Dodaj do ulubionych

a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06

19.08.05, 14:32
Witam, jestem współwłaścicielką firmy produkującej ciuszki a'cucu.
Pragnę zaprosić wszystkie mamy do odwiedzenia naszego serwisu www.acucu.pl i
podzielenia się na łamach forum opiniami o naszej nowej kolekcji.
Każda informacja jest dla nas na wagę złota - zwłaszcza, że tym razem
wykonaliśmy zwrot o 180 stopni jeśli chodzi o kolorystykę kolekcji.
Jak zwykle wszystkie ciuszki zostały stworzone z niemieckich półproduktów o
absolutnie najwyższej jakości (wykorzystujemy tą samą przędzę co firmy GAP,
Schiesser, Max Mara, Triumph itp.) Szyjemy w najlepszych szwalniach w Polsce.

Mam nadzieję, że jak w przypadku "Szafy Malucha" nie naraziłam się zbytnio
administratorowi serwisu i Państwu.

Pozdrawiam, Celina
Obserwuj wątek
    • nathalka2 Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 19.08.05, 14:54
      Witam,
      narazie tylko ogladalam Panstwa strone i musze przyznac, ze bardzo mi sie
      podobaja ubranka z Outletu - te w bardziej stonowanych kolorach.
      Zycze powodzenia
    • pia_ Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 19.08.05, 14:58
      Hmmm, powiem tak: co do jakośći tych ubranek, to nie będę się wypowiadać,
      ponieważ ich nie używaliśmy, wię nie mogę potwierdzić ich wysokiej będź niskiej
      jakości. Co do kolorystyki, to może być, choć mam nadzieję, że na żywo wygląda
      to dużo ciekawiej. Jeżeli zaś chodzi o wzornictwo, to ja takiego nie lubię.
      Okres niemowlęcy jest jedynym czasem, kiedy ubranka dziecięce można ozdabiać
      zabawnymi wzorami, rysuneczkami i aplikacjami i wtedy nikomu nie wydaje się to
      infantylne. Na stonowane paski i jednobarwności przyjdzie jeszcze czas.
      Dokładnie w cenie body a'cucu jest body marki Kapp Ahl, które jakościowo, a
      także jeśli chodzi o wzornictwo jest nie do pokonania (wszystkie body tej firmy
      z grafiką budzą we mnie niezmienny zachwyt). Ale nie wątpię, że znajdą się
      mamy, którym Wasze produkty się spodobają, tylko czy są w stanie tyle za nie
      zapłacić?
      • pia_ zielono-fioletowa 19.08.05, 15:29
        Dopiero teraz zobaczyłam inne wersje kolorystyczne i ta zielono-fioletowa
        najbardziej mi się spodobała, choć nie wszystkie modele (te z przewagą zieleni
        są nazbyt jaskrawe). Ale nie bardzo wyobrażam sobie dziewczynkę w rozmiarze 116
        w takich "dzieciuchowatych" fasonach. Dlaczego te ciuszki dla starszych są w
        takim bieliźniano-podkoszulkowym, jednolitym stylu?
    • leigh4 Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 19.08.05, 15:14
      Zerknęłam na katalog. Czy to są tylko ubranka dla dziewczynek, czy może coś
      przeoczyłam? Niestety nie znalazłam nic dla chłopcówsad
      Poza tym kolorystyka kolekcji dla starszaków bardziej pasuje do maluchów i
      odwrotnie. Bardzo smutne te ubranka dla niemowląt, jak dla mnie zbyt szaro-bure
      i ponure, za to dla starszych dzieci zbyt pstrokate.
      Ale to oczywiście kwestia gustu. No i może w realu wyglądają fajniejsmile
      Pozdrawiam
      na ceny nie zerknęłam
      • inia25 Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 19.08.05, 15:21
        Poogladałam sobie z ciekawości i moje wrażenia: klory totalnie nie dobrane do
        wieku dziecka, niezbyt ciekawe wzornictwo i wszystko "na jedno kopyto". Nie
        urzekły mnie niestety te ubranka. A ubranka dla dzieciaczków powinny powalać,
        być słodkie i tak jak napisała pia_ małe dzieci powinno się ubierać w ubranka z
        dziecięcymi aplikacjami.
        Niestety ja jestem na niesad

Co do jakości się nie wypowiem, bo nie mam o niej zielonego pojecia w tym
        przypadku.
    • anyamama Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 19.08.05, 17:29
      nie bardzo mi sie podobaja..
      sprawiaja wrazenie pstrokatych i zdecydowanie za duzo tu paskow, paseczkow itd.
      ale moze w realu lepiej sie to prezentuje? nie widzialam w zadnym sklepie
      ubranek tej firmy( mieszkam w Łodzi).
      pozdrawiam
    • jagodziana Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 19.08.05, 21:56
      rzeczwiscie pstrokacizna straszna. Szkoda bo fajnie wspierac rodzime firmy
      tylko cos z tym gustem i kolorystyka nie tak. A wystarczy przejśc sie po
      sklepach i podpatrzyć. Radze zmienic projektanta !!! Kappahl ostatnio mnie nie
      zachwycał, a byłam kilka dni temu a tu wzory podpatrz0ne od Nexta SUPER
      księzniczki, króliczki dla starszych koparki. Mnie sie podoba. Ubranka dla
      dzieciaczków a w szczegolności tych malutkich powinny byc słodkie tak jak one.
      • breeya Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 20.08.05, 16:04
        Kappahl ostatnio mnie nie
        > zachwycał, a byłam kilka dni temu a tu wzory podpatrz0ne od Nexta SUPER
        > księzniczki, króliczki dla starszych koparki.
        tylko NExt juz w tym sezonie z księzniczek zrezygnował (przynajmniej dla
        starszych, duzo mniej tej słodyczy), kolekcja jest bardziej podobna do Gap'a
        (zwłaszcza kolory). A Kappahl juz wczesniej kopiował pewne rzeczy z Nexta.
    • jusienka Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 19.08.05, 22:04
      Jest prosba o opinie, wiec...
      Zupelnie nie trafiaja do mnie te ubranka. Jakies takie nie dla dzieci.
      Cena body niemal identyczna jak w H&M, a wrazenie zdecydownie inne.

> Mam nadzieję, że jak w przypadku "Szafy Malucha" nie naraziłam się zbytnio
      > administratorowi serwisu i Państwu.

Kupilam za to troche ubran w Szafie Malucha - sa cudne!

Tak wiec: przykro, to zdecydownie nie dla mnie.
      Pozdrowienia.
    • kuczynska78 Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 19.08.05, 22:23
      Witam!

Odnoszę sie do ostatnich słów z Pani listu. Nie bardzo rozumiem o co Pani
      chodzi. Nigdy nie mieliśmy problemu z administratorem serwisu, ani z mamami,
      które piszą do nas. Nieładnie jest pisać nieprawdę, nawet jeśli jest się
      konkurencją.

Pozdrawiam

Agnieszka
      www.szafamalucha.pl

> Mam nadzieję, że jak w przypadku "Szafy Malucha" nie naraziłam się zbytnio
      > administratorowi serwisu i Państwu.
      • acucu Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 20.08.05, 13:33
        Proszę wybaczyć za przewrotne sformułowanie. Czytamy z uwagą Państwa posty o
        tym co się aktualnie dzieje w "Szafie Malucha" i wiedząc, że nikt nie ma o to
        do Państwa pretensji, pokusiliśmy o zamieszczenie zapytania dotyczącego naszych
        kolekcji. Mieliśmy jak najlepsze intencje, a wyszło inaczej - stąd powyższe
        sprostowanie.

Pozdrawiam
        Celina
        www.acucu.pl
        • kuczynska78 Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 20.08.05, 15:25
          Witam!
          Rozumiem i nie mam pretensji smile
          Jak dotąd jesteśmy na tym forum przyjmowani bardzo miło, cieszą nas i pozytywne
          opinie i te negatywne. Staramy się brać pod uwagę zdanie klientek. A ich
          sugestie są dla nas priorytetowe przy kolejnych zakupach.

Pozdrawiam
          Agnieszka
          SzafaMalucha.pl
    • efka30 Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 19.08.05, 23:46
      Przepraszam, ale w ogóle mi się nie podoba.
      Popieram poprzedniczki. Dla niemowlaczków widzę coś słodziutkiego, a nie
      momentami wręcz wulgarne paski....
      Rozczarowałam sie nieco.
      • lamoor Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 20.08.05, 12:41
        Witam, a dla mnie jest OK. Wzory ubranek są świetne, szczególnie te sukieneczki
        z body, uważam, że fajny pomysł. Nie podobała mi się tylko kolorystyka zielono-
        biała i zielono-fioletowa, ale to oczywiście rzecz gustu. Kto powiedział, że
        maleństwa mają wyglądać jak "cukiereczki" różowe albo niebieściutkie. Nasz mały
        miał "dorosłe" ubranka (i w kolorystyce i fasonie) od roz. 68 i naprawdę fajnie
        wyglądał. Fakt, że roz. do 116 to trochę niewypał, myślę że do 92-98 byłoby
        dobrze.
        Pozdr Milena
        • iwek33 Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 20.08.05, 14:54
          Ja akurat nie lubię słodziutkich ubranek z pieseczkami, kwiatuszkami i innymi
          dzidziusiowatymi wzorkami. Uwielbiam za to małe "dorosłe" ciuszki tak jak
          poprzedniczka. To tak w kwestii gustu. Niektóre ubranka z tej kolekcji podobają
          mi się,nawet bardzo, inne mniej, ale musiałabym zobaczyć je "na żywo" żeby w
          pełni ocenić. Dobrze, że są na rynku różne ubranka.
          • mamatomka1 Re: do Pani z acucu 20.08.05, 15:17
            Zacznę od tego że jestem zbulwersowana Pani złośliwymi podtekstami na temat
            Szafy Malucha - NIE POWINNA PANI SIĘ WYPOWIADAĆ NA TEN TEMAT!!!!!. Kupuję w tym
            sklepiku ubranka i jestem bardzo zadowolona z profesjonalnej obsługi, szybkiego
            dostarczania towarów oraz bardzo dobrej jakości ubranek. Chciałam wcześniej
            zamówić z Pani sklepu ale po tej wypowiedzi nie mam zamiaru juz więcej wchodzić
            na Państwa stronę i zamawiać cokolwiek. Poza tym nowa kolekcja jest OKROPNA -
            kolory wybrane bezgustownie i STRASZNIE DROGA. Napewno straciliście już jedną
            klientkę. Wielki minus za brak profesjonalizmu.
            • jacunio70 Re: do Pani z acucu 20.08.05, 16:07
              Skąd u Pani taka nieuzasadniona nienawiść???
              Zamiast zadać sobie trud przeczytania wcześniejszych postów wtrąca się Pani i
              zarazem daje upust swojej złości. Nie ładnie.

Do rzeczy.
              Nie miała Pani w rękach ani jednego ciuszka a'cucu!? W przeciwieństwie do Pani
              od roku kupujemy dla naszych dzieci ubranka tej marki i jesteśmy naprawdę
              bardzo zadowoleni. Odmienna kolorystyka jest SUPER, jakość i trwałość też, a
              nasze pociechy wyglądają tak jak w ciuszkach z dobrych Włoskich katalogów. Do
              niedawna ubranka tej klasy przywozili nam znajomi z zachodu. Gratuluję firmie
              odwagi i życzę powodzenia!
              • breeya Re: do Pani z acucu 20.08.05, 16:13
                Ciesze się, że ta firma ma chociaż jednego zwolennika wink
              • anyamama Re: do Pani z acucu 20.08.05, 21:28
                jacunio70 napisał:

> Skąd u Pani taka nieuzasadniona nienawiść???
                > Zamiast zadać sobie trud przeczytania wcześniejszych postów wtrąca się Pani i
                > zarazem daje upust swojej złości. Nie ładnie.

ale kazdy ma wlasnie prawo wyazic swoje poglady , nawet kontrowersyjne dla
                niektórychwink)
                >
                > Do rzeczy.
                > Nie miała Pani w rękach ani jednego ciuszka a'cucu!? W przeciwieństwie do
                Pani
                > od roku kupujemy dla naszych dzieci ubranka tej marki i jesteśmy naprawdę
                > bardzo zadowoleni.

to bardzo dobrze, ze sa panstwo zadowolenismile)
                Odmienna kolorystyka jest SUPER, jakość i trwałość też, a
                > nasze pociechy wyglądają tak jak w ciuszkach z dobrych Włoskich katalogów.

hmmmm...a z jakich??
                Do
                > niedawna ubranka tej klasy przywozili nam znajomi z zachodu. Gratuluję firmie
                > odwagi i życzę powodzenia!

a ja mysle ze pan/pani jest w jakis sposob zwiazna/y z ta firma- moze jakis
                pracownik? o ile mnie pamiec nie myli, to jakis czas temu zaczal/a pan/pani
                watek o ciuszkach tej firmy, i szczerze mowiac to ten post brzmial bardziej jak
                reklama marki i proba "wyniuchania" opinii, a takze przygotowania sobie gruntu
                pod a'cucowa ofensywe...hehe
                moze sie myle, moze moje spostrzezenia sa niesluszne...ale tak wlasnie teraz
                sobie mysle

zastanawia mnie dlaczego te ciuszki sa tak drogie- rozumiem ze w wypadku takich
                firm jak GAP, CZY SCHIESSER placi sie rowniez za marke(a takze ich jakosc),
                ale przeciez produkty a'cucu sa podobno w 100% polskie, a ceny maja jak
                z "wloskich katalogów'. no to jak to z tym jest?

pozdrawiam panią Celine i Jacunia70 smile)))
                • anyamama Re: do Pani z acucu 20.08.05, 21:39
                  ale mnie ten watek rozbawil...wink)))))))))) juz mysle ze my, porzadne forumiczki
                  jestesmy tu baardzo intensywmnie "podgladane' przez ludzi z branzy artykulow
                  dzieciecych. te "zawoalowane" sztuczki sa zalosne....a jak ktos chce sie
                  zareklamowac to niech se wykupi miejsce na stroncesmile))
                  pozdrawiam wszystkich goracosmile))))
              • minkapinka do jacunia70 21.08.05, 11:30
                Gdzie temat a'cucu!tam zawsze jacunio70 wink Dziwne
    • breeya Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 20.08.05, 16:05
      ciuszki rzeczywiscie nie sa zbyt ciekawe, takie zwykle, a polaczenia
      kolorystycznie kiepskie
      • katse Re: a'cucu - JESIEŃ/ZIMA 2005/06 20.08.05, 19:53

Oglądałam ubranka firmy acucu w realu
        i podobają mi się bardzo
        lubie słodkie ubranka, ale np. nie koniecznie chce ubierać dziecko non stop w
        różowe albo niebieskie i firma acucu daje mi możliwość wyboru.

Jakość ubranek bardzo dobra, kororystyka ostatniej kolekcji podobała mi się
        bardzo. Tej na żywo nie widziałam, więc się nie wypowiadam.

K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka