłam. W zeszłym roku kupiłam fajną
                sukieneczkę, która się w praniu skurczyła, w dodatku nierównomiernie, boki były
                dłuższe, a przód i tył jakieś przykrótkie sie zrobiły...
                Myślałam, że kupię coś Mariquity, ale juz na wstępie mam wątpliwości.
                Dla osób z Wawy - w Tesco na Połczyńskiej jest sklep, w którym mają ubranka tej
                firmy, nie wiem tylko czy wybór jest sensowny, bo jeszcze tam nie dzwoniłam.
                Pozostaje mi tylko sie tam wybrać, bo mailem nie ośmielę się zamówić - boję
                się, że nie utrafię w rozmiar.

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka