gosia.mama.wojtusia 12.01.06, 16:37 prosze o rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwek33 Re: który lepszy pliko p3 czy chicco c1?? 12.01.06, 18:48 Nie miałam ani Pega ani Chicco, obydwa oglądałam tylko w sklepie i ja wybrałabym Chicco, ma chyba lepszą amortyzację ( wydawał się bardziej miękki) i po prostu bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: który lepszy pliko p3 czy chicco c1?? 12.01.06, 19:43 hej, mialam oba i zdecydowanie p3. chicco ma faktycznie troche mieksze zawieszenie, ale dwa minusy: jest znacznie ciezszy (a nie o to chodzi w parasolce) i co najgorsze, wchodzi sie w nim strasznie na kola (w pegu nie!). To samo zauwazyly dwie moje kolezanki, czyli chyba cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
moyka_77 Chicco C1 12.01.06, 20:06 Ja tradycyjnie polecę Chicco C1. Nigdy nie weszłam w nim na koła, tak więc to sprawa indywidualna, trzeba się do wózka przymierzyć. Córka ma już 20 miesięcy i przez okres jesienny nie korzystałyśmy z wózka. Ostatnio jednak wyciągnęłam go z piwnicy w związku z brzydką pogodą i jak mała do niego weszła to za żadne skarby wyjść nie chciała, aż w końcu usnęła na spacerku. A ja jeździłam i jeździłam bo tak się za nim stęskniłam )) Ehhhh uwielbiam ten wózek ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Chicco C1 13.01.06, 14:19 ja, podobnie jak pinik, polecam zdecydowanie p3 Również miałam oba wózki. Oba są bardzo fajne. Oba mają wady i zalety. I gdybym miała tylko jeden, któryś z nich, bez możliwości porównania obu, wtedy polecałabym z całego serca jeden, bądz drugi. Ale jeżdziłam obydwoma i wcale nie krótko, i: - peg jest lżejszy, mniejszy i poręczniejszy - peg ma lepiej wyprofilowane raczki, lepiej się pcha, lżej - pegiem duuuuuużo łatwiej podjechac pod krawężnik, w chicco nie dałam rady, czesto musiałam stawać i nadeptywać na kółko, a to mnie wk.... - peg ma lepszą tapicerkę, milszą dla dziecka, ale wcale nie mniej trwałą!! Ten ortalion w chicco denerwował mnie, bo mi córka zjezdzała!! poza tym szeleścił - peg ma dalej ustawione koła od rączki, w chicco potwornie!!! wchodzi się na koła, raz bym sie nawet przewróciła! Oczywiście, mozna się do tego przyzwyczaić i nauczyć, ale w pegu uczyć się niczego nie trzeba. - chicco ma lepsze resory (świetne ma) i większe koła - chicco jest... nie wiem czy ładniejszy, kwestia gusty, ale bardziej rzucający się w oczy. Chociaz te nowe pegi też są sliczne I jeszcze jedna, bardzo wazna sprawa- peg ma SUPER!!!!!!! serwis. Firma Akord, w Poznaniu. Oj, ile oni mi pomogli, ile ja części u nich kupiłam, świetni ludzie. Chicco- z łaski naprawili jedno, psując drugie. Zero możliwości dogadania się. Sama musisz zdecydować, najlepiej zobacz oba wózki, ale ja bym zdecydowanie kupiła pega. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: który lepszy pliko p3 czy chicco c1?? 13.01.06, 18:58 A3 to troche inna bajka, bo to nie jest parasolka. A więc jesli komuś zalezy na malych rozmiarach, to odpada. Odpowiedz Link Zgłoś