atk2001 21.07.05, 13:03 Wprawdzie mam zamiar karmić piersią, ale wolę być przygotowana na konieczność dokarmienia dzieciaczka butlą. W związku z tym mam pytanie: ile butelek kupić i jakiej pojemności? Zupełnie nie mam pojęcia Dzięki z góry, Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolakl Re: Butelki 21.07.05, 13:27 Ja uzywałam Aventu: na poczatku miałam najmniejszą 125 ml, później dokupiłam wieksza (chyba) 250 ml. Najmniejsza bedzie ze smoczkiem nr 1, idealnym dla malutkiego dzieciaczka, a ta wieksza chyba ma smoczek nr 2. Ale smoczki i tak później możesz pozmieniać. Ja kupiłam te buteleczki przed urodzeniem synka i uzywamy ich do tej pory a synek ma juz 15 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Butelki 21.07.05, 13:36 ja zadałam tez takie pytanie położnej z naszej szkoły rodzenia. Powiedziała,że od butelek lepsze są kieliszki do karmienia lub łyżeczki. Nie wiem co mam o tym mysleć i co kupię ale jeżeli zdecyduję sie na butelkę to bedzie to własnie avent 125 ml Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Butelki 21.07.05, 19:33 Nie daju sie wpuścic w maliny! Dobrze dobrany smoczek (anatomiczny) taki, jak AVENT czy Chicco nie zakłóca odruchu ssania. Mój synek prawie od początku jad ł moje mleko z butelki jak wychodziłam i nie było problemu (karmiłam go do 14 mies.) Więcej: moja cóereczka nie umiała ssac piersi i cały miesiąc karmiłam ją ściągniętym mlekiem z butelki. Po miesiącu nauczyła sie piersi i teraz (5 mies.) je tylko pierś. nie wyobrazam sobie zabawy z łyżeczka , czy kieliszkiem. Butelka pobudziła u małej odruch ssania tak ze po kilku tygodniach radziła sobie bez problemu z piersią. Ja wszystkim polecam AVENT, jest coś, co się nazywa zestaw startowy, lub zwykła mała butelka ze smoczkiem 1. WARTO nauczyc dziecko pić z butelki, żebys mogła wyjść, albo podac wodę, jak dziecko ma gorączke i pierś juz nie wystarcza, nie zaspokaja pragnienia (ja tak miałam - mały marudził, marudził i zasnął dopiero jak wypił - z butelki - 200 ml. herbatki). pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Butelki 21.07.05, 14:07 ja mialam 6 sztuk, plastykowych, Nuk, ze smoczkiem silikonowym, o pojemnosci 125ml. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaam Re: Butelki 21.07.05, 14:21 Kupiłam "na wszelki wypadek" dwie 125 ml butelki Aventu, jedną z najmniejszym smoczkiem, drugą z wiekszym o numerek, ale nie użyłam ich ani razu.I już nie użyję, synek pije z kubka-niekapka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Butelki 21.07.05, 21:34 podpisuję się obiema rękami pod tym, co pisze kanna! mam dwójkę i nie wyobrażam sobie zabawy z kieliszkiem czy łyżeczką kupiłam Avent - broń Boże przed dokarmianiem - starsze piło wodę od 2 mies., bo miałam bardzo sycący pokarm, a młodsze doi soczki jako dodatek do cyca i dzieci świetnie wiedziały (młodze wie, nadal na cycu, 9 mies.), czego chcą dokarmianie to bzdura! nie daj sie w to wrobić, po prostu pij dużo i jedz porządnie jak chcesz wiedzieć więcej, to napisz na priva --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
miaga1 Re: Butelki 25.07.05, 17:11 My stosujemy Avent. Od poczatku mielismy mala 125ml buteleczke na wode i herbatki. Teraz uzywamy (12mies.) najwiekszej. Fantastyczne jest to, ze buteleczki pasuja do laktatora, smoczki do niekapka itd. Poza tym bardzo latwo do nich cos wlac lub wsypac.No i sa super trwale. Pod tym wzgledem inne butelki wysiadaja. Avent, avent, avent Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia20 Re: Butelki 25.07.05, 22:12 AVENT to najlepsza firma używam butelek do mleka ,smoczki uspakajające oraz kupka niekapka.AVENT AVENT AVENT AVENT AVENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: Butelki 25.07.05, 22:54 ja polecam canpola na rowni z aventem. jedynka aventu starczyla tylko przez pierwsze poltora miesiaca a "slow" canpola uzywamy do teraz, corka ma 3.5 miesiaca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: Butelki 25.07.05, 23:58 A ja nie polecę smoczków z Canpola do butelek balonik, chociaz same butelki balonik samosterylizujące są świetne. Zrobiłam tylko małą zamianę i smoczki daję z aventu, bo te z canpola rozwalały mi się już po kilkukrotnym użyciu (a dodam, że nie używałam przesadnie dużo, bo karmię piersią). Avent okazał sie najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś