pacific13 09.02.06, 17:09 Który wózek wybrać dla 6-7 miesięcznego dziecka...? Chciałabym żeby mu służył jak najdłużej. Szukam w miarę uniwersalengo wózka tzn i po miescie i na "wertepy", i do siedzenia i do leżenia, żeby miał dobrą amortyzację, był wygodny...itd Poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwek33 Re: Chicco PONEE czy BebeConfort.ALLEGRO.....?? 09.02.06, 17:51 Dla 6-7 miesięcznego dziecka nie wybrałąbym żadnego z tych, Ponee nie ma podnóżka, więc pozycja śpiąca jest niezbyt wygodna, Bc allegro ma zdecydowanie zbyt słabą amortyzację, brak pałąka, ponee też nie ma porządnej amortyzacji. Dla takiego malca lepsze są parasolki z pełną regulacją oparcia i podnóżka, z zabudowanymi boczkami, dobrą amortyzacją. Polecałabym Inglesinę zippy, Peg perego pliko p3, maclaren Techno ( wszystkie lekkie, ok.7 kg, dobre koła, dobra amortyzacja, ale drogie: ok 800-1100 zł. ) Z polskich podobnych, ale tańszych jest Coneco Twister. Odpowiedz Link Zgłoś
pacific13 Re: Chicco PONEE czy BebeConfort.ALLEGRO.....?? 09.02.06, 23:54 Też właśnie mam małe watpliwości co do tych wózków (chociaż bardzo mi się podobają) i dlatego o nie zapytałam. O tym wózku Coneco już ktoś pisał tylko jakoś niewiele wiem o tej firmie i dlatego wolałam wybrać coś bardziej pewnego, ale może masz rację...? Dzięki wielkie za radę Odpowiedz Link Zgłoś