Dodaj do ulubionych

husta do noszenia niemowlaka

24.01.06, 11:59
czy któraś z was uzywa husty do noszenia niemowlaka, taką zakładaną na ramię,
aby dziecko było blisko i miała się wolne ręcę, ponoć to bardzo sprzyja
pogłębianiu się wieźi i ułatwia noszenie dziecka? Czy ktoś to sprawdził?
Obserwuj wątek
    • mam6lat Re: husta do noszenia niemowlaka 24.01.06, 14:07
      ja bardzo lubię moja chustę - maluch też od roku
      starszy siedział w chuscie na moim biodrze mając 3! latka
      szczegołnie polecam jak maluszek jest maly i marudny - moj był w szpitalu...wink
    • loewe5 Re: husta do noszenia niemowlaka 24.01.06, 14:10
      Niedawno zakupiłam taką hustę i jak na mój gust to straszny niewypał.
      Żałuje, że nie kupiłam nosidełka, w huście mój mały wpada do środka i leży
      wygęty, straszne. Mam wrażenie, że jest za głęboka. Kompletnie się nie
      sprawdza, może jak dziecko jest większe.
      Produkt szeroko reklamowany, nawet w prasie branżowej, czyli "dzieciakowej" a
      poprostu tragedia.
      • mamanamedal Re: husta do noszenia niemowlaka 24.01.06, 14:58
        Podejrzewam, że wkładasz dziecko nieprawidłowo. Ja potrzebowałam trochę czasu
        zanim udało mi się prawidłowo usadowić dziecko, a potem to już nie mogłam się
        bez chusty obejść. Gdy mój Maluszek był jeszcze świeżutki, wkładałam go
        (właściwie ją) razem z rożkiem, by nie było mu za wiotko, ale to dlatego tez, że
        nie umiałam go tak włożyć, by nie byl powyginany. Mimo podobnych wrażeń do
        Twoich, nie chciałam się poddać, bo w końcu na całym świecie mamy noszą swoje
        dzieci w chuście i nikt nie podważył ich "zdrowości", toteż szperałam w necie i
        szukałam odpowiednich pozycji do usadowienia dzidzi, by było jej wygodnie i bym
        ja była pewna, że jest ok.
        W końcu się udało.

Wyższość chusty nad nosidełkiem polega na tym, że dziecko uwielbia w niej spać i
        jest mu przy tym wygodnie(często tak usypiałam), czego nie można powiedzieć o
        nosidełkach, gdzie jest skazane na spanie w pozycji pionowej ze zwieszoną
        głową...no i chustę zmieścisz wszędzie....
        Co do wygody mamy, przyznaję pierszeństwo nosidełkom.....ja zasze asekurowałam
        jedną ręką dziecko w chuście, bo czułam, że inaczej nie będzie bezpieczne, więc
        miałam tylko jedną rękę wolną...poza tym na dłuższych wycieczkach z zawieszonym
        ciężarkiem na ramieniu po jakimś czasie czułam dyskomfort z powodu
        niesymetrycznego obciążenia kręgosłupa.
        Byłam szczęśliwą posiadaczką obu "środków transportu", toteż zależnie od
        sytuacji mogłam wybrać.
        Dodam jeszcze, że moim zdaniem cena chust jest absurdalnie wysoka w stosunku do
        wartości materiału + uszycia....jeśli nie jesteś pewna zakupu, warto rozejrzeć
        sie na rynku wtórnym....zwłaszcza, że zdarzają się dzieci, którenie lubią być
        noszone w chustach i byłoby wtedy szkoda wydanych pieniędzy.
      • mam6lat Re: husta do noszenia niemowlaka 24.01.06, 15:37
        właśnie maluch ma być wygięty w łuk - jak fasolka - pomyśl, ze tak był w
        brzuszku i tak sie przez pierwsze 2-3 mies układa (nawet w łóżeczku nie leży
        jak kłoda wyprostowany)
        mi lekarz z miedzylesia (rehabilitacja neurologiczna) polecił
        i rahabilitantka po AWF z przychodni
        nosidło kupione w czasie ciąży leży w szafie - to dopiero niewypał a 1/4 mojej
        ostatniej pensji crying
    • atk2001 Re: husta do noszenia niemowlaka 25.01.06, 18:46
      ja mam babybean, cena niebagatelna, bo 159 zł, ale doceniłam jej zalety i jestem
      bardzo zadowolona. nauczenie noszenia w niej berbecia kosztowało mnie kilka
      tygodni i masę nerwów, ale w końcu się nauczyłam i stwierdzam, że do uspienia
      takiego szkraba jak mój, który nie potrafi odciąć sie od świata zewn. jest po
      prostu idealna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka