Dodaj do ulubionych

Early Days i Cherokee - rozmiarówka

20.01.06, 11:13
Jak wyglądają rozmiary ubranek tych firm? Np. w porównaniu do H&M?
Chodzi mi szczególnie o pajace i body, nie wiem czy mam zamówić 80 czy 86, w
tej chwili pajace o długości 60 cm (do pięty) są na styk a chciałabym żeby
jeszcze trochę w tych następnych pochodził.
A jak z jakością tych ubranek? Nadają się do częstego prania?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • kuczynska78 Re: Early Days i Cherokee - rozmiarówka 20.01.06, 11:50
      Witam!
      Wg mnie rozmiarówka EarlyDays czy Cherokee podobna jest do tej z H&M. Generalnie
      jeśli dziecko nie jest zbyt duże, czy też małe, trzyma się tak w połowie siatki
      centylowej to należy się sugerować rozmiarówka angielską. Czyli skoro pisze, że
      pasuje na dziecko w wieku 12-18 miesięcy, to tak własnie jest. O jakości ubranek
      nie bedę sie wypowiadać szczegółowa, jak Pani pewnie wie sama sprzedaje ubranka
      tej firmy. Nie chcę być nachalna. Moje dziewczynki je noszą, włączam pralke
      codziennie i jest w porządku. Inne mamy na pewno udziela więcej informacji.

Pozdrawiam
      Agnieszka
      www.szafamalucha.pl
    • mama_blizniakow Re: Early Days i Cherokee - rozmiarówka 20.01.06, 12:02
      Witaj

Ja używam biezliny m.in tych firm dla swoich bliźniąt.Obydwoje mają po niecałe
      80 cm długości i mam dla nich body Early Days w rozm 12-18 miesięcy(na 80 cm) i
      Pajace z Tesco w rozm 9-12 miesięcy( na 80 cm).I body i pajace są luźne więc
      posłużą nam pewnie jeszcze trochę.Jeżeli chodzi o jakośc to jak dla mnie jest
      ok.Piorę bardzo często i widać po ubrankach że są prane czy używane ale nie
      jakoś drastycznie( nie deformują się,nie rozciągają)
      Pozatym uważam że jak na tą cenę(w Angli body i piżamki są po 6 F za 3-pack
      piżamek i 7 pack body) ta jakośc jest super w porównaniu do innych firm.
      Gdybyś potrzebowała dokładnie długości -napisz na priv to pomierzęsmile
      Pozdrawiam
      Anna
      • mamajka6 Re: Early Days i Cherokee - rozmiarówka 21.01.06, 20:07
        Body Early Days jak na swoją cenę są naprawdę rewelacyjne pod względem
        jakości,żadnych zdeformowań czy zmechaceń po praniu,szwy trzymają jak należy-
        nie tak jak się często zdarza w produktach naszych rodzimych firm.Bez żadnego
        wahania polecam.
    • nana2005 Re: Early Days i Cherokee - rozmiarówka 22.01.06, 22:48
      Kupując pajace Early byłam zachwycona że jakość Mothercare za niższą cenę.
      Trochę się oszukałam. W paczce były 3 szt: dwie z nadrukiem które w rozm 6-9 dla
      mojego 6-miesiecznego dziecka sa na styk i 1 szt.-gładka, jeszcze za duża.
      Pajace są b.ładne zwłaszcza te z kołnierzykami, ale weź pod uwagę że w jedniej
      paczce dwa rozmiary.
    • an-nika Re: Early Days i Cherokee - rozmiarówka 23.01.06, 18:16
      Używam już trzeciego rozmiaru pajacy Early Days. W tej chwili mam rozmiar 6-12
      mies czyli 74. I co mogę powiedzieć. Otóż poprzednie rozmiary moja mała nosiła
      dość długo tzn dłużej niż do 3 miesiąca i dłużej niż do 6 mies. Teraz zmieniły
      się wzory i jest już trochę inna bawełna, chyba bardziej rozciągliwa albo
      słabszy ściągacz, fakt, że wygląda to jakby rękawy były za krótkie. Niby są
      dobre ale w nocy się podciągają, długość całego pajaca ok. Tak sobie teraz
      myślę, że może ten większy rozmiar byłby odpowiedniejszy, tylko, że mała ma
      teraz 8 mies, to chyba za wcześnie na ten rozmiar 12-18. Mała ma wzrostu lekko
      ponad 70 i jest trochę pulchna. Mimo to jestem i tak zadowolona z jakości, bo u
      nas za te pieniądze nic dobrego nie można kupić. Kupuję zawsze dwa pakiety
      pajaców i jak córa była malutka, to tylko prałam, prasowałam i zakładałam.
      Jeżeli chodzi o body, to używamy jeszcze tych 3-6 mies. Wydaje mi się jednak,
      że rozmiary Early Days nie są tak duże jak H&M. Trochę się rozpisałam ale
      staram się pomóc. Pozdrawiam. Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka