Dodaj do ulubionych

Niekapek - kubek

06.03.06, 23:47
Przymierzam się do zakupu, bo próba przekonanai mojego dziecięcia do butelki
nie spotkała się ze zrozumieniem u tegoż wink
Pytanie jest takie - który niekapek jest faktycznie niekapkiem?
Widziałam Gerbera, dość mi się podobał - sprawdza się? A może inny?
Obserwuj wątek
    • finezze Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 07:43
      Prawda jest taka, ze kazdego niekapka cos zawsze kapnie. chociaz w zasadzie:

Nuby chyba jeszcze najszczelniejszy ale ... dziecko nigdy nie wypije do konca
      plynu z kubeczka co jest spowodowane dziwna konstrukcja zaworka (no i ciezko
      domyc ten zaworek);

Avent - rewelacja, ale jak mu sie zachce, to sobie tu czy tam kapnie. W swoim
      zauwazylam, ze jak zdejme uchwyt do trzymania, nie kapie nic a nic.

Canpol - podobno niekapek-megakapek

Garbera i Nuka nie znam.
      • niespodziewanka Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 09:08
        Ja wcześniej użuwałam Gerbera przy dwójce dzieci i jako niekapek sprawedzał się,
        ale domyć go to była filozofia.
        Teraz mam Nuby
        www.allegro.pl/item90474730_kubeczki_niekapki_amerykanskiej_firmy_nuby.html
        dokładnie taki i jestem zadowolona, mała też innego do buzi to może i weźmie,
        ale za to pić to ja mogę z innych, a ona tylko z tego.
        • zeta10 Re: Niekapek - kubek 13.03.06, 20:08
          Też mam ten nuby ale w sklepie kosztuje 10zł bez przesyłki.
    • aga_1222 Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 09:35
      Avent jest OK, trzeba się bardzo postarać, żeby coś wykapało.
      • monika_wroclaw Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 10:04
        Maja miała Avent - nie był zły, ale nie zachwycał. Najbardziej byłam na niego
        zła nad morzem, bo tam duża wilgotność więc już po około dwóch godzinach jak
        była woda w kubku to dziubek robił się czarny od wewnątrz... brrrr, ale miałam
        sposób na czyszczenie go od wewnatrz patyczkami do uszu...

Potem jak była większa to kupiłam jej jakiś zwykły kubek-niekapek, nie pamiętam
        firmy, ale był bardzo prosty, zakrętka z dziubkiem była plastikowa, a od spodu
        była jakaś gumowa nakładka żeby nie kapał, kosztował na pawno poniżej 10zł i
        był ok, nie było problemu z czyszczeniem.

Dla Ninki kupiłam ostatnio Canpol balonik kubek niekapek i faktycznie nic nie
        kapie, choć Nina z tych jest co to usilnie próbują nachlapać, ale się nie
        udaje big_grin, a poza tym bardzo łatwo się z niego pije. Jedyny minus, że pogryzła
        już trochę dziubek....

Ale ponoć nie ma ideału niekapka...
    • ewamro Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 09:55
      Avent, rewelacja! Nie kapie, nie pęka, kiedy dziecko ciska nim o podłogę (jak
      np Canpol), łatwo go domyć i przede wszystkim ma wymienne ustniki.
      System "niekapania" jest bardzo sprytny, dziecko może wypić płyn do końca (w
      większości kubków końcówka jest niedostępna).
      Miałam już 4 niekapki i żałuję że nie kupiłam wcześniej Aventu. Gorąco polecam.
    • karynk Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 10:10
      Avent, ale na zasadzie butelka + nakładka niekapka + uchwy dla dziecka (jak
      ktoś chce), ta wersja sprawdza się.
    • bernihor Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 13:16
      Miałam Avent ale nie polecam bo cieknie, dobry jest Nuby, najlepszy zaś Gerber.
      I ta stylizacja!!!
    • mysia125 pytanie o aventowy 07.03.06, 15:15
      nO wlasnie, od jakiegos czasu zaczely mi przeciekac niekapiace dziobki z
      aventu - te z silikonowym pierscieniem nakladanym na krazek z wypustka. Do tej
      pory (od wakacji) bylo ok, kupilam maly kolorowy kubek z dziobkiem, tak mi sie
      idea niekapkowania spodobala i...i po jakims czasie kapie sad((

pytanie:
      - od zmywarki?
      - ze zuzycia?
      - trzeba laczyc na mokro?
      - albo...?

dodam, ze wychodze z zalozenia, ze obsluga musi byc na poziomie przecietnego
      uzytkownika, bo inaczej taki produkt nie ma sensu, no nie? I do tego bylam
      taka zadowolona z aventu do tej pory...czy ktos tez to mial i wie, co z tym
      zrobic? Czy to kwestia uchwytow do trzymania?
      --------------------
      Kasia,Mama Felixa
      (Felix 23/01/2005)
      www.kasiamarcin.com
      • benitaa2 Re: pytanie o aventowy 07.03.06, 15:19
        Ustniki powinno wymieniać się tak jak smoczki do butelek-producenci piszą,że co
        3 msc. Ja wymieniam co pół roku.
        • mysia125 Re: pytanie o aventowy 07.03.06, 15:48
          no tak, ale butelke kupilam niecale dwa mies temu, a kapie od jakiegos
          tygodnia...dokupilam ustniki, stare wywalilam i zobacze, co dalej.
          --------------------
          Kasia,Mama Felixa
          (Felix 23/01/2005)
          • karynk Re: pytanie o aventowy 08.03.06, 09:54
            To pisz do Aventa. Zobaczymy co Ci odpowiedzą.
            • ariadna14 Re: pytanie o aventowy 14.03.06, 14:34
              Dziewczyny kubek niekapek ma niekapać przy " obróceniu go do góry nogami", a
              jak jest z jego potrząsaniem. Kupiłam dzisiaj Avent, i gdy córka nim potrząsa
              trzymając go ustnikiem w dół, to z niego leci. Czy to normalne , czy iść go
              reklamować?
              • monika_wroclaw Re: pytanie o aventowy 14.03.06, 15:21
                Kubek-niekapek nie powinien kapać nawet przy potrząsaniu, jeśli w Twoim
                wszystkie elementy są dobrze założone, tzn. przede wszystki ta silikonowa
                membrana i nadal kapie to coś z nim jest nie tak....

Ale tak jak pisały dziewczyny wcześniej z Aventami tak to już jest, że niektóre
                kapią...
                Dlatego ja po raz drugi już Aventa nie kupiłam....
                • ariadna14 Re: pytanie o aventowy 16.03.06, 21:01
                  Wymieniłam ten nieszczęsny niekapek na inny egzemplarz i tem również kapie.
                  Jutro idę do sklepu niech mi oddadzą pieniądze i kupię innej firmy.
    • mama.zosi75 Re: Niekapek - kubek 13.03.06, 18:12
      Ja mogę polecić Gerbera (łatwo się go myje i nie kapie), z tego co słyszałam
      Avent czasami przeciekają, Canpol są beznadziejne.Teraz przymierzam się do
      kupna bidonu Nuby, ponoć bidony są lepsze dla dzieci (zgryz), te o którym myślę
      (Pstryczek) mają dużą pojemność (320 i 420 ml)i wydaje mi się, że to dobry
      pomysł zamiast butli do mleka - za chwile odstawiam Małą od piersi, a ona nie
      zna smoczka.Zastanawiam się tylko, jak się myje tę rurkę?może ktoś wie?
      • mama2miskow Re: Niekapek - kubek 16.03.06, 23:07
        Ja miałam i Avent i później Gerbera i w porównaniu Avent wypada o niebo gorzej -
        trudno się myje - więcej elementów do składania - niszczą się szybko ustniki.
        Gerber służył nam dlugo i dziecko bardzo go lubiło - ja też - szczególnie
        mycie - można dokładnie go umyć nawet w warunkach spartańskich.
        Natomiast zaciekawiła mnie teoria o wyższości bidonów nad niekapkami - mój
        synek ma zły zgryz - nie wiem czy to od niekapków czy od smoczków czy po prostu
        tak ma ale chciałaby uniknąć zagrożenia na ile się da przy drugim dziecku -
        więc proszę napiszcie coś więcej na ten temat. Ponadto gdzie można zobaczyć te
        bidony Nuby?
        • mama.zosi75 Re: Niekapek - kubek 19.03.06, 21:51
          Bidony Nuby mozna obejrzec tutaj
          www.jazzybaby.pl/pokaz_produkt.php?idprod=653
          ja juz kupilam,mnijszy niz tutaj - 320 ml, bardzo fajny, zobaczymy, czy
          sprawdzi sie przy mleku.A o tym zgrozeniu wadami zgryzu przeczytalam gdzies na
          forum, tutaj, albo Niemowle, pzry okazji dyskusji pt.ktory niekapek
          najlepszy.Nie wiem, czy to prawda,chyba grozniejszy jest smoczek?

• maczkama Re: Niekapek - kubek 19.03.06, 23:26
            wyglada ładnie, ale jak myjesz tę słomkę?
    • weronka77 Re: Niekapek - kubek 17.03.06, 01:26
      Nuby z regulacją.KApie tylko wtedy kiedy dziecko pije i w ten sposób go
      odblokowuje.
    • w1paula Re: Niekapek - kubek 17.03.06, 16:00
      My mamy Aventu od ponad 3 miesięcy i nic nie kapie. Aha, tylko trochę na
      początku jak picie jest ciepłe wiąc sama wychlapuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka