Dodaj do ulubionych

strawberrynet - czy ktos podawal tajny numer CVV?

24.01.06, 07:58
Mam problem. Zamowilam na strawberrynet komsetyki, zapalcilam karta
Mastercard, ale oni prosza o przeslanie emailem numeru CVV (security code) z
drugiej strony karty. Boje sie im podac, bo jezeli maja numer karty i CVV to
moga placic z mojej karty.
Czy ktos mial podobnie.
Obserwuj wątek
    • agus8 Re: strawberrynet - czy ktos podawal tajny numer 24.01.06, 08:43
      oj radze nie podawac, bo moze ktos przeslal inny te wiadomosc
    • alojw Re: strawberrynet - czy ktos podawal tajny numer 24.01.06, 10:57
      Przecież takich numerów nie podaje się nikomu. Zastanów się dobrze zanim to
      zrobisz.
      • leigh4 Re: strawberrynet - czy ktos podawal tajny numer 24.01.06, 11:28
        Anuluj tę transakcję(jesli nie pobrali jeszcze pieniędzy) i złóż ponownie
        zamówienie. W niektórych sklepach w usa trzeba podać ten nr(trzy ostatnie
        cyfry lub cztery w zależności od rodzaju karty)np. w Walmart.com, ale robi się
        to od razu, przy podawaniu numeru karty kredytowej, później nie powinno się już
        podawać żadnych danych z karty.
    • wielorybka Re: strawberrynet - czy ktos podawal tajny numer 25.01.06, 00:24
      nikt nic ode mnie nie chciał a kupowałam tam niedawno

a jesli juz jest wymagane podanie cvv to w t.r.a.k.c.i.e operacji
      • leigh4 do wielorybka 25.01.06, 09:24
        A gdzie kupowalaś? w walmarcie? Ja robilam tam zakupy w poniedzialek tydzień
        temu i podawalam ten numer-myslalam, że to standard w tym sklepie, ale teraz
        zaczelam trochę się bać. Chociaż na potwierdzeniu złożenia zamowienia tez jest
        ta rubryka(oczywiscie z x-sami zamiast numerowsmile...
        • natab123 Re: do leigh4 25.01.06, 10:08
          leigh4, a jak placilas za Walmarkt'owe zakupy? Ja wyczytalam na ich stronach,
          ze przyjmuja platnosci kartami kredytowymi wydanymi tylko przez banki
          amerykanskie... Jest tez opcja platnosci kartami debetowymi, tam wprawdzie nie
          ma tych obostrzen, ale sama juz nie wiem...

Pozdrawiam

Natalia
          • leigh4 Re: do leigh4 25.01.06, 10:34
            Są dwie opcje: możesz zapłacić kartą American Express, albo Visą, Mastercard
            albo Walmartcard. Ja płaciłam kartą mastercard, polską. Nie było żadnych
            problemów. Ta opcja z koniecznością podania tego numeru byla przy każdej
            karcie: przy tych trzech ostatnich trzy ostatnie cyfry, a przy AE cztery.
            • natab123 Re: do leigh4 25.01.06, 11:36
              Dzieki leigh4. Jeszcze pytanie o Twojego Mastercarda, ktorym placilas - to
              karta kredytowa (splacana raz w miesiacu) czy platnicza/bankomatowa, z ktorej
              sciagaja platnosci od razu?

N.
    • marjotka Re: strawberrynet - czy ktos podawal tajny numer 25.01.06, 10:54
      Dziewczyny, a jakie sa opłaty za przesyłkę do Polski?
      Pozdrawiam
      • natab123 Re: strawberrynet - czy ktos podawal tajny numer 25.01.06, 11:34
        Nie ma smile I to jest w tym wszystkim najfajniejsze, oprocz cen oczywiscie

N.
        • leigh4 do natab 25.01.06, 11:47
          Płaciłam kartą kredytową(płatniczą polską nie można płacić). Natab, naprawdę
          jest przesyłka free do Polski w tym sklepie kosmetycznym? Czy po prostu nie
          wysyłają w ogóle do Polski i trzeba wysyłac przez posrednika? Napisz mi prosze,
          bo nie mogę otworzyc tej strony
          • natab123 Re: do natab 25.01.06, 11:51
            Naprawde za darmo! Kupowalam tam juz 2 razy i NIC za przesylke nie doliczali.
            Warto kupic co najmniej 3 produkty, bo wtedy jest extra 5% taniej. Fajny
            sklepik! Przeylka byla u mnie w domu po tygodniu od zlozenia zamowienia.

Nata
            • leigh4 Re: do natab 25.01.06, 12:03
              No t o czuję że zaszalejęsmile Niech no mi tylko się ta strona otworzysmile A co
              najbardziej warto z kosmetyków tam kupować? jakie marki są tańsze niż u nas?
              • natab123 Re: do natab 25.01.06, 12:21
                Hmmm... wszystko? smile

Generalnie wszystkie ekskluzywne marki sa sporo tansze. Najlepiej sprawdzic w
                polskiej perfumerii to co Ci sie podoba i potem szukac tego samego tam.

Udanych zakupow!

Nata
                • maziam Re: do natab 25.01.06, 12:36
                  hmm a co z cłem?? wie ktoś?? bo ceny rzeczywiście wyglądają zachęcająco...
                  pozdr
                  • natab123 Re: do natab 25.01.06, 16:46
                    No coz... Clo teoretycznie powinno byc extra zaplacone. Na stronach tego sklepu
                    napisali, ze jesli ktos zaplaci clo, to oddadza pieniadze, ale nie wiem jak z
                    tym naprawde jest, bo mi 2 razy jak robilam tam zakupy sie udalo i zadnego cla
                    nie placilam. Ale mysle, ze mozna miec pecha i zaplacic... Ja za rada dziewczyn
                    z forum wizaz.pl, gdzie zreszta o tym sklepie sie dowiedzialam, zamawiam malo
                    sztuk (dokladnie 3) i prosze ich o opakowaie na prezent (robia to gratis) Mam
                    nadzieje, ze zmniejszam tym prawdopodobienstwo, ze Urzad Celny sie przyczepi...

N.
                    • maziam Re: do natab 25.01.06, 17:46
                      dzieki za info i wskazówki
                      pozdr
                      m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka