Dodaj do ulubionych

Jaka spacerówka ???

05.03.06, 10:23
Witam. Kochane Mamy, jaką wybrać spacerówkę? Obecnie mam BABY DREAMS SPRINT.
Jestem z niej bardzo zadowolona, ale chciałabym kupić coś mniejszego i
lżejszego ok.6kg. Nie mam już siły wnosić wózka+dziecka+zakupów po schodach,
a MAŁY już coraz mniej korzysta z wózka. Nie chodzi mi o maciupeńką parasolkę
bo moje dziecko (18mies.) jest raczej duże. Mam też ograniczone fundusze...
Bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • finezze Re: Jaka spacerówka ??? 05.03.06, 12:19
      Chicco Ponee XS 5.5 kg wagi, maly, lekki, poreczny, sklada sie do malutkich
      rozmiarow. Nowy gora do 550 zl, na allegro kupisz w idealnym stanie za 300 zl.
      Sama mam i polecam.
      • gucci77 Re: Jaka spacerówka ??? 05.03.06, 15:20
        Finezze a jak dużego masz maluszka? Chciałam właśnie kupić Chicco Ponee XS, ale
        mi odradzono, bo jest do 15 kg a moja Tusia waży prawie 14 kg (20 m-cy), wtedy
        za długo chyba nie posłuży i trzeba będzie znów kupić inny...
        • finezze Re: Jaka spacerówka ??? 05.03.06, 15:36
          gucci77 moj Tomek ma 21 miesiecy i wazy 16.5 kg. Sama sie zastanawiam co w
          ogole ma oznaczac ta waga 15 kg, kiedy wozek sprawia wrazenie tak solidnego, ze
          mnie bylby w stanie wiezc. Moze to po prostu jakies widzimisie Chicco i w ten
          sposob sie zabezpieczaja przez ew. usterkami wozka ... nie wiem, ciezko
          stwierdzic. W kazdym razie wozek nam sluzy i z pewnoscia bedzie sluzyl do
          konca. Mam go od pol roku i nie dzieje sie z nim po prostu NIC.
          • iwek33 Re: Jaka spacerówka do finezee 06.03.06, 16:20
            No ja chyba wiem, czemu Chicco podaje wagę do 15 kg. Wystarczy właśnie
            przejrzeć ofertę allegro chyba dwa dni temu oglądałam i było kilka chicco
            ponne używanych z pękniętą śrubą, pękniętą rurką stelaża i złamaną rączką do
            prowadzenia. Może to jednak bardzo delikatny model..
    • chomicza-mama Re: Jaka spacerówka ??? 06.03.06, 15:10
      Niestety CHICCO odpada. Jest bardzo fajny, ale raczej dla drobnych dzieci. Tak
      mi się wydaje. Podobnie jak GRACO-CITY.
      Pozdrawiam.
    • iwek33 Re: Jaka spacerówka ??? 06.03.06, 16:13
      Polecam wątek "lekka, dobra parasolka przewozowa dla 2,5-3 latki". Temat
      spacerówek-prasolek wałkowany od dwóch tygodni, ja polecam Chicco caddy, ale
      nie wiem, czy o tak leciutką parasolkę Ci chodzi. Mój syn ma w tej chwili 16 kg
      i 101 cm wzrostu. Sporo chodzi sam, jednak jak trzeba gdzieś zdążyć na czas
      bierzemy Caddy. Nie można jednak w nim rozłożyć oparcia do całkowitej pozycji
      leżącej tylko półlezacej. Nie wiem, czy taki model odpowiadałby Wam. Z nowosci
      rynkowych dość sensownie wygląda BC Viva- ulepszona wersja BC Allegro. W
      zeszłym roku miałam BC Allegro ( naprawdę dobry wózek-parasolka jak na
      cenę:ok.300 zł, jednak siedzonko dla nas było ciut za płytkie ( 21 cm) i dla
      mnie nawet te 6,5 kg ciężkie.) Caddy ma głębokie siedzonko: 24-25 cm i waży 5
      kg.Napisz dokładnie czy zalezy Ci na spaniu dziecka w wózku, czy niekoniecznie,
      czy jesteś wysoka-większosć parasolek ma bardzo wysoko rączki do prowadzenia,
      nie wszystkim mamom to odpowiada, czy ma to być wózek na długie spacery, czy
      raczej przewozowy.
    • chomicza-mama Re: Jaka spacerówka ??? 09.03.06, 09:37
      Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale mam ograniczony dostęp do
      internetu. Chodzi mi raczej o wózek przewozowy (zakupy w okolicznych sklepach,
      dojazd na plac zabaw itp.). Moje dziecko od dawna nie śpi w wózku, ale lepiej
      żeby oparcie się trochę rozkładało. Na wszelki wypadek... Mam 172 wzrostu.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka