Dodaj do ulubionych

maxi cosi rodi xp

05.09.05, 11:48
Może jakieś dziecko jeżdzi w tym foteliku w samochodzie reno megane lub nisan
primera. Jak pasują do siebie? Niesty nigdzie nie znalazłam takiej
informacji. Chce kupić ten fotelik a nie mogę przymierzyć do zadnego z wyzej
wymienionych samochodów. A moze przeciwie fotel i samochod są
niekompatybilne i lepiej kupić coś innego . Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • justakoko Re: maxi cosi rodi xp 05.09.05, 11:58
      powiem ci ze jak tez jestem teraz na etapie kupna fotelika 15-36kg. Oglądałam
      NC Rodi XP ale jest dość mały - znaczy siedzisko ma jak na moje oko za wąskie.
      Poza tym ma średnie wyniki w testach.
      Porównywałam go z Bebe Confort Hipsos Safe Side i z Concord Lift Evo. Ten
      pierwszy bardzo mi sie spodobał, bo jest obszerny a w miare podnoszenia
      zagłówka rozszerza sie dodatkowo siedzisko w ramionach.Ale on tez ma srednie
      wyniki w testach (3*)
      Ten drugi tez mi sie podoba, ma 4* w testach i tez ma szerokie siedzisko.
      Nie wiem na który sie zdecyduję, ale chyba na Concorda za wzgledu na lepsze
      wyniki w testach.

Reasumując: Rodi jest malutki i moze byc przez to niewygodny, no i niedlugo
      moze byc w nim dziecku ciasno.
      • mira31 Rodi xp ma 4 w testach 05.09.05, 12:25
        justakoko, nie wprowadzaj w błąd w tstach adac r4odi xp ma 4 gwiazdki tak jak
        concord. wybrałam rodi, bo ma bazę do której go się montuje i można go
        przechylić do spania. coccord lift nie ma funkcji do spania, tzn. można go
        odchylić do tyłu, ale tylko w samochodack , które mają rozkładane tylne
        siedzenia. rodi xp wcale nie ma wąskiego siedziska, jest wspaniale
        wyprofilowany, ma głębokie zagłówki. na lato dokupiłam biały pokrowiec frotte
        (mam kolor orange flash)- super sprawa. Co do samochodu to mam lagunę 3 letnią
        i pasuje super. polecam rodi xp, to naprawdę bardzo dobry i wygodny fotelik.
        • edytek1 Re: Rodi xp ma 4 w testach 05.09.05, 12:41
          Moja córka jest wysoka i szczupla ostani pomiar to 16 kg ( schudła w wakacje) i
          105 cm wzrostu ma 3 lata i 4 miesiace. Nasz poprzedni fotelik jest dla dziecka
          niskiego a pulchnego ( na takie się zapowiadała nasza córka w wieku 4 m ważyła
          8460gr w wieku 5 miesiecy sama siedziała i wyrosła a 1 fotelika) Casaul play
          który mamy nie zapaewnia juz jej idalnej ochrony głowy a to jest dla mnie
          najważniejsze. Mała jest rezulutna wie, ze w samochodzie pasy sa zapiete i jest
          to konieczne. Nie musi już mieć szelek a zmianę fotelika traktujemy jako
          nobilitacje jesteś już duża i dostaniesz nowy fotel a mały sprzedamy i
          pieniażki schowamy do skarbonki.
          Mira dziekuję za informacjęo lagunce . I czekam na jeszcze.
        • justakoko Re: Rodi xp ma 4 w testach 05.09.05, 14:43
          Masz racje mira31, przepraszam za pomyłkę. MC Rodi ma 3*, a Rodi XP ma 4*.

Jednak nadal uwazam ze jest wezszy od poprzednio wymienionych i ma krotsze
          siedzisko. Przymierzalam mojego malego i porownywalam wszystkie stojace obok
          siebie. Poza tym ma go moja kolezanka ma taki i nie polecala wlasnie ze wzgledu
          na waskie siedzisko.
          • mira31 Re: Rodi xp ma 4 w testach 05.09.05, 15:33
            moje dziecko ma 4 lata i 3 m-ce, 20 kg, 112 cm wzrostu i siedzisko nie jest za
            wąskie, jest dużo miejsca, woziłam w foteliku ponad 8 letniego kuzyna i po
            rozszerzeniu ramion i wysunięciu zagłówka fotelik był idealny. natomiast w
            naszym przypadku niewątpliwym plusem była baza, dużo jeżdżę z dzieckiem i ona
            śpi w samochodzie. pozycja do spania nie jest bardzo leżąca, ale w ogóle jest
            możliwa, co w tym przedziale jest ewenementem. pozdrawiam
            • edytek1 Re: Rodi xp ma 4 w testach 05.09.05, 15:40
              Mira a moja mi się taka duża wydawała twój " maluch" to gigancik. Jeszcze raz
              dziękuję i pozdrawiam.
            • justakoko Re: Rodi xp ma 4 w testach 05.09.05, 15:43
              moje dziecko ma 2 lata, 100 cm wzrostu i waży prawie 16kg wiec moze dlatego dla
              mnie wydawał się za wąski smile
              na pewno to dobry fotelik, a reszta to rzecz gustu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka