Dodaj do ulubionych

nosidełko WOMAR?

06.06.06, 07:45
Dla maluszka nr9 czy ktoś korzysta proszę o opinię?
Obserwuj wątek
    • figaroo Re: nosidełko WOMAR? 06.06.06, 09:04
      Osobiście nie mam nosidła Womaru, ale w momencie jak ja kupowałam swoje to
      przymierzałam również nosidła tego producenta. Wyszłam z założenia, że może nie
      warto wydawć kupy forsy na jakieś tam markowe nosidło. Ale jak przymierzyłam
      nosidło właśnie Womaru i Red Castle to skończyło się na zakupie tego drugiego
      pomimo iż różnica cenowa była bardzo znacząca. Wg moich subiektywnych odczuć
      nosidło Womaru jest jakieś takie mniej stabilne od tego co posiadam. Poza tym
      dość ciężko się je montuje na sobie co ma wg mnie znaczenie ogromne. Jaki model
      przymierzałam to ciężko mi powiedzieć, bo nawet nie podejrzewałam, że aż tyle
      rodzajów nosideł mają. Ale tak generalnie jak masz możliwość podjechania do
      sklepu to pojedź i obejrzyj i porównaj. I jak cię stać na droższe, które będzie
      lepsze to nie żałuj kasy, bo później będziesz kląć przy każdym zakładaniu
      nosidła. Ja ze swojego nosidła Red Castle Sport jestem bardzo zadowolona.
    • olaj Re: nosidełko WOMAR? 06.06.06, 11:17
      Raz kupiłam z rozpaczy nad morzem, kiedy nie było w sklepie żadnej innej firmy
      i płakałam... Daruję im nawet to, że się czowiek (czyli ja) straszliwie pod nim
      pocił, ale to, że obluzowywały się paski i musiałam wszystko wiązać na supełki
      bez możliwości regulacji, dyskwalifikowało je.

Potem kupiłam Bebe Confort Squaw i przestałam płakać wink - dopiero teraz będę
      sprzedawała na ALlegro, jak mi Marika za ciężka się zrobiła i sama chodzić
      zzaczęła. I BabyBjorn jest b. dobre.

Rzeczywiście, jak masz możliwość przymierzenie, to zrób to koniecznie. Czasam
      nawet używane nosidełko dobrej firmy będzie lepsze niż nowe, ale kiepskie.
      Spróbuj najlepiej przymierzyć z dzieckiem (koniecznie! bo dziecko będziesz w
      tym nosić, a nie powietrze) i całe to ustrojstwo założyc na siebie (oraz zdjąć).

Oczywiście jest to moja suboektywna opinia i ktoś może się zupełnie ze mną nie
      zgodzić. Cenowo są to rzeczywiście różniące się rzeczy.
    • agam28 Re: nosidełko WOMAR? 06.06.06, 16:22
      Mam nosidełko z tej firmy płaciłam ok 50zł, nam się sprawdziło. Używałam go w
      górach zimą, Juleńka miała wtedy ok 6/7 miesięcy była naubierana w kombinezon i
      swobodnie się mieściła. Niosłam ją zawsze ja i było całkiem ok, paski nam się
      nie poluzowywały. Jedyny minus to taki że musisz mieć kogoś kto zapnie ci na
      plecach pasek zabezpieczający przed opadaniem z ramion. Nie wiem jak to jest
      rozwiązane w innych nosidełkach. Dla mnie to nosidełko jest ok.
      • olaj Re: nosidełko WOMAR? 07.06.06, 09:23
        Właśnie to jest minusem, potrzeba dwóch osób.
        W droższych modelach najpierw się zakłada na siebie szelki (samemu) a potem
        dopina do nich dziecko w "siedzisku" - też samemu.
        Nie zawsze obok jest ktoś, kto może pomóc smile
        Pozdr
        Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka