Dodaj do ulubionych

łóżeczko - kosz ?

15.06.05, 17:37
www.allegro.pl/show_item.php?item=53737314
Czy któraś z Was używa/używała czegoś podobnego ? Taki kosz wydaje mi się
bardziej przytulny dla noworodka niż standardowe łóżeczko, a przy tym można
go przewieźć do tego pomieszczenia w domu, w którym się w danym momencie
jest. No i się zastanawiam nad zakupem. Podzielcie się uwagami, proszę !
Nie bardzo natomiast podobają mi się te pościele i baldachimy, wolałabym coś
zwykłego i prostego, ale nie wiem, jak w takim wypadku zabezpieczyć wnętrze
kosza, żeby dziecko się nie uderzyło o ścianki.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: łóżeczko - kosz ? 15.06.05, 18:09
      Myslałam nad zakupem kosza dla drugiego dziecka, gł. dlatego, ze nie mieściło
      nam sie w sypialni dodatkowe łóżeczko. Myslałam też, że jak mała będzie
      płakała, to ja zawioze do drugiego pokoju i nie będziemy budzic chłopaków.
      W końcu nie kupiłam i jestem zadowolona - moja córeczka okazała się bardzo duża
      i choc ma dopiero 4 mies. to juz by wyrosła z tego kosza.
      Myslę, ze taki kosz (na kółkach) nadaje się do wożenia, uspokajania itp. Ale
      jesli masz spokojnie dziecko, to nie potrzeba.
      Dla mojego synka (pierwsze dzecko) role takiego kosza spełniał wózek - długo w
      nim zasypiał i nie przenosiłam go do łóżeczka. Dawało sie dobrze bujać, bo to
      była gondola na pasach.
      M<yslę, że jak juz kupowac to uzywany, bo nowego to się chyba nie opłaca.
      Ale zadecydujesz sama smile

pozd. Ania
    • bonkreta Re: łóżeczko - kosz ? 21.06.05, 13:38
      Podniosę sobie, może ktoś się jeszcze wypowie ?
      • majan2 Re: łóżeczko - kosz ? 21.06.05, 15:30
        Mnie tez interesuje odpowiedz na to pytanie. Moja znajoma kupial b duze łozko i
        jej corka (3 miesiace) boi sie w nim spac, wiec wydaje mi sie, ze to moze byc
        dobre rozwiazanie, ale chyba na krótko. Co sadzicie?
        • bonkreta Re: łóżeczko - kosz ? 21.06.05, 23:03
          no jak sądzę do 6 miesięcy maksymalnie.
          Ja jako niemowlę też spałam w koszu na pranie wink
    • ellin Re: łóżeczko - kosz ? 21.06.05, 15:34
      Mój mały braciszek spał w koszu jako niemowle. Był to jednak inny kosz bo bez
      nóżek i kółek, taki zwyczajny kosz podobny do takich dla czworonogów. Był
      świetnym rozwiązaniem ze wzgledu na brak miejsca w pokoju na klasyczne
      łóżeczko. Kosz kładziony był na stoliku obok łóżka rodziców więc w nocy był na
      wyciągnięcie ręki. Wyścielony był gąbką i obłożony pokrowcem z materiału jak te
      z allegro. Nie dało się nim oczywiście kołysać, ale poza tym sprawdzał sie
      świetnie. Sama w przyszłości planuje coś takiego dla mojego malucha.
      • leigh4 Re: łóżeczko - kosz ? 22.06.05, 09:21
        Ja używałam dokładnie takiego kosza od urodzenia synka do czasu, gdy skończył
        cztery miesiące. Wbrew pozorom nie jest wcale taki mały-choć może nie mam
        porównania, ponieważ mój synek był raczej malutki:gdy się urodził mierzył 51cm.
        Niestety co do "wystroju" kosza niewiele można zrobić: musi mieć osłonięte
        boki. Ale możesz zdjąć baldachim-ja zdjęłam, również nie jestem ich fanką smile
        Poza tym uszyłam dodatkowo pościel na wzór tej, która była w zestawie, taką jak
        chciałam:jednokolorową(w zestawie miałam w biało granatowe misie)-dwa lata temu
        nie można było dokupić pościeli do kosza oddzielnie niestety, ale teraz wiem,
        że już są.
        Jeśli zdecydujesz się na zakup zwróć uwagę na kółka-nasz miał małe i b. ciężko
        było go przemieszczać. I nasz nie miała funkcji kołysania-ale to akurat sobie
        chwalę: nie mieliśmy problemu z "uzależnieniem" od bujania, co w późniejszym
        czasie nieźle może dać rodzicom w kośćsmileAle są różne dzieci i niektóre lubią
        bujanie.
        Stelaż jest stabilny, nie ma obawy wywrotki. Dla mnie kosz był sporą wygodą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka