iwek33 Re: NOWA parasolka RACER 12.02.06, 21:35 Znalazłam taką nowość, może kogoś zainteresuje www.allegro.pl/show_item.php?item=84263614 Odpowiedz Link Zgłoś
bujka2 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 13.02.06, 04:30 A co sądzicie dziewczyny o Quinny Zapp? Napaliłam się na niego dla mojego synka, który w wakacje będzie miał ok 1,5 roku. Wózeczek będzie używany tylko na niedlugie wypady, bo regularną spacerówkę mamy. Czy ten wozek jest rzeczywiście taki maly i lekki? Mieszkam na 3 pietrze, wiec waga mnie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 do bujka2 13.02.06, 07:52 lekki i bardzo mały po złożeniu. Świetnie się prowadzi - zarówno przez niską i wysoką osobę. Idealny wózek na krótkie wypady i ew. na dłuższe spacery o ile dziecko nie śpi w wózku. Dla mnie jego wadą jest brak rozkładanego oparcia i z tego powodu wózeczek sprzedałam pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
bujka2 Re: do bujka2 13.02.06, 11:29 dzieki, tylko jeszcze zastanawiam sie nad kolorem. Na pewno musi byc jasny. Początkowo chcialam SAND, ale widzialam go na zywo i wyglada delikatnie mowiac brzydko.Podoba mi sie jeszcze Pacific Blue i Lime, a te niestety widzialam tylko na necie Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaifilip Re: Chciałabym podłączyć się do wątku 13.02.06, 13:12 Czy mogłybyście polecić jakąś parasolkę dla 2-latka ciężkiego (17 kg) jak 4- latek i wysokiego (93 cm) jak 3-latek? Jak oglądam parasolki to są do 15 kg i jakieś takie wąskie na wysokości ramion. Mały nie śpi w wózku. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 14.02.06, 21:51 Ciekawy jest też model baby dreams mini, regulowany podnóżek, oparcie całkjowicie się rozkłada, 5,5 kg, uchwyt do przenoszenia, cena super, zastanawiam się nad nim: www.rampers.pl/index.php?id=640&sub=9&ssub= tu z gratisami: idg.allegro.pl/show_item.php?item=81366054 no i super jest Jane Energy... ale to już nie na moją kieszeń: calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_287&products_id=3899 Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 14.02.06, 22:42 Jane jest śliczna, tylko jest to raczej normalna parasolka ( chodzi mi o to, że nie przewozowa, tylko większa, z pełną regulacją oparcia, i zdecydowanie ma wyżej rączki do prowadzenia, tak jak BC Allegro). Wózki Baby Dreams i Coneco koniecznie zobacz na żywo: mnie nie podobają się tkaniny, z których są szyte:coś jak kresz, sztuczne, śliskie i cienkie. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 15.02.06, 08:36 Iwek33 a Twoje Chicco ma jaki materiał? szkoda tylko, że kiepsko z tą regulacją podnóżka (choć za Twój patent należy się Tobie medal ) i jednak przydałaby się regulacja oparcia... a na ile stopni rozkłada się oparcie chicco? Odpowiedz Link Zgłoś
aniam75 Parasolka coneco polo a inne 01.03.06, 08:57 Ja parę dni temu kupiłam coneco polo, cena super i wózek super. Oglądalam Maclareny ten jt prawie identyczny (brak wysuwanego podnóżka) a lżejszy i też super wyważony, nie mialam problemu na spacerze z krawężnikami. Materiał ok, waga - producent podaje 6,5 kg ale na naszej 7 kg ważył. Oglądaliśmy inne, ja zachorowałam na Jane Carrerę, wypasiona, ponoć lekka- producent podał wagę całej spacerówki 7,2 kg!!!! dzwoniłam do firmy, pan potwierdził ale 2 wagi w sklepie pokazały ponad 9 kg!!! szybko wyleczyłam się z tego wózka i decyzja była prosta Coneco Polo. Zamówiłam u producenta ochronkę na nogi, ta rzeczywiście jt uszyta ze starego materiału, ale lepsza taka niz żadna. Wózek jt wypasiony, budka z podglądem, 2-dzielna, kieszonki, pałąk trochę smieszny ale jt, rozkłada sie na prawie płasko, mój synek w domu i na spacerze w niej śpi, a nie jt najmniejszy, nawet znajomej córka 2 latka skończone mieściła się w nim bez problemu. Pewnie na wakacjach będę wspominała wózek na duzych kołach, pchając ten po piachu ale wszystkiego mieć nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
bezi Re: Parasolka coneco polo a inne 01.03.06, 09:06 A jaka jest wysokośc oparcia w Polo? Bo sporo wóżków, nie wiem dlaczego, ma bardzo niskie oparcie i dziecku wystaje główka albo przynajmniej pół) A może to tak ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Do Gucci77 15.02.06, 08:44 Jak Cię interesują parasolki, to polecam obejrzeć Coneco Traffic. Ja mam i jestem z niego zadowolona. W Calineczce (W-wa) są teraz w promocji za 199zł. Dosyć obszerna, podnóżek regulowany, rozkłada się prawie na płasko. Prowadzi się dosyć dobrze, jak na parasolkę. Kółka w miarę duże. Serwis na medal. Jeśli Cię zainteresuje, wrzuć Coneco Traffic w wyszukiwarkę, już o nim pisałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: wózki parasolki 15.02.06, 09:15 Tak sobie chodzę po necie i jeszcze znalazłam takie parasolki - też wyglądaja ciekawie ale nie mogę znaleść szczegółowych informacji. rumcajs.pl/index.php?cPath=30 Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: wózki parasolki 15.02.06, 10:09 testowałam baby dreams - jakąś leciutką parasolkę (teraz mi się przypomniała właśnie firma) razem z inglesiną swift i bebe confort allegro. No i ten wózeczek baby dreams w porównaniu do bebe confrort allegro był w prowadzeniu tragiczny! Jeździłam po chodniku. W końcu mam maclarena techno classic, bo bebe confort allegro, z kolei było tragiczne w prowadzeniu w stosunku do classica TYlko, że classic to już inna półka cenowa. Z tych tańszych wózków moim zdaniem najlepiej wychodzi bebe confort allegro (jeśli chodzi o prowadzenie) Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw11 Re: wózki parasolki 16.02.06, 10:38 Witajcie będę w Londynie w marcu.Coś pisałyście, że tam fajne wózki spacerowe są tańsze? O jaki wózek chodziło? Nie mam pojęcia jaki wózek kupić dla 2 latki?! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: wózki parasolki 15.02.06, 16:06 O`! Ładna ta Brevi! Przepraszam autorkę postu, która poleca Coneco Traffic, ale właśnie sąsiadka kupiła tę parasolkę i klnie na czym świat stoi, bo tym się nie da wjechać na żaden krawężnik, jest fatalnie wyważona, ma bardzo wysoko rączki do prowadzenia i niskie osoby mają je na wysokości biustu, nie dziwię się, że potem trudno podbić wózek, poza tym kółka skrzypią od trzeciego spaceru i nic nie pomaga. Rzeczywiście ma duże siedzonko, ale materiał okropny, cienki, śliski, sztuczny. Ja bym nie polecała. Do Gucci:Chicco Caddy ma oparcie regulowane w dwóch pozycjach: siedząca i półleżąca. Materiał ( w tym starym modelu) w dotyku przypomina grubo tkaną bawełnę lub płótno, ale jest impregnowany. Natomiast w wózkach Coneco przypomina ortalion. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: wózki parasolki 16.02.06, 11:29 Iwek33, nie musisz mnie przepraszać Mnie tam ten wózek odpowiada, co nie znaczy, że każdemu się spodoba. Dlatego napisałam, żeby go obejrzeć. Co do podjeżdżania pod krwężnik: podpieram nogą i wjeżdżam Nie wiem, może te nowe Coneco Polo są lepiej wyważone? Rączki mi akurat bardzo pasują, a też jestem niska. A mąż jak sobie chwali! Kółka u mnie nie skrzypią. Materiał rzeczywiście ma prawo się nie podobać. Powiem tak. Jak ja kupowałam ten wózek, byłam w sytuacji mocno awaryjnej. W czasie wakacji w centrum Gdyni poprzedni wózek po prostu się rozpadł. Po tym poprzednim zresztą (Arti Alice Buggy bodajże) mam dwie piękne blizny na obu nogach, powstałe na skutek ostrego wpadania na wózek przy każdej nierówności chodnika Po porzednim wózku Coneco prowadziło mi się jak powietrze niemal! Na wózki z wyższej półki mnie po prostu nie było stać, tymbardziej, że byliśmy akurat na wyjeździe. A jednocześnie zależało mi (znająć moje dziecko i częstotliwość oraz intensywność naszych spacerów) na dodatkowych atrybutach jak rozkładane siedzisko, budka, podnóżek. Za tę cenę nie mogłabym mieć tego wszystkiego łącznie z lepszym wyważeniem, amortyzacją i materiałem. Z postu Gucci zrozumiałam, że chciałby wózek bardziej "rozbudowany" niż najprostsza przewozówka, dlatego podpowiedziałam ten model. Swoją drogą, ciekawe jak ten Polo się prezentuje? Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: wózki parasolki 19.02.06, 11:57 To prawda, myślałam o praktycznym wózku, który w razie zmęczenia Marty będzie można rozłożyć. Ten Coneco Traffic wydaje mi się zbyt ciężki... ale ten Polo już ma co to co potrzeba.. i kosz i regulowany podnóżek i oparcie i waga 6,5 też niezła... W sumie sama nie weim co chciałabym. No najbardziej to chciałabym Jane Energy w cenie Chicco Caddy (też się nad nim mimo wszystko zastanawiam), ale chyba nie ma ideałów Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 15.02.06, 21:48 Oglądałam dzisiaj w Smyku Jane Energy i się w niej zakochałam, ale ta cena... Mąż może i by się zgodził, ale chyba trochę szkoda 500 zł na wózek, który będzie służył tylko na wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
monii_1 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 16.02.06, 07:31 alojw ja jestem zakochana w tej spacerówce od listopada (wtedy córcia była za mała) co idę do sklepu to sobie na nia spoglądam i marzę po wielkich poszukiwaniach i pomimo ceny jest to parasolka która najbardziej mi odpowiada, tak więc na wiosnę (mała będzie miała 1,5 roku)kupię ten wózek dla córci juz jestem zdecydowana, skoro mamy kupują o wiele droższego przewozowego maclarena to uważam że ten po przeczytaniu opini będzie w końcu moim strzałem w dziesiątkę...czuję to ) mi2436.w.interia.pl/Szymek.jpg mi2436.w.interia.pl/madziaa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
monii_1 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 16.02.06, 07:33 aha zapomniałam spytać u mnie w sklepie dla dzieci kosztuje 549 zł, a w którym Smyku kosztuje 500? czy może to bylo tak w zaokrągleniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: waga jane energy! 16.02.06, 11:31 Nie sugerujcie się waga katalogową, bo jest zanizona. Ten wózek ma wage porównywalna z Maclarenem Techno- swoja droga też ma zanizona wage, bo na opakowaniu mam jak był 8 kg, a nie 7 ,7kg. Wage znaiża sie nagminnie dla tzw. zachetyBeata Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 16.02.06, 00:08 Takie koszyczki pasują do Chicco Caddy www.allegro.pl/show_item.php?item=87172019 Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa -Iwek33 16.02.06, 12:46 Iwek a gdzie zamawiałaś pałąk? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa -Iwek33 16.02.06, 14:30 U tego samego sprzeadwcy, co koszyczek, ale można też kupić na innych aukcjach, to ta najbardziej uniwersalna barierka firmy Tako. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa -Iwek33 16.02.06, 14:32 Tacka, która służyła nam jako podnóżek w chicco Caddy: www.allegro.pl/show_item.php?item=86802446 Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 A co sądziecie o tym? 16.02.06, 14:41 Zobaczcie dziewczyny, ten ma niezłe branie na Allegro, czy znacie ten wózek??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: A co sądziecie o tym? 16.02.06, 14:42 allegro.pl/show_item.php?item=84944348 Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: A co sądziecie o tym? 16.02.06, 15:23 Taa, widziałam. Sprzedaje się na allegro jak świeże bułeczki . Juz była dyskusja o wózkach Coneco, podobno straszna lipa, ale wygląd ma całkiem fajny. Szkoda tylko, że wygląd to nie wszystko... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 do Sweetjoan 19.02.06, 11:58 To prawda, myślałam o praktycznym wózku, który w razie zmęczenia Marty będzie można rozłożyć. Ten Coneco Traffic wydaje mi się zbyt ciężki... ale ten Polo już ma co to co potrzeba.. i kosz i regulowany podnóżek i oparcie i waga 6,5 też niezła... W sumie sama nie weim co chciałabym. No najbardziej to chciałabym Jane Energy w cenie Chicco Caddy (też się nad nim mimo wszystko zastanawiam), ale chyba nie ma ideałów Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 wada Jane Energy 19.02.06, 12:25 no jaj dla mnie to wada... niema pałąka którego maluszek mólby się trzymać przy wychylaniu... ale czepliwa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 20.02.06, 07:52 oj jak ogladam te wózeczki wszystkie w necie to już sama nic nie wiem. Jeszcze pare dni temu byłam na 99% pewna na chicco caddy. Teraz znowu mysle o baby dreams buggy (bo ma wyzsze oparcie i pałąk). A na dodatek spodobał mi się ten nowy coneco polo. Ma ten regulowany podnózek, oparcie składa sie na płasko, ma pałąk. No ale z drugiej strony czy warto taki wypasiony wózeczek kupować maluchowi, który pod koniec czerwca skończy trzy latka? Mój maluszek jest wygodnicki. Lubi jeździc w wózku i jeszcze nawet spi w nim. Sama juz nie wiem nic Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 20.02.06, 09:07 Może wybór ułatwi obejrzenie wózków na żywo? Przymierzyć się, pojeździć, podotykać, poskładać, porozkładać itd. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 20.02.06, 11:51 To chyba najrozsądniejsze...tylko nie ma kiedy... hurtownie, przynajmniej te wrocławskie, kończą pracę o 16... hmmmm... i tak źle i tak niedobrze, narzekajło zew mnie i już Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 20.02.06, 12:06 no tak. Najlepiej byłoby gdyby tak postawic wybrane wózeczki obok siebie, poogladac, porównac. Oj za duzo bym chciała Nie ma takiego zaopatrzonego sklepu, żeby wszystko było razem Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 20.02.06, 12:47 No właśnie... mam pytanie do Warszawianek... czy gdzieś w Warszawie jest sklep czy hurtowania z dużą ilością spacerówek-parasolek różnych firm? W necie jak oglądam to prawie wszystkie mi sie podobają ale na żywo juz pewnie tak nie będzie. Wiem że w 'calineczce' jest sporo wózków, ale na stronie nie widzę tego osławionego przez iwek chicco caddy... Jesli któraś z Was zna dobre miejce na kupowanie wózka to niech da namiary-będę wdzięczna dozgonnie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 20.02.06, 16:12 Może na Dźwigowej 51 (Włochy)? Ale nie wiem, co dokładnie tam mają, jakie firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 20.02.06, 17:27 A co tam jest na Dźwigowej: sklep, hurtownia jakaś? Nigdy nie byłam w tamtych stronach, ja z Pragi jestem... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
emama11 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 21.02.06, 13:48 to jak z pragi to Calinecfzka na grochowskiej www.calineczka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 22.02.06, 08:24 Wczoraj ogladałam sobie wózeczki - niestety maluszka nie przymierzałam(moje wrażenia): 1. Coneco Polo - materiał w porównaniu z jane energy wiadomo niebardzo. Ale mimo wszystko ma swoje plusy. Jest tańszy Jest równie lekki. Ciekawym rozwiazaniem jest tutaj dodatkowy "daszek przeciwsłoneczny" w budce (moze chronic i przed słoneczkiem i przed wiatrem), no i fakt , że tylnią część budki mozna odpiac. 2. Coneco Joker - sztywna parasolka i wcale nie jest az taka leciutka (porównujac z coneco polo, który jest bardziej wyposazony) Chciałam jeszcze zobaczyc coneco speedy,chicco caddy, baby dreams ale niestety nie było. Potem mam zamiar (jak juz poogladam sama) przyjechac z małym i go poprzymierzać. Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 22.02.06, 13:18 Czy to prawda, że Coneco Polo, nie ma barierki z przodu? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 22.02.06, 13:18 Mamodamianka widzę, że masz taki sam zestaw jak ja przy dylemacie:która spacerówka... Jak w weekend się uda to może z mężem też gdzieś podskoczymy i poprzymierzamy do Tusi Dam znać jak poszło... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 22.02.06, 13:26 coneco polo posiada barierkę Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 01.03.06, 07:15 Witam! Ja jeszcze nie zakupiłam wózeczka parasolki. Ciagle się waham A czy wy juz kupiłyscie dla swoich maluszków? Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 01.03.06, 09:31 Cześć Mamodamianka, ja jeszcze nie kupiłam, ale zaczynam też brać pod uwagę bebe confort allegro, moja koleżanka ma i sobie chwali, ma tylko 5 kg wagi i podobno super w prowadzeniu, za ok. 50 zł można dokupić dodatkowo daszek i folię przeciwdeszczową Wygląda ten model o tak: www.patiimaks.pl/oferta.php?gr=BEB Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 01.03.06, 09:40 A czy bebe confort allegro rozkłada się bardziej niz np chicco caddy? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka do gucci77 01.03.06, 11:25 hm ja nie widziałam tego wózeczka w realu. Jakie wysokie oparcie ma ten wózek? jakie są wymiary siedzonka? A no i jeszcze jedno pytanko, czy taki starszy maluch potrafi oprzec stópki o pasek? W coneco speedy jakos mały nie potrafił oprzeć bucików W piatek mozliwe, że pojade z małym "przymierzyć" coneco polo i baby dreams buggy. Te akurat są A jeśli sie zdecyduje to kupie w necie na allegro. Ceny są niższe a na dodatke zawsze jakies dodatki - typu folia przeciwdeszczowa czy ochr. na nóżki. Ale wczesniej muszę byc pewna 100%, że akurat taki wózeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do Gucci 77 01.03.06, 15:10 Hej Gucci! Zapewniam Cię, że BC Allegro nie waży 5kg. Miałam ten wózek i używałam go, więc wiem, co piszę. Ja w jednej ręce go nie zniosłam z piętra, producent nawet podaje wagę ok.6,5 kg, a myślę, że jest cięższy. Ale oparcie rozkłada się do pozycji prawie leżącej i to w bardzo wygodny sposób: za pomocą takich suwaków z boku. W prowadzeniu jest dość fajny, ale dla niższych osób ma zbyt wysoko rączki do prowadzenia. Jest nieco mniej skrętny niż inne parasolki: przednie kółeczka obracają się trudniej,tzreba w to więcej siły włożyć. Ma za to bardzo fajną gumę na kółkach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do Gucci 77 01.03.06, 15:11 I ma dość płytkie siedzonko: ok 21 cm. Duży 2,5 latek śmiesznie wystaje z wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: do Gucci 77 01.03.06, 15:42 ja moje bc allegro plus spokojnie znosilam z drugiego pietra w jednej rece, druga trzymalam 1,5 roczne dziecko ale ile wazyl nie wiem, na moje ok. 5 kg K Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do Gucci 77 01.03.06, 16:11 Może masz więcej siły... ja teraz mam Caddy, które wg producenta waży 5,5 kg, i to rzeczywiście dla mnie jest piórko. Z BC Allegro nie miałam tak lekko..nie umiałam w jednej ręce nieść wózka i w drugiej wiercącego się malca, bylo sporo cięższe. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: do Iwek33 01.03.06, 21:40 No to Iwek mnie zasmuciłaś myślałam ,że koleżanka mówi prawdę, ale widocznie to strong women i dla niej 10 kg to jak 5 kg A tak na poważnie, to szkoda, dzisiaj poprosiłam koleżankę, żeby przymierzyła swojego brzdąca do tego wózka, bo kupiła rok temu na wiosnę a dotąd jeżdziła z dużymi kołami, ciekawe co mi powie... może okaże się, że dla Jagusi też jest za mały... Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Do Katse 01.03.06, 21:42 Allegro PLus ma niby 8 kg, bo jest z dodatkowym wyposażeniem w porównaniu z BC Allegro Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Do Katse 02.03.06, 19:22 ja mam porownianie jedynie do Tempho Lighta BC A+ bylo dla mnie leciutkie sama wkladalam zlozone na szafe, sama znosilam i wnosilam do domu. ale ile wazyl to nie wiem K Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: coneco polo- "po przymiarce" 02.03.06, 19:12 Dzisiaj pojechałam z moim smykiem zobaczyć coneco polo. Mały super sie mieści. Rzeczywiście wózek ekstra wyważony, bez problemu podniosłam przednie koła (próba wjazdu na krawężnik).W coneco speedy miałam problem. Daszek jest wysoko więc spoko - a nawet mozna go zamocować jeszcze wyżej. Ma dużo plusów wózeczek ale jest jedno ALE: Jedno mnie matrwi - niby są amortyzatory - ale jakoś ich nie wyczułam. NIe wiem - w sklepie było bardzo ciasno, wykładzina dywanowa i nic nie czułam. Jak to jest z tym coneco - ma te amortyzatory czy nie? Czy na chodnikach miękko wózek jeździ czy twardo?? Jutro prawdopodobnie przymiarka do BD buggy Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: coneco polo- "po przymiarce" 02.03.06, 19:25 No niestety, tak to jest z tymi "amortyzatorami" w parasolkach. Niby są...Tak samo jest w BC Allegro, chicco London, Coneco, Baby Dreams.... jedyne wyczuwalne amortyzatory ma Inglesina Zippy lub Max ( rewelacyjne) ale to takie większe, rozbudowane parasolki i wyczuwalne są też w chicco Caddy. Kiedyś przymierzałam dziecko do Coneco Speede i tam też chyba były nieco lepsze, ciut wyczuwalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 kolejna propozycja... 03.03.06, 09:31 No i znalazłam jeszcze jedno cudo, tylko trochę przeraża mnie cena... Zastanawiam się, czy jak kupię córeczce (ma 20 m-cy_ wózek, to czy będzie z niego korzystać jeszcze w zimie... Bo jak tak, to może rzeczywiście warto zainwestwać więcej, bo tym ciężkim Deltimem Voyagerem to już nie da rady. No dobra, teraz zdradzę, który to tak mi się spodobał: Chicco Ct-03 Ponny XS, tu znalazłam najtaniej: www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=4&products_id=350 ma w sumie wszystko, jedna z dziewczyn wypowiedziała się tak na ten termat, cyt: "Ja moge polecic Chicco Ponee XS. To malutki, leciutki (5,5 kg) wozeczek, sklada sie nie jak parasolka ale baardzo sprawnie i zostaje z niego takie male, plaskie cos Dodatkowo ma wygodna raczke do przenoszenia. Oparcie sie rozklada, raczka dla rodzica regulowana do tego stopnia, ze moj 2-metrowy maz prowadzi wozek bez zadnego problemu, budke mozna calkowicie odpiac, posiadamy do niego pokrowiec na nozki (oczywiscie w cenie). Rewelayjne jest to, ze z piastami przednich kol nic sie nie dzieje..poprzednio mialam Walkera Babydreams, i ile sie upocilam pchajac ten wozek to juz tylko ja wiem Palak jest rowniez odpinany" (finezze) Czy ktoś zna ten ideał? Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: kolejna propozycja... 03.03.06, 10:53 A widziałaś go na żywo? Nie wiem, czy Ci się dziecko w nim zmieści. Ten wózek jest naprawdę malutki i ma bardzo krótki podnóżek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 03.03.06, 10:11 Gucci, to dość znany model i wiele osób już o nim pisało, najlepiej wpisz sobie w wyszukiwarkę: " chicco ponee"w temacie i czytaj do woli... na zimę raczej się nie nadaje, te kółeczka są za małe na śnieg i błoto, jak we wszystkich innych parasolkach Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: chicco pony 03.03.06, 11:43 Mój post z wózków dziecięcych: "hmm zalezy od maluszka. Mój chrzesniak jeździł w tym wózeczku jak skończył 6 m-cy (ale był to miesiąc luty i jeździłw grubym spiworku)aż do ukończenia trzech lat. Lubiał w nim jeździć. Szwagierka tak zachwaliła wózeczek, że leciutki, łatwo sie składa itd, że kupiła równiez taki. Jaki efekt? Mój mały nie cierpiał tego wózka, nie chciał w nim siedzieć. Wady: Bardzo twardy wózek (zero resorków) Brak podnózka i małe dziecko zsuwa się Brak rozkładania na płasko. Fakt jest wąski No i ja niezbyt lubiałam te regulację oparcia na sznureczek. W efekcie wózka sie pozbyłam." POza tym wózek jest wąski Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: chicco pony 03.03.06, 12:50 Mamodamianka piszesz o chicco ponee xs? Przecież ma podnóżek...no właśnie znalazłam info, że jest do 15 kg... czemu nie ma we Wrocławiu sklepu, gdzie można byłoby te wszystkie modele wypróbować w jednym miejscu, albo przynajmniej wziąść na kilka dni i przetestować Czekam na połowę marca, wtedy może wreszcie sprzedawcy poczują wiosnę i zaopatrzą się w więcej modeli Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do Gucci 03.03.06, 15:47 Słuchaj, jeżeli jesteś w stanie wydać na parasolkę ok.500 zł ( tyle kosztuje chicco ponee) i zależy Ci na pełnym wyposażeniu, czyli: pozycja do spania, budka, regulowany podnóżek, nowoczesny wygląd, mniej zależy Ci na wadze, tzn: waga ok.6,5- 7 kg Cię zadawala, rozważ Bebe Confort Viva. Na pierwszy rzut oka wydaje się być kopią BC allegro z dołożoną budką, ale okazuje się, że to ulepszona wersja Allegro. Przeklejam wątek: Niedawno poczytałam o waszych obserwacjach na temat tego wózka.Sama używam BC Allegro i padło tu stwierdzenie,że Viva to wierna kopia.I rzeczywiście do do złudzenia podobny wózek jednak ja widzę oprócz budki pewną ważną różnicę.I zgadzam się w 100% z iwek33 siedzisko jest w Allegro trochę za płytkie i mały mój zjeżdża.Może macie jako użytkowniczki swój patent jak to wyeliminować bo wózka już nie będę zmieniać synek to już prawie 3 latek. Oczywiście Vivę znam tylko ze zdjęć zaraz wstawię link i wydaje mi się,że tylne ramiona wózka jeżeli tak je można nazwać mają inny profil.Bardziej wygięty i przez to siedzisko wznosi sie ku górze co prawdopodobnie zwiększa jego głębokość a napewno tworzy się taki kubełek w który dziecko mocniej wpada.Myslę,że to jest rozwiązanie producenta na to zsuwanie.Acha i napewno jest inny profil rączek myślę,że przez to będzie obnizona wysokość. To tyle co do moich obserwacji no i oczywiście śliczna budka. Jeszcze jedna różnica,którą teraz wychwyciłam.Wysokość wychodzących pasów z siedziska.Myślę tu o porównaniu z wózkami Allegro,które juz mają pasy 5-cio punktowe.Na początku były 3 punktowe pasy.Teraz pasy wychodzą wyżej co daje efekt,że będą wychodzić znad ramion.Do tej pory były jak dla mnie za nisko i w efekcie ciągle się zsuwają i dziecko je ma i tak pod pachami. No to by było na tyle. Piszcie o swoich odczuciach. Ja powiem,że pospieszyłam się z tym Allegro kupiłam go na jesień 2005.Był krótko używany przed zimą a teraz wybrałabym Vivę lub ze stratą dla Bebe Confort...... Maclarena. Jest na pierwszej stronie cały wątek o Vivie, może ten wóżek Ci się spodoba??? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: do Gucci 06.03.06, 09:20 W chicco shop'ie w Koronie widziałam, że jest dużo parasolek, nie wiem czy akurat caddy jest, ale wydaje mi się, że były... ja akurat przymierzałam Ninkę do ct 0.4, który bardzo się spodobał zarówno mi jak i Nince, super lekko się prowadził, tylko odstraszyła mnie jego waga. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: i jeszcze do Gucci 03.03.06, 19:05 A może coś takiego? www.allegro.pl/item90042610_6_5kg_hauck_sprint_6_circus_ochraniacz_gratis.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: i jeszcze do Gucci 03.03.06, 19:09 Ups... teraz mnie oświeciło, że to nie parasolka... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: do iwek33 04.03.06, 13:00 Witam Cię serdecznie. POstanowiłam jesnak kupic najprostrzą parasolke. (trójkołówki się nie pozbywam - mały bardzo ją lubi i spać w niej też W końcu ma ona służyć na samotne wypady i od września jako transport do przedszkola. (mamy spory kawałek). Stanęło na chicco caddy lub baby dreams buggy. Mój maluszek waży prawie 12 kg. Ile ma wzrostu - muszę go zmierzyć. Twój maluszek jest gdzieś w przybliżeniu wieku do mojego, prawda? NIe jest mu ciasno w wózeczku? Jak wygląda to oparcie - nie jest zbyt niskie? Jejku u nas w Katowicach może będą caddy po 15 marca (ale może ich nie być;-( Chciałm małego przymierzyć a tu nic A co do baby dreams - zaskoczyła mnie jedna rzecz. Ostatnio jak ogladałam wózeczek wyczuwalne były amortyzatory a wczoraj w innym wózeczku NIC! Twardy jak nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do mamadamianka 04.03.06, 20:57 Już odpowiadam: mój mały ma 101 cm wzrostu i waży 16 kg. W tej chwili opiera jeszcze część głowy o oparcie, ale połowa łebka już wystaje. Tylko, że Caddy ma ten daszek, który jak jest złożony ( czyli nie nad głową tylko wisi z tyłu oparcia) to tworzy jakby przedłużenie oparcia, tylko trzeba go tak wsunąć za stelaż wózka, wtedy się nie odchyla i dziecko może o niego oprzeć część głowy jak ma taką potrzebę. Trudno to opisać, najlepiej jutro zrobię fotkę i Ci poślę. Za ciasno mu nie jest, nawet w zimowej kurtce. Bardzo podoba mi się w Caddy profil i wymiary siedziska: jest naprawdę głębokie, tak, że trzylatek siedzi dobrze i nie ma kolan pod brodą, jest też tak lekko przechylone pod skosem, że dziecko nie zjeżdża. Baby Dreams buggy nie jeździłam, więc tu nic Ci nie podpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do mamadamianka 04.03.06, 23:52 "A co do baby dreams - zaskoczyła mnie jedna rzecz. Ostatnio jak ogladałam wózeczek wyczuwalne były amortyzatory a wczoraj w innym wózeczku NIC! Twardy jak nie wiem co." - a oglądałaś ten nowy BD ?? Piszą, ze ma amortyzację na wszystkich kołach: www.allegro.pl/item89600273_wozek_baby_dreams_buggy_2006_wys_gratis_.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do mamadamianka jeszcze coś 05.03.06, 09:33 Koniecznie zobacz na żywo to nowe Chicco Caddy, ja mam stary model, podobno w tych nowych materiał tapicerki jest gorszy, jakiś ortalion ( pisała o tym e- mama w innym wątku o spacerówkach) który nie jest zbyt sztywny, w moim wózku jest to jakby grube impregnowane płótno, sztywne na oparciu. Ach, ta ostatnia moda na te paskudne ortaliony i piankowe rączki do prowadzenia, brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Do Iwek33 05.03.06, 15:40 Iwek, dziękuję za podpowiedzi... czekam aż w koNcu we Wrocławiu pokażą się wiosenne modele, bo spaceróek jeszcze jest niewiele, terazmi się tyle podoba, a tak naprawdę w realu podejmę decyzję. Każdy ma inne priorytety co do wyboru wózka.., ja narazie saa nie wiem jaki kupić, bo jeżeli moja 20 m-czna córeczka ma zamiar korzystać z nigotylko przez wiosnę, lato to wolę kupić tańszy i mały a jeżeli jesień i zima będzie też w wózku to wolę kupić troszkę większy, z dodatkowym wypozażeniem (chcę sprzedać naszego poczciwego DEltma Voyagera). Najgorsze, że Tusia jakoś nie ma ochoty mi pomóc i odpowiedzieć na to nurtujące pytanie, do kiedy będzie korzystać z wózka... Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Graco City Sport ? Warto? 05.03.06, 22:16 Dziś zobaczyłam na allegro i jak się podoba? www.allegro.pl/item88098256_graco_citisport_2006_max_gratisy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Graco City Sport ? Warto? 05.03.06, 22:28 Gucci , to znowu ja. Wózek Graco: malusienki, bez regulowanego podnóżka, bez amortyzacji. Poza tym Graco. Mialam kiedyś jeden taki: breeze. Horror. Twardy, trzeszczący, skrzypiący, wykrzywione kółka, złamany stelaż, śmietnik. To skrót naszej przygody z Graco. Może inne modele są bardziej udane, dla mnie Graco i nasze chodniki to nieudany związek. Odpowiedz Link Zgłoś
monii_1 Nie kupuj !! 06.03.06, 07:43 Już kiedyś pisałam o tym wózku. Jedyny jego atut to to że jest lekki no i duzy kosz. Reszta do bani.Córka zjeżdżała mi pod pałąkiem (tak siedzenie jest wyprofilowane), pałąk oczywiście nie jest odpinany , budka z cienkiego ortalioniku, oparcie bardzo wąskie w ramionach ( wózek jest wąski i czasami źle się nim jechało sam przechylał się na boki Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Do Iwek33 i Monii_1 06.03.06, 08:38 Dzięki dziewczyny, już mi się go odechciało, a jeszcze do tego na aukcji jest podana waga 6 kg a w innych sklepach 7 kg a to już za dużo, do 6,5 kg to jeszcze przeboleję, szukam dalej wg. zasady: "Szukajcie a znajdziecie..." Oby... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Graco City Sport ? Warto? 06.03.06, 10:10 Ja właśnie znalazłam taki jeszcze taniej: www.allegro.pl/item89271200_graco_city_sport_nowy_gwarancja_.html Opinie na temat tego wózka są różne, mam dwie koleżnki, które bardzo sobie chwaliły, jak dla mnie siedzisko jest zdecydowanie za małe, no i brak mu podnóżka, na temat reszty się nie wypowiem, bo nigdy go nie testowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Graco City Sport ? Warto? 06.03.06, 11:17 Ten z mojego linka to z nowej kolekcji i dlatego droższy, ale najtańszy w internecie z kolekcji 2006, różnica z tym starym to tylko kolorystyka (taką informację otrzymałam od dystrybutora Graco). Czekam z niecierpliwością na "zalanie" sklepów idealnymi wózkami Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re:a tak serio o wózkach dla 2,5 -3 latków 06.03.06, 13:35 A tak na serio dziewczyny, to zachęcajcie dzieci do chodzenia. Wiem, ze to wielka frajda wybierać i kupować wózek, ale tak ku przestrodze napiszę, że mój starszy syn bardzo długo jeździł w wózkach: do 3,5 roku i teraz ma za słabe mięśnie stóp i wadę postawy. Teraz ćwiczenia, ortopeda,specjalne buty, no bo jak te mięśnie miał wzmacniać, jak tylko się woził??? Drugi ma prawie 3 latka, ale tak od roku już dużo maszeruje, wózek służy nam jak się gdzieś spieszę i dlatego mam leciutkie chicco caddy, które w razie czego zarzucam na ramię i niosę, a mały drepcze. Niech wzmacnia mięśnie i chodzi ile się da. Widać zresztą że rozwój ruchowy u tego młodszego jest duużo lepszy, niż u starszego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re:a tak serio o wózkach dla 2,5 -3 latków 06.03.06, 15:41 Mój smyk ma różne dni. Czasem bardzo ładnie maszeruje a czasem nie pójdzie i już. Tak się uprze, że nie ma siły na niego. Lekki wózek parasolka jest mi potrzebny: od września przedszkole, a mamy daleko. Zaczynam pracę o 7 i nie wyobrażam sobie maluszka drepczącego szybkim krokiem (ja idę 25min) po 6 rano. No i poza tym ja dużo chodzę pieszo a mały tak nie dałby rady A tak na marginesie te nowe chicco caddy jest cięższe od starego modelu? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re:a tak serio o wózkach dla 2,5 -3 latków 06.03.06, 15:56 No ja tak samo, najczęściej zawożę małego rano do mamy, a raczej podwożę właśnie wózkiem,( od września przedszkole, ale mam już zamiar jeździć samochodem, jak się wprawię...) dlatego mam parasolkę. Na spacerki i zabawy podwórkowe chodzimy pieszo. Nie mam pojęcia, czy nowe Caddy jest cięższe od starego???? Nigdy nie widziałam na żywo nowego Caddy. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re:a tak serio o wózkach dla 2,5 -3 latków 07.03.06, 12:31 Podobno Chicco Caddy już nie będzie w sprzedaży, będzie chicco ct-05. Można kupić tylko końcówki serii... A ile Wasze brzdące mają na liczniku? Moja Martusia ma 20 m-cy i też ostatnio rzadko korzysta z wózka, tylko krzyczy: ja siama, ja siama... bo chce sama chodzić i najlepiej żeby jej nie trzymać tylko być kilka metrów dalej... ale na to to już jej nie pozwolę Coraz bardziej się przekonuję, że chyba jednak kupię mniejszy wózek, bo więcej go będę musiała nosić niż używać... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 08.03.06, 18:15 o baby dreams jakąś nowość wypuscił. Lepsze od buggy (ma lepszy daszek MOże niedługo będzie gdzieś na żywo w sklepie... www.allegro.pl/item91041939_wozek_baby_dreams_bunny_absolutna_nowosc_.html Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 08.03.06, 22:13 Miałam kupić pliko classico, ale nie udało się, więc przejechałam się dzisiaj po wrocławskich sklepach i hurtowniach i oto moje spostrzeżenia Po wielu przymiarkach Ninki do różnych wózków kupiłam Jane Energy, jestem już po pierwszym spacerku i naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Było na temat wagi... firma Jane zawsze podaje wagę stelaża i waży on właśnie 5,6kg do tego dochodzą koła + tapicerka, a polski dystrubutor napisał, że taka jest waga wózka... stąd te rozbieżności. Ale wózek jest dość lekki, waży około 6,5kg Do wybory miałam: Peg Perego Lite, Bebe confort viva, chicco ct 0.4, Jane Energy BB Viva najtańszy z całej czwórki odpadł od razu, na żywo wygląda dużo gorzej niż na zdjęciach, ogólnie bardzo mnie rozczarował, jest taki nijaki i nie za dobrze się go podbija na krawężnik. Chicco ct 0.4 bardzo mi się spodobał, super się prowadzi, lekko podbija, ale jest bardzo ciężki i po złożeniu bardzo duży. Peg Perego Lite jest bardzo ładny, ma fajną budkę, siedzisko wizualnie jest bardzo duże, ale po włożeniu Ninki zapadła się w nie tak dziwnie, że w sumie miała tyle samo miejsca co w Jane, który jest węższy od lite. Poza tym lite jest cięższy, a rączki mimo, że nie mają regulacji wysokości ( jak w pliko p3 ) to i tak są takie rozchwiane, a poza tym podnóżek jest taki jak całe siedzisko czyli z materiału i to dość jasnego, więc pewnie szybko by się brudził od butków. Jane Energy jest lekki, choć waży więcej niż 5,6kg, ale z całej czwórki najlżejszy, mały po złożeniu, jest wąski, wjedzie w każdą dziurę, a wygoda na siedzisku taka sama jak w szerszym PP Lite i chicco ct0.4, bardzo zwrotny,lekko się go podbija na krawężnik, rączki świetnie wyprofilowane i nic się nie trzęsie. Budka impregnowana - z tyłu kieszonka z dwoma przegródkami, bardzo fajna folia przeciwdeszczowa zapinana na zatrzaski, podnożek jest taki nagumowany w kolorze czarnym - łatwy do czyszczenia, wystarczy przetrzeć szmatką. Wygodna regulacja oparcia. Kółka są takiej samej wielkości jak w Lite, ale mają szersze oponki. Mocne hamulce. Cały materiał jest taki fajny impregnowany, nie powinien płowieć. Jedyny minus to mały wybór kolorów, w hurtowni we Wrocławiu była wczoraj dostawa i przyszły tylko dwa, w sklepach internetowych jest tylko jeden kolor obecnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 09.03.06, 10:31 Moniko z Wrocławia a gdzie kupiłaś wózeczek, po Twoich postach coraz bardziej się napalam, ale chciałabym najpierw Tusię poprzymierzać W jakim wieku jest Nina? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 09.03.06, 10:50 Nina ma niespełna 15 m-cy, wózek kupiłam w Askocie na Sztabowej. Jeśli nie potrzebujesz wózka już teraz to poczekaj do kwietnia na nowe kolorki. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 10.03.06, 12:16 Moniko, dzięki za info Czy to znaczy że od kwietnia będzie więej koilorów dostępnych niż dwa? I jak, czy zachwycenie wózkiem nadal jest na tym samym poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: kolejna nowość 08.03.06, 22:32 Znalazłam coś takiego: www.allegro.pl/item91116155_sprawdz_rewelacyjny_wozek_spacerowy_extra_cena.html Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: kolejna nowość 11.03.06, 14:11 Iwek33 ten wózek ma 6,5 kg wagi, mam info od sprzedawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
ela.30 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 09.03.06, 12:52 Mój synek za miesiąc kończy dwa lata właśnie zakupiłam na allegro coneco joker podobają mi się również inne wózki np. BB confort allegro ale uznałąm że szkoda kupować wózek droższy biorąc pod uwagę fakt że dziecko będzie więcej chodzić i biegać niż jeżdzić w wózku. Uważam że taki lepszy/droższy wózek warto kupić dla młodszego dziecka np. dla roczniaczka. Pozdrawiam e Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 09.03.06, 13:37 Ela 30, zgadzam się z Tobą. Nie warto płacić ponad 500 zł za nawet najlepszy wózek dla 2,5 i 3 latków. Lepiej kupić za te pieniądze np: dobry rowerek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: parasolki jeep 4,5 kg 10.03.06, 08:14 Dziewczyny, na allegro pojawiły się leciutkie ( 4,5 kg) parasolki amerykańskie Jeep, można je zamawiać, jednak na stronie nie ma podanych wymiarów siedziska. Parasolka dość mi sie wizualnie podobała, zadzwoniłam do osoby sprzedającej i uzyskałam odpowiedź, że siedzisko ma wymiary; szer: 28 cm głęgokość 20 cm. Dla porównania: BC Allegro: szer 32 cm, głęgokość 22 cm, Chicco Caddy szer: 33cm, głęgokość 25 cm. Szkoda, jednak to chyba wózek dla roczniaka, bo większe dzieci po prostu zjadą z takiego siedzonka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: parasolki jeep 4,5 kg 10.03.06, 08:15 Aha , chodzi o takie parasolki:www.allegro.pl/item89981070_nowy_jeep_parasolka_transport_grati s_.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: parasolki jeep 4,5 kg 10.03.06, 08:15 jeszcze raz link www.allegro.pl/item89981070_nowy_jeep_parasolka_transport_gratis_.html Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: parasolki jeep 4,5 kg 10.03.06, 08:39 Iwek33, ja już pisałam w tym wątku na temat tej parasolki, mam na nią ochotę tak za rok, ale zamierzam kupić na amerykańskim ebay'u, bo z przesyłką powinno wyjść około 200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: parasolki jeep 4,5 kg 10.03.06, 10:45 A nie przerażają Cię wymiary siedzonka??? ( 28 x 20 ) Przecież to wózek prawie dla lalki... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 10.03.06, 11:01 A propo wózeczka baby dreams bunny: dostałam info: "Wózek BUUNY,przedewszystkim jest dużo ładniejszy niż buggy,różni się budką,konstrukcją wózka wagą bunny waży 5,5kg. Wymiary siedziska to szer.33cm./głę.25cm./50cm." Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 11.03.06, 14:56 Dziewczyny wpadłam na pomysł podsumowania naszych dylematów, myślę, że pozwoli to pomóc w podjęciu decyzji. Dla mnie ważna jest oprócz wagi, bardzo szerokość i głębokość siedziska oraz wysokość wózka. Wg. informacji zebranych (a dużo ich jest): 1. parasolka Jeep: 4,5 kg, szer. siedziska: 28 cm głęgokość 20 cm, nie znana wysokość, bez pałąka, bez kosza (dodatkowe torebki boczne): www.allegro.pl/item89994161_super_wozek_parasolka_jeep_z_usa_bestseller_.html 2. Bebe Confort Allegro: 6,5 kg, szer 32 cm, głęgokość 22 cm, bez pałąka, bez kosza: www.patiimaks.pl/oferta.php?gr=BEB 3. Chicco Caddy CT 06: 5,5 kg,szer: 33cm, głębokość 25 cm,bez pałąka, bez kosza: www.piotruspan.com.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=41&products_id=1443 4. Baby dreams buggy: 5 kg szer.33 cm, głębokość 25 cm, wys. 50 cm, jest kosz i pałąk 5. Baby dreams bunny: 5,5 kg, szer.33 cm, głębokość 25 cm, wys. 50 cm, jest kosz i pałąk bunny i buggy na jednej fotce, widać, że różnica tylko tak naprawdę w budce: www.allegro.pl/item91567264_nowosc_wozek_bunny_baby_dreams_lekki_wys_0zl.html 6. Wózek Brevi B-Light, 5 kg, bez kosza, bez pałąka rumcajs.pl/product_info.php?products_id=93 jeżeli chcecie możecie dodać więcej wózków i szczegółów, najlepiej przeklejając mój link i dopisując, wtedy powstanie fajne zestawienie Odpowiedz Link Zgłoś
olkab Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 11.03.06, 15:59 Pojawiły się już bc allegro nowy model oprócz koloru różni się tym ze podnóżek rozkłada się niezależnie od oparcia, pozwoli to na wydłużenie głębokości siedziska w przypadku większego siedziska. <a href="www.allegro.pl/item91443232_allegro_bebe_confort_kolory_2006_nowe_g w_cja.html"> Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olkab Re: Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 l 11.03.06, 16:00 jeszcze raz link: www.allegro.pl/item91443232_allegro_bebe_confort_kolory_2006_nowe_gw_cja.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do Gucci-Podsumowanie 11.03.06, 22:50 Fajny pomysł z tym podsumowaniem, ja proponowałabym jednak to podsumowanie umieścić w nowym wątku( ten już przydługawy ) w którym e-mamy umieszczałyby już tylko Twoim wzorem konkretne sprawdzone informacje typu: nazwa wózka, waga, wymiary siedzonka, oparcia, kólek, amortyzacja i link. Bez pytań, odpowiedzi i innych rozważań. Byłby taki skrót bardzo przydatny. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: do Gucci-Podsumowanie 12.03.06, 11:16 Iwek 33 masz rację to otwieram wątek:Lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 latki - podsumowanie Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Do wszystkich 12.03.06, 11:28 Zapraszam do wątku, tu wpisujemy info o spacerówkach, temat wątku musiałam skrócić bo za długi "Podsumowanieobra parasolka przewoz. dla 2-3", tu link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=38342071&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka chicco caddy - pytanie 17.03.06, 08:04 jeszcze jedno pytanko : jaka jest odległość jest między siedzeniem a daszkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: chicco caddy - pytanie 17.03.06, 08:35 Zmierzyłam, choć to trudne, bo za każdym razem wyszło mi inaczej Ale średnio około 51 cm jak mierzyłam pusty wózek, jak dziecko usiadło, to siedzisko trochę się obniża pod ciężarem ciałka i ta odległość trochę się zwiększa (ok.53-54 cm). Może trochę Ci ułatwię jak napiszę, ze mój mały ma 101 cm wzrostu i w tej chwili jak siedzi w wózku daszek nie dotyka jego głowy, jest tam jeszcze kilka cm wolnej przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: chicco caddy - pytanie 17.03.06, 08:47 dziękuję. Mój mały ma ok 95cm. A wózeczkiem jeździcie we wszystkie pory roku? (wiem że w zimie to chodniki jak sa odśniezone Daszek zabezpiecza jakoś przed wiatrem? Oj tyle ja pytań zadaje Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: chicco caddy - pytanie 17.03.06, 09:06 Daszek nie chroni przed wiatrem, jest raczej na słonko, żeby za mocno nie przygrzewało i służy jako podpora do zamocowania folii: ta folia jest tak skrojona, ze umieszcza się ją na rozłożonym daszku, wtedy też może chronić przed wiatrem. Nie używamy go zimą, u nas niestety stan chodników pozostawia wiele do życzenia, zimą jeździmy sankami z rączką do prowadzenia jak w wózku lub drepczemy pieszo. Zabieramy go natomiast wszędzie, gdzie może się przydać, czyli na zakupy, do marketu, często mały każe go sobie rozłożyć w domu i ogląda w nim dobranockę. Myślę, że jak wszystkie małe kółeczka, na zimę nie bardzo się nadaje. Teraz na allegro jest Caddy do sprzedania i są porobione fajne fotki, dobrze pokazują ten wózek, może zerknij sobie: www.allegro.pl/item92463884_chicco_caddy_ct_0_6_gwarancja_gratisy_bcm_od_1zl.html Odpowiedz Link Zgłoś
api76 KOSZYK!! do chicco caddy ct.06 - do Iwek 07.04.06, 08:04 hej czy na pewno ten koszyk pasuje (kiedys podałas link) www.allegro.pl/show_item.php?item=87172019 Skąd me pytanie. A więc dostała takowa informację od tego allegrowicza: "Witam do tego modelu nie - wózek nei ma regulowanego oparcia=ma tylko uchylne więc ma inną konstrukcję niż ta do której koszyk pasuje Pozdrawiam All8" Nic nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: KOSZYK!! do chicco caddy ct.06 - do Iwek 07.04.06, 08:30 Cześć Wiesz, ten mój koszyk wygląda bardzo podobnie ( kupowałam u tego allegrowicza all8 ) tylko faktycznie, jak teraz porównuję ma inne zapięcie z tyłu: moje rzepy są tak bardziej z boku i zapinam je bez problemu na stelaż, a te są bardziej z tyłu. Ale idealnie do Caddy będą pasowały koszyczki z Baby Dreams Bunnu i Buggy ( nawet są fajniejsze niż ten, który mam, bo są większe) i będę dziś dzwonić do Fabryki w Częstochowie, jak się da zamówię takie koszyczki, dam Ci znać co udało mi się zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re:do api76 07.04.06, 08:47 Dzwoniłam i do Baby Dreams i do Coneco. W coneco można zamówić taki koszyczek jak ma model Speede ( on ma podobną konstrukcję do Caddy więc będzie pasować) kosztuje jednak 20 zł + koszt wysyłki. W baby Dreams miły Pan zapisał adres, powiedział, że sprawdzi w magazynie i przysle mi kkoszyczek taki jak ma model Buggy gratisowo. Tel do Coneco: ( 0-34) 362 15 60 tel do baby Dreams: (0-34) 360 46 64 Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re:do api 07.04.06, 15:03 Nie całkiem taki, nieco inny jednak.`Ale u tego sprzedawcy kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś