Dodaj do ulubionych

śpiworek do spania

23.11.05, 12:33
Dziweczyny proszę o pomoc.Synek w nocy jest zawsze odkryty, zastanawiam się
nad zzakupem śpiworka do spania tylko niewiem czy zda egzamin. Synek ma 18
m-c. Czy nie jest za duży i jak będzie się przekręcał to czy będzie mu
wygodnie? Proszę , może któraś z Was miała podobny dylemat.
Obserwuj wątek
    • monja76 Re: śpiworek do spania 23.11.05, 12:40
      My mamy ale Julka ma 5,5 miesiąca. Też w nocy zawsze się rozkopywała a teraz
      jest jej cieplutko, mamy taki:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=71981704Pozdrawiam
      • monja76 Re: śpiworek do spania 23.11.05, 12:41
        Sorki coś źle wkleiłam:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=71981704
        • mira31 Re: śpiworek do spania 23.11.05, 12:55
          witaj, córka ma 4,5 roku, śpi w śpiworze.wcześniej miała niemowlęcy do 110 cm,
          teraz śpi w śpiworze typu mumia dziecięcym. fajne śpiworki były w ofercie
          tchibo do 110 cm. w ogóle śpiworki u nas się sprawdzają rewelacyjnie, nie ma
          rozkopywania i wiecznie cieknącego nosa. pozdrawiam
          • tulcia Re: śpiworek do spania 23.11.05, 15:20
            Moja coreczka ma 20 m-cy i od poczatku spi w spiworku. Wygoda i spokoj, czy
            dziecko sie nie odkopalo i nie marznie.
            Ale nie wiem czy maluch, ktory nigdy nie mial spiwora zechce w nim spac.
            Kolezanka kupila synkowi (16 m-cy) i niestety maly sie zbuntowal. Nadal spi pod
            koldra i sie rozkopuje.
        • aaniagdynia Re: śpiworek do spania 01.12.05, 23:21

W takim grubym z kapturem śpi w domu? My mamy taki na dwór i jak nie jest bardzo zimno to zakładamy go. Mój mały to by się chyba zakrzyczał w tym śpiworku w nocy. Na noc mamy taki cieńki na ramiaczkach
    • daria.1 Re: śpiworek do spania 23.11.05, 15:36
      Córa ma 1,5 roczku i kupiliśmy kolejny śpiworek. Tym razem ciepły, wyściełany flanelką. Jest jeszcze za duży i trochę szeroki dla niej.
      U nas śpiworki świetnie się sprawdzają.
    • klaudia271 Re: śpiworek do spania 24.11.05, 08:18
      Wielkie dzięki - chyba zaryzykuje i kupię .
    • bea975 Re: śpiworek do spania 24.11.05, 09:32
      Kupiłam synkowi ten termośpiworek z Tchibo i jest fantastyczny, niesamowicie
      ciplutki, co dla nas jest ważne, bo zimą mamy w domu nie więcej niż 19 st.
      Początkowo się buntował, ale dzięki naszej determinacji, po kilku dniach
      przywykł.
    • ywonkaa Re: śpiworek do spania 24.11.05, 11:17
      Moja córka ma 10 miesięcy i od dwóch dni spi w śpiworku - rewelacja. W końcu
      przykryta. W spiworku jest w nocy także mniej ruchliwa
      • mamamalgosi Re: śpiworek do spania 02.12.05, 00:21
        Witam
        Mam pytanko: czy jak śpi w śpiworku to jeszce czymś przykrywacie dzieci? Moja
        ma 11 m-cy i spała w śpiworku w w poprzednią zimę. Teraz już nie chce spać.
        Mała jest dosyć ruchliwa i nie ma mowy zeby zasnęła w śpiworku. Pod kołderką
        też nie chce spać, długi czas się wybudzała w nocy po klilka razy -było jej
        chyba za gorąco - teraz śpi pod kocykiem podwójnie złożonym i jest spokojna.
        Czasem się jednak odkrywa. Dlatego chciałabym wiedzieć czy sam śpiworek
        wystarczy. Mamy w pokoju nie więcej niż 20 stopni.
        O rany ale się rozpisałam...
        • tulcia Re: śpiworek do spania 02.12.05, 00:44
          Moja tylko w spiworku bez rekawkow - taki na ramiaczkach a pod spodem pajac
          • mamamalgosi Re: śpiworek do spania 02.12.05, 01:01
            w takim razie idę jutro kupić...może się uda i będzie spać spokojnie. Boję się
            tylko co będzie rano jak się obudzi. Ja nie pracuję i moja córcia rano pozwala
            mi spać jeszcze z godzinkę dłużej niż ona- nie może widzieć, że mam otwarte
            oczysmile- bawi się tablicą edukacyjną, "czyta" namiętnie książeczki... itd.
            W związku z tym, czy da się stać w takim śpiworku i przemieszczać? Czy nie
            będzie się przewracać?
            • bea975 Re: śpiworek do spania 02.12.05, 10:58
              >W związku z tym, czy da się stać w takim śpiworku i przemieszczać?

Jest to bardzo utrudnione i na tym polega cały ambaras smile Mój synek pierwszą w
              życiu zimę też przesypiał w śpiworku, ale jako że był mało ruchliwy w tym
              czasie, nie było żadnych protestów. W tym roku chwilę trwało zanim nauczył się
              w nim poruszać, a nawet wstawać. Trzeba jednak przyznać, że te śpiworki Tchibo
              były przeznaczone dla dzieci do 3 roku życia, więc Dziecko ma w nim na tyle
              luzu, że może sobie pozwolić na taką gimnastykę. Myślę, że dlatego synek tak
              szybko zaakceptował spanie w śpiworku. Też ma zwyczaj porannego wylegiwania się
              w łóżeczku - ćwiczy wtedy wymowę nowo poznanych słówek - fajnie się tego
              słucha smile
              • mamamalgosi Re: śpiworek do spania 02.12.05, 13:14
                Jeszcze jedno pytanko: gdzie kupić ten śpiworek Tchibo i jak on wygląda?
                • bea975 Re: śpiworek do spania 02.12.05, 13:17
                  Niestety chyba w tym momencie już go nie kupisz. Tchibo zmienia swoją ofertę co
                  trzy miesiące. Na ich stronce nie ma go w ofercie. Ja kupowałam chyba w
                  październiku.
                  • bea975 Re: śpiworek do spania 02.12.05, 13:27
                    A wygląda tak:
                    img397.imageshack.us/my.php?image=spiworek6ay.jpg
                    Jest ocieplany, dlatego nie przykrywam już synka kołderką.
                    • mamamalgosi Re: śpiworek do spania 02.12.05, 13:30
                      hmmm... wygląda super. Może coś na allegro się znajdzie. Dzięki za info smile
                      • eklon Re: śpiworek do spania 02.12.05, 13:34
                        My używamy śpiwora już dość długo. Chodzenie w nim raczej odpada. Wstać jeszcze
                        się da i zrobić może 3-4 kroki, więcej raczej nie! Ale dzieci dają sobie
                        radę .Nasz Michał nauczył się go rozpinać! więc jak obudzi się i mama nie
                        reaguje na krzyki sam się z niego wydostaje smile
                        • mamamalgosi Re: śpiworek do spania 02.12.05, 13:36
                          O!!! i to jest myśl smile Moja Małgośka to niezła spryciula i na pewno też
                          wymyśli, że można się odpiąć smile
                          • bea975 Re: śpiworek do spania 02.12.05, 13:39
                            W naszym śpiworku suwak wchodzi w taką wąską kieszonkę (zapina się z góry do
                            dołu), więc nasz spryciarz, który też radzi sobie z suwakami, nie jest w stanie
                            go rozpiąć. Minus jest taki, że ja też potrzebuję chwilkę, żeby wyłuskać ten
                            dzyndzel ;D
                            • mamamalgosi Re: śpiworek do spania 02.12.05, 13:43
                              napaliłam się na ten śpiworek Tchibo, ale niestety nie mogę go nigdzie
                              znaleźć... Jakie inne są podobne i rownie dobre???
                          • pia_ Re: śpiworek do spania 02.12.05, 13:42
                            W katalogu Quelle Baby który był dołaczony do ostatniego numeru Dziecka było
                            pełno śpiworków do spania - max do 130 cm. Sama się nad jednym zastanawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka