Dodaj do ulubionych

Jakie nosidełko-poradzcie

14.10.05, 10:13
Mam prosbe czy mogłybyscie mi poradzic jakie mam kupic nosidełko dla mojego
bąbla. Ma 3,5 miesiąca wazy ponad 6 kilo-rece mi juz odpadaja zwłaszcza ze
nie bardzo chce mu sie lezec w wózeczku chce wszystko widziec itp.
Dzieki wszystkim za rady
Buziaczki dla Waszych bąbelków
Renata & Krystian
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 10:16
      U mnie się sprawdza Chicco Go Plus, do tej pory zdarza mi sie nosić w nim Ankę
      (13 miesięcy), w pozycji "twarzą do świata".
    • algadak Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 10:41
      ja polecam nosidełko baby bjorn jest naprawdę uper, ja swoją córkę nosiłam od
      2go miesiąca najpierw przodem do siebie a potem przodem do światam. małej się w
      nim podoba chętnie zasypia i śpi sobie a mi plecy odpadają...smile jest fajne!
      pozdrawiam
    • natalya78 Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 11:36
      A my polecamy Red Castle "Sport. Dość drogie, ale rewelacja
    • qumqwat Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 13:55
      My nosilismy nasza mala od 2 tygodnia zycia w Baby Bjorn, najpierw twarza do
      nas, a jak zaczela dobrze trzymac lepek to twarza do swiata. Nosidlo jest
      super! Dopiero od niedawna, kiedy Mala zaczela wazyc swoje (5,5 miesiaca, teraz
      8,5 kg) zaczyna byc niewygodnie na dluzsze wypady, bo jest po prostu ciezko.
      Sprawdaza sie super - nosimy ja w domu, usypia w nim i uwielbia ogladac swiat.
      Ale mamy stary model, bez pasa biodrowego, ktory na pewno pomaga. teraz
      kupilismy w Niemczech (duzo taniej!) nosidlo Deuter na plecy ale musi jeszcze
      poczekac az mala usiadzie.
      • dominia.n Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 14:40
        Goraco polecam Baby Bjorn Active. Sprawdzilo sie po domu, na wypady na miasto,
        do lasu i na wspinaczkach gorskich. Malenstwo uwielbia w nim podrozowac, a
        ciezar sie sprytnie rozklda dzieki dodatkowym wzmocnieniom na plecach i
        biodrach.
        • fruzalia Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 15:31
          Jeżeli mówimy o nosidełku zakładanym na ramiona to słyszałam od lekarza, że
          niemowle można w nim nosic dopiero jak będzie potrafiło już samo siadać-nie
          wcześniej! A na ulicy widać jak rodzice noszą w ten sposób maleństwa już nawet
          kilku dniowe,obawiam się że jest to doś ryzykowne ze względu na kręgosłup
          maleństwa, który nie jest jeszcze przygotowany do pionizacji.... więc lepiej z
          tym poczekać dla dobra dziecka.
          • mashi Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 16:18
            jaj mam do sprzedania red castle sport
            • kostea Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 17:23
              Jaka cena tego nosidełka?
              • patrywi Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 18:50

w sklepie Calineczka dostaniesz je za 242 zl, wiec mowienie ze kosztuje 300 to
                przesada
    • coronella tylko baby bjorn !! 14.10.05, 17:29
      mialam chicco, mialam red castle (koszmar i drooogie) i jeszcze ze 3 inny
      teraz mam tylko baby bjorn, rewelacyjne, genialne nosidelko!
      i najmniej obciazajace dla kregoslupa.
      W red castle po pol godzinie juz bolala mnie glowa od dzwigania, zaklada sie je w poprzek na ramie, i jedno ranmie jest obciazone. Baby bjorn ciezar jest super rozlozony na plecach i nosic malego moge dlugo, bardzo dlugo. A przy tym mam wolne rece, nic nie musze podtrzymywac. posprzatam, uprasuje.. polecam baby bjorn
    • coronella Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 17:31
      aa, zapomnialam dodac, ze jest to chyba jedyne nosidelko w ktore baaardzo latwo sama wlozysz dziecko, nie odgory, jak w innych, przykladasz dziecko do klatki piersiowej i zapinasz noobacz tu: www.allegro.pl/show_item.php?item=67156988 mialam dwa, jedno sprzedalam, tu w aukcji jest instrukcja zakladania
      • mashi red castle 14.10.05, 17:52
        200 , jest jak nowe.
        w sklepie 300 kosztuje.
        mała wysrosła tzn już jest za cieżka, poza tym nie robi już takich awantur w
        wózku (po to kupiliśmy, bo nie chciała jeździć w wózku)
        było b wygodne, dziecko nosi się na biodrze, nic się nie wrzyna (tzn jak ważyła
        8 kilo to już się wrzynało)
    • jakw Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 17:49
      mam baby bjorn active - wygodne dla mnie, dla małej, bez problemu sama wkładam
      sobie małą w nosidełko bez żadnych kombinacji. Można nosić buzią do siebie i
      buzią do kierunku marszu. Jedyna wada to cena.
      • patrywi Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 18:50

a gdzie w Wawie mozna dostac Baby Bjorn Active???
        • dominia.n Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 22:19
          Nosidelka BB dostaniesz w Smyku przy Alejach badz w sieci Swiata Dziecka( o
          jakies 40 zl bylo tansze niz w Smyku z tego co pamietam).
    • barponia A MOŻE ZWYKŁA DUŻA CHUSTA? 14.10.05, 19:42
      a może założyć zwykła ,długą chuste, ja miałam i mam nadal kawał materiału -
      myslę ze dlugosci ponad 2 m i szerokosci 70-80 cm - sadzalam Mala okrakiem na
      biodrze, potem owijalam ja i siebie poprzez przeciwne ramie i zawiazywalam
      supel tak z przodu powyrzej cycka, a material otulal plecy i caly ciezar ladnie
      sie rozkladal - świetna sprawa i tania i plecy sie nie mecza- polecam -
      zwlaszcza ze taka chuste zawsze mozna schowac do torebki
    • aniulka-c Re: Jakie nosidełko-poradzcie 14.10.05, 19:59
      A ja używam zwykłego nosidełka Womar za 45 złotych i jestem z niego bardzo
      zadowolona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka