Dodaj do ulubionych

rozmiarówka H&M

03.03.06, 14:22
Kupiłam mojemu maleństwu (jeszcze jest w brzusiu) kilka rzeczy w rozmiarze 62
w H&M. Teraz wydają mi się duże. Czy rozmiarówka H&M nie jest czasem
zawyżona? Moja starsza córcia ma prawie 3 latka i na nia kupuję rzeczy raczej
na oko, a nie do końca patrzę na rozmiary (bo te zależą od firmy). A teraz
mam problem: aby nie kupić zbyt małych czy zbyt dużych rzeczy na pierwszy
miesiąc życia maleństwa. Dodam, że z USG wynika, iż moje dziecko jest wagowo
przeciętne. Pomóżcie czy dokupić w coś w rozmiarze 56?
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: rozmiarówka H&M 03.03.06, 14:25
      56 (to są wymiary tego rozmiaru - 56-61 cm) z H&M też na poczatku będzie za duze smile
      Na pierwszy miesiąc to raczej 50 (50-55 cm).
    • 76kitka Re: rozmiarówka H&M 03.03.06, 14:36
      Ja kupiłam w rozmiarze 50 i 56 i 62, do szpitala zabrałam 50 i 56, po czym dumny tatuś zaraz po narodzinach synka gnał do domu po 62, bo maleństwo cisnęły spioszki i pajacyki, aż miał na stopach odciśnięte szwy. Lepiej kupić luźne, maleństwu jest wygodniej.
    • anrana Re: rozmiarówka H&M 03.03.06, 14:46
      Masz rację rozmiarówka z H&M jest zawyżona, ale nie przejmuj się pamiętaj, że
      takie szkraby bardzo szybko rosną i jeśli kupisz takie na styk to nie zdążysz
      się nimi nacieszyć a już będziesz musiała odłożyć do lamusa.
      Pozdrawiam!!!!
    • jadis76 Re: rozmiarówka H&M 03.03.06, 15:30
      kup 50 i 56
      moja córka nosila 50 przez pierwszy miesiąc a ważyla 3760 i mierzyla 57 cm
      teraz dopiero wyrasta z 62 ale niektóre body jeszcze dobre a ma prawie 6
      miesięcy i waży 8 kg
      oczywiście mówimy tylko o rozmiarówce z H&M bo inne ubranka nosi na 74 i 80
      • kasiu78 Re: rozmiarówka H&M 03.03.06, 16:17
        Dzięki za cenne wskazówki. Trzy lata temu jak kompletowałam wyprawkę dla córci
        nie bylo jeszcze w Poznaniu H&M, a teraz jestem pod wrażeniem ich ubranek dla
        takich maluszków i chciałabym mojemu synusiowi właśnie tam pokupić pierwsze
        rzeczy. Reasumując moje 62 musze schować trochę głębiej do szafy i udac sie
        jeszcze raz na zakupy dla synusia. Na szczęście nie zaszalałam zbytnio w ilości
        kupowanych rzeczy.
    • mgoralsk Re: rozmiarówka H&M 03.03.06, 16:52
      U mnie Łukasz urodził się 53 cm i 3,070 kg. Teraz ma 7 i 5 m-ca i waży 9 kg przy
      75 cm wzrostu (90 centyl). Na początku kupowałam mu 56 i 62. Mówi się że jest to
      rozmiarówka duża, a dla mojego syna jest w sam raz. Tak naprawdę aby dłużej w
      czymś pochodził to kupowałam mu 62 cm potem 74 cm a od miesiąca już 80. Myśle
      że możesz kupic na początek po 1 szt. coś w rozmiarze 56 np jakiś rampers +
      jakiś dresik, .
    • mamka22 Re: rozmiarówka H&M 03.03.06, 16:54
      Moja córa ma 5 miesięcy, a dopiero nosi ubranka z H&M na rozmiar 2-4M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka