Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik samochodowy możecie polecić??

24.03.06, 19:33
Jestem zainteresowna zakupem fotelika, gdyż moja mała z tego najmniejszego
już wyrasta. Interesuje mnie fotelik montowany przodem do kierunku jazdy,
który miałby regulowane oparcie, gdyby dziecko chciałoby się zdrzemnąć.
Jakiej firmy fotelik możecie mi polecić, interesuje mnierównież cena
produktu. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mokrasa Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 24.03.06, 19:39
      Ja też jestem na etapie szukanie. POlecany jest Ramatti, miał dobre notowania w
      testach i cena (na allegro poniżej 300zł). Jest duży wybór kolorów
      • hanka13 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 26.03.06, 21:35
        Hm,
        dobre notowania w testach?
        Naprawde uwazasz, ze ocena "3" jest dobra? Zwazywszy na to, ze ponizej jest juz
        tylko 2...jesli kogos nie stac na drozszy fotelik, z naprawde dobrymi wynikami w
        testach, to jest oczywiscie zrozumiale, jesli zakupi taki fotelik, za jaki moze
        zaplacic,
        ALE jesli dziewczyna prosi o rade obiektywna, i nie pisze ze chce wydac
        minimum, to nie piszcie prosze takich bzdur...
        hanka
        • mart44 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 19:27
          Gdzie zobaczyłaś tę "3"? Bardzo mnie to interesuje.
    • sabana Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 24.03.06, 20:07
      Ja kilka lat temu chicco i jesteśmy bardzo zadowoleni.
      synek jeździł i teraz córeczka. Polecam.
      • sabiptysia Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 24.03.06, 20:10
        Ja tez polecam Ramatti. Kupilismy go synkowi i jest naprawde dobry. Dzieki latwo
        sciagnemu pokrowcowi mozna czesto go prac, jest bardzo wygodny... moj synek
        uwielbia w nim jezdzic!!!
    • gusia210 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 24.03.06, 20:45
      Ramatti Wenus czyli 9-18kg.Bardzo wygodny a cena chyba jakieś 280zł.
    • mariejo Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 24.03.06, 21:28
      Kupilam Maxi cosi priori sps bo niewiele gorszy od xp, dobre sa roemer king.
      Mialam cabrio wiec zostalam przy tej samej firmie.
      • zitke Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 24.03.06, 21:42
        polecam maxi cosi
    • fruzia80 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 24.03.06, 21:55
      Ja kupując fotelik miałam na uwadze przede wszystkim to, że ma on chronić życie
      i zdrowie mojego dziecka - to po pierwsze, poza tym miał być wygodny, rozkładać
      się do spania itp. Wybrałam Bebe Confort Iseos. Rozkłada się do spania tak, ze
      dziecko naprawdę wygodnie się wyśpi, ma regulowaną szerokość i jest naprawdę
      wygodny. Fakt, nie był tani, ok. 600zł, ale naprawdę obejrzałam wiele fotelików
      i naprawdę są pomiędzy nimi ogromne różnice. Ramatti też oglądałam. Wybaczcie,
      ale co w tym foteliku ma dziecko chronić w czasie wypadku? Same porównajcie w
      sklepach te foteliki. Nie twierdzę, że mój jest najlepszy, ale przejrzyjcie
      wyniki testów ADAC i sprawdzcie bezpieczeństwo fotelików. Pewnie gromy się na
      mnie zaraz posypią, że nie każdego na taki fotelik stać, dla mnie też nie był
      to mały wydatek, ale zdrowie i życie mojego dziecka nie ma dla mnie żadnej
      ceny.
      • majatusia Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 24.03.06, 23:47
        Na tej stronie znajdziesz wyniki testów fotelików przeprowadzonych przez
        specjalistów
        fotelik.info/testy/szukaj7-0.php//ocena/index.html
        • aga2008 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 25.03.06, 06:39
          Dzięki dziewczyny. Pozdrawiam.
          • mokrasa Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 25.03.06, 16:37
            na stronie www.ramatti.com.pl są wyniki testów i certyfikaty. Myślicie że nie
            są prawdziwe?
            • natalya78 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 25.03.06, 17:01
              Wszystkie foteliki przeszły bardziej lub mniej pomyślnie testy ADAC. Dlaczego
              Venus Ramatti nie ma ich tylko powołuje się na inne certyfikaty bezpieczeństwa?
              I dlaczego jest przeszło dwukrotnie tańszy od wysoko ocenianych fotelików?
              • mokrasa Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 25.03.06, 17:33
                właśnie się nad tym zastanawiam. W sklepie facet mi polecał właśnie ten fotelik
                mimo że było dużo innych droższych, a ja nie mówiłam że mi zależy na cenie
                • mama2be Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 26.03.06, 21:14
                  chyba wszystkie foteliki powyzej ok.600 zł maja napinacz pasów. i tu jest sedno
                  sprawy. w trakcie wypadku fotelik trzyma sie sztywno kanapy samochodu. a bez
                  napinacza, leci najpierw dziecko w pasach, potem fotelik w dziecko a na końcu
                  kanapa samochodu...
                  troche wyobrazni i bedziecie wiedzialy jaka jest różnica.
                  sama szukam fotelika i tak naprawde nie wazne jekiej firmy ale Z NAPINACZEM!!!
                  wiem ze to wydatek, ale fotelik od 9-18 kg posłuzy naprawde dlugo.
                  moge oszczedzic na wielu rzeczach. sama gotuje (słoiki przy apetycie mojej
                  małej) to fortuna, kupie tansze pieluchy i chusteczki, itp, ale tu naprawde nie
                  warto oszczedzac. i oby zadna z nas sie o tym nie musiala przekonac.
                  pozdrawiam
              • balba_77 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 12:15
                odpowiedź jest w miarę prosta.
                Ramatti jest polską firmą, która nie funkcjonuje odpowiednio długo na rynku
                niemieckim (testy ADAC) i dlatego nie jest brany w raportach tej instytucji.
                Producentowi bardzo zależało na opinni tej szacownej instytucji więc sam
                pofatygował się aby te testy zrobić. Oceny dostałw miarę dobre.
                A różnica w cenie.... no cóz wg mnie na to wpływa wiele czynników i
                niekoniecznie to co kosztuje jest dobre, wystarczy sięprzyjrzeć cyferkom w
                ocenach za bezpieczeństwo.
                • katrina79 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 12:48
                  A co myslicie o Concordach? Ja wlasnie poluje na takowy...Mozecie mi napiasac
                  Wasze spostrzezenia, który najlepszy Ultimax, Trimax czy inne?
      • balba_77 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 12:09
        Fruzia, chciałąm tylko zwrócić uwagę, że fotelik który wybrałaś dostał niższe
        notowania w testach od wzgardzonego przez Ciebie fotelika Ramatti, właśnie za
        bazpieczeństwo. A dziecko chronią: odpowiednio wytrzymały materiał, z którego
        fotelik jest robiony i pasy z odpowiednim zapięciem, które wytrzymują
        przeciążenia.
        • mokrasa Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 13:21
          to ten???
          allegro.pl/item93090713_iwa26_oryginalny_fotelik_nania_satellite_9_18.html
          to bardzo tani i ma napinacz. Jeśli tak to może warto się nad nim zastanowić
    • marra1 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 26.03.06, 21:48
      Ja NIE polecam Jane Rebel. Drogi (ok. 350 zl) a nie wart swojej ceny, dzieciak
      sie zsuwa w srodku
    • weronka77 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 26.03.06, 23:21
      Ja mam Iseos SaFe SIde 0-18kg.Regulowany,szerokość,kąt nachylenia i inne
      bajery.Drogi-ok700zł.
    • balba_77 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 12:43
      tak mi jeszcze przyszło do głowy (sama jestem na etapie zmieniania fotelika),
      że bardzo ważne jest to żeby fotelik "siedział" na sztywno po zapieciu pasów,
      czasami róznie z tym bywa, może być i tak że niektóre modele będą
      sięledwo "dopinać". Proponuję przymierzyć wybrany model i upewnić się czy
      pasuje do samochodu i czy same bez więszego kłopotu będziecie potrafiły go
      PRAWIDŁOWO zamontować, bo kurcze przy źle zapiętym foteliku, to jego
      bezpieczeństwo można o d... potłuc.
      • mokrasa Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 12:57
        a zastanawiała się któraś z Was nad tym fotelikiem??
        calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_40&products_id=2875
        trochę drogi ale starczy na długo i w testach ma same 4??
        • saskiaplus1 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 13:58
          Ten kiddy bardzo mi się podobał, ale chyba zraził mnie fakt, że nie ma własnych
          pasów tylko dziecko zapina się samochodowymi. Jakoś mi się wydawało, że mój
          Młody na to za mały... Nie wiem, może głupio mi się wydawało. Aha, i jeszcze
          wydaje mi się, że jak zakres wagowy fotelika jest taki szeroki, to nie może on
          być wygodny ani dla małego, ani dla dużego dziecka zgodnie z zasadą, że jak coś
          jest do wszystkiego, to jest do niczego wink. Ot, takie przesądy.
          • balba_77 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 14:32
            z tym zakresem wgaowym fotelika Kidy to jest tak, że ma on wiele elementów
            które się zmienia z biegiem czasu i dzieki temu faktycznie jest wygodny.
    • saskiaplus1 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 12:57
      Ja na szczęście nie mam takich dramatycznych doświadczeń, ale moi znajomi od
      czasu wypadku polecają fotelik firmy Nania (9-18 kg). Przerobili crash test na
      żywo i kupili drugi taki sam. Samochód poszedł do kasacji po tym, jak inny
      uderzył w jego tył. Dziecko siedziało z tyłu w tym foteliku i nic mu się nie
      stało poza niewielkimi siniakami i otarciami od pasów. Myślę więc, że też taki
      kupię, o ile tylko da się zapiąć w moim samochodzie, który ma nietypowe pasy...
      • mokrasa Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 13:23
        to ten???
        allegro.pl/item93090713_iwa26_oryginalny_fotelik_nania_satellite_9_18.html
        to bardzo tani i ma napinacz. Jeśli tak to może warto się nad nim zastanowić

• olamortel chicco vector 27.03.06, 13:53
          my kupiliśmy chicco vector, fakt ze jest od 0-18 ale do 18 i nie drogi bo mozna
          kupic juz za 400zł, a narazie uzywamy zwyklego nosidelka ale jak tylko zdejmiemy
          spiworek od razu przechodzimy na chicco, rozkłada sie w 3 stopnach, jest wygodny
          i dobry
        • saskiaplus1 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 13:55
          Dokładnie ten.
          • hanna100 Re: Jaki fotelik samochodowy możecie polecić?? 27.03.06, 18:35
            polecam bebe confort iseos. Jest super, jestem strasznie zadowolona!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka