Dodaj do ulubionych

kupujecie wyprawke na allegro??

26.05.06, 07:36
cześć. pytanie j.w., pytam Was bo ja dopiero zaczynam moje szaleństwo z
zakupami. Jak myslicie jest taniej niz w sklepach, jesli chodzi o rzeczy nowe
np. pościele? Jestem juz w pol. 6 m-ca, wiec powoli trzeba o tym mysleć.
Pozdrawiam serecznie.
Obserwuj wątek
    • malinka255 Re: kupujecie wyprawke na allegro?? 26.05.06, 07:47
      ja prawie wszystko dla dziecka kupuję na allegro, jest tam tanio a poza tym
      ciuszki są firmowe i śliczne;
      malinka
    • zuzik78 Re: kupujecie wyprawke na allegro?? 26.05.06, 07:47
      hej, u mnie to było tak, że najpierw rozejrzałam sie po sklepach co ile kosztuje
      a później porównałam to z allegro. Pamiętaj, że tam dochodzą koszty przesyłki i
      nie zawsze wychodzi taniejsad Ale poszalałam i kupiłam sporo rzeczy, szczególnie
      ubranek dla Łukasza, bo można trafić na fajne okazje np ubranko Mothercare za 5
      złotychsmile))
      Opłaca się kupować kilka rzeczy u tego samego sprzedawcy nmawet jeżeli jest
      troszeczkę drozej niż u innego bo oszczędzasz na kosztach przesyłki a to suma
      sumarów daje jednak sporą kwotę. Masz jeszcze dużo czasu i możesz się spokojnie
      rozejrzeć, ja też zaczynałam kupować mniej więcej jak byłam w takiej ciąży jak ty.

pozdrawiam i zyczę miłej zabawy na allegrosmile)))

Zuza i Łukasz (1 miesiac)
      • gosia.t1 do zuzik78 26.05.06, 07:58
        a powiedz mi jak to jest z łóżeczkami: bo wlasnie upatrzylam takie jedno:
        podaje link: no ale sama niewiem czy to jest duzo, czy malo: wydaje mi sie ze
        tak w sam raz: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=105584351
        • monikaaleksandra Re: do zuzik78 26.05.06, 08:46
          To łóżeczko wydaje się mało solidne, lepiej zainwestować np. w Klupsia (Radek
          II), ja kupiłam takie z szufladą pod spodem (podobno niesamowicie przydatna
          rzecz, koleżanki, które maja łóżeczka bez szuflad teraz żałują, że nie wydały
          parę złotych więcej) i dodatkowo opcją kołyski (ale to akurat fanaberia mojego
          starego). W łóżeczku jest ważne, jakie ma obciążenie dozwolone, ile poziomów
          regulacji podłogi - najlepiej 3 i z czego ona jest - czy jest to solidna mocna
          decha) i czy łóżeczko ma wyjmowane szczebelki.
          • gosia.t1 do monikaaleksandra 26.05.06, 09:12
            a ty kupowalas na allegro? czy w sklepie? podaje jeszcze 2 linki z prośba o
            ocene, ty juz lozeczko masz i przynajmniej wiesz jak taki zakup ma wyglądąć.
            takze prosze o rade. aukcja.onet.pl/show_item.php?item=106221785,
            aukcja.onet.pl/show_item.php?item=105091191
          • dasia_p Re: Łóżeczko+wyprawka 26.05.06, 09:15
            Każdy ma inne wymagania. Sama musisz pomyśleć co Ci się przyda a co nie. Ja
            kupiłam łóżeczko z szufladą - używane, w stanie idealnym drewex na allegro, bo
            mamy malutkie mieszkanie i po prostu trzeba wykorzystać każdy kąt. Jesli chodzi
            o wyjmowane szczebelki to dużo dziewczyn po prostu z tego nie kozysta - boją
            się, ze jak dziecko wyjdzie z łóżeczka pod nieobecniość dorosłych moze sobie
            coś zrobić... myślę, że słusznie.
            Na allegro kupiłam tez pościel, jak chcesz podam link, cena dla mnie bardzo
            przystępna i wszystko mam z jednego materiału (pościel, prześcieradło, rożek
            itp). Wybór pościeli na allegro jest ogromny i tu znów trzeba sie zastanowić co
            i jakie kupić???
            Poza tym na allegro kupuję wiele ciuszków.
            Jesli chodzi o Twoje łóżeczko to w moim mieście można kupić takie w sklepie za
            tę samą cenę, a na aukcji trzeba doliczyć koszty wysyłki. Więc musisz
            pomyśleć.Aha przy kupnie łóżeczka warto zwrócić uwagę, zeby było skręcane na
            śruby a nie na kołeczki.
            • 13kot13 Re: Łóżeczko+wyprawka 26.05.06, 09:45
              Na allegro opłacaca się kupić pościel,jest taniej niż w sklepach nawet po
              doliczeniu przesyłki,gorzej z łóżeczkiem bo przesyłka to ok.20zł i na prawdę
              wychodzi drożej.W Legnicy najtańsze nowe łóżeczko sosnowe(solidne)kosztuje
              85zł.na Allegro takie samo ok.100+przesyłka.
            • agni71 Re: Łóżeczko+wyprawka 26.05.06, 22:18
              dasia_p napisała:

>Jesli chodzi o wyjmowane szczebelki to dużo dziewczyn po prostu z tego nie
              >kozysta - boją się, ze jak dziecko wyjdzie z łóżeczka pod nieobecniość
              dorosłych moze sobie coś zrobić... myślę, że słusznie.

Tu się zdecydowanie nie zgodzę! Dużo bardziej niebezpieczne jest, jak dziecko
              próbuje wyjść z łóżeczka górą! Szczebelki wyjmuje sie nie wcześniej niż dziecko
              skończy 1,5 roku - w tym wieku tak od razu sobie krzywdy nie zrobi. No i
              przecież słychać, że wyszło - nikt chyba nie zostawia śpiącego dziecka samego w
              domu?. Moje obie córki korzystały z łóżeczek z wyjmowanymi szczebelkami i nie
              wyobrażam sobie nie mieć tej opcji. Nigdy nic sobie nie zrobiły wychodząc z
              łóżeczka w ten sposób. Natomiast zgroza mnie ogarnęła, jak córka zaczęła
              próbować wyjść górą z łóżeczka turystycznego, którego używałam też jako kojca
              na co dzień - niestety nie mamy takiego z odpinanym bokiem.

Jeśli chodzi o łóżeczka i ich wyposażenie - koniecznie 3 poziomy i wyjmowane
              szczebelki, szuflada się przydaje, o funkcji kołyski bylo ostatnio na forum,
              ale nie pamiętam tematu wątku - część mam nie polecała.

Jeśli chodzi o kupno łóżeczka na Allegro, ja wolałabym najpierw wybrać
              producenta i model na żywo, a póżniej szukać ew. taniej na Allegro, bo z
              jakością może być różnie.

Ja wyprawki właściwie nie kupowałam na Allegro, pojedyncze rzeczy i, szczerze
              mówiąc, ceny z przesyłką najczęściej wychodzą takie same (czasem wyższe) jak w
              zwykłym sklepie. Nawet jeśli chodzi o rzeczy używane - ostatnio widziałam
              aukcję z rożkiem, który kupiłam nowy taniej (z rabatem 8%)w sklepie uchodzącym
              za drogi (Świat Dziecka w Warszawie) niż poszedł używany na Allegro. Trzeba po
              prostu najpierw zorientować się w cenach.
              Ale kupiłam też cudny nowy śpiworek do spania Mothercare za ok. 60 zł z
              przesyłką - po tyle były na wyprzedaży zimowej, ale wtedy nie kupiłam, bo nie
              wiedziałam jeszcze czy potrzebuję różowego czy błękitnego smile
              Warto zainteresować sięużywanymi ubrankami dla noworodka, bo z nich maluszki
              naprawdę szybko wyrastają i ciuszki nie powinny być zniszczone.

aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka