Dodaj do ulubionych

wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:)

22.10.05, 22:54
wygodny, rozkladany, aby nogi nie wisiały i zeby dobrze sie prowadzialsmile
jaki? poradzcie, dzieki:
Obserwuj wątek
    • vanilla-sky Re: wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:) 23.10.05, 10:36
      prosze doradzcie cos...smile bo chce kupic tylko nie wiem jaki...
      • iwek33 Re: wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:) 23.10.05, 19:16
        Napisz dokładniej o jaki wózek Ci chodzi: spacerówkę, czy małą lekką parasolkę,
        czy ma być bardzo lekki, czy lepiej cieższy, ale z większymi kółkami???
        Z polecanych tu na forum parasolek wymienić mozna: Maclaren techno lub Quest,
        peg perego pliko, chicco Ct 1 , Bebe Confort Allegro ( o każdym było tu sporo,
        wpisz w wyszukiwarkę)
        To jeszcze zależy jak używasz wózka, czy tylko na spacerki po równych
        nawierzchniach, czy wozisz nim dziecko i zakupy, czy musisz wnosić do autobusu.
        Napisz bardziej konkretnie, na pewno wtedy ktoś Ci doradzi
    • madzialena11 Re: wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:) 23.10.05, 20:21
      Aga, a BD Walker już ci nie wystarcza? Co tam u Ciebie? My też czegoś szukamy...
      • vanilla-sky Re: wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:) 23.10.05, 21:23
        Madzia, jak dla mnie jest ok, tylko maz marudzi ze za duzy do samochodu...
        i wiesz co Liwka podrosła i nogi jej roche zwisaja...
        ja mysle o inglesina, ale jjeszcze sie rozgladam. A jak tam Twoj Pliko?? buzka
    • honda1998 Re: wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:) 23.10.05, 21:39
      Polecam Quinny Zapp. Bardzo mały po złożeniu. Nózki nie wiszą nawet mojemu 4
      latkowi wink super się prowadzi zarówno w wersji z zablokowanym kołem jak i bez
      blokady

pozdrawiam,
    • madzialena11 Re: wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:) 24.10.05, 11:13
      Mam go serdecznie głęboko wink. Teraz myśle o czymś takim:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=68246311 albo takim:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=67799571 o lekkie są, a ja najczęściej
      wszędzie sama, tramwajem albo autobusem a ludzie jak widzą samą matke z wózkiem
      to "uciekają"sad A Pliko będę sprzedawaC niedługo bo jest ok, nóżki nie zwisają,
      długi jest, szeroki, i ogólnie ok, ale jak dla mnie samej - za ciężki. Mamy też
      BD Buggy - rewelacja ale... nie rozkłada się na płasko oparcie i szukam czegos
      małego, taniego i lekkiego. chciałam BD Mini ale bardzo szybko rozjeżdżaja się
      tylne kółka, widziałam go na żywo i nie wyglądał zbyt solidnie, no ale zobaczę
      jeszcze razsmile)) Aha, i jeszcze to: www.allegro.pl/show_item.php?item=67695495
      • vanilla-sky Re: wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:) 25.10.05, 23:03
        madzia ja juz glupieje od wozkow....
        chyba sie zdecyduje na bebe confort allegro albo allegro plus ale cena...
        zobaczymywink
    • coronella Re: wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:) 26.10.05, 09:31
      ja mam dla dominiki maclarena volo i questa. Oba rewelacyjne. Ten pierwszy- suuper lekki, suuper zwrotny, super we wszystkim! to moja milosc od dawna, ale nie rozklada sie nijak, ani oparcie, ani podnozek.
      Quest- troszenkie wiekszy (po zlozeniu, ale tez malenki) troszenkie ciezszy, co da sie minimalnie odczuc pchajac ale za to ma i bude, i rozkladane oparcie, i podnozek, i fajne tapicerki. Dominika nie raz sie w ni wyspala, apotrafi spac i 3 godz. w dzien.

Nie bój sie małych kółek, będziesz baaaardzo mile zaskoczona komfortem smile szczególnie, że jak przeczytałam, masz walkera.

Chyba, ze chcesz duzą spacerówkę, to quest odpada.
      • klubiale1 Re: wozek dla dwulatki??? do coronelli 29.10.05, 12:42
        Czy mogłabyś mi doradzić, jako posiadaczka Volo, czy jest on wygodny dla
        dziecka tzn siedzisko z siatki czy nie uwiera, czy nie obciera dziecka
        szczególnie latem, gdy nosi się krótki rękaw i szorty?
        Zastanawiam się nad jego kupnem, ale bez akcesoriów, gdyż podwajają one cenę.
        Ale czy taki goły wózek jest wystarczający i wygodny?
        Synek ma 2,5 roku, wózek nie musi się kłaść do spania, ani mieć pałąka.
        Potrzebuję czegoś lekkiego i małego.
        dzięki
    • kanna Teutonia Mistral 29.10.05, 13:59
      Ja polecam (jak zawsze i wszędzie) Teutonie Mistral - jest duza, ale świetnie
      się prowadzi. A mój synek, kiedy jechał nią po raz ostatni (chwile po 2
      urodzinach) mógł spać prawie całkiem wyprostowany po rozłozeniu siedzernia i
      przedłuzeniu go podnóżkiem.

polecam

Ania
    • corokia Re: wozek dla dwulatki??? jaki doradzcie:) 29.10.05, 18:37
      ja sprzedałam jak córka skończył dwa latka a ty kupujesz?? smile)))
      chce ci się ja wozić w wozku??tak bardzo marudzi?
    • coronella do klubiale1 - volo 29.10.05, 19:41
      hej!
      Jesli nie zalezy Ci na budce, i dzieciaczek nie usypia w wozku, to KUP !!!!
      Wózek rewelacja!!! Nie uwiera, siedzisko jest duuze, głębokie, widze po córce, że siedzi sie jej baardzo wygodnie. Przez tą siatkę przewiewne i latem nie pociła się. Zimą pewnie nie będzie chronic od wiatru, ale dziecko nie zmarznie bardziej nic chodząc bez wózka smile a zawsze mozna jakis spiworek wlozyc.
      Dla mnie to wózek nr 1 !!! a miałam juz ich, oj miałam smile
      Prowadzi sie bomba!!! Leciutko, zwrotnie, ten pasek na ramie tez sie bardzo często przydaje. Szczuplutki po złożeniu, leciutki, idealny wlasnie dla naszych 2 latków. Ja mam 2 maclareny, questa i volo, oba super, ale wolę jednak volo smile Polecam z czystym sumieniem.
      a budka- mnie wcale nie przeszkadza jej brak. Nierozkładane oparcie troszkę, bo dominika czasem usypia.
    • coronella do corokia 29.10.05, 19:44

moja córka ma 2,8 i ma 2 wózki, lekkie volo i wygodniejszy speedy sx. I jak najbardziej chce nam się jeszcze ja w wózku wozic. Bez wózka nigdzie bym sie z nią nie ruszyła, a raczej bysmy, bo wózki zabieramy na spacery z mężem. Z tym, że nasze spacery to czasem i 15 km, tyle by te małe nóżki nie przeszły!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka