Dodaj do ulubionych

ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wybrać

26.01.06, 12:45
witam. Jestem przed zakupem odkurzacza. Mam małe wymagania czyli tani,
rewelacyjnie wciąga kurz, okruch, sierść kota, ma super długi kabel, jest
lekki, poręczny i ma piękny kształt i kolor wink
Szczerze mówiąc wybór odkurzaczy przeogromny i jestem całkowicie
zdezorientowana, wydaje mi się że sprzedawcy też.Przyglądałam się
Electroluxowi mondo, ale czy to taka rewelacja...
Proszę napiszcie z jakich odkurzaczy jesteście zadowolone lub jakie są
fatalne i dlaczego.
Uwaga pomocnicza, nie mam w domu alergików.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wyb 26.01.06, 13:14
      Ja kupiłam niedawno Elektroluxa - nie pamiętam modelu. Poszłam do znakomego w
      Media Markcie i ten pokazał mi wszystkie odkurzecze w promocji i wybraliśmy ten
      najlepszy i w tych granicach cenowych jakie mi odpowiadały (normalnie ten model
      był sporo drozszy).
      • mdorota11 Pia 26.01.06, 13:22
        Pia, bardzo proszę podaj nazwę modelu, bo electrolux ma kilka. No i czy jesteś
        zadowolona, przede wszystkim czy ciągnie jak trzeba, szczególnie dywany,
        • pia_ Re: Pia 26.01.06, 13:26
          Podam jutro, bo teraz jestem w firmie. Co do mocy ssania, to nasz ma największą
          siłę jaka jest na rynku. Rękę może wciągnąć. Nasza Pani, która u nas sprząta
          jest z niego bardzo zadowolona.
          • pia_ Re: Pia 27.01.06, 10:51
            Jest mi strasznie głupio, bo nawet nie wiem dokładnie co kupiłam smile
            Okazało się, że mam Phillipsa Expression FC 8602, 350 W suction power (czyli moc
            ssania gigantyczna), teleskopowe rury, cały komplet szczotek, cichy, 2 rodzaje
            worków (papierowy lub stały). Jedynie czego nie ma to filtra Hepra, ale nie
            mozna mieć wszystkiego. Kosztował w promocji 345,99 i chociaż chciałam zmieścić
            się w kwocie do 300 zł, to mój znajomy stwierdził, ze ten model jest naprawdę
            świetny (sam w domu ma starszy typ i jest bardzo zadowolony). Odkurzacz wg
            naszej pani sprzątającej jest bardzo dobry, a jeśli już Ona tak mówi to muszę
            wierzyć, bo jako fachowiec sprząta też takimi odkurzaczami za kilkanaście tysięcy.
    • gemmavera Re: ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wyb 26.01.06, 14:39
      My też mamy Elektroluxa, Ultra Silencer ze zmywalnym filtrem. Wciąga naprawdę
      supermocno, ma regulację siły ssania, długi chowany kabel. Do tego wszystkiego
      jest niewielki, cichy (bardziej słychać powietrze w rurze niż silnik) i ma
      podgumowane kółka. Dla mnie bomba. smile
    • inches Re: ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wyb 26.01.06, 14:43
      Witaj,
      my mamy Cobrę 2000 zelmera. Super sprzęt ma dużą moc przez co dobrze
      wszyszystko ciągnie, jest fabrycznie wyciszany przez co nie robi strasznego
      hałasu, do tego ma regulację mocy ssania. Ma też wymienne filtry filcowe dzięki
      którym podczas odkurzania nie ma tego charakterystycznego zapachu. Stosujemy do
      niego specjalne worki anty alergiczne, także podczas sprzątania nie ma żadnych
      zapachów. Mozna również kupować zwykłe worki są tańsze. Dokupiliśmy sobie
      turboszczotkę, która bardzo dokładnie zbiera sierść mojego kota. Ma taki wałek
      w środku i jest na małych kułeczkach. Wszystko odbywa sie bez wysiłku. Zwykła
      szczotka też ładnie odkurza, ale trzeba się nieźle namęczyć. Ma też chowany
      kabel. Kupilismy ten odkurzacz kilka lat temu i jest bardzo dużo uzywany.
      Obecnie są z pewnością nowsze modele tego odkurzacza. Nie był tani, ale nie
      zamieniłabym go na żaden inny. Zawsze mozna do niego dokupić akcesoira,
      ponieważ pasują wszstkie od Zelmerów. Kolor ciemny niebieski.
      Życze miłych zakupów.
    • ana119 Re: ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wyb 26.01.06, 15:09
      mam od pół roku Samsunga cena ok 300PLN:
      - lekki
      - mały
      - regulowana duża moc!
      - dwie szczotki - ta standardowa i do dywanów (do dywanów można dokupić
      jeszcze większą w serwisie!)
      - cichy
      wcześniej miałam Zelmera (starszą wersję) i poczułam duża różnicę w odkurzaniu -
      lubię go!
    • ana119 Re: ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wyb 26.01.06, 15:10
      dodam jeszcze że w domu też mam kota...
      • mdorota11 Ana 26.01.06, 15:25
        a jaki model Samsunga?
        • ana119 Re: Ana 27.01.06, 08:39
          moc 1800, model SC4045
    • agne_s Re: ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wyb 26.01.06, 17:43
      Uważaj na odkurzacz elctrolux mondo, jeśli ma małe koła, bo się będzie
      wywracał. Wiem że kiedyś mondo było tylko z takimi małymi kólkami (taki mają
      moi rodzice), fatalnie się nim odkurza bo przy lekkim pociągnięciu wywraca się.
      Kiedyś jednak widziałam w sklepie ten model z dużo większymi kółkami, więc
      chyba to poprawili. Poza tym jest ok.
    • mamanamedal Re: ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wyb 26.01.06, 17:50
      Byleś nie skusiła się na Zelmera Wodnik Duo, bo toto obrzydliwie delikatne i
      pękają wszystkie drobne elementy przy byle okazji, jest potwornie drogi w
      utrzymaniu (zakup filtrów, antypieniaczy), że nie wspomnę o kosztach naprawy
      silnika, który przy tych modelach zdarza się często....a moc ssania pozostawia
      wiele do życzenia.
    • mdorota11 Re: ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wyb 28.01.06, 18:40
      up smile
      • anilewel Re: ratunkuuu-muszę kupić odkurzacz, pomóżcie wyb 29.01.06, 00:58
        witam,
        polecam odkurzacz LG - ma wiele funkcji, podwójna hepa zmywalna, duża moc,
        bezworkowy, mały, lekki estetyczny, wiele końcówek, w tym szczotka do twardych
        powierzchni w zestawie. regulacja mocy w rączce, dobrze się trzyma.. i jest nie
        drogi w stosunku do wyposażenia podam link
        www.domar.bydgoszcz.pl/sklep/opis.php?id=1400&grupashockdkurzacze&produkt=LG_V-CB361HTQ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka