Dodaj do ulubionych

PAMPERSY - oszukane!!!

27.04.05, 20:45
Firma produkująca PAMPERSY jakiś czas temu wypuściła na rynek paczke pieluch
JUMBO PACK za atrakcyjną cenę!!! Niestety! Teraz po cichu zmniejszyli ilość
pieluch w tej JUMBO PACK za tę samą cenę. Uważam, że oszukują klientów.
Obserwuj wątek
    • szwedowska Re: PAMPERSY - oszukane!!! 27.04.05, 22:17
      A może korzystasz już z większego rozmiaru, bo ilość pieluch maleje im większy
      rozmiar. Np. w Jumbo Pack rozmiar 3 jest chyba 80 pieluch a w rozmiarze 4+
      tylko 70...Ale może sie mylę.
      • e-magda Re: PAMPERSY - oszukane!!! 28.04.05, 09:15
        Też to zauważyłam. Kupujemy rozmiar 4, gdzie zawsze było 80 pieluch. Wczoraj
        kupiliśmy jumbo pack, ale było już 76 pieluch i piankowe puzle.
        • zuzia_i_werka Re: PAMPERSY - oszukane!!! 28.04.05, 10:23
          Jeśli 4+ jest 70 to zmniejszyli,jak jeszcze kupowałam to było ich 74smile Pozdr!
        • mutak Re: PAMPERSY - oszukane!!! 28.04.05, 10:35
          Hej,
          Ostatnio mąż też kupił JUMBOPACK 4 gdzie zawsze było 80 za 49.99 zł a terz 76
          sztuk i żadnych puzzli. OSZUKAŃSTWO!!!!
    • alojw Re: PAMPERSY - oszukane!!! 28.04.05, 20:31
      Dołączam się. Wielkie oszukaństwo. Zawsze kupowałam jumbo pack w rozmiarze 3 i
      było 94 sztuki. W poniedziałek zostałą kupiona kolejna paczka i jest sztuk 90
      za tą samą cenę i do tego są dużo gorszej jakości. Po 1,5 godzinie pielucha
      jest tak mokra jakby ją dziecko miało ze 3 godziny conajmniej. Do tej pory
      nigdy się to nie zdarzało. Czyzby zmieniła się nie tylko ilość ale i jakość??!!

Wiola i Gabryś
      www.gabriel.bobasy.pl/
    • agap26 Re: PAMPERSY - oszukane!!! 29.04.05, 10:35
      Witajcie, wlasnie myslalam ostatnio o tych nieszczesnych Pampersach i
      zastanawiam sie nawet czy nie napisac do producenta. Otoz zauwazylam, ze w
      tych "ulepszonych" pieluszkach baaaaardzo czesto, wrecz notorycznie, kiedy moj
      synek spi na boczku, mocz wycieka bokiem sad((( Mam wrazenie ze sa mniej
      chłonne, wogole beznadzieja, nie wiem czy nie zmienię na Huggies'y (chyba
      przekrecilam nazwe). Czy tez to zauważyłyście??? Odnośnie ilości w opakowaniu
      to coraz częsciej mowi sie że robią niby promocję, a przepłacamy tak naprawde w
      przeliczeniu na sztuke!!!
      • bozena1981 Re: PAMPERSY - oszukane!!! 02.05.05, 09:54
        Zgadzam się, że jakość się pogorszyła. Synkowi mocz również wycieka bokiem.
        Szczególnie denerwujące jest to w nocy.
    • agnes_now Re: PAMPERSY - oszukane!!! 29.04.05, 15:17
      Hej! Widzę, że jednak poruszyłam drażliwy temat. Niestety denerwujące jest to,
      że producenci tak oszukują. Czyżby myśleli, że rodzice tego nie zauważą?
      Naprawdę zmniejszyła się ilość pieluch. Ja już kilka tygodni kupowałam 4+ gdzie
      było 74 sztuki, teraz jest ich już tylko 70 sztuk za tę samą cenę.
      A co do jakości - podejrzewam, że też sie popsuła. Tylko teraz które pieluchy
      są lepsze???
      Gorąco pozdrawiam Aga

NIE DAJMY SIĘ ROBIĆ W BALONA!!!
      • dorotafx Re: PAMPERSY - oszukane!!! 29.04.05, 15:54
        Macie rację co do ilości na 100% a co do jakości to też mi jest coś nie tak
        .Chyba nie sa tak chłonne jak kiedyś amoże się mylę./
      • bgoralska Re: PAMPERSY - oszukane!!! 29.04.05, 15:55
        Cieszcie się, że nie znależliście w nich żadnej drzazgi, jak miala szczęście
        moja znajoma. Robią też takie numery. Ona znalazla 2 przypadki.
        • eklon Re: PAMPERSY - oszukane!!! 02.05.05, 12:11
          Zajrzyjcie na stronę pampersa! Żeby wszystko wyglądało legalnie zmienili ilości
          w ulotkach informacyjnych!
    • yvona79 Re: PAMPERSY - oszukane!!! 02.05.05, 12:20
      W Geant jest teraz promocja na jumbo pack, rzeczywiście, w gazetce promocyjnej
      widnieją zdjęcia ze starymi ilościami pampersów, a mąż zakupił już te
      pomniejszone (nr 3, 90 szt.)
      • majka282 Re: PAMPERSY - oszukane!!! 03.05.05, 14:47
        No ładnie to znaczy,że z emną wszytko o.k. . Mąz przyniósł do domu Jumbo Pakę
        4+ i byłam zdziwiona,że jest tam 70 szt , ale nie miałam czasu nad tym
        rozmyślać . A tu się okazuję ,że miałam rację . A co do chłonnośći to też mi
        się wydaję,że to jakaś lipa , bo ostatnio moja córcia 14,5 m-ca obudziła się z
        mokrym pajacem. Nasiusiała i wyleciało właśnie z boku. Do tego często budzi
        się ze śladem otarcia na nóżce i wydaje mi się,że ocierają ją "rzepy" Czy Wy
        też tak macie? . Testowałam na tę okolicznośc Huggiesy super Flex , trzymają
        się super , ale wydaje mi się ,że są mniej chłonne , a wkład zasiusianej
        pieluchy nie stanowi całości (tak jak w Pampersie ) tylko takie pozbijane
        wałki. Qrcze na co tu zmienić? Może majteczki pampersa będą O.K?
        • mymcia Re: PAMPERSY - oszukane!!! 03.05.05, 20:19
          Hej witajcie!
          Jakze dawno mnie tu nie było...
          Ale musze co do Pampersów wtrącic swoje trzy grosze...
          Mieszkam w Niemczech i tu JumboPacki wyglądają inaczej- 2 paczki w kartonie-
          prawde powiedziawszy nie zwróciłam uwagi jak to jest z tą ilością...
          Natomiast zakoczyło mnie bardzo kiedy moja córcia chorowała i miała biegunke ze
          Pampersy okazały sie ...beznadziejne- nie nadązałam z praniem ubranek-
          przeciekały bokami, górą tyłe,- tragedia... Zastanawia mnie w jaki sposób
          otrzymały tytuł zwyciezcy w Stiftung Warentest...
          Duzo lepsze i szczelne okazały sie pieluszki Cien z Lidla- 50 szt za 7,5 euro-
          cena konkurencyjna, ale nie to jest tu przeciez najistotniejsze- tylko jakośc...
          Po prostu Lidlowskie pozwoliły nam przetrzymac choróbsko i tyle...a dlaczego w
          wyzej wspomnianym tescie tylko gut? Nie rozumiem...
          pozdrawiam
          mymcia
          • basha Re: PAMPERSY - oszukane!!! 04.05.05, 09:52
            Rzeczywiście chamówa. Cwaniaki, cena niby ta sama, a liczyli że klienci się nie
            zorientują. Beznadziejny chwyt. Ja nie zauważylam, bo ostatnio mąż kupił
            zamiast 4 4+, ale uderzyla mnie różnica pomiędzy nimi-aż 10 sztuk, a tu się
            okazuje że oni poszli po całości. Przy ostatnich chwórkach miałam też
            reklamować bo Majeczka budziła się mokra, ale jakoś zapomniałam, a trzeba było
            • leigh4 Re: PAMPERSY - oszukane!!! 04.05.05, 10:37
              Mam te same doświadczenia: jakość pogorszyła się baaarodzo!! O ilości nie będę
              wspominać, bo to rzecz oczywista-wystarczy porównać opakowania spzred kilku
              miesięcy i teraz. Początkowo myślałam, że tylko te jumbo packi są takie
              beznadziejne i zaczęłąm kupować mniejsze paczki - jest tak samo. Teraz chyba te
              trefne pieluchy wkladają do wszytkich rodzajów opakowań.Myślę, że najwyższy
              czas, żeby zajął się tym Urząd Konsumentów i jakaś instytucja powołana do badań
              sanitarnych(może sanepid czy coś takiego). Przecież fakt, że kiedyś producent
              pampersów otrzymał atest nie znaczy, że nadal spełnia warunki korzystania z
              tego atestu. Pieluchy śmierdzą rozpuszczalnikiem, przeciekają, wyłażą z nich
              takie jakby granulki(znalazłam takie na skórze synka przy zmianie, i to już
              kilkakrotnie) po dwóch godzinach używania!! Pupa mokra, ubranko mopkre i nóżki
              poobcierane. Tu już nawet nie chodzi o wporwadzanie w błąd konsumentów, ale o
              to, że te pieluchy stanowią zagrożenie dla zdrowia dzieci!!
        • zuzia_i_werka Re: PAMPERSY - oszukane!!! 04.05.05, 14:26
          Hej! Cokolwiek złego mówiłam o pampersach to nigdy nie dotyczyło majteczek-te
          są rewelacyjne! Super chłonne,nieprzeciekające,mają śłiczne wzory z e
          słonikami,wygodnie sie noszą ,są mięciutkiesmile tylko niestety koszmarnie
          drogiesad Pozdr
    • asia422 Re: PAMPERSY - oszukane!!! 04.05.05, 16:54
      No własnie. Zauważyłam że ilość że mniejsza. Jeszcze bardziej byłam zaskoczona
      promocją w "eklerze". Promocja dotyczyła tylko jumbo pack o określonej
      pojemności- rzecz jasna takich już nie było chociaż rozmiar 4 jaki kupuje
      ogólnie był tylko ilość w paczce inna - a też jumbo. Przeciekanie tez się zdaża
      ostatnio często.
    • e_mu Re: PAMPERSY - oszukane!!! 05.05.05, 01:03
      Polecam wszystkim uzywającym Pampersów pieluchy Tesco fioletowe,jakościowo są
      takie same a nawet lepsze-nie przeciekają bokami,są maxymalnie chłonne i zawsze
      mają równomiernie rozprowadzoną zawartośc.Ja zaczęłam je kupować dla córki po
      roku uzywania Pampersów i żałuję ze nie zrobiłam tego rok wcześniejsmile
      • ajkija Re: PAMPERSY - oszukane!!! 05.05.05, 09:05
        Ooo Tak! Jeżeli tylko jest Tesco w Waszym mieście, to polecam fioletowe Tesco.
        Lepsze od przeciekających Pampersów, a nawet od Huggies Super Flex, które też
        się ostatnio skiepściły sad A Huggiesy SF były wg. mnie najlepszymi na rynku. Z
        Lidla też są niezłe, ale wkład się zbryla po napełnieniu uncertain. I dziwnie pachną po
        wyjęciu z paczki. Ale Pampersy też śmierdzą z daleka chemią za dużo wyższą cenę.
      • krysiax1 Re: PAMPERSY - oszukane!!! 05.05.05, 11:42
        Ja tez polecam pieluchy Tesco.Moj maluch uzywa rozmiaru Maxi (value)- biale
        opakowanie. Uwazam ze sie bardzo dobre- bardzo chlonne, nie przeciekaja, nic
        nie wylatuje bokiem, nie ma odparzen, obtarc, no i cena jest bardzo
        zachecajaca. Trzeba tylko uwazac przy zdejmowaniu zeby mocownie (zwykla tasma
        klejaca) nie przylepilo sie do nozki. Pozdrawiam
        • zuziarozia Re: PAMPERSY - oszukane!!! 05.05.05, 11:53
          Ja polecam pieluchy rossmann, ale te fioletowe, rozm. 4 - 56szt. za 32zł.
          Pampersy sie do nich nie umywaja. W pampersie po nocy moja córeczka zawsze
          miała mokry pajacyk , teraz nie. Sa dużo lepsze. Innych nie chcę znać.
          Warto spróbować.
        • myfmyf Re: PAMPERSY - oszukane!!! 05.05.05, 12:04
          Huggies z kolei obnizyły cenę ale ilość w paczce spadła znacznie bardziej niż w
          przypadku Pampków . Tez na niekorzyśc klienta , rzecz jasna . Uzywałam Huggies
          Premium , potem Super flex, w sumie 5 lat , dla kolejnych dzieci . Teraz jednak
          już przesadzili .Obraziłam się smile Kupiłam najdroższą odnmianę Lidl-owskich - w
          duzych paczkach za 30 zł za 44 szt największego rozmiaru . I bardzo żałuję ze
          dopiero teraz ! Wg mnie są znacznie lepsze od tych osławionych firmowych pieluch
          . Mojemu 11kg synkowi w największych huggiesach było ciasno . Te sa obszerne ,
          mają szerokie i miekkie boki , są mięciutkie , nie tak sprasowane jak huggiesy ,
          jestem z nich bardzo zadowolona , nie zmieniam czesciej niż huggiesów i wcale
          nie przeciekają , nigdzie nie obcierają i pupa ani razu nie była zaczerwieniona
          . Spróbujcie , warto zaryzykowac te 30 zl i samemu się przekonać
          Przy okazji polecam chustki z Lidla jako do wycierania rączek na spacerze .
          Zapach nieco ostry , choć moim zdaniem łagodniejszy niż zielone Pampers ( tych
          nie znosze wink ) ale są tak mokre ,ze mozna je wyzymac , az z nich kapie , super
          dla umorusanego na dworze dziecka . Kosztują niecałe 6 zł
      • iwonko Re: PAMPERSY - oszukane!!! 05.05.05, 13:20
        też słyszałam że są świetne- wiesz może ile kosztują te najmniejsze (80 szt)?
        pozdrawiam
        • iwonko pieluchy tesco 05.05.05, 13:25
          to jeszcze raz ja - ile kosztują pieluchy tesco mini? dziękuję i pozdrawiam
    • majka282 Re: PAMPERSY - oszukane!!! 05.05.05, 13:39
      A ja dziś kupiłam Huggiesy Convertibles 33 zł za 27 szt . Drogie jak pies ,ale
      zobaczymy czy lepsze. Można je zakładać jak majteczki albo zwyczajnie jak
      pieluszkę. Sama jestem ciekawa efektów. Co do majetczek Pampersa też uważam ,że
      są O.K. ale dla mojej Małej za duże. tzn sporo tej pieluszki jej wisi z tyłu.
      Mała waży 10 300. i jest raczej drobna. A jakie macie doświadczenia z
      Pampersem Activ Fit. Bo ja kupiłam je dla córci jak miaała jakieś 6-7 m-cy i
      były mniej chłonne niz te normalne. Ale moze wtedy dziecko więcej
      siusiało ?....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka