marksiatko 13.02.06, 19:48 dziewczyny czy któraś ma może, gdzieś kupila albo używa, bo chcialabym się wszystkiego co można dowiedzieć się na temat wózka firmy Jane rodzaj powertracj360 i Slalom. Z góry dzięki za opinie i pomoc. Pozdrawiam, Ag. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_wroclaw Re: wózek JANE 13.02.06, 22:08 hej tego wózka akurat nie miałam, ale ogólnie bardzo lubię produkty tej marki miałam już 2 wózki ( głęboki i parasolkę ) i krzesełko o karmienia, byłam bardzo zadowolona... pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: wózek JANE 14.02.06, 09:37 Ja szykuję się do zakupu wózka JANE. Po przeglądnięciu całej oferty wózków dostępnych na naszym rynku właśnie wygrał JANE SLALOM PRO. Co do Powertracka to nie brałam go pod uwagę - nie ma rozkładanego podnóżka. W Jane Slalom przekonała mnie jego waga, solidność wykonania (np. w porównaniu do Chicco S3 Trio - w podobnej cenie, który też nie ma rozkładanego podnóżka). trios3.chicco.com/start.html JANE - fajnie się ten wózeczek prowadzi- ogólnie dla mnie najlepszy z dostępnych na rynku. Teraz wchodzą nowe modele i kolorystyka, można je oglądnąć np. tutaj: www.kocarky.com/jane_slalom_pro.html U nas dopiero wchodzą do sklepów i np. w Krakowie ma być dopiero w tym tygodniu w sklepie. Na żywo go jeszcze nie widziałam, ale podoba mi się starszy model, a nowy jest jeszcze lepszy - ma ułatwione wpinanie poszczególnych elementów - fotelika,gondoli, zabudowany pałąk, inny materiał poszycia, i waga w porównaniu ze starszym modelem lżejsza (z 9.3 na 8 kg). Jak coś chcesz jeszcze wiedzieć to pytaj! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mac1107 Re: wózek JANE,do mfka 14.02.06, 12:19 Hej.Ja tez zaczelam zastanawiac sie nad tym wozkiem.Widze,ze jestes dosyc dobrze zorientowana w temacie tych wozkow.Wiesz moze jakie wymiary maja gondolki-ta miekka i ta sztywna?Rodze pod koniec marca i najbardziej zalezy mi na wygodnej gondoli.Ja niestety zadnego wozkow tej firmy nie moge obejrzec na zywo,nawet tych starszych modeli.Zastanawiam sie jeszcze nad Bebe confort,ceny obu tych wozkow wlasciwie niewiele sie roznia. Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: wózek JANE,do mfka 14.02.06, 16:02 Jeśli chodzi o gondole, to nie wiem dokładnie jakich jest wymiarów, ale nie jest to taka malutka i ciasna jak np. jak w Quinnym. Jest to normalna gondola, która raczej nie ma minusów "wielkościowych". Co do gondoli tzw. miękkiej gondoli- nosidła to nie jest zbyt dobre rozwiązanie - co prawda lekka, bo wózek waży z nią 8 kg ale jest montowana przodem do kierunku jazdy czyli dzidziusia nie widzisz a jemu "wiatr hula pod budką". Także ja wybrałam tradycyjną gondole, jest to lepsze rozwiązanie - jest wentylowana, ma regulowany poziom nachylenia leżenia z zewnątrz (pokrętło), można montować ją w samochodzie - posiada homologację. Zamiast gondoli można kupić spacerówkę+fotelik matrix. Jest on rozkładany na płasko, ale waży więcej bo ok. 5.2 kg (gondola 4,5 kg). Wygląda to tak: www.twoleftfeet.co.uk/acatalog/Jane_Slalom_Pro_Matrix_G35.html a nie musisz już kupować dodatkowego fotelika samochodowego. Minusem jest ciężar, bo ten tradycyjny fotelik to tylko 2.4 kg. Jeśli chodzi o Bebeconfort HighTrek- też oglądałam go w sklepie, ale jest cięższy - 12kg spacerówka (JANE 8 kg), wersja z gondolą 14 kg (JANE 12,5kg). A już kompletnym niewypałem jest brak rozkładanego podnóżka i oparcia w spacerówce - możesz oparcie odchylić do tyłu ale razem z tym do góry podnosi się podnóżek (działa to na zasadzie kołyski - bezsensowny patent). Zresztą jak w sklepie postawisz 2 wózki obok siebie - to nie ma wątpliwości, który lepszy. Jak jeszcze coś chcesz wiedzieć to pytaj. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mac1107 Re: wózek JANE,do mfka 14.02.06, 17:09 Dzieki za informacje.Jatez mysle o twardej gondoli,bylam ciekawa ile ma dlugosci ta Jane.Jezeli chodzi o Bebe confort to myslala o stelazy na szesciu kolkach-trophy avenue(to ten na nie pompowanych kolach),foteliku creatis i gondoli windoo,niestety prelude-ta o dl.78cm zostala wycofana ze sprzedazy.Windoo ma 72cm dl. i zastanawiam sie na jaki okres czasu ona mi wystarczy.Rodze na koniec marca,wiec cale lato i ewentualnie wrzesien i pazdziernik daloby chyba rade przejezdzic w gondoli.tylko ta spacerowka w bebe confort-tez nie bardzo mi sie widzi.Sama juz nie wiem ale dziekuje,ze poswiecilas mi troche swojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: wózek JANE,do mfka 14.02.06, 17:45 Jutro idę do sklepu go oglądnąć ( w końcu go przywieźli!!!)więc mogę zmierzyć tą gondole, jeśli to jest ważne dla Ciebie. A co do małych kółeczek to darowałabym sobie w naszych warunkach, no chyba,że ma być to leciutka spacerówka. Dla mnie amortyzacja wózka i porządne kółka to istotna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
rybcia.rybcia Re: wózek JANE 16.02.06, 09:05 Tez myslimy o wozku Jane, czy wiecie gdzie w warszawie mozna je obejrzec? Zwlaszcza te nowe modele Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: wózek JANE 16.02.06, 10:56 Z obejrzeniem tego wózka może być problem, bo zazwyczaj na sklepie mają tylko jeden kolor. A jeszcze w całym komplecie tj. spacerówka+twarda gondola+fotelik Rebel nie ma pełnej kolorystyki (dystrybutor nie sprowadził i nie sprowadzi) - są tylko 2 kolory, moim zdaniem najmniej ciekawe. Wczoraj oglądałam w sklepie. Jest to nowość a na dodatek drogi wózek więc ciężko będzie zobaczyć np. wszystkie kolory "na żywo". Ja się będę musiała zdecydować w ciemno, zwłaszcza,że ten kolor co mnie się podoba nie jest dostępny u nas. Będę musiała udać się na wycieczkę do Pragi - tam można kupić wszystkie kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
jowitak1 Re: wózek JANE 16.02.06, 16:39 Hej mam Slaloma (spacerówkę)od sierpnia i naprawdę wózek jest super-świetnie wywazony ,zwinny i zwrotny,w środku jest duzo miejsca.Ale...Nie da się wyprac tapicerki siedzenia.Na codzień,nie powiem "biezące" plamki schodzą dobrze wilgotną ściereczką.Ale po pewnym czasie to juz nie wystarczało-podnózek był brudnawy od bucików ,podłokietniki tez juz nie bardzo.I wtedy wpadkaNa wszywce zabronione jest pranie w wodzie-zalecone chemiczne.Pani w pralni popatrzyła na mnie jak na wariatkę jak wywaliłam jej na ladę to całe siedzisko i powiedziała,ze nie ma mozliwości uprac chemicznie całości.Bo siedzenie stanowi całośc-w środek są wszyte te płyty usztywniające (jeszcze dodatkowo przykręcone) wszystkie plastikowe elementy mocujące są przytwierdzone na stałe.No i pat.Nie wiem moze są pralnie ,które piorą takie coś albo moze któraś dziewczyna ma jakiś patent na pranie.Licząc ,ze dziecko przesiądzie się do spacerówki około 6-7 miesiąca i ma w niej jeździc do 3 roku to mamy około dwa lata uzytkowania i nie wyobrazam sobie nie uprac przez ten czas poszycia.Aha-ja wpakowałam mimo zakazów to siedzenie do wanny z wodą ale szybko go wyciągałam bo woda zrobiła się brązowa-farbowały te płyty w środku i bałam się ,ze zrobią się plamy. Jowita Odpowiedz Link Zgłoś
ewapn czy mozna kupic jane slaloma bez gondoli 20.02.06, 20:57 właśnie próbowali mi wpierac, ze nie mozna kupic slaloma w wersji tylko spacerówka plus forelik samochodowy rebel.. bez gondoli.... podobno tylko komplet i nic inaczej... czy ktos moze to potwierdzic, ewentualnie zaprzeczyc ( to drugie-... mam nadzieje).. z góry dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
jowitak1 Re: czy mozna kupic jane slaloma bez gondoli 20.02.06, 21:37 oczywiście ,ze mozna kupic samą spacerówkę Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: czy mozna kupic jane slaloma bez gondoli 21.02.06, 07:53 Właśnie w wersji "tylko spacerówka" możesz kupić wszystkie kolory wózka (Slalom PRO) i do tego dokupić osobno fotelik. Natomiast jeśli chcesz komplet spacerówka+gondola+fotelik to niestety są dostępne tylko 2 kolory. Osobno nie możesz natomiast kupić gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapn Re: czy mozna kupic jane slaloma bez gondoli 21.02.06, 11:24 serdecznie dziekuje Dziewczyny za pomyslna dla mnie odpowiedź.. podjerzewam, że chciano mnie naciagnać na wiekszą kase i tyle.... pozdrawiam i dziekuje raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
julkast6 Re: czy mozna kupic jane slaloma bez gondoli 11.03.06, 19:48 A ile kosztuje wersja gleboki +spacerowka bez fotelika w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś