asiulka1976 02.01.06, 17:48 Sle zapytanie do doswiadczonych mam jaki mam kupić smoczek, chodzi mi o koncowke sa takie okragle przypominajace sutek i takie wygiete hhmm no i jakiej firmy polecacie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: jaki smoczek ?? noworodek 02.01.06, 18:08 przyznaje sie, ze kupilam pierwszy lepszy mam nuka silikonowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: jaki smoczek ?? noworodek 02.01.06, 18:22 mamy NUKa silikonowy po tym jak maly powiedzial NIE smokowi z aventu dzieci tez maja swoje preferencje co do smoczkow musisz poprobowac Odpowiedz Link Zgłoś
majowa77 Re: jaki smoczek ?? noworodek 02.01.06, 18:35 Wczesniej miałyśmy Avent lareksowy, mała go lubiła, ale obecny - Nuka - po prostu ubóstwia. Mi też się wydaje, że jest lepszy. Lepiej dopasowany i wyprofilowany Odpowiedz Link Zgłoś
ami34 Re: jaki smoczek ?? noworodek 02.01.06, 19:00 Ja uzywam silikonowych smoczkow firmy Avent. Wedlug mnie sa najlepsze, jak rowniez inne rzeczy tej firmy. Wlasciwie to uzywam wszystkiego z Aventu. Maja one tak wyprofilowany gryzak ze mozna go wkladac do buzi normalnie i gora do dolu, a po drugie maja specjalne zamkniecie, ktore chroni smoczek przed zabrudzeniem. Moja mala ma 4,5 miesiaca. Najpierw uzywalam tych smoczkow od 0-3 miesiecy ,a potem bez problemow mala przeszla na wieksze te od 3-6 miesiecy, po tym zamierzam zamienic jej smoczek na ten od 6 miesiecy. Nigdy nie dawalam malej innych smoczkow chociaz mam kilka innych firm, ale tamte leza bezuzyteczne. Nigdy tez nie mialam z mala problemu z powodu tych smoczkow. Pozdrawiam Ami Odpowiedz Link Zgłoś
joakal Re: jaki smoczek ?? noworodek 02.01.06, 21:04 kup taki jaki ci się podoba, dziecko zaakceptuje albo nie, jak zaakceptuje to dobrze, jak nie to kup inny (smoczki są raczej tanie więc można mieć kilka) moja córka nienawidzi smoczków żadnych , pocieszam się że przynajmniej nie będę musiała jej odzwyczajać Odpowiedz Link Zgłoś