nea2007 26.08.05, 00:51 może jakieś opinie na temat tego wózka Hauck Roadster trzy kołowy z przednim kołem nie skrętnym. Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinik Re: HAUCK trójkołowiec 26.08.05, 08:35 Witam, nie radze ci kupowac zadnego haucka!!! Tak jak ich cena i wyglad czesto kusza, tak jakosc odstrasza!!! To najbardziej wadliwe markowe wozki, jakie sa na niemieckim rynku! Kazdy sprzedawca przed nimi przestrzega. Lamia sie czesci stelaza, sa problemy z kolami itd. Szkoda na to pieniedzy! Bylo o tym zreszta tez juz duzo na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nea2007 Re: HAUCK trójkołowiec 26.08.05, 11:38 niestety kupłam i macie rację. chciałam po prostu zobaczyć czy to tylko ja mam taki felerny wózek czy w ogóle cała marka jest do bani. w kazdym bądż razie na początku wózek skręcał w lewą stronę pomyślałam przeciez nie będę go odsyłać więc naprawiliśmy amortyzatory (oczywiście wózek nowy) potem koła zaczęły się krzywić więc trzeba je było wycentralizować, o potem po kolei zaczęły przebijać sie opony do tego koszyk jest źle odszyty i jest krzywy, a na dodatek jestem przyzwyczajona do skrętnych kół i jeździ się dobrze ale gorzej ze skręcaniem lub podnoszeniem na krawężnik. teraz czekam bo kupiłam babydreams smart (ciekawe co z tym będzie nie tak) w każdym bądź razie to mój CZWARTY wózek - masakra Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: HAUCK trójkołowiec 26.08.05, 22:47 z kolami mialam ten sam problem- w przednim wymienialam detke od razu po zakupie (od pocztaku byla dziurawa), do tego zósemkowane kolo z tylu..spzredawca stwierdzil ze to "niemozliwe"//..a ja nie mam nerwow zeby wozek odsylac..stoi wiec na wsi u moich rodzicow. totalna porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziasos1 Re: HAUCK trójkołowiec 27.08.05, 14:13 Ja nie rozumiem o czym piszecie bo jeśli ktoś kupuje wózek na Alegro bez karty gwarancyjnej to musi się liczyć z tym, że on jest albo z jakiejś wyprzedaży lub niepełnowartościowy. Ja kupiłam wózek normalnie w sklepie i takich problemów nie miałam. Często kupuję różne artykuły firmy hauck i jakoś mi się nie popsuły dlatego uważam, że ktoś kto mówi, że haucki to buble to on nigdy ich nie używał. Moja siostra ma wózek haucka z 1992 roku i jeszcze jest sprawny i nie było problemu z serisem czy reklamacją. Odpowiedz Link Zgłoś
nea2007 Re: HAUCK trójkołowiec 28.08.05, 14:55 Witam Ale ja mam na Haucka kartę gwarancyjną, instrukcję obsługi i rachunek kupiłam go na allegro bo kosztował ok 300 zł i wiem że jest nowy (teraz wiem dlaczego kosztował 300 zł) Chociaż w sumie teraz nie narzekam bo mam jeszcze Baby Dreams'a Smarta i on jest po prostu EXTRA a Haucka ze względu na duże koła zostawiłąm sobie na zimę. Pozdrawiam Daga. Odpowiedz Link Zgłoś
nea2007 Re: HAUCK trójkołowiec 28.08.05, 15:08 Wiem już jak rozwiązać problem z tym że wózek skręca w lewą stronę.oraz problem rozklekotanych amortyzatorów które powodują że wózek "siadł" jeśli ktoś ma ów problem to pomogę. Daga Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: HAUCK trójkołowiec 28.08.05, 21:28 kupilam na allegro nowy,z 12 miesieczna gwarancja. mam nauczke.zgoda. nigdy wiecej nie kupie takiej rzeczy na allegro. np z tym kolem- wyjmuje z paczki, pompuje przednie,pompuje..i nic..okazuje sie ze detka jest dziurawa w kilku miejscach...odstawiam wozek,jade na wakacje (mam jeszcze chicco c1)..po powrocie( dwoch tygodniach), wymianie maili ze spzredawca, decyduje sie zalatwic sparwe sama..dokupuje znowu na allegro detke (10 zl plus koszty przesylki)..latalam po sklepach dzieciecych i z art.rowerowymi-w takim rozmiarze nie bylo. wymieniam detke sama, ok, wydaje sie ze jest ok. ide z dzieckiem na spacer, pomijam to,ze przy przekraczaniu progu dziecko o maly wlos nie wylecialo(niestabilny wozek jak cholera, a moj Witek wazy niecale 9 kg..ciekawe co byloby jakby urosl) niestety,prawe tylne kolo zachowuje sie tak, jakby mialo za chwile odpasc. zósemkowane...darowalam sobie pisanie do sprzedawcy.szkoda nerwow. moj hauck stoi nieuzywany na dworzu. rozwazam oddanie go jakiemus biednemu dziecku..chcialam go nawet spzredac, ale po prostu mi wstyd..musialabym opisc go jako uszkodzony.. fakt faktem:400 zl poszlo w bloto dlatego do upadlego bede przestrzegac osoby pzred kupieniem trojkolowego haucka na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
nea2007 Re: HAUCK trójkołowiec 29.08.05, 11:22 Witam na wszytsko jest rada. jeśli chodzi o dziurawe dętki to wiadomo że tego się nie da przeskoczyć chyba że dałabyś je do np sklepu rowerowego żeby skleili, to że jest niestabilny po prostu musisz się przyzwyczaić ja też cały czas jeżdziłam czterokołowymi ale juz nauczyłam się jeżdzić Hauckiem trzeba zwracać uwagę zwłaszcza na wjeżdzanie i zjeżdzanie ze schodów lub krawężników. na zósemkowane koło też jest rada wyzentralizują Ci je w sklepie rowerowym koła mają metalowe szprychy więc nie będzie problemu, a jeśli to wszystko zawiedzie to wyślij go po prostu do sprzedawcy. aha jakbyś miała jeszcze problem z amortyzatorami (po jakimś czasie mogą się rozchwiać)to daj mi znać tez wiem jak je naprawić, A jeszcze sprawa rozkładania sznureczkiem oparcia też mam radę jak by Cię interesowało pisz na meila. Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś