vinga24 04.05.05, 11:50 Jestem przyszła mama i zastanawiam się jakiego rodzaju- jakiej firmy są najlepsze butelki. Tyle ich teraz jest. Czym się sugerować przy wyborze. Proszę o pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anek.anek Re: butelki dla dzieci 04.05.05, 11:59 polecam butelki i smoczki Aventu - nie są może najtańsze, ale bardzo dobre. Bardzo często jest jednak tak jak z mlekiemm odyfikowanym: każde dziecko jest inne i czasem trzeba przetestować 100 butelek i smoczków zanim dziecko "załapie". Jeśli jednak nie jesteś przekonana, że nie będziesz karmić piersią, to wstrzymaj się z kupnem butelek - szkoda kasy na razie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: butelki dla dzieci 04.05.05, 12:33 U mnie Avent nie sprawdził się zupełnie, ani butelki, ani laktator Issis. Mojej małej podpasowały butelki Nuby i Canpol Balonik -obie serie ze smoczkami fizjologicznymi (tj. butelki z szeroką szyjką, smoczki mają naśladować kształt brodawki). Jednak jako noworodek nie chciała pić z fizjologicznych i piła ze zwykłych okrągłych Chicco. Do przekonania trafia mi argumentacja Zaklinaczki- w swojej książce pisze, żeby wybrać smoczek jak najbardziej budową zbliżony do kształtu twojej brodawki. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: butelki dla dzieci 04.05.05, 13:11 Ile mam tyle metod i pomysłów. Każda mama musi sama wypracować, to co dla jej dziecka będzie odpowiadało. Tal to już jest. Moja córka piła z różnorakich butelek i smoczków. wsztystki jej pasowały. Ja najbardziej polubiłąm firmę Canpol,bo ma niedrogie buteleczki(te zwykłe) i smoczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś