Dodaj do ulubionych

body z długimi rękawami

01.09.05, 08:24
Jakie polecacie body z długimi rękawami. Myślę o tym, żeby uzupełnić Małej
(13 m-cy) garderobę na jesień i zimę, ale nie chciałabym kupić czegoś, co po
kilku ubraniach będzie wyglądało jak "psu z gardła wyciągnięte"smile Na allegro
podobają mi się body Early days, next czy Morris Mouse, ale wszystkie mają
krótkie rękawki. Z długimi znalazłam tylkko Marcinkowskiego. Może wiecie jak
sprawdzają się w praniu i noszeniu te body. A może polecicie mi coś całkiem
innego? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • malwes Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 08:55
      Używam body firmy Marcinkowiskiego już drugi rok i uważam, że są świetne: Mam
      synka i kupuję mu zwykle Antki, Kacperki i Jasie (nazwy kolekcji). Bardzo
      trwała bawełna tylko wg mnie zawyżona numeracja. Mój półtoraroczniak nosi 98
      rozmiar. Z tym, że naprawdę mierzy 90cm.

Baaaardzo fajne ma też body z długim rękawem firma Classic - ale te, o których
      mówię widziałam tylko w Swiecie Dziecka na Towarowej (Jupiter): To są body z
      długim rękawem i rozpinane, na napy, na całej długości. Ostatnio ich tam nie
      było. Nie wiedziałam ich nigdzie indziej. Świetne jakościowo są body H&M -
      możesz kupić z długim rękawkiem te pakowane w dwupaki - są zwykle w Wola Parku.
      Świetna bawełna i długo się noszą. Osobiście uważam, że body Marquity są do
      niczego. Kiepskie wzornictwo i fatalna bawełna. Już nigdy nie kupię.
      Bardzo dobre też są body Mothercare choć uważam, że nie umywają się do H&M.
      Early Days nie testowałam ale w Anglii nie ma body z długim rękawem - nawet
      Mothercare szyje je tylko w niektórych krajach Europy.
      Pozdrawiam.
      • mw115 Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 08:59
        ja Mrcinkowskiego odradzam, zachęcona opiniami na forum kupiłam 4 takie body
        przez net i teraz mam 4 szmaty dosłownie, bo po zaledwie kilku praniach nie
        nadają się do noszenia
        polecam Cubusa- drogie, ale nie do zdarcia, dobrej jakosci ma też Uva- mozna
        znaleźć w niektórych marketach lub w necie. Ja lubie jeszcze coccodrillo, też
        dobra jakosć.
        • inia25 Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 09:07
          cubus, kappahl, H&M i tylko te
        • iwizmisiem Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 10:48
          Ja kupiłam Marcinkowskiego (u P.Skrobka) body i koszulki, po kilku praniach
          nic się nie dzieje. Uważam, że są świetne! Polecam!
        • netka1 Re: body z długimi rękawami 02.09.05, 08:48
          a które z Marcinkowskiego kupiłaś, bo ja kupiłam wiosną Jasie ( są ok) i Sport
          zielone i granatowe, i te zielone sa co prawda bardzo ładne ale rzeczywiście
          szmatka, co do np. Kacperków to bratowa kupiła i też niestety szmatka.
          Zastanawiam się nad długim rękawkiem Jasiów, na allegro jest duży wybór
          kolorków i wzorków, ale jeszcze przemyślę..... pozdr.
      • bzdolska Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 10:50
        body Marquity nie testowałam, ale też zawiodłam się na tej firmie - letnie
        koszulki polo tej firmy - po jednym obraniu wyglądały jak brudne, bo tak się
        zsupliły kołnierzyki!!! szkoda kasy
    • pia_ Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 09:21
      Zdecydowanie Kapp Ahl - są niezniszczalne, nie deformują się, a kolory nie
      blakną. Z tym, że my preferujemy body chłopięce, bo mają rewelacyjną grafikę,
      te dziewczęce są bardzo stonowane: kropki, paseczki, kwiatuszki itp.
      • katse Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 10:10
        też używamy z Kaph Ahla
        i dziewczęce i chłopięce.
        Niezłe ma tez Cubus.

• teresai33 Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 11:17
      Marcinkowskiego, 5-10-15: odradzam.
      Cubus, H&M: bardzo dobre, ale dosyć drogie.
      PePe: bardzo dobre i w przystępnej cenie.
    • kanna Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 11:30
      bardzo lubię Mothercare, choc jakościowo sa nierówne, warto wyciagnąć i
      pomacać. Nie deformują się, nie tracą kolrów i noszą się, noszą i noszą - mała
      ma 6 mies., do niedawna nosiła rozmiar 0-3 długośc ciągle dobra, tylko rekawy
      3/4.

pozd. Ania
      • moyka_77 Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 12:32
        Ja również polecam body z Mothercare. Zgadzam się z tym, że jakościowo są
        nierówne i radziłabym kupić te z postaciami z Disneya są niezniszczalne. Moja
        córka ma 15 miesięcy i nadal nosi rozmiar 6-9 mies. a teraz jej dokupiłam
        rozmiar 9-12 i są za duże. Body z H&M też lubię, ale w jednym bardzo rozciągnął
        mi się ściągacz pod szyjką.
        Pozdrawiam
      • nikaes Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 12:38
        Jak dla mnie rewelacyjne sa body cubusa.
        Kappahla i H&M nie kupowałam. Z polskich fajne są bodziaki z kolekcji PePe
        Drewexu oraz z firmy Eva czy Ewa (nie pamietam. Nie polecam 5.10.15.
    • curly2 Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 13:01
      Dzięki za wszystkie opinie. Teraz muszę wybrać się w objazd po sklepach i
      pomacaćsmile. A najpierw zasięgnąć rady gdzie w Gdańsku znajdę niektór ze sklepów,
      o których piszenie (h&m, 5.10.15, Cubus wiem gdzie są, ale Kapp Ahl - nie wiem).
      A przy okazji nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie - jak Waszym zdaniem jest
      lepiej i wygodniej: body z długim rękawkiem czy body na ramiączkach + bluzeczka
      (rok temu nie miałam takich wątpliwości (kupowałam tylko body z długim
      rękawem), a teraz nie wiem skąd mi się biorąsmile))?
      • katse Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 13:11
        ja mialam trzy sztuki na ramiaczkach i czesto je zakladalam mojej corce.

i jeszcze apropo body, z dlugim rękawem, takie bielizniane, to kupowalam jakies
        polskie, z takiej prazkowanej bawelny, super nam sie nosily - to jako
        podkoszulek
        ladne ozdobne body kaph ahla czy cubusa z dlugim rekawkiem sluzyly nam jako
        takie bluzeczki, nie jako bielizna

K
      • bea975 Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 13:50
        Cubus, Mothercare, KappAhl są w tym samym miejscu czyli w Klifie w Gdyni. H&M z
        działami dziecięcymi w Manhattanie i Alfa Centrum (w Klifie nie ma takiego
        działu).
        • curly2 do bea974 01.09.05, 15:39
          Dzięki za info, Kapp Ahl w Klifie nie zauważyłam (Cubusa widziałam), byłam tam
          zresztą bardzo dawnosmile. Co do Alfa Centrum to często bywam, bo mam blisko.
          • abit26 Re: do bea974 01.09.05, 15:52
            Hej. Też jestem z Gdańska. Głownie kupuję body H&M - są super. Ale ostatnio w
            Akpolu kupiłam PePe - też polecam.
    • bea975 Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 16:41
      Tyle, że w KappAhl nigdy nie widziałam czegoś interesującego, a w zasadzie jak
      mi się coś podobało to cena była wysoka. W Cubusie na wyprzedaży mieli fajne
      body z długim z napisem Little star (b. gruba fajna bawełenka). Zachorowałam na
      nie kiedy pojawiły się jako nowa kolekcja, ale kosztowały wtedy prawie 40 zł.
      Ostatecznie kupiłam za 20, ale sezon wyprzedaży mamy już chyba za sobą. Jeżeli
      chodzi o H&M, to byłam w Manhattanie w sobotę i wybór bodziaków był baaardzo
      ograniczony - w zasadzie same małe rozmiary (ja szukam 80-86). No i warto mimo
      wszystko zajrzeć do Mothercare - ich trzypaki kosztują w granicach 60 zł, czyli
      cenowo za szt. mniej więcej na poziomie H&M.
      • pia_ Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 16:52
        Zgadzam się, że body w Kapp Ahl są drogie 29,90-34,90 ale rzeczywiście
        starczają na długo. Rok temu, na jesień kupiłam dwa body z długim rękawem
        86/92, które do teraz młoda nosi (na początku były trochę obszerne, ale teraz
        jeszcze są dobre, choć z H&M muszę już kupować rozmiarówkę 98). Ja uwielbiam
        ich kolorystykę błękit, khaki, granat z dodatkiem brązu czy pomarańczu oraz
        wzory samolotów, smoków, miśków piratów itp. No i to co już wcześniej napisano,
        u nas te bodziaki służą też jako bluzeczki na wierzch - bo są tak ładne i
        porządne. Pomimo mojej sympatii do H&M, wolałam jednak body Kapp Ahl. A jeśli
        chodzi o Cubusa, to dla mnie wielkim rozczarowaniem pozostanie na zawsze
        wielkość tej bielizny - rozmiar 86 jest malutki sad
        • katse Re: body z długimi rękawami 02.09.05, 09:55
          moja corka tez nosi od ponad roku body z Kaph Ahla i jak u pia najpierw sa
          luzne a potem w sam raz.

ale u nas juz chyba koniec z body!!!
          bo do majteczek juz sa mniej praktyczne.

K
    • agni71 Re: body z długimi rękawami 01.09.05, 23:17
      Polecam Mothercare (co prawda tych z długim rękawem jest mniejszy wybór), bo po
      wielu miesiącach noszenia wciąż wyglądają dobrze, nie są porozciągane czy w
      jakikolwiek inny sposób zniekształcone, ani zmechacone. I wystarczają na długo -
      moja córka ma 14 mies. i jeszcze zakładam jej body z dł. rękawami Mothercare w
      rozm. 6-9 mies. - na początku musiałam trochę podwijać rękawki. Z tym, że te
      body to nie są takie typowo bluzeczkowe, z kołnierzykiem, jakie mozna kupić np.
      w H&M. Poza tym polecam właśnie H&M, z polskich uzywałam Sofii - są niezłe
      (uwaga, zawyżona rozmiarówka), ale nie tak dobrej jakości jak Mothercare (po
      wielu praniach odkształcają się).
      aga
      • annakol1 Re: body z długimi rękawami 02.09.05, 18:10
        u na bodziaki marcinkowskiego wyladowaly w koszu po miesiacu uzytkowani
        porozciagaly sie i wygladaly jak szmaty
        polecam h&m i cubusia - w tym drugim kupuje bodziaki w promocji po 19.00 i na
        wyprzedazach po 15 zl wg mnie warto.

fajne bodziaki sa teraz tez w tesco z takiej grubej angielskiej bawelny -
        wygladaja jak earrtly days. nic sie nie dzieje po praniu i ksoztowaly chyba 8
        zl i widzialam tez ladne w auchanie po 6 zl z tanszych (sliczne i kolorowe -
        te nie wiem jak z jakoscia.)
        • bzdolska Re: body z długimi rękawami 06.09.05, 14:59
          > fajne bodziaki sa teraz tez w tesco z takiej grubej angielskiej bawelny -
          > wygladaja jak earrtly days. nic sie nie dzieje po praniu i ksoztowaly chyba 8
          > zl

tak te z tesco są super i jakie ladne (pakowane po trzy za 19zl)- po praniu nic
          się nie dzieje a prałam już dwa razy! Szkoda tylko że mają krótki rękaw
    • agata9991 Re: body z długimi rękawami 02.09.05, 19:18
      nie polecam Marcinkowskiego-body co prawda nie miałam, ale piżama po praniu do
      wyrzucenia, jesli jednak zdecydujecie się na body Marcinkowski i zakupy przez
      internet, to przestrzegam przed zakupami u Mejestic-12 (bezczelny typ, nie
      przyjmuje reklamacji, wystawia negatywy za neutrale itp). Polecam body H&M
      • curly2 Re: body z długimi rękawami 02.09.05, 22:02
        Dzięki za wszystkie rady i za ostrzeżenie przed nierzetelnym sprzedawcą.
    • bzdolska Re: body z długimi rękawami 06.09.05, 15:01
      ładne body disneya z długim rękawem i z krótkim są w auchan - po ok 10zl.
    • amj2 Re: body z długimi rękawami 07.09.05, 10:40
      A ja mam body Marcinkowskiego-jasio.Mały zdążył już z nich wyrosnąć, a body
      nadal wyglądają rewelacyjnie.
      • wszystkienikizajete Re: body z długimi rękawami 07.09.05, 16:56
        Gorąco polecam body firmy uva - moje dziecko dostało takie na gwiazdkę (było
        troche wtedy za duze i chodzi do dziś), choć już na wykończeniu, a szkoda mi go:
        ( Jakość swietna, serio, tylko po sklepach szukam, i nic, czasami w rossmanach
        się trafią, a w necie obniżki znalazłam!
        www.uva.com.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka