Dodaj do ulubionych

Trzykołowe wózki - ok czy nie bardzo?

23.10.05, 22:44
Jestem teraz na etapie zakupu wózka i zastanawiam się nad trzykołówką ale nie
jestem pewna czy są dobre. Poradzcie. Może któraś z Was miała okazję
sprawdzić. Chodzi mi między innymi o firme Chicco. Będę wdzięczna za
komentarze.
Kasia z GAgatką
Obserwuj wątek
    • ewkr Re: Trzykołowe wózki - ok czy nie bardzo? 23.10.05, 23:01
      Mój pierwszy wózek to był trójkołowiec Quinny i bardzo sobie go chwaliłam gdyby
      nie waga - ponad 13 kg. Pompowane koła mimo tego że przednei koło nie było
      skretne to i tak super się prowadzził szczególnie w zimie - rewelacja. Gondola
      solidna fajnie ocieplona a to ważne przy mrozach. Natomiast co do chicco to
      niestety nie mam dobrego zdania o tych wózkach. Nie wiem kto wymyśla wózki w
      których gondola umiejscowiona jest na spacerówce?!! W chiccco tylko takie
      widziałam ale może obecnie sa jakieś inne nie wiem. Poza tym jakościowo są
      kiepskie, często po jakimś czasie coś tam się z nimi dzieje szczególnie jeśli
      chodzi o kółka. Wiele osób narzekało na te wózki więc lepiej poczytac wrażenia
      użytkowników przed zakupem.
      Ewa
      • agnieszkas72 Re: Trzykołowe wózki - ok czy nie bardzo? 23.10.05, 23:06
        Miałam Chicco-Przetrwał 4lata codziennej,intensywnej eksploatacji.To porządna
        firma wg mnie.Teraz mam trójkołowiec Gracco i jestem b.zadowolona.
        • mimi44 Re: Trzykołowe wózki - ok czy nie bardzo? 23.10.05, 23:06
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=30796902
      • ikusiaa25 do ewkr 24.10.05, 10:11
        dlaczego nie podoba Ci się gondola na spacerówce, dla mnie to super rozwiązanie
        i wózek chicco bardzo mi się podoba, co prawda jeszcze go nie użytkowałam, ale
        Ty też chyba nie???????? Każdy wózek ma plusy i minusy, dla każdej mamy.
        • mamkube Re: do ewkr 24.10.05, 11:03
          ja mam chicco. dla mnie jest super, poza wagą. Ale sama taki sobie wybrałam,
          duże pompowane koła, jego zaleta ale też wada, ja taki potrzebowałam bo mam
          trzecie pietro i wciągam go po schodach. Inne kółka nie dałyby rady. Gondola
          jest rzeczywiście na spacerówce, ale to zaleta. Nie musiałam nosic asi
          maleńkiej na rekach tylko odpinałam gondole i do góry. NA początku woziliśmy
          też asie w niej w samochodzie.
          ja mam cztery koła
          trójkołowiec jest wg mnie mniej stabilny, oglądałam bo zastanawilałm się nad
          takim. Ja jestem zadowolona ze swojego.
    • pati775 Re: Trzykołowe wózki - ok czy nie bardzo? 23.10.05, 23:10
      mamy trojkolowc firmy "implast" DRIVER 3XL przednie kolo skretne wokol wlasnej
      osi ale mozesz zaklinowac zeby sie nie obracalo - super sie prowadzi, bardzo
      zwrotne na wszystkich trudnych terenach, kola duze pompowane jestesmy
      zadowoleni bardzo !!!
      zalaczam link firmy www.implast.com.pl/
    • kokons Re: Polecam forum Wozki Dzieciece 24.10.05, 11:06
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=25157772&v=2&s=0
    • iga59 Re: Trzykołowe wózki - ok czy nie bardzo? 24.10.05, 19:58
      Ja mam trzykołowy wózek Quinny 3XL Freestyle Comfort i jestem bardzo
      zadowolona. Jest bardzo zwtotny (zawraca się nim w miejscu, bo przednie koło
      obraca się o 360 stopni) i mimo że ma 3 koła naprawdę stabilny. No i rozkłada i
      składa się go w dwie minuty. Chicco jest napewno tańszy ale słyszłam, że się
      często psuje, więc sama zrezygnowałam z zakupu.
      • mamkube Re: Trzykołowe wózki - ok czy nie bardzo? 24.10.05, 21:42
        mam już chcicco 7 miesięcy i się nie popsuł. jak się popsuje dam znac ....hihi
    • kasiag29 Re: Trzykołowe wózki - ok czy nie bardzo? 24.10.05, 21:54
      polecam jane powertrack 360. kola skretne 360 stopni i tylko 7 kg najlzejszy ze
      wszystjich rozkalda sie w sekunde i mozna fotelik przyczepic wiec jest ekstra w
      podrozy. nie jest niestety najtanszy ale warto!
    • iwonam27 Re: Trzykołowe wózki - ok czy nie bardzo? 24.10.05, 22:09
      Ja od 2 miesięcy śmigam (3 kołowym) Bebecar-em Racer St. Dla mnie jest on
      nieoceniony!!! Skrętne przednie koło sprawia iż wózek prawie że płynie a nie
      jedzie. Gondola duża, przytulna i dodatkowo podnosi się w niej oparcie ja już
      brzdąc nie bedzie chciał już tylko leżeć. Kolejnym atutem jest to, ze na
      stelarzu mozna bezpośredno bez żadnych adaptorów(tak jak w innych wózkach)
      montowac fotelik samochodowy. Dla mnie jest to idealne rozwiazanie ponieważ nie
      musze zabierać całego wózka tylko stelarz do bagażnika i w drogę. Fakt, wózek
      ma jedną wade-cene! Całosć tzn.gondola+spacerówka+fotelik+parasol+moskitiera
      to wydatek 3tyś. Ale przecież jest to rozłożone na przynajmniej 3 lata.
      Słyszałam że teraz Bebecar ma promocję że dodatkowo dodają parasol i torbę
      GRATIS,a to niezbędne akcesoria które także trzeba kupić.
      Zycze udanego zakupu. Ja głosuje na 3-rzy kołowca!
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka