doktorus 22.02.06, 08:25 Czy którś z Was ma małe stopy i w związku z tym trudności z zakupem dla siebie butów? Gdzie kupujecie takie buty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgorzata9 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 08:37 Moja koleżanka nieodniennie kupuje w BATA, wejdź na stronę internetowa i w wyszukiwarce zaznacz interesujący Cie rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
bojana Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:00 Z tego co wiem, to Bata zwija sie z Polski... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus22 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:02 skąd te informacje o sklepie Bata, że znika z Polski- zmartwiłam się głównie tam kupuję buty???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorus Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:26 Dzieki! Niestey to jeszcze za duże rozmiary, chodzi mi o dorosłych nr 35 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:29 Ryłko - zobacz na stronie internetowej. Mają specjalny dział z butami w nietypowych rozmiarach (chyba od 32 i powyżej 42). A co do Baty to szkoda by było, bo mają fajne buty dla dzieci też. Odpowiedz Link Zgłoś
bojana Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:34 Tak powiedziała mi koleżanka i likwidują sklep w centrum Wawy, moze to jednak tylko likwidacja konkretnego sklepu? Jeżeli Was wprowadziłam w błąd to sorki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:35 Ryłko. Musisz zapytać w ich sklepach, w nioektórych sklepach maja małe numery, w innych sprowadzają na zamówienie. na pewno Ryłko robi, moja mama u nich kupuje, ma 35. Powiększyły jej się stopy po ciąży, przed miała 34, to już kompletny kanał... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorus Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:39 Dzięki!! !!! Ryłko ma rzeczywiście moje rozmiary. Ja czasem nawet noszę 34, przeważnie kupowałam buty w sklepie niko, ale nie wiem czy on jeszcze istnieje w POznaniu-Swadzimiu. Jeszcze raz stokrotne dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:38 ja mam 35 czasem 36. Bata nie produkuje ostatnio w ogole butow w tym rozmiarze a szkoda. Ostanio kupuje np. w Nine West czasem sie zdarzaja nawet buty na obcasie w moim rozmiarze. Rylko i owszem ale na ogol nie moj styl, lub nie zawsze sa wygodne. S-but bywal fajny ale sie zmyl. Jest ciezko, naprawde. Przez to ze nie moglam kupic butow jakie mi sie ubrdaly ostatnio przestalam w ogole chodzic w sukienkach i spodnicach bo nie lubie sukienek do plaskich butow. jednym slowem przesrane jak w ruskim czolgu Odpowiedz Link Zgłoś
doktorus Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:41 Gdzie są te sklepy nine west. Jak mimo, że mam tak mały rozmiar to nawet mam kilka par na obcasie, ale jest naprawdę ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 09:44 na ogol w centrach handlowych w Wraszawie np. W Galerii Mokotow, Wola Parku, Arkadii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 10:12 Ja też mam problemy z butkami a zwłaszcza wiosennymi i letnimi. Czasami kupuje na stoisku dla dzieci, ale za to są często za szczupłe. Mam rozmiar 35 ale ostanio kupuję 36. Przyznam się że w miejsowym lumpeksie czasami kupuję butki, bo zdarzją mi się rozmiary małe ale dla dorosłych. Odwieziłam kiedyś Batę w Pradze i oni zrobili wielkie oczy, że szukam rozmiaru 35, a w Hiszpamii bez trudu kupiłam wysokie sandałki w moim rozmiarze, super wygodne i służyły mi kilka lat. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 10:32 Ryłko robi buty na zamówienie. Moja chrześnica ma rozmiar 43, zamawiała buty na studniówkę, śliczne wyszły i tego rozmiaru jakoś nie widać) I jedna ważna rzecz, butów zamówionych nie musicie kupować, jeśli po zrobieniu z jakiś powodów wam nie odpowiadają Dziewczyna zamawiała buty w Łodzi, odebrała najprawdopodobniej po 3 tygodniach. Cena nie przekraczała normalnych butów z wystawy. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 11:15 ja sie rozwinęlam normalnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 14:47 Ja również!!!! A jeżeli masz stopy, które mieszczą się w przeciętnej skali to tylko się ciesz!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:33 catalinka napisała: > Ja również!!!! A jeżeli masz stopy, które mieszczą się w przeciętnej skali to > tylko się ciesz!!! Nie mam problemu z kupnem butów od kapci po pantofelki. Mam problem raczej z trafieniem w swoj gust.... Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:26 Nie calkiem lipcowa. W glowce jednak sa braki... Ze tez ty wszedzie musisz wsadzic swoje 3 grosze. Nawet w watku ktory ciebie nie dotyczy. Nudne to sie zrobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:33 astomi25 napisała: > Nie calkiem lipcowa. W glowce jednak sa braki... > Ze tez ty wszedzie musisz wsadzic swoje 3 grosze. Nawet w watku ktory ciebie ni > e > dotyczy. > Nudne to sie zrobilo. Och jeja, jeja biedna dziewczynka. Wygaś. Problem zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 20:15 I co z tego ze wygasze? Po odpowiedziach innych bedzie wiadomo, ze znowu sie niepotrzebnie udzielasz. Ze ty nie kapujesz, ze zaczynasz sie robic po prostu smieszna. Prowokowac tez trzeba umiec. A masz sie za taka inteligentna...haha Chyba jednak nie do konca masz wszystko rozwiniete. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
an_ia5 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 22:58 Niekoniecznie,Lipcowa,niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Venezia!!! 22.02.06, 11:15 Polecam gorąco sklepy Venezia, mają niesamowicie wygodny, mały rozmiar 36 (bo bywa że w "Ryłkowym" 36 moja stopa ginie) buty praktycznie niezniszczalne, świetne modele i tak pięknie wykonane, że zakochałam się w tej firmie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Venezia!!! 22.02.06, 15:26 hm... zawsze omijalam Venezie szerokim lukiem. W zasadzie nie wiem dlaczego ale moze tam zajrze Odpowiedz Link Zgłoś
mamatomama Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 15:35 dziecieca ZARA - ponad wszystko okazjonalnie Naturino - (Poznan, Warszawa) pozdr magda (34 w porywach 35) Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:04 no ja w Zarze kupilam sobie buty raz. Sportowe. Takie bardziej eleganckie wkladane i nie zapinane na zadne paski albo wyją z tylu albo sa za szerokie i kłapia( Odpowiedz Link Zgłoś
mamatomama Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:25 ja mam szeroka stope i mi nie kłapia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:26 Najczęściej Ryłko lub Gino Rossi, numer nogi 35. W przypadku Gino Rossi czasem pasuje na mnie 36... Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:35 a ja zawsze w GR widze co najmniej 37( jak jest 36 to o polowe za duzy Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:35 mam rozmiar buta 35 lub 36. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:45 Ja tez mam 35 w porywach 36.........a swoja droga ciekawe jak to norma rozwojowa, bo wyglada ze sporo nas nienormalnie rozwinietych! Trudno przy wzroscie +/- 160 cm miec rozmiar 38, to byłoby nieco "nienormalne" Kupuje w Ryłko, czasem Lasocki ma coś na małe stopy-tej zimy kupiłam 2 pary botków....tak na zapas jakbym miala miec kłopoty ze znalezieniem czegos na przyszły sezon Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter nic dziwnego, że mam małe stopy przy... 22.02.06, 16:48 moim wzroście - 159 cm. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:49 problem w tym ze 35/36 to rozmiar ktory slabo sie sprzedaje. No coz z krzywej gaussa wynika ze odstajemy od przecietnej. A nie ma nic gorszego niz bycie szaraczkiemP. Ja tam bym nie chciala miec wiekszej stopy Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 16:58 Ja mam " wyrośniętą" nogę i wzrost , bo w mojej rodzinie krasnale same . Za to moja mama i jej siostra mają jedna 35 druga 36 . Kiedyś kupowały super buty w NICQ , ale niestety w Warszawie zlikwidowali jedyny taki sklep , może u Ciebie jest ? Pozostaje Ryłko - na zamówienie - niemal każdy rozmiar. A i jeszcze wiem gdzie są ślubne takie malutkie butki i wieczorowe bialebuty.com.pl/index.php? m=dir&s=mrcszxhximrk14efmsjk78404ln6spzw&id_dir=9353 Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 17:04 a propos slubnych rzeczy-moj przyszły mial onegdaj wielkie problemy z kupnem dla mnie "dorosłego" pierscionka zareczynowego (rozmiar 9 ) - obraczki nam juz robiono na zamowienie Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczkowamama Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 17:08 35-36. ostatnie dwie pary w CCC. W tym jedna na stoisku dziecięcym, ale taki sam fason był dla dorosłych. Pozdrawiam, misiaczkowamama Odpowiedz Link Zgłoś
mama_blizniakow Re: małe stopy dorosłej kobiety 22.02.06, 21:48 U mnie natomiast rozmiar 33.5 Mówie poważnie Do niedawna tylko Ryłko i Deichman(dziecięce ale ładne) Ostatnio buty z Angli-też dziecięce ale fasony i wzory typowo kobiece Pozdrawiam kobiety o małych stopach Anna Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: małe stopy dorosłej kobiety 23.02.06, 09:50 www.aralegero.pl/damskie.htm buty maja od rozmiaru 35 i co najwazniejsze sa tez polowki numeracji Odpowiedz Link Zgłoś