Dodaj do ulubionych

wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzicie?

12.05.06, 10:09
Witam. Od jakiegoś czasu jestem zdecydowana na zakup wózka Mutsy. Byłam
wczorj w Świecie Dziecka przy Towarowej i oglądałam go sobie po raz któryś
tam. Zaczepił mnie sprzedwca i zaczął (nieproszony, co uwielbiam!) zniechęcać
do zakupu tego wózka. Powiedział, że jest straszny problem z jego
zamówieniem, że ostatnio ktoś na niego czekał ok. 3 miesięcy, poza tym, że
spacerówka ma wadę i po jakimś czasie robi się jakaś gula w oparciu, która
się wrzyna dziecku w plecki, a ponadto, że zamontowanie spacerówki tyłem do
kierunku jazdy powoduje jakieś przechylenia i że generalnie nie da się tak
użytkować tego wózka. Moja znajoma ma Mutsy, ale jest jeszcze na etapie
gondoli, więc nie mam się kogo zapytać, ale z drugiej strony widzę tyle tych
wózków na ulicach i sporo niezłych opinii na forum,że nie chce mi się
wierzyć, aby ten wózek był tak beznadziejny.Dodam, że na początku podobał mi
się również Hauck Merlin i Quinny, i oba te wózki zostały strasznie
skrytykowane przez sprzedawców ze Świata Dziecka.Tam wszyscy jak jeden mąż
polecają Emmaljungę i jeszcze oferują ekstra rabat.Czy może zamawiałyście
niedawno Mutsy i wiecie coś na temat oczekiwania, no i czy coś słyszałyście o
tej "masakratorskiej" spacerówce? Wiem, że sprzedawcy
mówią różne rzeczy (ci zachowują się jakby mieli umowę z producentem
Emmaljungi), ale zgłupiałam.Co o tym myślicie? Pozdrawiam serdecznie

Obserwuj wątek
    • ad1977 Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 12.05.06, 10:59
      My mamy wózek Mutsy. Jestesmy z niego zadowoleni. Jedynym mankamentem jest mała
      gondola. Ale moja Zosia jest drobniutka, także gondola wystarczyła jej do 8-9
      miesięcy. CO do spacerówki nie mam zastrzeżeń. Na razie mam zamontowaną ją
      tyłem do kierunku jazdy (nic się nie dzieje), dobrze się rozkłada do spania. Na
      spacerówkę czekaliśmy ok miesiąca, były na stanie chyba 4 inne kolory, ale my
      chcieliśmy kolor z nowej kolekcji. W tym roku były "małe" problemy bo z tego co
      się zorientowałam to zmienił się główny importer i przez to powstawały zastoje.
      Aha zwróc jeszcze uwage przy zamówieniu spacerówki czy w komplecie jest
      pokrowiec na nóżki i daszek. Niektóre sklepy podwyższają cene i dają to niby w
      komplecie, a w niektórych należy zamówić to dodatkowo. Podejrzewam że pan
      sprzedawca ma profity za sprzedaz wózka który ci polecał albo duzo na nim
      zarabia. Najlepiej popytaj ludzi którzy użytkuja ten wózek. My go polecamy.
      • mszb Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 12.05.06, 12:18
        Dzięki za informację. Ja mam jeszcze 2,5 miesiąca czasu, więc po prostu
        spróbuję już go zamówić na wszelki wypadeksmile Czy może jeszcze ktoś coś wie???
    • chubus Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 12.05.06, 12:26
      ja akurat zaczęłam od spacerówki dla córeczki i nie zauważyłamżadnych
      uchybień.rzeczywiscie w świecie dziecka nas do niej zniechęcano i to bardzo.a
      potrzebowaliśmy wózek, który można złożyć bez zdejmowanie spacerówki i mutsy ma
      tą możliwośc.wózek kupilismy w calineczce od ręki w wybranym kolorze. teraz
      dokupilismy gondolę i fotelik- pierwsze od reki, na drugie czekalismy tydzień.
      osobiscie polecam ten wózek!
      • maggot.maggot Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 12.05.06, 12:31
        byl kiedys zdaje sie watek na forum wozki, ze sprzedawcy w swiecie dziecka
        dostaja potencjalnie jakies bonusy za emmaljunge, wiec w ich ineteresie jest
        wciskanie go kazdemu komu opinia "mercedes wsrod wozkow" wystaczy i nie
        potrzebują znac innych argumentow
        • wika_w Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 12.05.06, 12:39
          w świecie dziecka także polecano mi bardzo emaliungę (ten wózek po prostu mi
          się nie podoba, więc w ogóle nie brałam go pod uwagę) i zniechęcano do mutsy.
          zreszta w tym sklepie jest bardzo mały wybór kolorów mutsiego a w dodatku jest
          on tam bardzo drogi - komplet: gondola + spacerówka + fotelik (nie mają
          fotelików firmy mutsy, które nie wymagają adaptorów) przekracza 3 tys. za ten
          sam zestaw (z fotelikiem mutsy) zapłaciliśmy w calineczce na grochowskiej 2,5
          tys (dają rabat 7% gdy płaci się gotówką). wybór kolorów też jest nieco
          ograniczony (na niektóre modele trzeba czekać), ale na pewno znacznie większy
          niż w świecie dziecka. na razie wozek stoi i "czeka", więc nie moge nic
          powiedzieć o eksploatacji. poz.
    • magia Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 12.05.06, 12:50
      Jedna rada - nigdy ale to nigdy nie sluchaj sprzedawcow w Swiecie Dziecka. Mnie
      tak samo intensywnie namawiali na fotelik Maxi Cosi, twierdzac, ze to najlepsze
      foteliki na wiecie, kosmiczne technologia etc. i rabat dawali. A o fotelikac
      Roemer twierdzili, ze to zacofany sprzet a tapicerka z lat 80-tych. Wkurzali
      mnie tym gadaniem mozno a najbardziej sie wkurzylam gdy przy kasie na honorowym
      miejscu zobaczylam statuetke-nagrode od dystrybutora Maxi Cosi na Polske
      za "promowanie marki Maxi Cosi". Od tamtej pory tylko tam ogladam, nigdy nie
      kupuje.
      • mszb Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 12.05.06, 14:11
        Kurczę, tak coś czułam, że z tym światem dziecka jest coś nie halo, tzn w
        podejścu sprzedawców do niektórych produktów.. wątku, o którym piszecie
        niestety nie widziałam. Bardzo Wam dziękuję za wskazówki, wybiorę się do
        Calineczki. Pozdrawiam serdeczniesmile
        • phantomka Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 12.05.06, 14:26
          prawie kupilismy ten wozek, ale rozsadek wygral i wybralismy emmaljunge i to
          bylo najlepsze rozwiazanie - mala urodzila sie wcale nie mala i juz po 2 m-cach
          zapewne na dlugosc do mutsy by nie weszla(z tego co wiem dzieci szybko sie w
          nie nie mieszcza), a emmaljunga jest solidna, duza gondola, rewelacyjna
          amortyzacja, i zawsze troche tansza.
    • dominika101 Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 13.05.06, 16:45
      e tam
      nas też w świecie dziecka namawiano na emmaljungę, która dla mnie jest brzydka
      kupilam mutsy, córka urodzila sie duża ( 57 cm i 3760 wagi )
      jeździla w gondoli ponad 6 miesięcy, ważąc okolo 9300 i nosząc już ubranka na
      80 cm ( jest w ogóle duża )
      teraz jeździmy spacerówką i jest super
      a mamy 8 miesięcy
      najbardziej mnie denerwuje jak na temat tego wózka wypowiadają się mamy, które
      go nie mają tylko czerpią swoją wiedzę "od koleżanki" albo "slyszalam" albo "z
      tego co wiem"
      wózeczek jest super i super wygląda
      • dzidzia_ch Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 13.05.06, 16:54
        moja Ola ma 4,5 miesiaca i w gondoli bylo juz jej za ciasno
        i do tego caly czas mialam wrazenie ze mi z tej gondoli wypadnie-jest dosyc
        plytka
        mam mieszane uczucia do tego wozka
        z jednej strony super os skretna,duzy plus za skladanie i wyglad
        z drugiej duzy minus to wlasnie ta mala gondola
        chyba drugi raz nie skusilabym sie na Mutsy...
        sprzedalam go i kupilam Teutonie Mistral
        mam mieszane
    • ethomas Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 13.05.06, 17:21
      dodam swoje jako byłej użytkowniczki...

wózek jest genialny pod względem prowadzenia... jedną ręką bez żadnego
      siłowania, bezproblemowe podjazdy pod wszystkie krawężniki, szeroki, stabilny,
      nie można sie przyczepić, wagą powala, ale jak nie musisz nosić na któreśtam
      piętro nie ma problemu. Spacerówka fajna, łatwo wypinana, tapicerka łatwo
      zdejmowana do prania i dobrze się pierze. Używałam w obie strony (co to za
      brednie z tym wyważeniem). Sprzedałam kiedy mój wielki syn (waga urodzeniowa
      5410g) zaczął zawadzać głową o budę, a mechanizm skrętu chodzić ciężej ze
      względu na obciążenie. Potem przez prawie rok użerałam się z Bebe Confort
      Allegro Plus, ale teraz mam znowu genialny pod względem prowadzenia Quinny Zapp.
      Do dziś uważam, że wydanie tej kasy na Mutsy było dobrą decyzją i jak czegoś
      mądrego nie wymyśli jakaś inna firma, drugie dziecko też będzie miało Mutseusza
      smile)))
    • weronka77 Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 13.05.06, 17:55
      Odpisałam na ten wątek na forum o wózkach.Bardzo dziwi mnie postawa sprzedawcy-
      w sieci tej samej firmy kupowałam Mutsy-UrbanRider w Krakowie.POstanowiłam
      napisać do Mutsy w sprawie rzekomego wybrzuszenia siedziska.Bardzo mnie to
      ciekawi,ponieważ przez 13 miesięcy użytkowania wózka nie miałam problemów-
      zakupów nie robię więc kosz był niepotrzebny,cała masa dodatkowych akcesoriów
      pozwalała na schowanie potrzebnych rzeczy.SPrzedałąm ponieważ Jula nienawidzi
      pasów wmontowanych na stałe w siedzisko-tak ma Emmaljunga,Teutonia...Dlatego
      zamieniłam na PegPerego.To jedyna "wada" Mutsy,a raczej wszystkich wózków z
      takim systemem pasów-wada w kontekście Julki jako użytkowniczkiwink)Mutsy jest
      super-mimo wagi i nietypowej konstrukcji stelaża.
      • madameee Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 13.05.06, 18:05
        hej, jesteśmy od 4 miesięcy użytkownikami trójkołowego Mutsy. Kupiliśmy go w
        Świecie Dziecka w Krakowie na os.Zgody. Wyjątkowy sprzedwaca jaki tam pracuje
        nie zachęcał nas "specjalnie" do żadnego wózka, a Musty bardzo polecał. Bardzo
        kompetentny i miły chłopak. Co prawda do tej pory czekamy na spacerówkę (od
        listopada!!!!!!!!!!!) ale jeszcze nie musimy z niej korzystać, więc się nie
        denerwujemy specjalnie. Byly jakieś problemy z dystrybucją. W razie dalszego
        opóźnienia będziemy musieli chyba kupić w Niemczech. Gondolka mogłaby być
        trochę większa moim zdaniem, a skrętne kółko czasami staje "na opak" i jest z
        tym mały problem. Ale wizualnie jest super. Pozdrawiam
    • mariejo Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 14.05.06, 09:28
      Osobiscie mam quinnydla mnie to najlepszy wozek. O poltora dnia straszy od
      mojej corki kuzynek ma Mutsy i faktycznie coz ze spacerowka jest nie tak,
      wystaje jakis pret ze maly nie chciala w nim jezdzic sprawe rozwiazali
      podkladajac poduszke mocowana na gumkach do wozka.
      • jagodka1212 Okrycie na nozki w spacerowce 14.05.06, 13:14
        Kilka dni temu odebralismy zamowiana wczesniej spacerowke Mutsy. W zestawie
        jest oczywiscie budka ale nie ma zadnego okrycia na nozki... Dodam, ze nie bylo
        w ogole o tym mowy przy skladaniu zamowienia a teraz patrze a w sklepie int.
        Calineczka jest spacerowka w zestawie z okryciem na nozki wlasnie. O co chodzi?
        Aha, zamawialismy w Niemczech, wiec moze na Polske sa inne zestawy niz na De?
        Mialyscie przy spacerowkach okrycia na nozki?
        Licze na Wasza pomoc.
        Pozdrawiam.
        • dzidzia_ch sprzedaz Mutsy 14.05.06, 15:49
          ja jeszcze tylko dodam ze przy odsprzedazy naszego 4 miesiecznego Mutsy
          stracilismy niecale 100zl
          niewatpliwa zaleta tego wozka jest to ze bardzo malo traci na wartosci i mozna
          go potem atrakcyjnie sprzedac
          lepiej wiec kupic Mutsy jezdzic nim okolo 1,5 roku i sprzedac tracac okolo 500zl
          (wedlug allegro)niz kupic tani wozek ktory potem zalega w piwnicy
          oczywiscie najpierw trzeba zainwestowac pieniazki...
        • ethomas Re: Okrycie na nozki w spacerowce 14.05.06, 16:39
          miałam
    • mariejo Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 15.05.06, 08:54
      Mnie od mutsy odstraszyl fotelik, kupujac wozek warto kupic pasujacy fotelik
      ten do kompletu jest zbyt plaski i malo bezpieczny.
      • awuka Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 15.05.06, 09:24
        Ja uważam że wózeczek ten sprzedaje się w głównej mierze dzięki swojej ładnej
        prezencji i kolorystyce. Poza tym nie wyróżnia się spośród innych wózeczków.
        Jak każdy ma swoje wady i zalety. Idealne rozwiązanie dla mam mieszkających w
        mieście ( równe chodniki), rzadko wyjeżdżających samochodem ( rozmiary) w domku
        lub na parterze( waga).O zasobności portfela nie wspomnę smile
        Ja śmigam quinny buzz. Ma wiele zalet ale nie jest idealny. Jednak nie
        narzekam smile
    • anka241 Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 15.05.06, 12:26
      Już prawie rok używamy spacerówki i nic nie wiem o tych problemach o których
      piszesz.Zarówno spacerówka jak i gondola, sprawuja się doskonale (w moim
      przypadku).Gdybum jeszcze raz kupowała wózek napewno zdecydowałabym się na
      Mutsy smile))
      ania
    • amargo Re: wózek mutsy - opinia sprzedawców - co sądzici 15.05.06, 22:34
      2 lata jezdzimy mutsy'm i zlego slowa na niego nie powiwem- NIC sie nie
      zepsulo, NIC nie zaskrzypialo. jesli teraz mialabym kupowac wozek na stowe
      bylby to musty

w swiecie dziecka tez wciskali nam emmaljunge
      • aaola 4rider 17.05.06, 16:22
        czesc
        ja mam od niespełna miesiąca mutsy model 4rider (to ten z 2 małymi kólkami) i
        jestem baaaaaaaaardzo zadowolona szczególnie z tego modelu bo dzięi tym małym
        kółeczką można go wciągac po schodach razem z dzieckiem w środkusmile
        a co do czekanie to mogli miec racje Ja czekałam na
        swój.........2miesiące!!!!Dzwoniliśmy do importera i okazało się ze brak ich w
        całej Polsce bo w Holandii coś nawaliło w zakładzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka