Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy 9-36kg

19.02.06, 20:26
moj snek ma 4,5 miesiaca ale juz ma ciasno w foteliku tym od 0-13kg i chcemy
mu kupic nowy 9-36kg.Tylko nie wiem jakiej firmy , ktore sa najlepsze dla
takich maluchow?Czy mozecie cos doradzic?
Obserwuj wątek
    • wi0la Re: fotelik samochodowy 9-36kg 19.02.06, 20:58
      bo zastanawiam sie nad DELTIM MAŁY PODRÓŻNIKsmile
    • mamusia_chlopczyka Re: fotelik samochodowy 9-36kg 19.02.06, 21:50
      też bym chciała się tego dowiedzieć...
      • mmaammaa3 Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 08:55
        My od jesieni używamy Ramatti.Póki co - bardzo jesteśmy zadowoleni.
        • wi0la Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 09:32
          ale z tego co znalazlam to te o ktorych piszesz sa 9-18kg, chyba ze sie myle?smile
          bo mnie bardziej interesuja te do 36 kg .A pytam o konkretny model Deltim, gdyz
          cena,wydaje mi sie, jest przystepna okolo 360 zl.
    • krysiaczek25 Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 10:43
      ja też jestem zainteresowana kupnem fotelika i proszę o jakieś rady
      doświadczonych mam
    • solween Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 10:53
      po pierwsze - nie spiesz sie
      dziecko nalezy przewozic tylem do kierunku jazdy jak dlugo mozna - w
      fotelikach, ktore ogladasz, dziecko przewozone jest juz przodem do kierunku
      jazdy - jest to wazne poniewaz takie maluchy maja jeszcze slabe szyjki i w
      przypadku - odpukac - jakiejs stluczki mogloby dojsc do tragedii
      wrzuc ten temat w wyszukiwarke - dosc duzo znajdziesz opinii nt fotelikow -
      wiem, bo sama ostatnio szukalam rady wink
      ostatecznie kupilismy ramatti venus - ze wzgledu na bezpieczenstwo fotelik
      przeszedl z ocena co najmniej dobra testy adac; ponadto cena byla przystepna
      (sama bylam zaskoczona - zazwyczaj co tanie i polskie to niezbyt fachowe - w
      tym wypadku bylismy pozytywnie zdziwieni wink) - ok 300 zl
      ramatti jest od 9 do 18 - jesli upierasz sie na przedzial 9-36 to najlepszy
      jest chyba kiddy life plus - ale zaplacisz 3 razy wiecej
      zreszta moja rada zastanow sie czy potrzebujesz jaki uniwersalny wlasnie - ja
      po namysle stwierdzilam, ze nie wyobrazam sobie wkladania dziecka 12-letniego
      do takiego fotelika nawet po wielu skomplikwanych przerobkach - po prostu kupie
      mu wtedy nowy lepiej dostosowany do wieku i rozmiarow - zgadzam sie dosc z
      opinia, ze jak jest cos do wszystkiego, to do niczego nie jest najlepsze
      (delikatnie mowiac) wink)
      ogolna rada - wybierz sie z dzieciatkiem do sklepu i obejrzyjcie a nawet
      przymierzcie do auta kilka fotelikow - jak sie zdecydujecie na model to polecam
      allegro - tam mozna je zazwyczaj kupic co najmniej 10% taniej wink
      pozdr wink
      • wi0la Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 11:03
        Bardzo dziekuje za odpowiedz!
        Tylko czytam ze ramatti montuje sie przodem do kierunku jazdy.a niestety te 0-13
        kg czyli kolyski nie sa wygodne juz dla takiego duzego dziecka jak moje(a
        montuje sie je tylem) Czy w takim razie sa takie, z grupy 9-36kg, ktore mozna
        zamontowac tylem do kierunku jazdy?
        • solween Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 11:24
          tak mi sie cos kojarzy ze jakis byl - nie wiem czy nie ktorys chicco -...?
          ale naprawde to tylko cos mi sie musialo obic o uszy wink
          ten ramatti kupilismy naszej Ani tez dosc wczesnie - ma 10 m-cy ale wazy ponad
          10 kg - jesli Twoje Malenstwo tez nalezy do "grupy gornych centyli" wink) to
          faktycznie wozenie na sile do skonczenia 9 m-cy w takim kubelku to tylko
          meczenie dziecka
          w kazdym razie napisalam o tym wozeniu tylem ze wzgledu na fakt, ze duzo
          rodzicow kieruje sie przy zakupie takich rzeczy zasada wybierania rozmiaru
          ubranka - czyli jak pochodzi pare m-cy w czyms za duzym to do tego urosnie - w
          tym wypadku fotelik na wyrost moze bardzo zaszkodzic
          jak znajdziesz fotelik ktory bedzie pasowal do opisu to daj znac prosze - sama
          jestem ciekawa
          pozdr
          • wi0la Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 11:31
            moj synek ma 5 miesiecy i wazy 9kgsmile
            ale cos mi sie wydaje ze te z oparciem foteliki czyli od 9 kg w gore nie beda
            montowane tylem bo wtedy nie bedzie oparcia pod fotel i nie wiem czy wtedy pasow
            samochodowych by starczylo do zapiecia tak duzego fotela.
            Ale bede szukac
      • b.bujak Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 11:34
        solween, mozesz mi podac, gdzie znalazlas testy adac dla fotelika ramatti?
        • magalik Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 14:14
          no wlasnie ja tez jestem ciekawa, bo ja znalazlam testy ale ramatti w nich nie
          ma. tu sa te testy
          fotelik.info/testy/szukaj7-0.php//producent/index.html
          • wi0la Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 14:46
            niestety deltim tez nie ma testowsad
          • prosta.krosta Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 14:54
            Ramatti i testy - wypowiedź coolka75. Testowany jedynie przez producenta.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=22480819&a=24467366
    • gaba36 Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 11:45
      My mamy również Ramatti i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mała przesiadła się w
      niego jak miała 7 miesięcy bez tygodnia. Ważyła 8 kilo, ale jest długa i się
      nie mieściła w poprzednim foteliku. Poza tym zaczynała się nudzić nie mogąc
      widzieć ani nas ani tego co za oknem. Dużym plusem tego fotelika jest pozycja
      półleżąca, zdecydowanie bardziej "półleżąca", niż w innych fotelikach. Fotelik
      się łatwo mocuje i ma ładną kolorystykę.
    • wi0la Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 12:08
      znalazlam jeden jak na razie smile
      Fotelik samochodowy Chicco Vector. Ten nowy fotelik Chicco, następca dobrze
      znanego Chicco Transit Jet, przeznaczony jest dla dzieci o wadze do 18 kg. Może
      być montowany tyłem (gdy dziecko waży nie więcej niż 13 kg) lub przodem do
      kierunku jazdy (jeżeli dziecko waży od 9 do 18 kg.
      Kosztuje 460 zl..
      • agam26 Re: fotelik samochodowy 9-36kg 20.02.06, 15:27
        my mamy chicco vector. nasza nanka (6mz) nie miesci się w nosidełku. Montujemy
        tyłem do kierunku jazdy, ma duzo miejsca, pozycja póleżaca jest ok.Małej się
        podoba bo ma luz i więcej widzi.. Dla mnie minusem jest to ze na siedzeniu
        pasażera fotelik zasłania mi prawe lusterkosad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka