dorga1 Re: Pliko p3 czy atlantico? 21.03.06, 22:07 Za szybko mi się wysłało. Dziewczyny przeczytałam już wiele wątków i oglądałam obydwa te wózki w sklepie i dalej nie mogę się zdecydować. Synek ma 10 m-cy. Atlantico ma lepszą amortyzację ale denerwuje mnie trochę ten hamulec z tyłu. P3 z kolei podobno jest rozklekotana, tzn. rączki podobno się rozjeżdżają no i nie ma prawie wcale amortyzacji na czym mi zależy bo synek jeszcze mały. Oglądałam również inglesinę ale odpadła, pomimo super amortyzacji, ze względu na to, że jest węższa, a synek dość duży i wogóle lubi dużo miejsca. Poradźcie proszę, bo ja już nie wiem który mam wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Pliko p3 czy atlantico? 21.03.06, 22:18 JA oglądałam,przymierzałąm i zmieniałąm zamówienie ze 3 razy.W końcu kupiłam jedno z ostatnich Atlantic nie w kolorze Newport.NIe żałuję bo jest genialny.No i każdy ze sprzedawców mówi że to najlepszy model PegPerego dotychczas wyprodukowany i9 prawnie nie awaryjny.teraz weszły nowości z których mnie pasowałby tylko AT4 ale mam dość wózków powyżej 14 kg(wcześniej miałam Mutsy18kg).Atlantico może i więcej miejsca zajmuje i inaczej się składa ale dla mnie najwazniejszy jest komfort Julki.Siedzenie i koła większe w Atlantico- mierzyłam centymetrem Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Pliko p3 czy atlantico? 21.03.06, 22:54 Dorga, o co Ci chodzi z tym hamulcem? Mam Atlantico od prawie roku i.... o co Ci chodzi z tym hamulcem? Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: Pliko p3 czy atlantico? 21.03.06, 23:17 Chodzi mi o to, że jest on wspólny na obydwa tylne koła, a nie osobno jak w innych spacerówkach. Jest to łatwiejsze w użyciu, tzn. nie trzeba się schylać. Ale wydaje mi się, że przy zjeżdżaniu tylko na tylnich kołach np. z krawężnika byłoby już problemem. Może trochę komplikuję sprawę, ale obecnie często tak robię, tylko, że jeszcze jeżdżę głębokim wózkiem. A poza tym zastanawiam się jeszcze czy nie tłukłabym nogami w ten hamulec. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Pliko p3 czy atlantico? 21.03.06, 23:39 Ja dzisiaj ponieważ mi się nie chciało wypakowywać Julki po spacerze,wciągnęłam ją w Atlantico po 8 schodkach.Taki test-nic się nie zablokowało,rozklekotało itp.Atlantico jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Pliko p3 czy atlantico? 22.03.06, 15:05 nigdy, przenigdy nie dotykalam hamulca rekami,po co?jeden ruch noga i po sprawie.Nidy przenigdy nie zjedzalam z kraweznika na tylnych kolach, tylko normalnie, najpierw przod potem tyl.Mam dwa schodki do swojego mieszkania i jak schodze, to tez 'spuszczam' wozkek na tylnych kolach, NIC sie nie dzieje ani z wozkiem, ani z hamulcem ani z kolami, z niczym. Jezeli chodzi o 'tluczenie' nogami, to fakt czasem uda mi sie udezryc pisczelem o ten hamulec.Ale to naprawde trzeba sie mocno zamachnac noga i po kilku spacerach wchdzi w nawyk zeby tego nie robic, wiec problem praktycznie nie istnieje. Polecam, poki jeszcze za na polskim rynku Odpowiedz Link Zgłoś
anianj Re: Pliko p3 czy atlantico? 22.03.06, 09:04 Od 4 marca jeździmy pliko p3 a przesiedliśmy się właśnie z atlantico i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie ma lepszego wózka od atlantico. Zresztą ja od razu wiedziałam, że zmieniam na gorsze, ale musiałam... Co do szczegółów mojej opinii to wygląda to tak: o szerokim siedzisku to chyba nie mam co pisać bo wiadomo, że tak szerokiego jak atlantico nie ma żadna spacerówka, pliko ma zwykłe, wąskie siedzisko jak każda inna spacerówka, po włożeniu śpiworka miejsca dla dziecka robi się naprawdę mało (dobrze, że zima się już kończy) podnóżek: w atlantico jest dłuższy i rzeczywiście spełnia swoje funkcje, po rozłożeniu go, dziecku nie zwisają nóżki, w pliko niestety wiszą poza rozłożonym podnóżkiem poza tym pliko nie ma usztywnienia ani pod siedziskiem ani pod podnóżkiem także efekt jest taki, że dziecko się zapada w siedzisku a nóżki zapadają się w podnóżku, nie wiem jak to dokładnie opisać ale dla mnie wygląda to tak jakby synek leżał w "hamaku" (a muszę dodać, że mój synek do ciężkich dzieci się nie zalicza, ma 21 miesięcy i waży zaledwie 11 kg) w pliko jest też gorsza regulacja wysokości podnóżka, jak dla mnie to trudniej się go składa i rozkłada niż w atlantico atlantico ma okienko w budce w pliko jest tylko taki półprzezroczysty materiał w tylnej części budki atlantico ma trochę większe koła, chyba o 4cm dużo wygodniejsza jest jedna, szeroka rączka niż dwie poza tym nieporównywalnie lepiej i łatwiej prowadzi się atlantico, szczególnie jeżeli chodzi o podjazdy pod krawężniki, atlantico jest bardzo dobrze wyważony i poniesienie go na tylnych kołach żeby podjechać przednimi nie sprawia żadnych problemów, w przeciwieństwie do pliko przy którym muszę użyc siły żeby go unieść z dzieckiem co do hamulca to mnie akurat bardziej odpowiada właśnie taki jeden na obydwa tylne koła jak jest w atlantico podsumowując: gdyby atlantico nie był taki duży po złożeniu to nigdy nie zdecydowałabym się na taką zamianę!! także dla mnie na plus za pliko przemawia tu tylko fakt, że jest mniejszy po złożeniu no ale jest to w końcu wózek parasolka pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko atlantico 22.03.06, 11:14 Popieram poprzedniczki,a z tym hamulcem to się czepiasz mam na dole siedem schodków do pokonania i zawsze wciągam wózek,nigdy nie zaczepiłam hamulcem. O innych zaletach dziewczyny już napisały. Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: atlantico 22.03.06, 14:55 Tego hamulca to się uczepiłam, ponieważ miałam taki starszej daty wózek głęboki i tam się nie da zjeżdżać po schodach, ponieważ ten hamulec jest za nisko. Tutaj widzę że jest inaczej. A tak poza tym bardzo wszystkim dziękuję za podzielenie się swoim doświadczeniem. I chyba rzeczywiście kupię Atlantico pomimo, że wcześniej byłam prawie zdecydowana na p3. Odpowiedz Link Zgłoś