Dodaj do ulubionych

HAUCK trójkołowiec

26.08.05, 00:51
może jakieś opinie na temat tego wózka Hauck Roadster trzy kołowy z przednim
kołem nie skrętnym. Pozdrawiam Daga
Obserwuj wątek
    • pinik Re: HAUCK trójkołowiec 26.08.05, 08:35
      Witam,

nie radze ci kupowac zadnego haucka!!! Tak jak ich cena i wyglad czesto kusza,
      tak jakosc odstrasza!!! To najbardziej wadliwe markowe wozki, jakie sa na
      niemieckim rynku! Kazdy sprzedawca przed nimi przestrzega. Lamia sie czesci
      stelaza, sa problemy z kolami itd. Szkoda na to pieniedzy!

Bylo o tym zreszta tez juz duzo na tym forum.
    • o1la Re: HAUCK trójkołowiec 26.08.05, 09:13
      zgadzam sie w 100%

• nea2007 Re: HAUCK trójkołowiec 26.08.05, 11:38
        niestety kupłam i macie rację. chciałam po prostu zobaczyć czy to tylko ja mam
        taki felerny wózek czy w ogóle cała marka jest do bani. w kazdym bądż razie na
        początku wózek skręcał w lewą stronę pomyślałam przeciez nie będę go odsyłać
        więc naprawiliśmy amortyzatory (oczywiście wózek nowy) potem koła zaczęły się
        krzywić więc trzeba je było wycentralizować, o potem po kolei zaczęły przebijać
        sie opony do tego koszyk jest źle odszyty i jest krzywy, a na dodatek jestem
        przyzwyczajona do skrętnych kół i jeździ się dobrze ale gorzej ze skręcaniem
        lub podnoszeniem na krawężnik. teraz czekam bo kupiłam babydreams smart
        (ciekawe co z tym będzie nie tak) w każdym bądź razie to mój CZWARTY wózek -
        masakra Pozdrawiam Daga
        • o1la Re: HAUCK trójkołowiec 26.08.05, 22:47
          z kolami mialam ten sam problem- w przednim wymienialam detke od razu po
          zakupie (od pocztaku byla dziurawa), do tego zósemkowane kolo z
          tylu..spzredawca stwierdzil ze to "niemozliwe"//..a ja nie mam nerwow zeby
          wozek odsylac..stoi wiec na wsi u moich rodzicow.

totalna porazka.
          • zuziasos1 Re: HAUCK trójkołowiec 27.08.05, 14:13
            Ja nie rozumiem o czym piszecie bo jeśli ktoś kupuje wózek na Alegro bez karty
            gwarancyjnej to musi się liczyć z tym, że on jest albo z jakiejś wyprzedaży lub
            niepełnowartościowy. Ja kupiłam wózek normalnie w sklepie i takich problemów
            nie miałam. Często kupuję różne artykuły firmy hauck i jakoś mi się nie popsuły
            dlatego uważam, że ktoś kto mówi, że haucki to buble to on nigdy ich nie
            używał. Moja siostra ma wózek haucka z 1992 roku i jeszcze jest sprawny i nie
            było problemu z serisem czy reklamacją.
            • nea2007 Re: HAUCK trójkołowiec 28.08.05, 14:55
              Witam Ale ja mam na Haucka kartę gwarancyjną, instrukcję obsługi i rachunek
              kupiłam go na allegro bo kosztował ok 300 zł i wiem że jest nowy (teraz wiem
              dlaczego kosztował 300 zł) Chociaż w sumie teraz nie narzekam bo mam jeszcze
              Baby Dreams'a Smarta i on jest po prostu EXTRA a Haucka ze względu na duże koła
              zostawiłąm sobie na zimę. Pozdrawiam Daga.
    • nea2007 Re: HAUCK trójkołowiec 28.08.05, 15:08
      Wiem już jak rozwiązać problem z tym że wózek skręca w lewą stronę.oraz problem
      rozklekotanych amortyzatorów które powodują że wózek "siadł" jeśli ktoś ma ów
      problem to pomogę. Daga
      • o1la Re: HAUCK trójkołowiec 28.08.05, 21:28
        kupilam na allegro nowy,z 12 miesieczna gwarancja.
        mam nauczke.zgoda. nigdy wiecej nie kupie takiej rzeczy na allegro.
        np z tym kolem- wyjmuje z paczki, pompuje przednie,pompuje..i nic..okazuje sie
        ze detka jest dziurawa w kilku miejscach...odstawiam wozek,jade na wakacje (mam
        jeszcze chicco c1)..po powrocie( dwoch tygodniach), wymianie maili ze
        spzredawca, decyduje sie zalatwic sparwe sama..dokupuje znowu na allegro detke
        (10 zl plus koszty przesylki)..latalam po sklepach dzieciecych i z
        art.rowerowymi-w takim rozmiarze nie bylo.
        wymieniam detke sama, ok, wydaje sie ze jest ok.
        ide z dzieckiem na spacer, pomijam to,ze przy przekraczaniu progu dziecko o
        maly wlos nie wylecialo(niestabilny wozek jak cholera, a moj Witek wazy niecale
        9 kg..ciekawe co byloby jakby urosl)
        niestety,prawe tylne kolo zachowuje sie tak, jakby mialo za chwile odpasc.
        zósemkowane...darowalam sobie pisanie do sprzedawcy.szkoda nerwow.

moj hauck stoi nieuzywany na dworzu. rozwazam oddanie go jakiemus biednemu
        dziecku..chcialam go nawet spzredac, ale po prostu mi wstyd..musialabym opisc
        go jako uszkodzony..
        fakt faktem:400 zl poszlo w bloto
        dlatego do upadlego bede przestrzegac osoby pzred kupieniem trojkolowego haucka
        na allegro

• nea2007 Re: HAUCK trójkołowiec 29.08.05, 11:22
          Witam na wszytsko jest rada. jeśli chodzi o dziurawe dętki to wiadomo że tego
          się nie da przeskoczyć chyba że dałabyś je do np sklepu rowerowego żeby
          skleili, to że jest niestabilny po prostu musisz się przyzwyczaić ja też cały
          czas jeżdziłam czterokołowymi ale juz nauczyłam się jeżdzić Hauckiem trzeba
          zwracać uwagę zwłaszcza na wjeżdzanie i zjeżdzanie ze schodów lub krawężników.
          na zósemkowane koło też jest rada wyzentralizują Ci je w sklepie rowerowym koła
          mają metalowe szprychy więc nie będzie problemu, a jeśli to wszystko zawiedzie
          to wyślij go po prostu do sprzedawcy. aha jakbyś miała jeszcze problem z
          amortyzatorami (po jakimś czasie mogą się rozchwiać)to daj mi znać tez wiem jak
          je naprawić, A jeszcze sprawa rozkładania sznureczkiem oparcia też mam radę jak
          by Cię interesowało pisz na meila. Pozdrawiam Daga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka