Dodaj do ulubionych

Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg?

15.05.06, 15:01
MOja córa ma co prawda 2 lata, ale ma po prostu bzika na punkcie pociągów.
Uwielbia tur, tur, tym bardziej, że mieszkamy niedaleko torów i dochodzi nas
miły stukot z oddali. Jak zobaczy w książeczce, to zaraz krzyczy: tur, tur.
I tak sobie przeglądam allegro i znalazłam tę kolejkę. Wydaje mi się super
fajna, rozumiem, że ona jest na pilota, ale czy samemu też można przesuwać
kolejką po torach?
jakie są wasze wrażenia odnośnie tej zabawki? czy dla fanki kolei będzie
odpowiednia, czy też polecacie inną kolejkę?
Obserwuj wątek
    • gosia.mama.wojtusia Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 15.05.06, 16:31
      my mamy geotraxa i jest to genialna zabawka dla dzieci w każdym wieku chyba,dla
      dorosłych teżsmile
      • alexsc Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 15.05.06, 19:31
        Ale tych zestawów jest cała masa! I na który sie zdecydować w pierwszej
        kolejności? Kupię najprawdopodobniej poprzez allegro , na co zwrócić uwagę żeby
        nie pomylic sie o który zestaw chodzi? Sprzedacy podają "najnowszy"... mi to
        nic nie mowi.
        • leigh4 Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 16.05.06, 11:00
          Nowy to jest ten z wiatrakiem. Ale jest on mniej ciekawy od "starszego"-czyli
          ubiegłorocznego. Ten ubiegłoroczny miał być wycofany z produkcji, ale wcale tak
          nie jest: mój kolega był dwa tyg temu w berlinie i ten zestaw jest jak bardziej
          w sprzedaży, ale jest droższy od tego z wiatrakiem. Te dwa zestawy różnią się
          od siebie tym, że model "starszy" ma więcej akcesoriów. Długość torów jest
          podobna, można je łączyć i z kilku zestawów zrobić jeden wielki. W "starszym"
          modelu jest domek-zajezdnia dla pociągów(4szt), więc można rozbudowywać go tak,
          że jednocześnie będzie jeździło kilka pociągów.
          A ogladając te pociągi na allegro,"nowość" to jest ten tańszysmile
          Pozostałe zestawy to są zestawy do rozbudowy torów. Acha, jest też kolejka geo
          trax z samolotem(nie mylić z dodatkiem-lotniskiemsmile. Jest on dużo tańszy od
          pozostałych, ale nie jest to pociąg elektryczny, a taki poruszany "siłą rąk",
          czyli do pchania po torach.
          • leigh4 Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 16.05.06, 11:06
            To jest ta "nowość":
            www.allegro.pl/item103940070_fisher_price_duza_kolejka_geo_trax_pilot_wys_24h.html

To jest ta "starsza":
            www.allegro.pl/item103796918_nowa_kolejka_geo_trax_fisher_price.html
            A to jest ta bez pilota:
            www.allegro.pl/item102547887_fisher_price_geo_trax_kolejka_z_helikopterem_.html
            • mira31 Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 16.05.06, 11:12
              ja właśnie kupiłam na dzień dziecka dla mojej 5 laki ten starszy zestaw za
              201.5. wymarzyła sobie pociąg i już. mam nadzieję, że będzie się bawić.
              powiedziała, że pociąg ma jeździć w mieście, ,które ona zbuduje z lego. też nie
              miałam pojęcia, który zestaw lepszy, ale kupiłam ten droższy, bo wydał mi się
              większy. sprzedawca napisał mi, że też jest na baterie. cieszę się, że
              dokonałam dobrego wyboru.
            • alexsc Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 16.05.06, 14:02
              Dzięki wielkie za info! Czy Marcin już sie nią bawi?wink
            • greenland Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 16.05.06, 14:03
              Mamy ten starszy zestaw i ten bez pilota ale z helikopterem - jak dla mnie
              bomba. Synek dostal najpierw ten starszy zestaw a potem jak juz zatrybił i
              zaczał z tatusiem kombinować przy ukladaniu torów to mu dokupilismy ten zestaw
              z helikopterem. Bawimy sie wszyscy choc jest poki co tylko jeden pilot wink))

p.s. Wg tatusia - za wolno jeździ, przydałby sie jakis przełącznik do wyboru
              prędkosci jazdy kolejki.
              • leigh4 Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 16.05.06, 14:21
                He, he... Jeszcze nawet nie widział-jego podła matka(czyli ja) zachomikowała je
                na razie na strychu i czekają do Gwiazdkiwink
                Greenland, mam do Ciebie pytanko dot. tej kolejki bez pilota: czy ona też jest
                elektryczna i korzystacie do obu kolejek z tego samego pilota? Bo tym razem ja
                już się zgubiłam.. A myślałam, że taki ze mnie ekspertwink
                • greenland Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 16.05.06, 15:00
                  Leigh4, ciuchcia z tego dodatkowego zestawu nie jest na baterie, ale wagoniki
                  mozna oczywiscie podczepić do tej elektrycznej i zrobi sie jeden pociąg taki
                  dluuugaśny wink Moj synek tak robi smile

A ja mam jeszcze pytanie do osób posiadających elektryczne lokomotywy - naszą
                  mozna włączyc tym przysickiem u góry ale wyłączyć tymze przyciskiem nie mozna,
                  trzeba odczekac az sama sie wyłączy... U Was tez tak jest?
            • mmu Re: Geo Trax - kolejka FP, czy inny pociąg? 16.05.06, 19:11
              dzięki za szczegółowe objaśnienie!
              ja chyba kupię ten nowy zestaw z pilotem, ze względu na cenę, bo jednak ten
              droższy z przesyłką to już wydatek ponad 200 złotych a myślałam, żeby wydać tak
              150. Poza tym, nie mam pewności, że moja dwulatka będzie chciała się tym bawić.
              Jak się zainteresuję, to zawsze mogę dokupić nowe zestawy i też chyba będzie
              fajna zabawa!
    • maziam do greenland 16.05.06, 20:56
      w naszej kolejce z tym wyłączniem ciuchci jest identycznie smile)
      pozdrawiam
      • greenland Re: do greenland 05.06.06, 08:02
        ufff a juz myslalam, ze tylko moja taka jest wink
        • mira31 Re: do greenland 05.06.06, 09:09
          witam, już odpakowaliśmy kolejkę geo-tax i ... bomba, od 3 dni moja 5 latka
          niczym innym się nie bawi. wokół kolejki powstało miasto z lego i własciwie to
          wszyscy się bawimy. nasza kolejka też sama się wyłącza po jakimś czasie.
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka