bonkreta 06.03.06, 23:47 Przymierzam się do zakupu, bo próba przekonanai mojego dziecięcia do butelki nie spotkała się ze zrozumieniem u tegoż Pytanie jest takie - który niekapek jest faktycznie niekapkiem? Widziałam Gerbera, dość mi się podobał - sprawdza się? A może inny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
finezze Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 07:43 Prawda jest taka, ze kazdego niekapka cos zawsze kapnie. chociaz w zasadzie: Nuby chyba jeszcze najszczelniejszy ale ... dziecko nigdy nie wypije do konca plynu z kubeczka co jest spowodowane dziwna konstrukcja zaworka (no i ciezko domyc ten zaworek); Avent - rewelacja, ale jak mu sie zachce, to sobie tu czy tam kapnie. W swoim zauwazylam, ze jak zdejme uchwyt do trzymania, nie kapie nic a nic. Canpol - podobno niekapek-megakapek Garbera i Nuka nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewanka Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 09:08 Ja wcześniej użuwałam Gerbera przy dwójce dzieci i jako niekapek sprawedzał się, ale domyć go to była filozofia. Teraz mam Nuby www.allegro.pl/item90474730_kubeczki_niekapki_amerykanskiej_firmy_nuby.html dokładnie taki i jestem zadowolona, mała też innego do buzi to może i weźmie, ale za to pić to ja mogę z innych, a ona tylko z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
zeta10 Re: Niekapek - kubek 13.03.06, 20:08 Też mam ten nuby ale w sklepie kosztuje 10zł bez przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_1222 Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 09:35 Avent jest OK, trzeba się bardzo postarać, żeby coś wykapało. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 10:04 Maja miała Avent - nie był zły, ale nie zachwycał. Najbardziej byłam na niego zła nad morzem, bo tam duża wilgotność więc już po około dwóch godzinach jak była woda w kubku to dziubek robił się czarny od wewnątrz... brrrr, ale miałam sposób na czyszczenie go od wewnatrz patyczkami do uszu... Potem jak była większa to kupiłam jej jakiś zwykły kubek-niekapek, nie pamiętam firmy, ale był bardzo prosty, zakrętka z dziubkiem była plastikowa, a od spodu była jakaś gumowa nakładka żeby nie kapał, kosztował na pawno poniżej 10zł i był ok, nie było problemu z czyszczeniem. Dla Ninki kupiłam ostatnio Canpol balonik kubek niekapek i faktycznie nic nie kapie, choć Nina z tych jest co to usilnie próbują nachlapać, ale się nie udaje , a poza tym bardzo łatwo się z niego pije. Jedyny minus, że pogryzła już trochę dziubek.... Ale ponoć nie ma ideału niekapka... Odpowiedz Link Zgłoś
ewamro Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 09:55 Avent, rewelacja! Nie kapie, nie pęka, kiedy dziecko ciska nim o podłogę (jak np Canpol), łatwo go domyć i przede wszystkim ma wymienne ustniki. System "niekapania" jest bardzo sprytny, dziecko może wypić płyn do końca (w większości kubków końcówka jest niedostępna). Miałam już 4 niekapki i żałuję że nie kupiłam wcześniej Aventu. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 10:10 Avent, ale na zasadzie butelka + nakładka niekapka + uchwy dla dziecka (jak ktoś chce), ta wersja sprawdza się. Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: Niekapek - kubek 07.03.06, 13:16 Miałam Avent ale nie polecam bo cieknie, dobry jest Nuby, najlepszy zaś Gerber. I ta stylizacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 pytanie o aventowy 07.03.06, 15:15 nO wlasnie, od jakiegos czasu zaczely mi przeciekac niekapiace dziobki z aventu - te z silikonowym pierscieniem nakladanym na krazek z wypustka. Do tej pory (od wakacji) bylo ok, kupilam maly kolorowy kubek z dziobkiem, tak mi sie idea niekapkowania spodobala i...i po jakims czasie kapie (( pytanie: - od zmywarki? - ze zuzycia? - trzeba laczyc na mokro? - albo...? dodam, ze wychodze z zalozenia, ze obsluga musi byc na poziomie przecietnego uzytkownika, bo inaczej taki produkt nie ma sensu, no nie? I do tego bylam taka zadowolona z aventu do tej pory...czy ktos tez to mial i wie, co z tym zrobic? Czy to kwestia uchwytow do trzymania? -------------------- Kasia,Mama Felixa (Felix 23/01/2005) www.kasiamarcin.com Odpowiedz Link Zgłoś
benitaa2 Re: pytanie o aventowy 07.03.06, 15:19 Ustniki powinno wymieniać się tak jak smoczki do butelek-producenci piszą,że co 3 msc. Ja wymieniam co pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 Re: pytanie o aventowy 07.03.06, 15:48 no tak, ale butelke kupilam niecale dwa mies temu, a kapie od jakiegos tygodnia...dokupilam ustniki, stare wywalilam i zobacze, co dalej. -------------------- Kasia,Mama Felixa (Felix 23/01/2005) Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Re: pytanie o aventowy 08.03.06, 09:54 To pisz do Aventa. Zobaczymy co Ci odpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: pytanie o aventowy 14.03.06, 14:34 Dziewczyny kubek niekapek ma niekapać przy " obróceniu go do góry nogami", a jak jest z jego potrząsaniem. Kupiłam dzisiaj Avent, i gdy córka nim potrząsa trzymając go ustnikiem w dół, to z niego leci. Czy to normalne , czy iść go reklamować? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: pytanie o aventowy 14.03.06, 15:21 Kubek-niekapek nie powinien kapać nawet przy potrząsaniu, jeśli w Twoim wszystkie elementy są dobrze założone, tzn. przede wszystki ta silikonowa membrana i nadal kapie to coś z nim jest nie tak.... Ale tak jak pisały dziewczyny wcześniej z Aventami tak to już jest, że niektóre kapią... Dlatego ja po raz drugi już Aventa nie kupiłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: pytanie o aventowy 16.03.06, 21:01 Wymieniłam ten nieszczęsny niekapek na inny egzemplarz i tem również kapie. Jutro idę do sklepu niech mi oddadzą pieniądze i kupię innej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.zosi75 Re: Niekapek - kubek 13.03.06, 18:12 Ja mogę polecić Gerbera (łatwo się go myje i nie kapie), z tego co słyszałam Avent czasami przeciekają, Canpol są beznadziejne.Teraz przymierzam się do kupna bidonu Nuby, ponoć bidony są lepsze dla dzieci (zgryz), te o którym myślę (Pstryczek) mają dużą pojemność (320 i 420 ml)i wydaje mi się, że to dobry pomysł zamiast butli do mleka - za chwile odstawiam Małą od piersi, a ona nie zna smoczka.Zastanawiam się tylko, jak się myje tę rurkę?może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama2miskow Re: Niekapek - kubek 16.03.06, 23:07 Ja miałam i Avent i później Gerbera i w porównaniu Avent wypada o niebo gorzej - trudno się myje - więcej elementów do składania - niszczą się szybko ustniki. Gerber służył nam dlugo i dziecko bardzo go lubiło - ja też - szczególnie mycie - można dokładnie go umyć nawet w warunkach spartańskich. Natomiast zaciekawiła mnie teoria o wyższości bidonów nad niekapkami - mój synek ma zły zgryz - nie wiem czy to od niekapków czy od smoczków czy po prostu tak ma ale chciałaby uniknąć zagrożenia na ile się da przy drugim dziecku - więc proszę napiszcie coś więcej na ten temat. Ponadto gdzie można zobaczyć te bidony Nuby? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.zosi75 Re: Niekapek - kubek 19.03.06, 21:51 Bidony Nuby mozna obejrzec tutaj www.jazzybaby.pl/pokaz_produkt.php?idprod=653 ja juz kupilam,mnijszy niz tutaj - 320 ml, bardzo fajny, zobaczymy, czy sprawdzi sie przy mleku.A o tym zgrozeniu wadami zgryzu przeczytalam gdzies na forum, tutaj, albo Niemowle, pzry okazji dyskusji pt.ktory niekapek najlepszy.Nie wiem, czy to prawda,chyba grozniejszy jest smoczek? Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: Niekapek - kubek 19.03.06, 23:26 wyglada ładnie, ale jak myjesz tę słomkę? Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Niekapek - kubek 17.03.06, 01:26 Nuby z regulacją.KApie tylko wtedy kiedy dziecko pije i w ten sposób go odblokowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Niekapek - kubek 17.03.06, 16:00 My mamy Aventu od ponad 3 miesięcy i nic nie kapie. Aha, tylko trochę na początku jak picie jest ciepłe wiąc sama wychlapuję. Odpowiedz Link Zgłoś