Dodaj do ulubionych

pampersy let's go

06.09.05, 20:55
czy czyjeś dziecko je nosi? kiedy dzieci powinny je nosić, jak już robią na
nocnik czy wcześniej? Od kilku dni zakładam mojemu ale ściąga go sobie np. w
parku, jak nasika to pampers mu wisi a pupa jest na wierzchu, i zauważyłam
odparzenia (nigdy przedtem nie miał. Ciekawa jestem jakie są wasze
doświadczenia z tymi pieluszkami.
Obserwuj wątek
    • tynia3 Re: pampersy let's go 06.09.05, 21:49
      Hej wink,
      uważam te pampersy za totalną porażkę. Koszmar po prostu, w dodatku chłoną o
      tyle o ile wink.
      A tak na marginesie, stara cena Pampers Active Baby, a... znów zmniejszyli
      liczbę pieluszek. Teraz o 4 szt. To już druga zmiana w tym miesiązcu. W sumie
      mniej chyba o 8. Nieźle, co?

pzdr serdecznie
    • antonina_74 Re: pampersy let's go 07.09.05, 00:08
      to te "majteczkowe"? Zosia nosi podobne, firmy Libero - "up&go". lepiej się
      trzymają na pupie od tych pampersa i są trochę tańsze. Ale też wiszą i dość
      szybko przeciekają.
    • kasia1302 Re: pampersy let's go 08.09.05, 15:02
      No i jeszcze jedno. W przypadku kupki całe nogi do kostek usmarowane. U nas się
      nie sprawdziły. Myślę, ze są dla dzieci, które już kontrolują wypróżnianie.
    • mieszkowamama Re: pampersy let's go 08.09.05, 15:33
      Nie używałam, ale wydaje mi się, że o to chodzi, aby mniej chłonęły. Wtedy
      dziecko czuje mokro i zaczyna kontrolować. Chyba, bo nie potrafię sobie tego
      inaczej wytłumaczyć smile
    • pletwa Re: pampersy let's go 08.09.05, 18:18
      a ja mam zupełnie odmienne zdanie. Moja 17 miesięczna Kamila używa tylko ich od
      kilku miesięcy. Nigdy nie przeciekły, całą noc bez problemu wytrzymują, nigdy
      nie miała przy nich odparzeń. No i nie uciskają brzuszka, a mi zawsze zależało
      na elastycznych pampkach, więc najpierw kupowałam Activ Fit, a potem Let's go.
      Dla nas rewelka, tylko fakt, że sporo kosztują.
    • poleczka2 Re: pampersy let's go 08.09.05, 21:50
      W Anglii one nazywają się Easy up. Nie byłam do nich przekonana, mało chłonne,
      były przecieki, a jak była ciężka to zwisała ta pielucha okropnie, nie polecam.
      • zuzia_i_werka Re: pampersy let's go 08.09.05, 23:08
        Co mama to inne zdaniesmile Dla mnie rewelacja-jedne z najlepszych pieluch jakich
        uzywaliśmy. Nigdy nie przeciekły,chłonęły bardzo dobrze,zero odparzeń. Idealne
        do nauki nocnikowania bo wygodnie się ściągają-moja mała dawała sobie świetnie
        radę.Teraz używamy juz tylko na noc ale wciąż uważam je za znakomite.Pozdr!
    • aleksandrynka Re: pampersy let's go 09.09.05, 16:24
      ja uwielbiam te pieluszki i już nie zamienię na inne.
      Nie wiem, dlaczego wasz pampers po zasikaniu wisi, może za duży rozmiar?
      Mój syn na nocnik jeszcze nie robi, ale ja uzywam tych pieluch ze względu na
      ich wygodne zakładanie i na to, że nie odgniatają małemu nóżek - po zwykłych
      papmersach mały miał czasami otarcia przy zapięciu.
      Aha, pupę mieliśmy na wierzchu, kiedy Olek miał za duże spodnie - zjeżdżały
      razem z pieluchą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka