sliwunia1 24.01.06, 11:59 czy któraś z was uzywa husty do noszenia niemowlaka, taką zakładaną na ramię, aby dziecko było blisko i miała się wolne ręcę, ponoć to bardzo sprzyja pogłębianiu się wieźi i ułatwia noszenie dziecka? Czy ktoś to sprawdził? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mam6lat Re: husta do noszenia niemowlaka 24.01.06, 14:07 ja bardzo lubię moja chustę - maluch też od roku starszy siedział w chuscie na moim biodrze mając 3! latka szczegołnie polecam jak maluszek jest maly i marudny - moj był w szpitalu... Odpowiedz Link Zgłoś
loewe5 Re: husta do noszenia niemowlaka 24.01.06, 14:10 Niedawno zakupiłam taką hustę i jak na mój gust to straszny niewypał. Żałuje, że nie kupiłam nosidełka, w huście mój mały wpada do środka i leży wygęty, straszne. Mam wrażenie, że jest za głęboka. Kompletnie się nie sprawdza, może jak dziecko jest większe. Produkt szeroko reklamowany, nawet w prasie branżowej, czyli "dzieciakowej" a poprostu tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanamedal Re: husta do noszenia niemowlaka 24.01.06, 14:58 Podejrzewam, że wkładasz dziecko nieprawidłowo. Ja potrzebowałam trochę czasu zanim udało mi się prawidłowo usadowić dziecko, a potem to już nie mogłam się bez chusty obejść. Gdy mój Maluszek był jeszcze świeżutki, wkładałam go (właściwie ją) razem z rożkiem, by nie było mu za wiotko, ale to dlatego tez, że nie umiałam go tak włożyć, by nie byl powyginany. Mimo podobnych wrażeń do Twoich, nie chciałam się poddać, bo w końcu na całym świecie mamy noszą swoje dzieci w chuście i nikt nie podważył ich "zdrowości", toteż szperałam w necie i szukałam odpowiednich pozycji do usadowienia dzidzi, by było jej wygodnie i bym ja była pewna, że jest ok. W końcu się udało. Wyższość chusty nad nosidełkiem polega na tym, że dziecko uwielbia w niej spać i jest mu przy tym wygodnie(często tak usypiałam), czego nie można powiedzieć o nosidełkach, gdzie jest skazane na spanie w pozycji pionowej ze zwieszoną głową...no i chustę zmieścisz wszędzie.... Co do wygody mamy, przyznaję pierszeństwo nosidełkom.....ja zasze asekurowałam jedną ręką dziecko w chuście, bo czułam, że inaczej nie będzie bezpieczne, więc miałam tylko jedną rękę wolną...poza tym na dłuższych wycieczkach z zawieszonym ciężarkiem na ramieniu po jakimś czasie czułam dyskomfort z powodu niesymetrycznego obciążenia kręgosłupa. Byłam szczęśliwą posiadaczką obu "środków transportu", toteż zależnie od sytuacji mogłam wybrać. Dodam jeszcze, że moim zdaniem cena chust jest absurdalnie wysoka w stosunku do wartości materiału + uszycia....jeśli nie jesteś pewna zakupu, warto rozejrzeć sie na rynku wtórnym....zwłaszcza, że zdarzają się dzieci, którenie lubią być noszone w chustach i byłoby wtedy szkoda wydanych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: husta do noszenia niemowlaka 24.01.06, 15:37 właśnie maluch ma być wygięty w łuk - jak fasolka - pomyśl, ze tak był w brzuszku i tak sie przez pierwsze 2-3 mies układa (nawet w łóżeczku nie leży jak kłoda wyprostowany) mi lekarz z miedzylesia (rehabilitacja neurologiczna) polecił i rahabilitantka po AWF z przychodni nosidło kupione w czasie ciąży leży w szafie - to dopiero niewypał a 1/4 mojej ostatniej pensji Odpowiedz Link Zgłoś
atk2001 Re: husta do noszenia niemowlaka 25.01.06, 18:46 ja mam babybean, cena niebagatelna, bo 159 zł, ale doceniłam jej zalety i jestem bardzo zadowolona. nauczenie noszenia w niej berbecia kosztowało mnie kilka tygodni i masę nerwów, ale w końcu się nauczyłam i stwierdzam, że do uspienia takiego szkraba jak mój, który nie potrafi odciąć sie od świata zewn. jest po prostu idealna. Odpowiedz Link Zgłoś