guadelupe 24.08.05, 22:49 Czy ktoś z was używał wózka Mikado (wielofunkcyjny, z głęboką gondolą)? Jest dość tani, ale czy dobry gatunkowo? Czy warto go kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: Wózek MIKADO 24.08.05, 23:37 Bardzo warto, ja uzywam juz trzeci rok (drugie dziecko). Najpierw jako głęboka gondola, potem jako zapasowa spacerówka u babci, oraz na wyjazdy ()póki nie kupilismy spacerówki z duzymi kołami). W domu bujałam w nim synka, ma dobre zwieszenie na pasach, jak kiedyś wózki robiono. Te pasy to właściwie jedyna rzecz, jak sie psuła (puszczało mocowanie sprzączki), ale pewno dlatego, ze go wciągałam dośc długo na 3 piętro (a potem nim zjeżdżałam po schodach). Ale w ramach gwarancji wymieniali, nie było problemu. Zreszta odkad stoi na dole, to sie nie psuje. Koła nadaja sie na każde warunki, a pasuje do nich dętka od rowerku dzieciecego - w razie potzreby za małe pieniądze sie dokupje. Bardzo polecam. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: Wózek MIKADO 25.08.05, 08:22 Używalismy tego wózka po tym jak mój mały wyrósł z gondoli w Implast Driver 4XL. Przypadło to na czas jesienno-zimowy i spacerówka z Impastu była zdecydowanie za mała na malucha w ciepłym odprzęcie. Padło na Mikado, bo był najtańszy no i znałam opinie osób, kóre go uzytkowały. To zdecydowanie solidny wózek, wygodnie sie go prowadzi,podjezdża ood krawęzniki, w warunkach zimowych sprawdza sie świetnie, dziecko ma w nim na pewno wygodnie, bo jest obszerny i ma dobra amortyzację. Moim zdaniem wzornictwo pozostawia wiele do zyczenia bo producent skutecznie opiera sie aktualnym wózkowym trendom ale przynajmniej z kolorystyka próbuje cos robic. Mankamentem jest tez jego dość duża waga. Ale to na pewno solidny wózek za cąłkiem fajna cene. Jesli masz jeszcze jakies pytania pisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
guadelupe Re: Wózek MIKADO 25.08.05, 15:09 Słyszałam, że przejście z gondoli na spacerówkę nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem firmy Mikado. Czy warto kupić wózek uniwersalny (gondola + spacerówka) skoro spacerówki sa takie ciężkie? Czy waga nie sprawiała ci zbyt duzego problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: Wózek MIKADO 25.08.05, 15:23 Nie wiem co masz na myśli piszac o przejściu z gondoli na spacerówke, ale powiem Ci jak to było u nas. Kupilismy Mikado w wersji spacerowej z dodatkowym nosidłem(miękką gondolką) dla malutkiego dzieciaczka. Nie uzywalismy tej gondolki wcale bo mój synek był juz na nia za duzy, bo tak jak pisałam był to nasz drugi wózek. Korzystalismy ze spacerówki z dopinanym przy nóżkach swego rodzaju ogranicznikiem, który w połaczeniu z wierzchnim pokryciem czynił z tej spacerówki całkiem wygodny i ciepły wózek dla leżącego dziecka ubranego po zimowemu. Co do wagi, to nigdy nie wnosilismy go na pietro, stał w klatce pod schodami. Moja znajoma, która uzywała dokładnie takiego samego modelu od początku, wyjmowała maluszka z gondolka a reszte tez zostawiała na dole w klatce. I powiem ci jeszcze, że ta właśnie znajoma kupiła Mikado dla dzieciaczka urodzonego w grudniu, który część zimy przejeździł w tej własnie miękkiej gondolce a reszte tak jak mój synek (jak opisałam to wyzej). Jako klasycznej spacerówki uzywałam Mikado bardzo krótko, kupilismy lżejszy, mniejszy wózek (Inglesina Max). Ale znam wiele osób i widze wiele Mikado (zakład produkcyjny mieści się niedalego miasta, w którym mieszkam i wózki te sa tutaj popularne)uzywanych jako spacerówki i uzytkownicy nie wyglądaja na niezadowolonych. Odpowiedz Link Zgłoś