Dodaj do ulubionych

osłona na nóżki i pałąk do maclarena XT-jaki?

08.06.06, 08:44
Dziewczyny od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką maclarena techno XT -
dzięki waszej pomocy. Mam pytanie jakią osłonkę na nóżki mogę dokupić (nie
chodzi mi o firmową maclarena) i jaki miękki pałąk pasuje do maclarena (fajnie
by było gdyby był szary). Na osłonce na nóżki mi zależy bardzo a nie chcę
firmowej maclarena. Przymierzałam synka do maclarena clasic i tamta osłonka na
nóżki była bardzo krótka, miała może ok 10 cm luzu (a mój synek ma dopiero 9,5
więc szybko byłaby za mała). Liczę znowu na waszą pomoc
Pozdrawiam serdecznie
Basia
Obserwuj wątek
    • w-ella Re: osłona na nóżki i pałąk do maclarena XT-jaki? 08.06.06, 09:52
      ja właśnie przymierzam się do zakupu maclarena xt w kolorze tangerine orange i
      też myślałam o dokupieniu pałąka, szukałam w necie i natknęłam się na pałąki z
      firmy tako.na stronie producenta niestety maja tylko fioletowe i zielone,ale
      gdzieś widziałam grafitowe i pomarańczowe z tej właśnie firmy tylko teraz nie
      mogę odnaleźć tej stronysad
      a tu są właśnie te fiolety i zielenie - tako.czest.pl/pl/index.htm
      trzeba wejść w: oferta i akcesoria
      a jak sprawuje się wózeczek, mam parę pytań -jak z amortyzatorami, czy
      tapicerkę można całkowicie ściągnąć do prania, czy ta podusia jest wygodna dla
      maluszka (czy nie powoduje wypychania główki do dołu-nie wiem czy zrozumiale
      się wyraziłam tongue_out),czy oparcie jest usztywnione i wreszcie jakie są wymiary
      siedzenia.Sorry za taki nawał pytań,ale będę kupować przez internet.
      pozdrawiam.ela
      • miloszkowa4 do w-ella 08.06.06, 10:32
        dzięki za namiary na pałąki, wcześniej też je widziałam ale właśnie na stronie
        tako nie ma szarych. Co do wózka to mam go od 2 dni i jeszcze nie zaliczył jazdy
        próbnej poza domem. Co do poduszki to jest ona wygodna (przynajmniej dla mojego
        synka) i nie powoduje że główka jest wypychana do dołu (poduszkę można odpiąć).
        Oparcie jest porządnie usztywnione. Wymiary: szerokość siedziska mierzona na
        wysokości rurek bocznycj 33,5 cm, długoć siedziska bez ponóżka 24-25 cm, z
        podnóżkiem 38,5, wysokość oparcia z poduszką 50 cm, bez poduszki 47 cm,
        szerokość 33 (jak oparcie jest rozłożóne to jest szerzej do 36 - tzn dziecku tam
        gdzie ma łokcie i ramionka robi się więcej miejca bo nie ma rurek po bokach tak
        jak w pozycji siedzącej). Co do amortyzacji to napiszę coś jak już pojedziemy
        tym wózkiem na spacer. Jak oglądałam maclarena classic i Xt to wydawało mi się
        że classic na trochę lepszą amortyzację, ale moje wymagania spełniał XT (zresztą
        synkowi wygodniej się w nim siedziało). Co do zdejmowania tapicerki to nie wiem
        czy można, poczytam w instrukcji i popatrzę to dam znać. Jakbyś jeszcze miała
        jakies pytania to pisz, chętnie odpowiem. A co do kolorku który planujesz wybrać
        to jest ładny, widziałam na żywo. Ja co prawda zamówiłam w sklepie z czerwienią
        ale pomarańcz też był fajny.
        Pozdrawiam
        Basia
        • monii_1 Re: do w-ella 08.06.06, 10:44
          można zdjąć do prania smile prałam w pralce na 30 stopni i wszystko ok
        • w-ella Re: do w-ella 08.06.06, 10:46
          wielkie dzięki
          czekam na więcej smile))
          pozdrawiam.ela
          • miloszkowa4 Re: do w-ella 09.06.06, 10:53
            A więc mam już jazdę próbną maclarenem za sobą. Jak dla mnie rewelacja, bardzo
            łatwo się prowadzi, jedną ręką również. Biegłam wczoraj do autobusu i po prostu
            wózeczek leciutko się prowadził. Amortyzacja całkiem w porządku, z przodu
            miększe amortyzatory z tyłu trochę sztywniejsze. Synkowi było bardzo wygodnie w
            wózku, nawet brak pałąka nie przeszkadzał. Dla mnie wadą jest dosyć ciężkie
            składanie się wózka (ale przypuszczam że to kwestia wyrobienia), trochę mały
            kosz i tak umieszczony że większej rzeczy nie wsadzisz, no i jeszcze mały detal
            nie tak istotny - jak zawieszasz torbę to nie ma żadnego zaczepu i zjeżdża
            nisko. Wady są jednak nie jakieś uciążliwe a zalet jest o wiele więcej, więc
            wózeczek naprawdę polecam
            Pozdrawiam
            Basia
            • w-ella Re: do w-ella 09.06.06, 12:42
              Cieszę się że jesteś zadowolona, ja czekam na wypłatę i kupuję xt.to już będzie
              czwarty wózek (mój mąż tylko kiwa głową z politowaniem na te moje zakupy).a co
              do kosza na zakupy to chyba trzeba się pogodzić z trudnym dostępem - taki urok
              parasolek. pozdrawiam.ela
    • w-ella Re: osłona na nóżki i pałąk do maclarena XT-jaki? 09.06.06, 15:36
      Basiu a jeszcze jedno pytanko, czy nie wchodzisz na tylne kółka, bo właśnie
      dzisiaj gdzieś na forum znalazłam taki zarzut na xt,ja mam 165cm wrostu ciekawa
      jestem czy też będzie mi to przeszkadzać? ela
      • miloszkowa4 do w-ella 09.06.06, 17:07
        Mam 172 cm wzrostu i nie wchodzę na kółka. Myślę że osoby o bardzo wysokim
        wzroście mogą mieć ten problem, ale rączki mają regulowaną wysokość i zawsze
        można sobie wysokość dopasować
        Pozdrawiam
        Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka