Dodaj do ulubionych

pytanie do doświadczonych

24.10.05, 08:23
Witam i serdecznie pozdrawiam, majac nadzieję, że za 1.5 miesiąca także będę
mogła przerzucić się na tę grupę. W związku z tym, że macie już swoje
Maluszki i pewno jeździcie autami to mam pytanie odnośnie fotelika
samochodowego. Czy warto rozważać zakup fotelika z tkz. bazą którą na stałe
montuje się w samochodzie a sam fotelik tylko "wklikuje" szybko do niej.
pytam bo mnie to wydaje sie sensowne ale takich fotelików jest mniej i są one
znacznie drozsze. pozdrawiam
tofcio
Obserwuj wątek
    • mamaja1 Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 08:39
      Fotelik z bazą jest wygdny, łatwy w użyciu nie trzeba za kazdym razem przepinać
      pasów do fotelik tylko klik i już. Z bazą to bardzo praktyczne i wygodne
      rozwiązanie. pozdrawiam
    • binia19 Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 08:52
      Ja też myślę że to dobry pomysł. Ja nigdzie się samam nie ruszam samochodoem z dzieciakiem, bo nie umiem przypinać tych pasów. Rany boskie. Mój mąż to już sobie jakoś z tym radzi ale jak sobie przypomnę początki... Najgorszy był pierwszy raz kiedy odbierał nas ze szpitala. Wyobraż sobie: pada deszcz, jest zimno, w foteliku wrzeszczące 4-dniowe baby, ja cała obolała a mąż się dopiero zastanawia czy fotelik przypiąc na przednim siedzeniu czy z tył. To było okropne. Człowiek zamiast się cieszyć, że jedzie do domu ze swoim wyczekanym maleństwem to się denerwuje przez jakieś pasy. Kup fotelik z bazą. Raz wydasz kasę a przez długi czas będziesz zadowolona. Powodzenia
      • janiora Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 09:11
        Witam!! My posiadamy takowy fotelik i uważam to za bardzo dobre rozwiązanie.
        Wygodnie i szybko można dziecko umieścić w samochodzie. Dodatkowo posiadam
        wózek, w który wpina się owy fotelik więc bez wypinania dziecka przekładam
        fotelik i już mogę iśc na spacer bądź zakupy - co jest super sprawą gdy dziecko
        uśnie w aucie. Nie trzeba Go budzić. Serdecznie polecam taki fotelik bo mam
        porównanie z fotelikiem bez bazy i naprawdę ten jest o wiele wygodniejszy.
        Pozdrawiam!
    • mama_wojtusia2 Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 09:13
      Wygodne rozwiązanie. U nas niestety nie wchodziło w grę, ponieważ do
      mojego samochodu się baza nie mieściła (Fiat CC). Do samochodu męża
      wchodzi, ale to częściej ja z dziećmi gdzieś jeżdżę... Zanim
      kupisz taki fotelik to koniecznie sprawdź czy się zmieści do Twojego
      samochodu smile
    • saskiaplus1 Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 09:23
      Ja mam taki przypinany pasami i tylko przez pierwszych parę razów było to
      kłopotliwe - teraz mąż, dziadkowie, ciotki, wujkowie i ja wpinamy wózek do
      samochodu w błyskawicznym tempie. Jeśli więc chcesz zaoszczędzić, to kup taki
      zwykły. Szybko się przyzwyczaisz.
    • annakg Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 12:41
      My też mamy taki zwykły i nie ma problemu- ja zapiman go już w eksperesowym tempie bo częściej jeżdzę sama smile Mąż troszkę wolniej, ale też już bez problemów. pan w sklepie dokładnie nas poinstruował, wyszedł do samochodu i pokazał co i jak więc nie było takich stresów jak i gdzie go przypiąć. Ale jeśli możesz kupić taki z bazą i mieści Ci się do samochodu to w sumie ten model jest poręczniejszy- tak jak już dziewczyny pisały.
    • mynia0 Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 12:49
      fotelik z bazą jest bezpieczniejszy - ma własne pasy dla dziecka. nie wiem, o
      jaki typ fotelika Ci chodzi,ale ja mam fajny fotelik z bazą za przyzwiote
      pieniądze.
    • barbara76 Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 12:50
      Ja tez ma taki co sie zapina pasami. I wcale nie jest trudne zapinanie tych
      pasow. Nawet lepiej sie je zapina od srodka samochpodu a nie od strony drzwi.
      Poza tym mozna wtedy taki fotelik wziac ze soba do domu jak dziecko spi a nie
      wciaz przekladac takie spiace dziecko
      • mynia0 Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 13:12
        trudność w zapinaniu zależy też od samochodu - w moim oplu nie ma problemów,
        ale w Seicento zapięcie pasów graniczy z cudem. no i wejście do środka SC też
        proste nie jest smile
    • aga_pietrzyk Re: pytanie do doświadczonych 24.10.05, 13:20
      My mieliśmy Peg Perego z bazą. Uważam, że baza jest super rozwiązaniem - klik
      fotelik wpięty, pstryk - wypięty. Bardzo, bardzo wygodne! Fotelik ciężki, ale
      bezpieczny. Dodatkowe wzmocnienia chronią maluszka. Gdybyśmy zdecydowali się na
      drugie dziecko, wybór byłby taki sam. Pomimo, że cena wysoka a okres
      użytkowania krótki. Bezpieczeństwo dziecka przede wszystkim!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka