Dodaj do ulubionych

jaki wózek dla dwójki

04.11.05, 21:18
Witajcie,
spodziewam się drugiego dziecka, które jak się urodzi to starsze będzie mieć
półtora roku. Widziałam na ulicy taki wózek "łączony" dla niemowlaka do
leżenia i starszego do siedzenia. Chę poszukać w internecie, ale nei znam
żadnej firmy ani nazwy, a z wyszukiwania ogólnego nic mi nie wychodzi. Może
któraś z was wie o co mi chodzi? Z góry dzięki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • andaba Re: jaki wózek dla dwójki 04.11.05, 21:24
      Graco takie były. Może inne też... Półtora roku to sporo, opłaca ci się? Może
      się nauczy chodzić przy wózku, a w razie draki można w nogi gondolki wsadzić.
      • kasiuncia25 Re: jaki wózek dla dwójki 04.11.05, 21:37
        Ja też mam ten problem i zastanawiam sie czy kupować podwójny wózek czy kupić
        spacerówke dla starszego (ten wózek który mam jest wielofunkcyjny) i wychodzić
        na spacery jeszcze z kimś (może być problem). Są jeszcze takie dostawki do
        wózka na których starsze dziecko stoi ale to też chyba nie zda egzaminu. Albo
        jeździk dla starszaka? Kolejna opcja to nosidło na szelki dla malucha a
        starszak w wózku. Nie wiem które wybrać, a może macie jeszcze jakieś pomysły?
        • andaba Re: jaki wózek dla dwójki 04.11.05, 21:42
          Nosidło dopiero od trzeciego miesiąca, a potem maluch waży tyle, że trzeba być
          ciezarowcem na długim spacerze. Chyba najlepszym wyjściem jest ta przystawka do
          stania - są też takie siodełka mocowane z przodu głębokiego wózka.
          Przerabiałam to dwa razy, za pierwszym (15 mies) na początku jeździł w
          gondolce, szybko nauczył się chodzić grzecznie przy wózku. Za drugim (19 mies)
          chodził od razu przy wózku, nie musiałam wkładać ani razu. Nosić też nie
          musiałam, a zakupy i spacery odwalałam codziennie
          • kasiuncia25 Re: jaki wózek dla dwójki 05.11.05, 12:52
            Między moimi maluchami będzie różnica 14 miesięcy. Taki mały starszak chyba nie
            da rady łazić przez dwie godziny...
            • mama_kotula Re: jaki wózek dla dwójki 05.11.05, 15:05
              Dokładnie, nie da rady. Będziesz musiała oboje na rękach nieść (skąd ja to znam...). Przystawka kosztuje ok. 300 zł, tyle, co połowa wózka. Ja mam podwójny.
              Nosidło przerabiałam, jeździk też. Generalnie wychodzi tak: młodsze w wózku, starsze na rękach, jeździk w zębach.
    • morelee Re: jaki wózek dla dwójki 05.11.05, 14:56
      Ja miałam siedzonko emmaliunga dokręcane do głębokiego wózka implast - świetne
      rozwiązanie!!!
    • susanka Re: jaki wózek dla dwójki 05.11.05, 16:43
      Wozek emaljunga (nie wiem jak sie to pisze) ma takie siedzisko dla starszego
      dziecka, ktore mocuje sie do stelaza i ma sie gondole i siedzisko dla straszego
      w jednym.WIem ze na allegro sa teraz chyba 3 takie wozki na aukcjach,moja
      przyjaciolka za 2 tygodnie spodziewa sie maluszka, a starszy ma 1,5 roku i
      kupila dzisiaj wlasnie emjlunge...jest jeszcze jakis taki kombajn inglesina
      magnum z szyna laczaca, ale ponoc wozek jest strasznie szeroki i do windy na
      przyklad nie da rady wejsc...
      • liduszka3 Re: jaki wózek dla dwójki 06.11.05, 17:44
        Witam--polecam wozek firmy ABC Design- o nazwie tandem!!!!!! Kosztuje okolo
        970 zl. Mnie udalo sie kupic za 930---w sklepie Calineczka na Grochowskiej--bo
        przy zaplacie gotowka dostaje sie rabat.
        Corka ma 2 lata a synek 2i pol miesiaca----rozwiazanie idealne---bo czlowiek
        moze byc niezalezny nawet z dwojka---co nie powiem na psychike podwojnej mamy
        robi bardzo dobrze. Kupilam go---bo chodzenie 2-latki przy wozku---jesli nawet
        jest realne to pop prostu malo bezpieczne---kogo lapac najpierw--to co ucieka
        czy to ktore jest w wozku????
        Polecam goraco!!!!! Mozna go zobaczyc na stronie: www.calineczka.pl
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka