aniapz1 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 02.06.06, 15:10 Hej! Za szybko kliknełam. Czy możecie polecić jakąś układankę lub puzzle dla 2 latki? Mamy już "Misie w pudełku" i ładnie się tym bawi. Chciałabym teraz kupić coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 02.06.06, 16:04 tu jest sporo o puzzlach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=41643315&a=41643315 my kupiliśmy ostatnio też klocki sześcienne z obrazkiem do układania takie www.merlin.com.pl/frontend/towar/457924 dwuletnia córeczka świetnie sobie z nimi radzi Odpowiedz Link Zgłoś
reqc Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 04.06.06, 21:35 Polecam drewniane układanki Eichhorn. W Rossmannie były jakiś czas temu tej firmy układanki z elementami różnego kształtu do dopasowania do otworu: zwierzęta, pojazdy i inne wzory, wiek: 2+, cena: 9,90. Pozdrawiam. brigid_reqc Odpowiedz Link Zgłoś
dadgam Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 05.06.06, 14:00 mój Karolek ma sporo układanek, ma 2 latka i miesiąc polecam domino drewniane, wszelkie puzzle z Brimarexu oraz "Moje pierwsze puzzle" Educa (z Kubusiem Puchatkiem sa juz od 2 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamada Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 06.06.06, 11:52 układanki Educa dla maluchów - mój dwuletni synek zaczął od takiej z domkiem, budzikiem, piłką, jabłkiem (dzielone na 4), statkiem i kotkiem (chyba była od 3 lat) a wczoraj dostał puzzle Granny dla najmłoszych (4 spore obrazki z grubej, solidnej tektury, kazdy dzielony inaczej - na 4, 6, 9 i 12 częsci. Mój Mat ma teraz 2,5 roku i bawi sie tym z moja pomocą, ale b. mu się podobają te puzzle, sa na nich obrazki ze zwierzątkami (na kazdym mama lub tata + dziecko). Odpowiedz Link Zgłoś
aniapz1 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 06.06.06, 11:03 Wielkie dzięki wszystkim za pomysły. Na pewno coś wybiorę. Może jeszcze ktoś coś poleci? Odpowiedz Link Zgłoś
hobla Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 06.06.06, 12:38 Pierwsze puzle mojego synka to 24-elementowe Brio, piankowe z Kubusiem Puchatkiem, są duże, kolorowe, kosztowały chyba 35-37 zł. Na początku układanie nie szło sprawnie, ale poszczególne elementy układał jak wieżę, siadał na nich, dość szybko nauczył się układać. Teraz ma 2 latka i 7 miesięcy i układa drewniane (są na allegro, za niecałe 10 zł, 4 obrazki 12 el w drewnianym pudełku), po dwóch dniach układa wszystkie obrazki bez pomocy w bardzo szybkim tempie. Muszę kupić coś trudniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaem Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 06.06.06, 13:20 Wlasnie w niedziele dalismy 2latce ukladanek na urodzinki. Nasza byla drewniania - misiu skladajacy sie z max. 8 elementow. W pudelku byly 4 misie, ktore maja rozne minki i rozne ubranka - mozna elementy zamieniac miedzy soba. Zabawa byla przednia. Taka ukladanke kupilam w sklepie we Wroclawiu na ulicy Olbinskiej - strona internetowa www.urwis.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 06.06.06, 21:35 w Geant są dwa rodzaje Baby Puzzle Wadera - od dziś testujemy bo skusiłam się do zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 06.06.06, 21:51 tak wyglądają: www.wader-wozniak.pl/show.php?idseria=3&idzabawka=121&lang=pl&symb=edu aukcja.onet.pl/show_item.php?item=108036571 Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 07.06.06, 13:21 Ana119 a w jakiej cenie są te układanki Wadera w Geant? Ja dzisiaj kupiłam mini układanke Farma, miałam kupić Ravensburger ale są 2 razy droższe a te wydają mi się porządne Jak będą OK do kupię wich sklepie bo taniej: www.baczek.pl/index.php?url=sklep_lista Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 07.06.06, 14:10 Dzięki Ana119, to lecę do Geanta Odpowiedz Link Zgłoś
aniapz1 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 10.06.06, 16:57 A co myślicie o takich: www.allegro.pl/item107942999_drewniane_puzzle_4_rozne_obrazki_i_4_zestawy_.html Za trudne? A może takie: www.merlin.com.pl/frontend/towar/458481;jsessionid=C4F71612E3502688DCAA8A93E06C2626 Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 10.06.06, 17:41 Aniu moja córeczka właśnie skończyła 2 latka my mamy taką z pierwszego linku ze zwierzatkami (kot, koń, kogut, pies) Małgosia początkowo wymagała niewielkiej pomocy, teraz już układa sama... ja myślę, że to wszystko zależy czy dziecko juz układało jakieś układanki, puzzle i jak sobie radzi, bo wiadomo, że każde dziecko inne... te z różną ilością elementów wydaja mi się bardzo fajna na początek... bardzo dobry pomysł ze stopniowaniem... choć ja już bym mojej nie kupiła... bo zbyt proste... dostała na dzień dziecka od dziadków puchatka z 24 elementów i właściwie umie go ułożyć, czasem coś jej się myli tylko... ale i tak ulubionymi od kilku miesięcy są te: www.merlin.com.pl/frontend/towar/453887 www.merlin.com.pl/frontend/towar/453891 www.merlin.com.pl/frontend/towar/396096 Odpowiedz Link Zgłoś
aniapz1 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 10.06.06, 18:23 Wielkie dzięki Kasiu! Rozjaśniłaś mi trochę w głowie. Lepiej kupić puzzle trochę na wyrost niż takie , z których momentalnie wyrośnie. A te książeczki z bajeczkami puzzlami są super. Nie wiesz, czy są one do kupienia w jakimś supermarkecie, czy tylko w Merlinie? Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 10.06.06, 19:44 A ja nie zgodzę się z opinią, że lepiej kupić na początek za trudne niż zbyt łatwe. Jeśli kupisz zbyt trudne i maluch nie będzie sobie z nimi radził, w ogóle zrazi sie do tego typu ukłądanek i na tym skończy się zabawa. Jedyny plus: nie będziesz musiała już innych puzzli kupować, ponieważ nawet te jedne pójdą w kąt Dla początkującego polecam puzzle ravensburger logo2-to takie troche puzzle, trochę memo: puzzle są dwuelementowe, na jednej części jest zwierzę-mama, na drugiej dziecko-trzeba dopasować je nie tylko kształtem, ale i parami. U nas sprawdziło się również memo ravensburger "teddy": pary misiów do znajdowania par. Kiedy zorientujesz się, że radzi sobie z nimi świetnie, można zacząć trudniejsze. U nas hitem są książeczki z puzzlami("stefek burczymucha" jest prawdziwym faworytem. Można je kupić w każdej księgarni, cena ok 15zł. Plastikowa układanka wadera u nas nie sprawdziła się-mieliśmy taką ze statkiem, dwa elementy pękły Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 10.06.06, 21:23 jeszcze raz wracając do początków układankowych myślę, że te stopniowane są ok... na początek z dwóch, potem czterech, dziewięciu i szesnastu... kupując jedną układankę ma się obraz umiejętnosci dziecka, jemu pozwala sie na stopniowe doskonalenie, a i wtedy gdy już układa te 16to elementowe chętnie ułoże te proste... ja o drodze układankowej pisałam tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=41643315&a=41700290 jak widać jeszcze miesiąc temu te z 12 elementów ze zwierzatkami sprawiały jej trudność... choć bardzo chciała je układać... w tej chwili układa bez problemu... mamy też 15 elementowe z puchatkiem w ramce i z nimi jest podobnie... z niej prawdziwy maniak puzzlowy się zrobił... bardzo lubi i niezwykle ją to zajmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 10.06.06, 21:25 aha i jeszcze co do książeczek z puzzlami takie z groszkiem widziałam w Auchan (sprawdź jednak czy są wszystkie elementy. bo zdaża sie, ze brakuje ) a te z bajkami kupiłam też w zwykłej małej księgarni... Odpowiedz Link Zgłoś
aniapz1 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 14.06.06, 08:52 Hej! Jeszcze raz wielkie dzięki! Kupię jej chyba książeczkę z puzzlami z jakąś bajką, bo baaardzo mi się spodobały i jakieś łatwiejsze puzzle drewniane. A przy okazji poszukiwań książeczek z puzzlami w Internecie znalazłam też coś takiego: www.wydawnictwo-debit.pl/szczegoly.php?przedm=285316&shr=0&pwd=&grp=&sortuj=a&sess_id=466996740 Dla mnie bomba, ciekawe czy małej się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 14.06.06, 09:21 my mamy taką z magnesami: www.merlin.com.pl/frontend/towar/431650 bo Małgosia zwierzątkowa jest od chyba roku się nią bawi... przyczepia w książeczce, na tablicy magnetycznej u Babci na lodówce Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 a znacie to? właśnie jest dla 2-latków 14.06.06, 09:47 Cały czas się nad tym zastanawiam.... www.merlin.com.pl/frontend/towar/347874 Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: a znacie to? właśnie jest dla 2-latków 14.06.06, 10:36 B. fajne-chyba skusze się dla synka Ale dla dwulatki nie kupiłabym: zbyt duże podobieństwo do cukierków i w związku z tym ryzyko spróbowania jak smakują też zbyt duże Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Do leigh4 14.06.06, 10:51 Hm... może rzeczywiście za szybko..a ile Leigh4 Twój maluszek ma wiosen? Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Do leigh4 14.06.06, 16:01 prawie dwa i pól roku prawie bo bez dwóch tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: a znacie to? właśnie jest dla 2-latków 14.06.06, 16:39 Do tych z Merlina podobne wydają mi się LOGO 3 - tam są i kolory i kształty, a w miarę im dziecko starsze zabawa staje się coraz wymyślniejsza i trudniejsza. Figuraki Granny też podobne Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: a znacie to? właśnie jest dla 2-latków 14.06.06, 17:33 Figuraki bardzo polubila moja corka, ale jak miala niespelna dwa latka to bawilam sie z nią. Szybko załapała o co chodzi i bardzo lubi. K Odpowiedz Link Zgłoś
aniapz1 Re: Polećcie układankę dla 2 latki. 19.06.06, 15:15 Hej! Wątek się bardzo ładnie rozwinął. Padają coraz lepsze propozycje. Ja mojej małej właśnie kupiłam książeczkę-układankę o Groszku. Podoba jej się, ale nie ma mowy, żeby ułożyła sama. Bawi się chętnie i kilka razy dziennkie układamy "żabę". Widzę, że zapamiętała już położenie niektórych elementów. Szkoda, że nigdzie w Łodzi nie mogę znaleźć tych książeczek-układanek z bajkami, o których pisała Kasia. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś